שתף קטע נבחר

מכה לכיס בנתב"ג: 25 ש' למיץ טבעי, 8 ש' לכדור שוקולד

לקוח קנה בסניף של רשת קקאו מיץ טבעי, 2 כדורי שוקולד ו-2 עוגיות - סך הכל 51 שקל. ברשות שדות התעופה מסרו שיש מוצרים מפוקחים בסניפים אחרים. הבעלים של הסניף אמר ל-ynet: "השכירויות פה מאוד גבוהות. בכל שדה תעופה אחר בעולם זה לא היה עולה פחות"

נשנוש בנתב"ג עולה ביוקר: איתן התיישב עם משפחתו בסניף קקאו באולם מקבלי הפנים בנתב"ג והזמין מיץ תפוזים סחוט טבעי, 4 כדורי שוקולד ו-2 עוגיות. סיכום החשבון הדהים אותו: 67 שקל. הוא הוריד 2 כדורי שוקולד מהחשבון והסכום עדיין יצא גבוה: 51 שקל. לפניכם החשבונית: 25 שקל לכוס אחת של מיץ תפוזים סחוט טרי, 16 שקל לשני כדורי שוקולד ו-10 שקלים ל-2 עוגיות.

 

 

הקבלה עם הסכום הלא יאומן ()
הקבלה עם הסכום הלא יאומן

 

ברשת אמרו ל-ynet שהסיבה היא השכירות שגובה רשות שדות התעופה. "למה פונים לרשת ולא למדינה? אם המדינה תואיל בטובה להוריד את המחירים, נמכור בזול. חולבים אותנו בנתב"ג". בעבר פורסם שיש בתי קפה שמשלמים בנתב"ג שכירות של 300 ו-800 אלף שקל בחודש.

מחיר מיץ תפוזים טבעי בשאר סניפי הרשת (לפי אתר האינטרנט של קקאו) ()
מחיר מיץ תפוזים טבעי בשאר סניפי הרשת (לפי אתר האינטרנט של קקאו)

מחיר מיץ תפוזים ברשת אחרת בנתב"ג (יתכנו הבדלי גודל) ()
מחיר מיץ תפוזים ברשת אחרת בנתב"ג (יתכנו הבדלי גודל)

 

 

"יש מיץ תפוזים קטן יותר ב-18 שקל

בעלי סניף קקאו בנתב"ג, יגאל ששון, אמר ל-ynet: "בכל שדה תעופה בעולם זה לא היה עולה לו פחות. השכירויות פה מאוד מאוד גבוהות. עלויות העובדים ושינוע המוצרים – הכל פה יותר יקר בעשרות אחוזים מכל סניף אחר שממוקם בקניון, או בשכונה אחרת ברחבי הארץ".

 

25 שקל למיץ תפוזים זה יקר.

"יש מקומות בנתב"ג בהם נמכרת כוס ב-26 שקל. אצלנו יש שני גדלים למיץ תפוזים והקטן יותר עולה 18 שקל. לגבי מחיר כדור השוקולד, אני בוחר לקנות אותו יותר ביוקר, הוא יותר איכותי וטעים וגם יותר גדול. אני לא מכריח אף אחד לקנות אותו, המחיר שלו מופיע בתפריט. לגבי מחיר העוגייה – 5 שקלים זה מחיר שכיח לעוגייה".

 

תלוי. יש גם עוגיות ב-3 שקלים או ב-15 שקל לצלחת עוגיות.

"יש אוטו ב-80 אלף ויש ב-800 אלף. אנחנו כל הזמן מקבלים אופציות למוצרים כאלה או אחרים במחירים נמוכים יותר, אבל מן הסתם ברוב המקרים האיכות שלהם ירודה יותר. לכל דבר יש את העלויות שלו".

 

"לא מעלה מחירים בפסח"

לטענתו, לכל רשת יש סל של מוצרים מסוימים בהם היא זולה יותר מהמתחרות: "למשל אני מוכר כריך סלמון ב-36 שקל (כמו ארומה מ.ק), יש לי קפה מוזל ב-12 שקל. שישיית מקרונים ללא גלוטן עולה אצלי 28 שקל, כשבכל הקניונים מוכרים אותה ב-32-30 שקל".

 

המחירים לקראת פסח עולים?

"לנו ודאי, המחירים של המוצרים יותר יקרים בגלל הפסח והסניף בהליך של הכשרה מיום שישי. העלויות של עוגות, עוגיות ושל שאר המוצרים מתייקרות ב-10%-30%. ההכשר עולה עשרות אלפי שקלים, אבל רוב המחירים לצרכן נשארים זהים. מה מתייקר? השנה לא העליתי כלום".

 

המחירים המפוקחים בנתב"ג הם: 11.90 שקל לקפה הפוך קטן – קפוצ'ינו (במקום 16-15 שקל), 7.90 שקלים לאספרסו קצר או ארוך (במקום 12-10 שקל), 500 מ"ל מים מינרליים ב-7.90 שקלים (במקום 12-10 שקל) וקרואסון חמאה 11.90 שקל (במקום 17-15 שקל).

 

מהשוואה שערכנו בעבר בין סניפי קפה קפה, קפה ג'ו, סי אספרסו וארומה ישראל בנתב"ג, עולה כי קפוצ'ינו גדול עולה 19-15 שקל בנתב"ג, אייס קפה 26-15 שקל וכריכים 36-24 שקל. הכריך הכי יקר הוא כריך סלמון. סלטים נמכרים ב-41-26 שקל. עם הכשרת המוצרים לפסח – המחירים עלולים לעלות.

 

רשות שדות התעופה: מחייבים מחירים מפוקחים ל-4 פריטים בחוזים חדשים

מרשות שדות התעופה נמסר בתגובה: "המהפכה של המכרזים של בתי הקפה כוללת מחירי מטרה ל-4 מוצרים: שני סוגי קפה, מאפה ומים מינרלים. כרגע המחירים הללו נמצאים בקפה קפה ואילן'ס (זה לא אומר ששאר הפריטים בתפריט של רשתות אלה נמכרים במחירים נמוכים. מ.ק).

 

"בתי קפה שהחוזה שלהם שריר וקיים ולא ניתן לפתוח אותו – אין בהם מחירי מטרה, אלא מחירים ישנים, כי אלה מכרזים ישנים (החוזה של קקאו יסתיים בעוד 3 שנים). כל חוזה שניתן לפתוח אותו בתקופת אופציה להארכה, נכניס בו סעיף של מחירי מטרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים