שתף קטע נבחר

"יהיה לנו פסח": איך עושים סדר, כשאין כסף לאוכל

"יהודים עוזרים זה לזה באוכל ובעזרה בסיסית במשך כל השנה": סלי מזון, כרטיסי חסד והמון אנשים טובים שמנסים לעשות חג שמח לישראלים שחיים מתחת לקו העוני. האנשים שחיים את ה"כל דכפין"

 

 

אלפי משפחות בישראל חיות מתחת לקו העוני – וליל הסדר עבורן הוא משאלה לאליהו הנביא. איך עורכים סדר כאשר לא פעם מתקשים לקנות אוכל לתצרוכית היומית של המשפחה? ואךי מרגישים מי שקוראים את המילים הפותחות את ההגדה: "כל דכפין ייתי וייכול" (כל מי שרעב יבוא ויאכל), ממקום של חסר ומצוקה?

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

 

"עד שלא שאלת אותי את זה, אף פעם לא חשבתי על המשפט הזה ככה", אומרת בכנות ר' מקריית מלאכי. היא אישה נכה המתקיימת מקצבת ביטוח לאומי, ונאבקת עם בעלה והילדים על הקיום היומיומי. "יהיה לנו פסח בכל מצב, זה בטוח. אני מודה לעם ישראל שעוזר לנו. ובאמת עוזרים, יש הרבה אנשים טובים". בעלה, י', מוסיף: "יהודים עוזרים זה לזה באוכל ובעזרה בסיסית במשך כל השנה".

 

מ', אם חד-הורית, אומרת כי "קשה לדבר על זה. קשה מאוד, כי אנחנו בעשירון התחתון, לצערי". לעוני, לדבריה, מתווסף עצב: "זה שאני צריכה להתארח בחג. לשבת רק עם הילד הקטן - זו הרגשה מאוד לא טובה. הלוואי שהמצב ישתנה".

 

"הרגשה מאוד לא טובה. הלוואי שהמצב ישתנה" (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
"הרגשה מאוד לא טובה. הלוואי שהמצב ישתנה"(צילום: אלי מנדלבאום)

 

ר', מ' ואחרים ייעזרו בעמותות מזון וסלי מזון כדי להצליח להפיק חג כהלכתו. בין המיזמים, גם "המיזם לביטחון תזונתי" של השר חיים כץ - חלוקת מזון באמצעות כרטיס נטען וחבילות מזון הנשלחות לביתם של הנזקקים. "מדובר בכרטיס נטען שיושב בארנק, ואנו מזינים אותו בכסף פעם בחודש", מספרת נטליה ארוסי. "אנשים ניגשים אתו לרשתות המזון וקונים בעזרתו את מוצרי המזון שמשרתים אותם לצריכה היומיומית. זה, למעשה, קמחא דפסחא כל השנה".

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

  • בדרך לפח? "תגליות מדהימות מהר הבית שטרם נחשפו"

     


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אלי מנדלבאום
    "יש הרבה אנשים טובים"
    צילום: אלי מנדלבאום
    מומלצים