שתף קטע נבחר

חשיפה: הדו"חות הכספיים של הפועל באר שבע

בדו"ח שהגישה אלופת המדינה בכדורגל לרשם העמותות נחשפים פרטים חדשים על הניהול הכלכלי של הקבוצה. כמה המעבר לאצטדיון טוטו-טרנר הכניס לקופת המועדון? מי השחקן שהרוויח סכום עתק, כמעט פי ארבעה משאר כוכבי הקבוצה? ומי השותף הסמוי של אלונה ברקת בניהול המועדון?

כמה המעבר לאצטדיון טוטו-טרנר היה שווה להפועל באר שבע מבחינה כלכלית? מי השחקן שאלונה ברקת שילמה לו משכורת עתק, כמעט פי ארבעה משאר כוכבי הקבוצה? ומי השותף הסמוי שלה בניהול המועדון?

 

על השאלות האלה ועוד כמה נוספות ניתן לקבל תשובות בדו"חות שהגישה לפני כחודש הפועל באר שבע לרשם העמותות וההקדשות ונחשפים כאן לראשונה. הדו"חות נוגעים לשנת 2015 (שנה קלנדרית). רגע לפני משחק העונה מחר (שבת, 21:10) נגד מכבי תל אביב, זה הזמן לחשוף חלק מההשקעה הכספית האדירה באלופה.

 

השקעה כספית אדירה. אלונה ברקת (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
השקעה כספית אדירה. אלונה ברקת(צילום: יאיר שגיא)

 

החברה "א.א החברה לקידום הספורט באר-שבע בע"מ" הוקמה על ידי אלונה ברקת בחודש יוני 2007, במטרה לנהל את הקבוצה שנשלטה קודם לכן על ידי אלי ז'ינו. החברה הוקמה כחברה לתועלת הציבור (חל"צ) וכתנאי לכך היא צריכה לעמוד בשני סעיפים מרכזיים: בתקנון שלה נקבעו מטרות ציבוריות בלבד וחל איסור על חלוקת רווחי החברה לבעלי מניותיה.

 

כדי שהחברה תוכל לקבל תקציבים ממוסדות ממשלתיים (לדוגמה הטוטו) או עירוניים, היא חייבת לקבל ממשרד המשפטים אישור מנהל תקין. כדי לקבל את האישור הזה היא נדרשת בכל שנה להעביר את הדו"חות הכספיים שלה. לפני קצת פחות מחצי שנה, באוקטובר 2016, העבירה הקבוצה למשרד המשפטים את הדו"חות. בתחילת החודש שעבר הודיע משרד המשפטים לקבוצה כי המסמכים נבדקו ואושרו, וניתן לה אישור מנהל תקין.

 

ברקת עם רחמים. שלומי קוארטלר החליף את המנכ"ל בדירקטוריון (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
ברקת עם רחמים. שלומי קוארטלר החליף את המנכ"ל בדירקטוריון(צילום: ישראל יוסף)

 

לפי המסמכים שהוגשו, אלונה ברקת היא בעלת המניות היחידה בקבוצה, אך בדירקטוריון שלה יש אדם נוסף שעד עתה מעורבותו בהפועל באר שבע לא נחשפה מעולם. מדובר בשלומי קוארטלר, מנכ"ל חברת המחשבים דל בישראל, שמכהן כדירקטור היחיד של הקבוצה יחד עם ברקת זה כמעט שנתיים, מחודש יולי 2015. מינויו לדירקטוריון היה במקומו של אסי רחמים, מאחר שהאחרון מונה למנכ"ל הקבוצה. חברת המחשבים דל הייתה בעבר אחת הספונסריות של הקבוצה.

 

הקבוצה מתחייבת להצהיר בדו"ח על חמשת המשתכרים הגבוהים ביותר בה וכן לפרסם את עלות שכרם לחברה. בדו"ח הקודם, של שנת 2014, שנחשף לפני כשנה ב-ynet, חמשת המשתכרים הגבוהים ביותר בקבוצה מבירת הנגב היו: המאמן דאז אלישע לוי (1.698 מיליון שקל), השוער הניגרי אוסטין אג'ידה (1.294 מיליון שקל), הקשר מאור בוזגלו (1.302 מיליון שקל), הבלם הברזילאי וויליאם סוארס (1.252 מיליון שקל) והמגן השמאלי אופיר דודזאדה (1.083). מביניהם, רק בוזגלו וסוארס עדיין במועדון, כשהאחרון חזר אליו בינואר אחרי חצי עונה בבלגיה.

 

חמשת מקבלי השכר הגבוה ביותר במועדון ()
חמשת מקבלי השכר הגבוה ביותר במועדון
 

 

מאור מליקסון. בכיר המשתכרים בקבוצה (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
מאור מליקסון. בכיר המשתכרים בקבוצה(צילום: ראובן שוורץ)

 

בדו"ח האחרון מסכם את הפעילות הכספית של הקבוצה בכל שנת 2015, הכוללת את החצי השני של עונת 2014/15 והחצי הראשון של העונה שעברה, עונת 2015/16 בה זכתה באר שבע באליפות המדינה לראשונה זה ארבעים שנה. הפעם בראש טבלת מקבלי השכר, בפער גדול מאוד מחבריו, נמצא מאור מליקסון, שחזר לקבוצה בקיץ 2014 מקדנציה מרשימה באירופה.

 

עלות שכרו של מליקסון למועדון עמדה באותה שנה על 4.222 מיליון שקלים. מדובר בסכום גבוה מאוד במונחי הקבוצה של אלונה ברקת, אך הוא נובע בעיקר ממענק חתימה שהוענק לו בסיום עונתו הראשונה מאז חזר למועדון, עונת 2014/15 - מענק שמהווה כמחצית מעלות שכרו המדווחת באותה שנה.

 

הכניס מיליונים לקופת המועדון. אצטדיון טוטו-טרנר (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
הכניס מיליונים לקופת המועדון. אצטדיון טוטו-טרנר(צילום: ישראל יוסף)

אחרי מליקסון ניצבו ברשימה שלומי ארבייטמן (1.637 מילון שקל), וויליאם סוארס (1.567 מיליון שקל), מאור בוזגלו (1.431 מיליון שקל) ואובידיו הובאן (1.32 מיליון שקל). חשוב לציין שמדובר בעלות שכר ברוטו, שכוללת בתוכה הוצאות סוציאליות בגובה של כעשרים אחוזים, מס הכנסה של כחמישים אחוז (לזרים 25 אחוז) וכן השתתפות ברכב בגובה של עשרות אלפי שקלים.

 

השקעה של 110 מיליון שקל

נתון מעניין נוסף העולה מהדו"ח הוא הסכום שהשקיעה אלונה ברקת מכיסה בסך הכל לצורך תפעול הקבוצה מאז שהפכה לבעלים ועד ל-31 בדצמבר 2015. מדובר בסכום שגבוה במעט מ-110 מיליון שקלים.

 

אוהדי הפועל באר שבע (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
אוהדי הפועל באר שבע(צילום: ישראל יוסף)

 

אם יש דבר שיכול לעודד את ברקת מהדו"ח הזה יותר מכל, זו העובדה שהמעבר לשחק באצטדיון טוטו-טרנר בתחילת העונה שעברה הכניס לקופת המועדון תוך חצי שנה 7.246 מיליון שקלים ממכירת מנויים וכרטיסים. מדובר בגידול של קצת יותר מארבעה מיליון שקלים לעומת התקופה המקבילה בעונה שלפני כן, עדיין באצטדיון וסרמיל, אז הרוויחה הקבוצה רק 3.034 מיליון שקלים. גם ההכנסות מכל הספונסרים יחד עלו עם המעבר לאצטדיון החדש ב-700 אלף שקלים לעומת אותה תקופה בעונה שלפני כן.

 

הכסף שנכנס לקופת המועדון איפשר לברקת להגדיל בשנת 2015 את תקציב שכר השחקנים בשישה מיליון שקלים, ל-24.666 מיליון שקלים. כמו כן, למרות הפרידה מאלישע לוי, שהיה בראש טבלת המשתכרים במועדון, עלתה גם עלות שכר הצוות המקצועי ב-200 אלף שקלים ל-2.61 מיליון שקלים - בשל הגדלת הצוות בשני מאמני כושר נוספים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים