שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מותר לעשן: מסעדות עם מעשנות בשר
    צלעות טלה, שייטל, סינטה, פרגיות, דגים וגם ירקות - כל אלה יקבלו טעמים עמוקים אחרי שיבלו כמה שעות טובות במעשנה הלוהטת. רגע לפני יום העצמאות בדקנו בשבילכם את מעשנות הבשר ומסעדות הברביקיו השוות בארץ. ויש גם מעשנות שיגיעו עד אליכם הביתה

    "הטריילר" (צילום: יח"צ)
    "הטריילר"(צילום: יח"צ)

    חובבי בשר יסכימו שאין כמו טעם של בשר מעושן. הפריכות שלו והנימוחות שלו כשהוא יוצא מתוך המעשנה הלוהטת אחרי שעות ארוכות של צלייה חשוכה, עושות את העבודה. אחרי הכל, מי יכול להתחרות בגוון השזוף של הבשר שנמס בפה ומשאיר טעם של עוד? 

     

    טכניקת עישון הבשר התחילה במקור כאמצעי לשימור הבשר לאורך זמן בתקופות בהן לא היו מקררים ושאר אמצעי שימור מתחוכמים אחרים, אך כיום ממשיכים להשתמש בה בעיקר בזכות הטעם שאין שני לו. הצלייה במעשנה בסיוע הפחמים, הנסורת או העץ, מעניקה לבשר את הארומה המעושנת, שכמעט ואי אפשר לחקות אותה בטכניקות בישול אחרות. 

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    לפניכם מבחר מעשנות, מסעדות ברבקיו וגם מעשנות ניידות שיגיעו אליכם הביתה אם רק תרצו, המציעות בשרים ודגים מעושנים לצד תבשילי קטניות וירקות מדורה, שמקבלים ארומה ייחודית באמצעות תהליך העישון.  

     

     

     

    מטבחצר

    המסעדה ממוקמת בחצר פסטורלית במושב גינתון, וכוללת חדר פרטי וחצר אירוח גדולה ומטופחת. במתכונת ארוחות הנושא שנערכות במקום, מתקיים ערב "עשן בכפר" המוקדש כולו לעישון של בשרים מקומיים מכל הסוגים (פרות, עגלים, הולשטיין, טלה בלדי, תרנגולות, חזירים ולעתים ברווזים טריים של משק לוין), תוך שימוש בקשת רחבה של נתחים כמו צלחת "שרקוטרי עשן" שמכילה פסטרמה, לשון יהודי, שפיץ רוסט (פיקנייה) עם חרדל ולקט צנונים.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    לפני האירוע, הבשרים נצלים השכם בבוקר במעשנה שבמקום מעל פחמים וגזם של עצי הדר מיובשים מהמשק. את העופות קושרים בענפי זית מהכרם, וכתפי הטלה נקצצים עם לימונים מהפרדס שנכבשים בתחילת כל עונה. עם כמה תוספות של ירקות עונתיים וקינוחים ביתיים לסיום מתוק של הארוחה, מדובר על חוויה אינטנסיבית ובלתי מתיימרת שמלווה בהרבה יין הנמזג במקום באופן חופשי.

     

    הזית 29 גינתון, 054-4579200‏, לא כשר

     

    Heavy smokers

    בוטיק בשרים, שבו ניתן להזמין מראש בשרים מעושנים בהתאם לטעמכם האישי. את ההזמנה יכינו עבורכם במטבח הביתי אמיר שרון ואיה, בת הזוג שלו, שמתמחים בהכנת בשר. בהמשך, מתכננים לערוך כאן גם אירועי פופ אפ וניתן יהיה גם להזמין סלי פיקניק קרניבוריים, ביניהם גם סלי פיקניק מיוחדים לאוכלי פלאו.

     (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
    (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

    היתרון הענק במיזם הזה, הוא בכך שהבשר נטול חומרים משמרים או תוספות תעשייתיות כלשהן, ולכן גם ידידותי לחולי צליאק ולאוכלי פלאו. בתפריט, שמתעדכן מדי שבוע (ואותו ניתן לראות בעמוד הפייסבוק) תמצאו מגוון פסטרמות מחזה הודו (11-12 שקלים ל-100 גרם), ספריבס, אסאדו, אנטרקוט, פיקנייה ולשון (14-25 שקלים ל-100 גרם) וגם חצי ברווז (85 שקלים), עוף ברביקיו או טנדורי או חזה אווז בזיגוג מייפל.

     

    את הקנייה תוכלו להשלים עם פטה כבד צרפתי (25 שקלים) וציר עצמות (30 שקלים לחצי ליטר) ואת ההזמנה עצמה תוכלו לקבל במשלוח או באמצעות איסוף עצמי.

     

    פייסבוק: Heavy Smokers, 050-5731201

     

    M25

    במסעדת השוק מבית היוצר של קצביית Meatmarket מאמינים כי המפגש בין בשר לעץ הוא סיפור אהבה. מסיבה זו בחצר המסעדה ניצבת מעשנה שיוצרה במיוחד עבור המסעדה. מדי יום יוצאות מתוך המענשה הזו מנות כמו קורנביף מעושן ושווארמה מעושנת (58 שקלים למנה בצלחת) ואם תגיעו למסעדה בימי שלישי, תהנו מספיישלים מעושנים כמו ספריבס טלה מעושן, שפיץ שייטל וגולת הכותרת: חלקי פנים מעושנים כמו שקדי עגל ומוח מעושן.

     

    סמטת הכרמל 30 תל אביב 03-5580425, שני וחמישי 11:00-17:00, שלישי- רביעי 11:00-17:00, 19:00-23:00, שישי 10:00-16:00, לא כשר

     

    HOOK

    מעדניית הבשרים של קבוצת "פונדק דה לוקס" הפועלת דרך הרשת. מדובר על בית מלאכה ארטיזנלי לבשרים, אותם אפשר להזמין באתר ולקבל עם משלוח עד פתח הבית. מוצעים כאן נתחים מוכנים, בשרים מעושנים ומוצרי שרקוטרי המיוצרים בשיטות מסורתיות כך שכל המוצרים הם נטולי חומרים משמרים ותוספים מלאכותיים.

     (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    מאחורי המיזם עומדים חברי קבוצת "פונדק דה לוקס" שחברו אל ערן ביק, שעבר התמחות ארוכה בניו יורק באחד ממוסדות השרקוטרי המובילים באזור ברוקלין. בין המוצרים שתמצאו כאן: גאודה טימין וכתף חזיר בעישון חם, נתחים כמו אסאדו על העצם ששהה במשך 10 שעות במעשנה, חזה אווז מעושן בראב תבלינים, ספייריבס וכתף חזיר מעושנות, שוק אווז מעושנת בראב קפה וסוכר חום ועוד (12-23 שקלים ל-100 גר').

     

    הזמנה דרך האתר meathook.co.il

     

    אמריקה

    במטבח של מתחם האוכל "אמריקה" ניצבת מעשנה יצוקה מסוג Mibrasa שמיוצרת בספרד. המנות המעושנות שיוצאות ממנה הן חצי עוף מעושן (86 שקלים), MY Babies Back - צלעות בשר לבן ברוטב ברביקיו שמוגשות לצד סלט תפוח אדמה, סלט קולסלואו ולחמניות אמריקה (96 שקלים) ודג ים שלם מעושן ומוגש עם שמנת חמוצה ועלי ראשד (98 שקלים).

     (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    אבן גבירול 26, בית ציוני אמריקה תל אביב, 03-6884884, ראשון-שבת 8:00-24:00, לא כשר

     

    מיט קיטצ'ן

    במסעדת הבשר הכשרה שהחליפה את "שיין אנד שארפ" במיקום, פועלת מעשנה ממנה יוצאות מנות ספיישל יומיות כמו פסטרמה בקר מעושנת עם קרם חציל שחור, עוף שלם ללא עצמות במרינדת סומאק וזעתר עם בטטה מעושנת, תפוח אדמה מעושן ופלפל חריף על האש או סלט חזה מולארד מעושן.

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    יגאל אלון 65 תל אביב, 03-5364755, ראשון-רביעי 12:00-24:00, חמישי 12:00-01:00, מוצ"ש - 01:00, כשר

     

    Stellar

    בר אינטימי השייך גם הוא לקבוצת "פונדק דה לוקס", בו מציעים חווית ברביקיו אולד-סקול. לצד אלמנטים מקוריים של וינטאג', כשאתם ישובים על כסאות מרופדים בקטיפה ונייטים מוזהבים ומתחת לרגליכם רצפה עם אריחים יפואיים, תוכלו ליהנות כאן ממוצרי שרקוטרי מעושנים לצד קוקטיילים קלאסיים.

     (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
    (צילום: בן יוסטר)

    את הדליקטסים שמוצעים בתור נשנוש לצד האלכוהול, מייצרת קבוצת "פונדק דה לוקס" בסגנון ארטיזנלי. בין היתר תמצאו שם פיצוחים קלויים ומעושנים בתערובת תבלינים (6 שקלים), כריך גרילד צ'יז עם גבינת ברי ובייקון טלה (56 שקלים), מבחר נקניקים (43 שקלים) או כריך דלי חם עם 200 גרם קורנביף מעושן.

     

    עולי ציון 7 שוק הפשפשים יפו, ראשון 19:00-24:00, שני-חמישי 19:00-01:00, שבת 19:00-01:00, לא כשר

     

    פונדק דה לוקס

    מה שהתחיל בתור מקום קטן ביפו בשם "פונדק דה לוקס" לפני יותר משלוש שנים, הפך לשורה של בתי עסק המבססים את המטבח שלהם על מעשנה עץ טבעי ובשרים המטופלים בשיטות של פעם.

     (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
    (צילום: בן יוסטר)
     

    כאן מתמחים בהכנת בברביקיו אמריקאי שכולל נתחים כמו ספייריבס, אונטריב, אנטריקוט, נקניקיות בוטיק ועוד העוברים תהליך של "Low & Slow" (צלייה ועישון בחום נמוך לאורך זמן). אחת ממנות הדגל במקום היא "קומבו אדום" שמכילה מנה זוגית של אסאדו, אונטריב ופיקנייה, ומוגשת עם לחם תירס וארבע תוספות לבחירה (קרעי תפוחי אדמה, סלט קולסלואו, סלק בתחמיץ וקלח תירס בברבן וצ'ילי) ומתומחרת ב-192 שקלים.

     

    עולי ציון 7 שוק הפשפשים יפו, 03-5233186, ראשון-שבת 12:00-24:00, לא כשר

     

    טראק דה לוקס

    במשאית האוכל של קבוצת "פונדק דה לוקס", מגישים את הפרשנות השמחה והקלילה למטבח הרחוב האמריקאי העכשווי בהשראת משאיות האוכל.

     

    מתוך המשאית המשוחזרת שממוקמת בחלל הצבעוני, יוצאות מגוון מנות קאלט של המטבח האמריקאי עם פרשנות מודרנית. כך שלצד נתחים השונים הנמכרים על העצם או במשקל, מציע התפריט של "טראק דה לוקס" גם חטיפים ומטוגנים שונים, מנות צד וסלטים, כריכים, המבורגרים ומנות רחוב בהשראה אסייתית ומקסיקנית.

     

    בן עמי 13 תל אביב, 03-6296363‏, ראשון-חמישי 17:30-23:30, שישי-שבת 11:30-23:30, לא כשר

     

    דלישס דלי בר

    הקורנביף המיוחד שנערם לתוך הכריכים הנדירים של "דלישס דלי בר" עשוי מנתחי בשר שעוברים אידוי, ולאחר מכן נכנסים למעשנה עם גריסי עץ בטעמים שונים שייצרו במיוחד עבור "דלישס".

     

    בנוסף לכריך המפורסם, תוכלו ליהנות כאן ממנות מעושנות כמו המבורגר ספיישל שמביא עימו את השילוב המנצח בין המבורגר וקורנביף מעושן (55 שקלים). בנוסף, תמצאו שם סנדוויץ' קורנביף עם 200 גר' חזה בקר מעושן, איולי וחרדל (49 שקלים) וסנדוויץ' קורנביף ניו יורק עם 300 גר' חזה בקר מעושן, איולי וחרדל (69 שקלים) שהוא, למעשה, הכוכב הראשי של המקום.

     

    שוק רוטשילד, שדרות רוטשילד 36 תל אביב, ראשון-חמישי 10:00-2:00, שישי-שבת 10:00-2:00, לא כשר

    שוק נמל, נמל תל אביב, ראשון 10:00-15:00, שני-חמישי 10:00-20:00, שישי 8:00-16:00, שבת 10:00-20-00, לא כשר

    שוק צפון, רמת החייל תל אביב, ראשון-חמישי 10:00-22:00, שישי 10:00- 16:00, שבת 10:00-22:00, לא כשר

     

      

     

    בר בשר

    אטליז ומעדנייה השייך לארז ריבר ומיכאל וולף, שהחליטו לפני כחצי שנה להוסיף למקום גם כריכייה בשרית. לשם כך, הם דאגו להביא למקום מעשנה, שתסייע להם הן בהכנת כריכים עם בשר מעושן והן באספקה השוטפת של בשר מעושן למכירה לפי משקל.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    בתוך הכריכים המפנקים שמציעים כאן (39-49 שקלים) נערמים שייטל או סינטה מעושנים, ומומלץ לאכול אותן לצד בירות הבוטיק שמוצעות כאן. במידה ותרצו לרכוש בשר מעושן הביתה, תגלו מחירים נמוכים ומפתיעים במיוחד: רוסטביף מעושן עולה 14 שקלים ל-100 גרם, שייטל או סינטה - 19 שקלים ל-100 גרם ועל פרגיות מעושנות תשלמו 90 שקלים לקילו.

     

    בנוסף לכל הטוב הזה, אפשר למצוא כאן נקניקיות שמיוצרות במקום ומעושנות במעשנה (100 שקלים לקילו) ועופות שלמים (75 שקלים לקילו).

     

    צומת גומא גליל עליון, 052-2480608‏, ראשון-שבת 9:00-19:00, לא כשר

     

    לה פמפה

    מסעדתם של ערן ואילנית טבצ'ניק, שפועלת בחצר ביתם הפרטי בימים חמישי ושישי בלבד, כאשר בימי חמישי מתקיימים במקום ערבי קונספט ובימי שישי מוצע תפריט קבוע שכולל שלושה נתחי בשר מעושן משתנים. מחיר הארוחה הוא 200 שקלים, ותמורתם מקבלים בנוסף לבשר גם ירקות מדורה ולימונדה ביתית.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    אך הבשר הוא לא הדבר היחיד שתיהנו ממנו כאן. המיקום של הבית ושל החצר, שבו הכול נבנה במו ידיהם של המארחים, מבטיח נוף גלילי מרהיב ושקיעות בלתי נשכחות.

     

    מצפה הילה, 052-4253566‏, חמישי ושישי בלבד ובהזמנת מקום מראש, לא כשר

      

    Smoky Mountains

    סדנאות עישון שמבטיחות חוויה שהיא מעבר לאוכל, ומתקיימות על דק מאובזר הגובל בחורש טבעי שבו מופעלת מעשנה אמריקאית חשמלית. הסדנאות אינן מוגבלות בזמן, ואפשר לאכול ולשתות בהן ללא הגבלה.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    מאחורי המיזם הזה עומד גיל יעקבי, שנולד לאבא אמריקאי אשר הטמיע בו את אהבת העישון שלו שהתפתחה במהלך הזמן ששהה בדרום ארצות הברית. מחיר הסדנה לעד 10 משתתפים - 2,600 שקלים, ו-240 שקלים לכל משתתף נוסף.

     

    חלוץ, 050-5426817, לא כשר

     

    דרך הגריל

    המיזם הבא הוא הבייבי השני של דן הולנדר ואשתו דנה, זוג שמפגין יכולות אירוח נדירות וכימיה נהדרת בינם לבין עצמם וגם בינם לבין הסועדים. דנה, אחראית על חוויית האירוח ושומרת על כוסות היין מלאות ודן, אמון על הבשר שכל מילה נוספת לגבי טיבו וטעמיו תהיה מיותרת.

     (צילום: סיוון מולוקו רושיאנו)
    (צילום: סיוון מולוקו רושיאנו)

    יחד הם מקיימים ארוחות קונספט קרניבוריות שפתוחות לקהל הרחב (280 שקלים לסועד), אירועים פרטיים וסדנאות מכל הסוגים הקשורות לבשר עם המון יין, מצב רוח טוב ובשר צלוי ומעושן. האירוח מתקיים בגינה הפרטית שלהם בחיפה, בה פועלת מעשנה יחידה מסוגה בארץ שנקראת The big green egg, בה משולב גם גריל קרמי ייחודי.

     

    חיפה, 1-700-706-070‏, פייסבוק: דרך הגריל, לא כשר

     

    טנדוקה

    במסעדת הבשר הכפרית הפועלת מזה עשור בלב המושבה יקנעם, פועל גריל ענק ומעשנה ממנה יוצאות מנות כמו כתף טלה על פירה ארטישוק ירושלמי (119 שקלים) ואסאדו בקר במשקל 400 גרם ברוטב ציר בקר מצומצם ושורשים (88 שקלים).

     (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
    (צילום: יפית בשבקין)

    מרכז המושבה יקנעם, 052-6619299, ראשון 12:00-16:00, שני-חמישי 12:00-23:00, שישי 12:00-16:00, כשר

     

    דוריס קצבים

    אין מי שלא מכיר את היכל הבשר הזה שמונה שני סניפים, אחד בראש פינה ואחד בזכרון יעקב, שם הוא הפך למתחם בשר שכולל מסעדה, שרקוטרי, רוטיסרי ושווארמה חדשה.

    תוכלו להזמין כאן בשרים מעושנים וגם נקניקיות שמיוצרות בייצור עצמי, או ליהנות מכריכים עם בשרים מעושנים (אסאדו בריסקט ועוד). עבור כריך מעושן עם 200 גרם בשר וחצי ליטר בירה תשלמו 49 שקלים, ועבור מנת פטריות פורטובלו במילוי בשר כבש מעושן על בולי עץ תות, תשלמו 29 שקלים. את שאר מנות הבשר המעושן תוכלו להזמין במסעדה לפי משקל, ואם תרצו תוכלו גם לקנות אותו הביתה לפי משקל.

     

    דרך רמת הנדיב זכרון יעקב, 04-6397030, ראשון-שבת 12:00-23:00, לא כשר

     

    יקב תשבי

    בתוך מתחם היקב, פועלת מדי יום שישי מעשנה בשרים בשם Food Truck BBQ. לא מדובר בסתם מעשנה, אלא במעשנה ענקית שמהווה את גולת הכותרת של פרויקט העישון של גולן תשבי, שבמהלך ביקורו במסעדת "בלו סמוק" הניו יורקית התאהב בברביקיו הדרומי.

     

    את הבשר שנכנס למעשנה (בריסקט, כתף טרי מפרות מבכירות וגם עוף) הוא מורח בתערובת בירה, חרדל, מלח ופלפל. לאחר צלייה בחום גבוה במשך שעתיים, הבשר עובר לצלייה איטית בחום נמוך, כשהוא עטוף ב-27 תבלינים למשך 14 שעות. התוצאה - בשר נימוח, עסיסי וספוג ניחוחות עשן ותבלינים.

     (צילום: דני גולן) (צילום: דני גולן)
    (צילום: דני גולן)

    אפשר לקנות את הבשר הביתה במשקל (בריסקט - 210 שקלים לקילו, עוף שלם - 90 שקלים לקילו, צלעות - 210 שקלים לקילו), או ליהנות ממנו במקום בתוך כריך (40 שקלים).

     

    מתחם תשבי כביש 652 (בין זכרון לבנימינה), 04-6288195, שישי 11:00-15:00, כשר

     

    הלנה בנמל

    במסעדתו עטורת השבחים של השף עמוס שיאון, פועלת מעשנה של חברה קנדית ("ברדלי סמוקרס") שהקים דייג שהיה מעשן דגי סלמון כתחביב. בין המנות אותן מכינים במעשנה תמצאו סלמון נורווגי מעושן בעץ דובדבן על קייל שרוף בגריל וקרם פרש (49 שקלים), קלמרי מקומי צרוב בפלנצ'ה עם סליקורניה ושום קונפי המוגש מעל ריזוטו מעושן ומסקרפונה (110 שקלים) וחזה ברווז מעושן בעץ פקאן (68 שקלים).

     (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
    (צילום: בועז לביא)
     

    נמל קיסריה, 04-6101018, ראשון-שבת 12:00-23:00, לא כשר

     

    בריסקט בר בשר מעשנת

    סנדוויץ' בר המתמחה בבשרים מעושנים, שבו המעשנה מוקמה מאחורי קיר זכוכית על מנת לצמצם את ריח העישון הדומיננטי. את המעשנה האימתנית ייבאו בעלי המקום מארה"ב, ומדובר על מפלצת מקצועית שעובדת בשיטת Low & Slow. הבשרים שוכנים בה במשך הלילה יחד עם עץ פקאן, ובבוקר עוברים לנוח בכלי חימום שנמצא על הפס.

     (צילום: רון בורקין) (צילום: רון בורקין)
    (צילום: רון בורקין)

    התפריט במקום מבוסס על כריכים שמגיעים בתוך לחם קווקזי או בתוך ג'בטה דגנים, ביניהם בריסקט (55 שקלים), כריך צ'וריסו (45 שקלים), כריך עוף (45 שקלים), נתחי צלעות מעושנות (58 שקלים), אסאדו (55 שקלים) ועוד. מי שלא מעוניין בפחמימות, יוכל ללכת על מרק בשר מעושן, סלט מעושן (37 שקלים) או על ערימת בשר (129 שקלים) שהיא מנה של 500 גרם בשר מעושן שמוגש על גבי פלטת עץ לצד תוספת כמו תפוח אדמה או בטטה.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    כביש 4, תחנת דלק סונול ענבר חדרה (כמה קילומטרים בודדים דרומית לחדרה), 079-5595160, כשר

      

     (  )

    המעשנה

    בממלכת העישון של זיו רודר, שהפעיל במשך כמה שנים מעשנה בשר ניידת וערך ערבי פופ אפ וסעודות לקרניבורים, פועלות כמה מעשנות. אחת ראשית, אחת על גלגלים שמיועדת לאירועים ואחת מיוחדת לדגים.

     

    אם לא די בכך, יש כאן גם בור באדמה שמיועד לצלייה, גריל מיוחד לצליית כבש שלם וכלים נוספים לבישול ולצלייה על האש. את כל זה בנה אביו של זיו על פי תכנון של בנו, שנעזר במהנדס יועץ שהתאים את הכל לצרכי המסעדה.

     (צילום: רועי נחום) (צילום: רועי נחום)
    (צילום: רועי נחום)

    כשהמסעדה פתוחה, אפשר להריח למרחקים את ריח העישון הנהדר, וכשמתיישבים בחצר היפה עם העץ הענק - נהנים מתפריט "מסלולים" שמתומחרים ב-150-250 שקלים ושיאפשרו לכם להתאים את היקף הארוחה המעושנת לקיבולת שלכם. הם כוללים גם ירקות מדורה, שתייה קלה וחריפה.

     

    במידה ואתם מתכננים לקיים אירוע מיוחד במקום, מומלץ לברר לגבי נתחים כמו שוק טלה או סינטה שלמה במשקל 2-5 קילוגרם או דג סלמון שלם. ואגב, גם לצמחוניים דואגים כאן והם יקבלו נזיד צמחוני - מעושן, כמובן.  

     

    נתיב הזית 88 ינוב, 09-8945118, ראשון-חמישי 12:30-15:30, 18:30-22:00, כשר ללא תעודה

     

    המעשנה של ניסן

    ניסן אלקיים התחיל לפני שש שנים פיילוט של דוכן לממכר בשר מעושן בבני ציון, והפיילוט הפך במהרה למפגש של הפרלמנט המקומי. היום, תמצאו את המעשנה שלו ואת הדוכן לממכר הבשרים המדהימים שהיא מפיקה, מדי יום שישי ליד הצרכנייה של הישוב.

     

    אלקיים, שמגיע למקום כבר בשש בבוקר כדי שהבשר יספיק לקבל את ארומות העישון היחודיות שלו, יספק לכם אווירה נינוחה וכיפית שכוללת מוזיקה קצבית, בירות קרות ובשרים מעושנים מהטובים שיצא לכם לטעום. אפשר לאכול מנה במקום או לקנות במשקל הביתה.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    המעשנה של אלקיים נבנתה בהזמנה במיוחד לצרכים שלו, והיא מכילה סינטה (20 שקלים ל-100 גר'), ספריבס טלה (23 שקלים), ברוסט טלה (23 שקלים ל-100 גר'), פרגיות (17 שקלים ל-100 גר'), נקניקיות ואפילו פסטרמה הודו (12 שקלים ל-100 גר') ושוק טלה או שוק אווז בהזמנה מראש.

     

    בני ציון, 054-4223222, שישי 10:30-14:00, לא כשר

     

    אלבמה

    מסעדה ששינתה את כל מה שחשבנו שאנחנו יודעים על מסעדות בשר בארץ, מכיוון שלא מוגש בה דבר מלבד בשר, נזיד מעושן וקצת ירקות בתור סלט. את השתייה תצטרכו להביא איתכם מהבית, או לקנות בפיצוציה שנמצאת בסמוך למסעדה.

     

    מה שבכל זאת תקבלו ב"אלבמה" -  מיד לאחר שתצליחו להזמין מקום - וזו גם הסיבה האמיתית שמומלץ בחום להגיע לכאן, זה בשר איכותי במיוחד. את הבשר מגישים כאן במסגרת ארוחת טעימות מעושנת שמחירה 130-170 שקלים (תלוי בסוג המסלול שתבחרו).

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    התפריט, סגנון ההגשה ומבחר הבשרים לא השתנו כמעט במהלך העשור שהמסעדה הזו קיימת, וגם כמעט שלא תמצאו קרניבורים שלא מכירים אותה, זאת על אף הצניעות שלה והמיקום המוזר מעט באזור התעשייה בנתניה. בקיצור, תחנת חובה לכל מי שאוהב בשר מעושן.

     

    דוד פנקס 47 נתניה, 054-4557287, ראשון-חמישי 18:00-24:00, שישי-שבת 12:00-17:00, 18:00-24:00, לא כשר

     

    Buckaroo

    מסעדת ברביקיו ועישון בשר בסגנון אמריקאי שפועלת מאז 2014. במסעדה שתי מעשנות שעובדות על פחם הדרים, ומלבד העישון המסעדה מתמחה גם בבישול ארוך (עד 36 שעות!) ובבישול בוואקום (סו וויד).

     

    על מנת לחוות בפעם אחת את כל הטוב שמציעים בה, כדאי להזמין ארוחת "חוויית הטעימות" שבמסגרתה מוגשים למרכז השולחן שישה או שמונה נתחי בשר שונים (149-189 שקלים). יחד עם הבשר יגיעו לשולחן גם תפוח אדמה מדורה, סלט הבית, חמוצים וסלט קולסלאו.

     

    זרחין אלכסנדר 13 רעננה, 09-8919959, ראשון-שבת 12:00-22:30, לא כשר

     

    מקום בלב

    במוסד הוותיק שפועל כבר למעלה מ-20 שנה ברעננה, מציעים כיום אפשרות לערוך אירועי אוכל סביב המעשנה. האירועים הללו נועדו למפגש של 20 סועדים ומעלה.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    במסגרת הארוחה משתתפים הסועדים בתהליך עישון הבשר והירקות, והתפריט עצמו כולל נתחי סינטה, אנטריקוט, הודו, פרגית, צ'וריסוס ומרגז, ואסיו וגם תפוחי אדמה מדורה ועשבים ירוקים אורגניים שמגיעים הישר מגן המסעדה (450 שקלים).

     

    פרדס משותף 5 רעננה, 09-7441575, בהזמנה מראש, לא כשר

     

    CHOP CHOP

    בר בשרים מעושנים בהוד השרון, שבו כל הנתחים עשויים אך ורק מ-100 אחוז בשר בקר, צאן או עוף טבעי ללא חומרים משמרים ועם תיבול טבעי בלבד. כל נתח נפרס כאן דק-דק, ונצלה על הפלאנצ'ה בליווי בצל וציר בקר שמשדרג את הטעמים והניחוחות.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    את הבשר המעושן הזה תוכלו לטעום בתוך כריך או בפלטה בשרית נדיבה עם בטטה אפויה או תפוחי אדמה חמים וטעימים, שתובלו במלח גס.

     

    דרך רמתיים 69 הוד השרון, 09-7404625, ראשון-חמישי 11:00-23:00, שישי 10:30-15:00, כשר

     

    עד העצם

    כאן הושק תפריט חדש שכולל ספיישלים מתחלפים והמבורגרים נוספים וייחודים. גם מטבח המסעדה עבר שדרוג באמצעות הוספת מעשנה בשר שיובאה במיוחד ממיזורי שבארה"ב. מדובר במעשנה שפועלת באמצעות גזעי הסקה מעץ אקליפטוס, ומנות הבשר במסעדה עוברות בה בישול ארוך שמעניק להן טעמים וארומות בלתי ניתנים לחיקוי.

     (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     

    בין המנות המעושנות תמצאו סלט בקר מעושן עם רצועות שייטל (52 שקלים), מנת רוסטביף סינטה מעושן (39 שקלים), ספריבס לבן מעושן במשקל 400 גרם (104 שקלים), אוסובוקו טלה מעושן (105 שקלים) ואפילו המבורגר מעושן במשקל 200 גרם (49 שקלים).

     

    אבא אבן 5 הרצליה פיתוח, 09-9503138, ראשון-שבת 12:00-23:00, לא כשר

     

    Levy's BBQ - בית של בשרים מעושנים

    חווית האירוח ב-״Levy's BBQ״ כוללת עשרה נתחי בשר מעושנים (כולל נקניקיות וקבבים) לצד סלטים ולחמים, כולם מונחים על שולחן אבירים ערוך בקפידה. בין היתר תוכלו לטעום כאן אסאדו טלה, חזה אווז וחזה עוף מעושנים בקראסטים שונים, שפיץ צ'ך, פיקניה, טי-בון טלה, ולסיום - קינוח. מחיר הארוחה במקום הוא 200 שקלים לסועד, והיא מיועדת לקבוצות קטנות ולאירועים קטנים.

     

    כפר מנוחה, 050-8839150‏, בתיאום מראש, לא כשר

     

     

    Meat & Meat

    מה שהתחיל בתור תחביב של שני אחים ואב שבנו במו ידיהם מעשנה, הפך למסעדה שמציעים בה חוויית בשרים מעושנים. החוויה מורכבת מארבע מנות בשריות במשקל כולל של כ-1/2 קילו המוגשים לצד תפוחי אדמה מדורה, סלט טבולה, סלט ירקות, לחם מחמצת ורוטב צ׳ימיצ׳ורי ביתי. מחיר הארוחה - 130 שקלים לסועד.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    השדרה המרכזית 15 מכבים רעות, 050-6855949, ראשון-חמישי 12:00-23:00, כשר

     

    בחצר של עופר

    בחצר של עופר אביב, תוכלו ליהנות מנוף מרהיב להרי ירושלים ומבשר מעושן שאביב מכין במעשנת שהוא בנה במו ידיו, כמו גם את החצר היפה שבה הוא מארח ושעשויה כולה מחומרים ממוחזרים. גם את מלאכת הבישול, העישון והאירוח הוא עושה בעצמו, ומלבד הבשר בעל ניחוח עץ הדובדבן או עץ אגוז, יגיעו לשולחן שלכם גם מבחר תוספות, לחם מחמצת, סלטים יצירתיים ושתייה, כמובן.

     (צילום: עופר אביב)
    (צילום: עופר אביב)

    הארוחה כוללת ארבעה סוגי בשרים, סלטים, תוספות חמות, לחם, מים, מיץ ליצ'י ולקינוח תה צמחים ומשהו מתוק (150 שקלים לאדם). במידה ותהיו מעוניינים, תוכלו להזמין בתוספת תשלום בירות שגם אותן אביב מבשל לבד (או קונה מחברים שמבשלים אותן במבשלות הביתיות שלהם), או יינות המיוצרים באזור.

     (צילום: עופר אביב)
    (צילום: עופר אביב)
     

    האלה 114 מטע, 054-7910480, במהלך השבוע המקום פתוח לאירועים פרטיים בלבד, בסופי שבוע - החל מ-12:00 או בתיאום מראש, לא כשר

     

    יואל מעשנת בשרים

    בלב מדבר יהודה, על אם הדרך שמחברת בין ירושלים לים המלח, סמוך לוואדי קלט, נמצאת "המעשנת" של יואל, שמשלבת בין ביסטרו ומעדנייה למאכלי בשר. בתפריט תמצאו פלטת מעושנים בניחוח יין, נקניקיות ביתיות מעושנות וכמובן גם לחם כפרי, סלטי פתיחה מעולים ונתח אנטריקוט על הגריל. לקראת סוף השבוע אפשר גם לקנות במקום אוכל מוכן הביתה (כולל בשרים מעושנים).

     

    כפר אדומים, 054-4609584‏, ראשון-חמישי 18:00-23:00, כשר

      

    הטריילר

    מטבח נייד שפועל בכל הארץ באירועים, ואחת לחודש מקיים ארוחת פופ אפ. יש בדוכן הזה רק שיטת בישול אחת - עישון במעשנה שיוצרה במיוחד עבור המיזם הזה, שנמצא בבעלות השף יוסי שרף. כבר שלוש שנים שהוא מתגלגל מאירוע לאירוע, ומפיץ את בשורת העישון עם דגים, בשרים ירקות ואפילו לחמים שמיוצרים בתוך המעשנה.

     

    בכל הארץ, 053-4576130, לא כשר

     

    אלי בשטח

    אלי הוא אוטודידקט שנחשב לשם דבר בכל הקשור לעישון הבשר. הוא בונה בעצמו את המעשנות שאיתם הוא עובד, ותוכלו למצוא אותו באירועים קהילתיים, בפסטיבלים שמתקיימים בשטח וגם באירועים פרטיים אליהם ניתן להזמין אותו ואת המעשנה הנודדת שלו בתור ספק שירותי קייטרינג.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    בכל הארץ, 052-3837935, פייסבוק: אלי בשטח - המעשנת הנודדת, כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים