שתף קטע נבחר

הדרך אל החופש: מדריך הישרדות בנתב"ג בחג

יותר ממיליון וחצי איש יעברו בסך הכל בחג הפסח בנמל התעופה בן גוריון, בטיסות יוצאות ונכנסות. יום ראשון הקרוב (9.4) יהיה היום העמוס יותר בחג, עם יותר מ-500 טיסות ביום שימריאו וינחתו בנתב"ג. קבלו את הכללים שיעזרו לכם לעבור את הדרך לחופש בשלום

העם המעופף ממשיך לטוס לחו"ל, וכרגיל - בעיקר בחגים, ובימים מרוכזים ועמוסים. בחג הפסח 2017 נרשם גידול משמעותי של 18% ביוצאים לחו"ל, מה שיהפוך אותו לעמוס אי פעם בשמי ישראל עם כ-1.6 מיליון נוסעים בכעשרת אלפים טיסות יוצאות ונכנסות.

 

עדכונים נוספים כל הזמן גם בפייסבוק של ynet חופש

 

כבר ביום ראשון האחרון עברו בנתב"ג כ-63 אלף איש, ויום ראשון הקרוב (9.4) יהיה העמוס ביותר בחג, עם כ-77 אלף איש שיעברו בשדה, שתוגבר בהתאם בנותני שירותים ואמצעים טכנולוגיים שונים. נזכיר לכם שבימים אלה כל הטיסות הבינלאומיות יוצאות מטרמינל 3 בלבד.

נתב"ג. כל הטיסות מטרמינל 3 (צילום: רשות שדות התעופה) (צילום: רשות שדות התעופה)
נתב"ג. כל הטיסות מטרמינל 3(צילום: רשות שדות התעופה)

אז אם אתם בין עשרות האלפים שייצאו ביום ראשון (או בימים שלאחר מכן) לחו"ל, הכנו לכם כמה כללים שיעזרו לכם לעבור את נתב"ג בשלום.

חשוב לזכור לבצע רישום (צ'ק אין) אונליין בבית, על מנת לחסוך זמן יקר בשדה. את ההליך אפשר לבצע גם באמצעות אפליקציית נמל התעופה בן גוריון שתפנה אתכם לאתר חברת התעופה לביצוע צ'ק אין - ותעדכן אתכם בשינויים במועד טיסתכם אם יהיו כאלה.

אל תחכו לשדה לעשות צ'ק אין (צילום: רשות שדות התעופה) (צילום: רשות שדות התעופה)
אל תחכו לשדה לעשות צ'ק אין(צילום: רשות שדות התעופה)

כפתור ה"צ'ק אין" מופיע במסך "הטיסות שלי" לאחר שתגדירו את טיסתכם. האפליקציה הזמינה הן לאייפון והן לאנדרואיד מאפשרת לקבל מידע גם על מקומות חנייה פנויים שהורחבו בשדה לקראת החג, והתראות בזמן אמת בעת שהותכם בטרמינל. בחלק מחברות התעופה, הצ'ק אין בשדה התעופה נעשה בתשלום. חבל על הכסף.

לפני שאתם יוצאים מהבית, ודאו היטב שלא הכנסתם לתיקי הגב חפצים שאסורים להעלאה לטיסה. אם עשיתם מילואים ולקחתם את התיק הצבאי איתכם לחופשה, ודאו שלא נותרו בו תרמילי כדורים, מחסניות או חפצים אסורים אחרים - מקרים שקרו בשדה, ולא מעט.

מחסנית שנמצאה בתיק גם של נוסע (צילום: באדיבות רשות שדות התעופה) (צילום: באדיבות רשות שדות התעופה)
מחסנית שנמצאה בתיק גם של נוסע(צילום: באדיבות רשות שדות התעופה)

כמו כן, הקפידו לא לשאת עמכם נוזלים במכלים גדולים מהמותר בתיק הגב. בארץ אולי ייתנו לכם להעביר אותם לחו"ל, אבל בדרך חזרה פשוט יקחו מכם אותם, וחבל. האיסור תקף גם לקרמים, בשמים ושאר נוזלים.

אם דרך קופת החולים, דרך כרטיס האשראי או בחברות הביטוח השונות, אל תיסעו לחו"ל בלי שעשיתם ביטוח לכל בני המשפחה. מומלץ לבחור בביטוח המכסה גם אובדן כבודה ומכשירים חשמליים יקרים (לרבות מחשבים וטאבלטים) אם אתם לוקחים איתכם כאלה.

לוקחים מחשב לחופשה? בטחו אותו! (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לוקחים מחשב לחופשה? בטחו אותו!(צילום: shutterstock)

שמרו עותקים של אישורי הביטוח שלכם בטלפון, הדפיסו אותם ושמרו במזוודה, והשאירו עותק נוסף בבית בארץ. שמרו בטלפון הנייד את מספר החירום של מוקד הביטוח. אם חלילה קרה משהו בחו"ל ונזקקתם לטיפול רפואי, שמרו את כל הקבלות וצרו קשר עם מוקד החירום בארץ.

בדקו כמה שיותר מוקדם שלכל בני המשפחה דרכונים בתוקף. על פי הנחיות חברות התעופה ושדות התעופה ברחבי העולם, תוקף הדרכונים חייב להיות לפחות חצי שנה קדימה ממועד טיסתכם. כמו כן, שימו לב שהעמוד הראשי בדרכון, זה המנוילן - אינו קרוע. קרע באורך של 1 ס"מ ויותר נחשב לדרכון פגום ובדלפק הצ'ק אין עלולים למנוע מכם במצב כזה עלייה למטוס.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אל תשכחו שחידוש דרכון בלשכות רשות האוכלוסין וההגירה הוא עניין של יותר משבוע ימים בין הגעתכם ללשכה לבין קבלת הדרכון. נתקעתם בלי דרכון בנתב"ג? זה יעלה לכם הרבה מאוד כסף. למרות ההבטחות שניתנו אינספור פעמים להוזלת השירות בשדה, זה לא קרה, וגם היום הוא עומד על 1,105 שקלים למבוגר ו-555 שקלים לילד.

 

לקבלת השירות בשדה יש להצטייד בתעודת זהות (רישיון נהיגה אינו מהווה תחליף לתעודת זהות במקרה זה) וכן בתמונות פספורט (ניתן לצלם במקום, בתשלום).

 

אל תשכחו לצלם את הדרכונים בטלפונים הסלולריים ולהשאיר עותקים מודפסים של הדרכונים גם במזוודה. איבדתם את הדרכון בחו"ל? צרו קשר עם השגרירות או הקונסוליה המקומית במדינה בה אתם שוהים, ובררו כיצד מתבצע התהליך להוצאת תעודת מעבר שתחזיר אתכם לארץ. למרבה הצער, העניין יכול לקחת מספר ימים בחלק מהמדינות.

בדקו היטב מהו משקל המזוודה המותר למשלוח אל בטן המטוס, והאם יש לשלם על המזוודה. המשקל המקובל למזוודה הוא 20-23 ק"ג (פרטים מלאים באתרי חברות התעופה). אל תעברו את המשקל המותר אחרת תיאלצו לשלם על כך. אם עליכם לשלם על משלוח מזוודה כנהוג בחברות הלואו-קוסט, עשו זאת מראש באינטרנט ולא בשדה התעופה, שם המחיר יקר לפעמים פי 2.

תארזו כמה שמותר. ואולי לא צריך בכלל מזוודה? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תארזו כמה שמותר. ואולי לא צריך בכלל מזוודה?(צילום: shutterstock)

אם אתם נוסעים לחופשה קצרצרה באחד מהיעדים המתחממים בעונה זו, שווה לכם לשקול שוב אם לקחת בכלל מזוודה או שתוכלו לנסוע עם תיק גב בלבד.

אם אתם מגיעים מיעד שממנו ישנה גישה נוחה לרכבת ישראל, מומלץ לעשות שימוש ברכבת בדרך לנתב"ג. אמנם בסוף שבוע זה הרכבות לנתב"ג מושבתות, אך עד יום ראשון בבוקר צפוי הקו להיפתח מחדש.

רכבת לנתב"ג. בלי לחפש חנייה (צילום: אורי דוידוביץ') (צילום: אורי דוידוביץ')
רכבת לנתב"ג. בלי לחפש חנייה(צילום: אורי דוידוביץ')

חניוני השדה, להם התווספו כאלף מקומות חנייה, צפויים להיות עדיין עמוסים בחג, ומחיר החנייה לא זול. חשבו את זמן ההגעה בהתאם ללוחות הזמנים באתר רכבת ישראל.

הנחיית רשות שדות התעופה היא להגיע לשדה שלוש שעות לפני מועד המראתכם. עם זאת, בימי החג העמוסים ולמרות תגבור נותני השירותים בשדה והשיפורים הטכנולוגיים, מומלץ לקחת חצי שעה נוספת כטווח ביטחון ולהגיע שלוש שעות וחצי לפני הטיסה לשדה. מקסימום תרכשו עוד חבילת שוקולד לילדים בשדה.

חופשה נעימה! (צילום: רשות שדות התעופה) (צילום: רשות שדות התעופה)
חופשה נעימה!(צילום: רשות שדות התעופה)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רשות שדות התעופה
כך תשרדו את נתב"ג בחג
צילום: רשות שדות התעופה
מומלצים