שתף קטע נבחר

אביב משה: 4 מתכונים לפסח

ארוחה של שף: אביב משה מכין 4 מתכונים חגיגיים שיסגרו לכם את הפינה של ארוחת החג: מרק קרם ארטישוק ירושלמי, סלט עלים בווינגרט חרוסת, לברק על תבשיל לוביה ושוק טלה בחרדל דובדבנים

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

סלט עלים בווינגרט חרוסת

המצרכים: 

לסלט-

מיקס עלים שטופים ושלמים (חסה סלנובה, רוקט, אייסברג, עלי קייל חלוטים)

עלי כוסברה

עלי פטרוזיליה

עלי סלרי

לרוטב-

2 כפות סילאן

2 כפות מיץ לימון

2 כפות ממרח תמרים

1 כף שומשום

1 כף בוטנים קלויים גרוסים

1 כף אגוזי מלך גרוסים

1/2 כוס שמן זית

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה. 
  2. מסדרים את העלים בקערה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.

 

 

מרק קרם ארטישוק ירושלמי

המצרכים:

לציר ירקות-

2 גזרים

2 בצלים

1 גבעול כרישה

1 שורש פטרוזיליה

4 גבעולי סלרי

1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לפרוסות

1 כפית גרידת לימון

3 עצמות מח (רשות)

מלח

להגשה-

1 כפית שמן פיסטוק

1/2 כפית פיסטוקים גרוסים

מיץ מעגבנייה אחת

קליפה מגורדת מלימון אחד

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את הירקות בסיר גדול, יוצקים מעל מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה.
  2. לאחר הרתיחה מבשלים את התערובת על אש נמוכה במשך 45 דקות, ומסננים מהנוזלים.
  3. לאחר שציר הירקות מוכן, מבשלים בו את הארטישוקים ואת עצמות המח עד לריכוך ומוציאים את העצמות.
  4. טוחנים את הארטישוקים ואת ציר הירקות במעבד מזון למחית חלקה.
  5. הגשה - יוצקים את הנוזל לקערה, יוצקים מעל כפית שמן פיסטוק, מפזרים פיסטוקים גרוסים וקליפת לימון מגורדת, סוחטים עגבנייה ומגישים.

 

לברק על תבשיל לוביה

 

המצרכים:

1 פילה לברק, נקי מעצמות

שמן זית

מלח

ללוביה-

10 לוביות חלוטות

2 שיני שום פרוסות

2 כפות מיץ לימון

2 כפות עגבניות חתוכות לקוביות, ללא קליפה וגרעינים

1 כפית לימון כבוש קצוץ

1 כפית אריסה

שמן זית

כמון

מלח

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את הדג במחבת מחוממת עם שמן זית, ממליחים וצולים כ-2 דקות מכל צד.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. מקפיצים את השום, מוסיפים לוביה ואת שאר החומרים למחבת לעוד הקפצה קלה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. הגשה - מסדרים את הלוביה במרכז צלחת הגשה, שמים מעל את הלברק ומגישים.

  

שוק טלה בחרדל דובדבנים

המצרכים:

1 שוק טלה במשקל 2 ק"ג

מלח, פלפל

שמן זית

10 שיני שום

10 שאלוטים קלופים

צרור טימין

צרור עלי סלרי

לציר ירקות-

2 גזרים

2 בצלים

1 גבעול כרשה

1 שורש פטרוזיליה

4 גבעולי סלרי

לחרדל דובדבנים-

200 מ"ל חרדל דיז'ון חלק

80 גר' דובדבני אמרנה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את ציר הירקות - מסדרים את הירקות בסיר רחב, יוצקים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מבשלים את התערובת על אש נמוכה במשך 45 דקות, ומסננים.
  2. מכינים את הטלה - מורחים את שוק הטלה בשמן זית, ממליחים ומפלפלים. צולים את הטלה בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 20 דקות, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות וממשיכים לבשל במשך שעתיים וחצי.
  3. מעבירים את השוק לתבנית אפייה, מוסיפים שיני שום, שאלוטים קלופים, 2 כוסות ציר ירקות, צרור טימין וצרור עלי סלרי. מכסים ברדיד אלומיניום, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך שעה וחצי עד שהבשר מתפרק מהעצם.
  4. מכינים את חרדל הדובדבנים - במעבד מזון מערבבים חרדל ודובדבני אמרנה עד לקבלת תערובת חלקה.
  5. הגשה - מסדרים את שוק הטלה על צלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים לצד חרדל דובדבנים.  

 

המתכונים באדיבות אביב משה, שף קבוצת MESSA 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
לברק על תבשיל לוביה
צילום: ירון ברנר
מומלצים