שתף קטע נבחר

15 השיפודיות שאנחנו אוהבים

צוות ערוץ האוכל של ynet מביא לכם את השיפודיות החביבות עליו – משיפודי הצומת בנצרת ועד קבב אמונה בבאר שבע. אז מי בפנים ומי נשאר בחוץ?

מאת: לין לוי, שי שגב, יהודה נהר ותיקי גולן

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

ג'סמינו

שיפודיה נהדרת באמצע רחוב אלנבי התוסס בתל אביב, המציעה מבחר מצומצם – אך מדויק – של שיפודים הנכנסים לתוך פיתה. התוספות שיש ליד הן טחינה, עמבה, סלט ירקות וירקות על גריל הפחמים שבמקום.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

התור המשתרך מחוץ למקום ברוב שעות היום, כבר מעיד על טיב האוכל ועל כך שמי שעומד מאחורי הגריל יודע את העבודה. בתפריט יש בין היתר שיפודי קבב, כבד עוף ואדום, ואם באתם להתפרע אז כדאי לכם לשאול אם במקרה יש היום משהו מיוחד.

אלנבי 97, ראשון-שישי 12:00-18:00, כשר

 

שיפודי הצומת

הצומת היא שיפודייה נצרתית שבה אוכל בעיקר קהל מקומי, וככזאת היא מתאפיינת במראה פשוט שמסתיר קסם גדול. היא קיימת כבר 15 שנה, אך ידע הבשרים שמאחוריה מגיע עד שנות השישים. ג'מאל חאמד שהקים אותה, קצב במקצועו, יודע טוב טוב שבשר מעולה לא קונים מספקים אחרים, ואכן כל שיפוד ושיפוד שמונח על גריל הפחמים הריחני מגיע היישר ממקרר היישון של הקצבייה הפרטית של המסעדה.

 (צילום: יהודה נהר)
(צילום: יהודה נהר)
בתפריט קבב מעולה של עגל וטלה עם פטרוזיליה ובצל מטוגן (90 שקלים), שיפודי פרגית ושיפודי עגל מתובלים כהלכה (60 שקלים), חלקי פנים כמו כליות ולבבות כבש (60 שקלים) וסינטה כבש (110 שקלים). את ראש פרמידת המיוחדים כובש הפילה, שאפילו אצל הקצב שלכם תתקשו להשיג כי יש אחד קטנטן כזה בכל כבש, והוא כנראה שומר אותו לעצמו.
 (צילום: יהודה נהר)
(צילום: יהודה נהר)

את הבשרים ילוו צלוחיות סלטים שעליהן ניתן לדלג כי חבל על המקום בבטן, אבל סלט הג'רג'יר החמצמץ וסלט הירקות הקצוץ, הם חובה לאיזון הבשר השמנמן. המחירים, לכאורה, גבוהים, אך רק לכאורה. בהתחשב בטיפול הקפדני וביישון הבשרים שלא היה מבייש את מסעדות הבשרים המובילות בתל אביב, ובעובדה שכל מנה מורכבת משלושה שיפודים גדולים ומשביעים, המחיר הוגן והמקום הוא תחנת חובה לאוהבי השיפודים, לא פחות.

א שוהדא 58 נצרת, 04-6564316, פתוח בכל ימות השבוע, 10:00-23:00, לא כשר 

 

דני וסלים (הברברי)

שיפודייה אותנטית בת עשרות שנים, הנמצאת בשכונת עג'מי ביפו ומשקיפה לים. מדובר בחלל קטן ולא מושקע, שבמרכזו גריל פחמים המוציא מנות של שיפודים בפיתה - אדום, קבב, כבד עוף, לבבות, נקניקיות וכבש.

 

כל התוספות מסתכמות בפלפל ירוק חריף על האש, עגבניה ובצל צלויים על הגריל, טחינה, עמבה וסלט ירקות קצוץ. בשעות הצהריים המקום הומה בקהל יפואי מקומי, וגם בקומץ תל אביבים שגילו את הפלא ובאים לסגור את הפינה. אין מקומות ישיבה, ואת הפיתה זוללים בעמידה. לזללנים הרציניים יש חדרון פצפון עם שלוש כסאות ושולחן רעוע, שבדרך כלל תפוס במקורבים. קסם של מקום.

 

קדם 60, יפו, ראשון-חמישי, 11:00-16:00, כשר 

 

שיפודי אולגה

המקום הכי עממי ודוגרי, כמו ששיפודייה טובה אמורה להיות. כאן, במתחם המסחרי של חדרה שבו הזמן עצר מלכת בתחילת שנות ה-90 של המאה הקודמת, התפריטים כתובים על פלייסמנטים מנייר, לשולחן מגיע מבחר סלטים צנוע ואת הבשר מכינים אך ורק האחים דובי וסימו, בעלי המקום.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

לצד השיפודים העסיסיים שיגיעו לשולחן תקבלו גם בצל טרי, טחינה נוזלית, צלוחית עם ירק, עמבה וחריף. ממבט ראשון, זה אולי יראה קצת ספרטני ולא מפנק, אך מהר מאוד תגלו שזה כל מה שצריך על מנת ליהנות משיפוד טוב.

 

ההתמחות של המקום היא בחלקי פנים (מהסוג הנדיר יותר), אז אם אתם נמנים על אוהבי הז'אנר, ב"שיפודי אולגה" תזכו להרבה נחת. הלקוחות כולם בני בית, לא תראו כאן אחד שהגיע למקום במקרה. השירות והאווירה בהתאם, מהיר, מקצועי וענייני - לכאן באים לאכול, נקודה.

 

התנאים 1 חדרה, 04-6343384, ראשון-חמישי 12:00-24:00, מוצ"ש-24:00, כשר ללא תעודה 

קבב אמונה

שיפודייה שהתחילה את דרכה בשנות ה-60 כמקום זעיר של שמעון אמונה, שעלה יחד עם משפחתו מפרס. כיום, זוהי ממלכת הקבבים והשיפודים המפורסמת ביותר בבאר שבע שמלאה עד אפס מקום בשעות הצהריים.

 

מנת הדגל של המקום היא הקבב הקטן והעסיסי, ואפשר גם ליהנות כאן ממבחר שיפודים איכותיים. בכניסה למסעדה ניצב דלפק שבו נלקחות ההזמנות, ושלושה עובדים מנוסים ומנומסים מתקתקים עבודה במיומנות. לפי ערימות השיפודים שנערמות במקררים, ברור שאין סיכוי שתתקלו פה במשהו לא טרי.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בנוסף לבשר, תמצאו כאן מבחר סלטים טריים כמו סלט ירקות, בצל טרי, טחינה, חומס וכרוב. ויש גם צ'יפס, כמובן. לממהרים ישנה האפשרות לקחת את המנה בטייק אווי, או לשבת באחד השולחנות ולקבל שירות מאחת המלצריות שבמקום. בשני המקרים תקבלו שיפודים מהודקים בתוך (או ליד) פיתה חמימה או לאפה בשרנית.

 

קק״ל 58 באר שבע, 6278865- 08, ראשון-חמישי 9:00-23:00, שישי 9:00-14:00, כשר

 

שיפודי זיקה

שיפודיה יפואית שבהחלט יכולה לסגור לכם את הפינה של הרעב אם אתם באזור ובא לכם לפתוח שולחן. השירות במקום מתוקתק, המחירים ידידותיים מאוד ומבחר הבשרים גדול – קבב, לבבות, טי-בון טלה, פרגית, אדום, כבש ועוד. על השולחן יפרסו לכם סט של סלטים טעימים, ותוכלו לקבל מילוי מחדש אם תחסלו הכל ויבוא לכם עוד. את המנה הבשרית אפשר לחזק בחומוס טעים שמכינים במקום או במנה של צ'יפס כמו בבית. אנחנו רואים את היתרון הגדול של המקום בעובדה שבניגוד לשיפודיות אחרות המקום פתוח מדי יום עד השעות הקטנות של הלילה.

 

יפת 160 יפו, 03-5062104, ראשון-שבת 11:00-2:00, לא כשר

  

מפגש הסטייק תל אביב

מוסד בשר וסטקייה מושקעת שמגישה עסקיות צהריים (12:00-16:00) ב-72 או ב-92 שקלים. מאז שנות ה-60 העליזות בהן הוקמה, עברה האימפרייה הזו לא מעט - פתחה וסגרה סניפים, תוך כדי שהיא שומרת על סניף הדגל ליד מה שהיה פעם גשר מעריב. מלבד השיפודים האגדיים, אפשר למצוא שם גם דגים על הגריל, פלאפל מושלם וחומוס אלוהי.

 

דרך מנחם בגין 38 תל אביב, 03-562-3170, ראשון-רביעי 11:00-24:00, חמישי 11:00-01:00, שישי 11:00-16:00, שבת 18:00-24:00, כשר

 

שיפודי סביח

מסוג המקומות שחייבים להכיר, כי הם לא פחות מאשר אגדה. סביח הוא שמו של בעל המקום, שמכין כבר 40 שנה שיפודים מעולים, קבב אלוהי ואת מנת הדגל - טחול על האש. אין במקום שעות פעילות קבועות, והוא פתוח בעיקר בשעות הערב. למקום סניף נוסף, ידידותי מעט יותר מכיוון שיש בו טלפון, שעות פעילות קבועות ואותו הקבב החלומי שכולם מחפשים אצל הסביח המקורי.

 

המלך יהושפט 6 (במרכז המסחרי), חיפה, כשר 

שד' ההסתדרות 211 חיפה, 04-8404025, ראשון-חמישי 12:00-20:00, כשר

 

פינת השלושה

המסעדה הענקית הזו מוגדת כ"גריל ישראלי ואוכל בוכרי", אך למעשה מדובר במפעל שיפודים לא קטן עם לאפות ענקיות. הצ'ופר כאן הוא האוכל הבוכרי, שמוגש בנוסף לשיפודים המעולים. מבחר המנות הבוכריות כולל שני מאפים לבחירה מתוך מגוון שכולל מאפים כמו מנטו, בלישי, סמסה, צ'יבורק, פלוב, בחש ועוד.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

במהלך השבוע יש במקום עסקיות (בין 11:00-16:00) ומדי מוצ"ש המקום הומה למדי. בנוסף, יש גם מבצע ל-5 סועדים שכולל ארוחת שיפודים מלאה בעלות של בין 290-330 שקלים.

 

דרך בן צבי 84 תל אביב, 03-5185555, ראשון-חמישי 11:00-23:40, שישי 11:00-15:00, שבת 19:00-24:00, כשר

 

הבשרים של תומר אשקלון

קצבייה הממוקמת בתוך השוק של אשקלון, שלצדה יש חנות ושם ישימו לכם על גריל הפחמים כל מה שתבקשו: החל מחלקי פנים מיוחדים כמו שקדי עגל, כבד או אשכים וכלה בנתח קצבים על שיפוד או בסטייקים הגונים. אל תוותרו על הטחול הממולא עבודת יד שמכינים במקום, מנה המיועדת למטיבי לכת ולמבינים. לא מדובר על מקום מפונפן ומגונדר – דווקא ההפך, אבל זה לא צריך להפריע למי שבאמת בא לאכול.

השוק העירוני המקורה, אשקלון, 052-6750798, ראשון-חמישי 10:00-16:00, כשר

 

פונדק איילון

פונדק איילון קיים מזה עשרות שנים ונחשב למוסד, אבן דרך ומקום עלייה לרגל עבור תושבי פתח תקווה הוותיקים. למעשה, המקום שוכן בתחנת דלק, אבל מכנה את עצמו מסעדת גריל יוקרתית. 

 

אפשר למצוא שם מגוון רחב של בשרים טריים ואיכותיים ביותר לצד מבחר סלטים טריים, פיתות חמות ולאפות שיצאו הרגע מהטאבון. התפריט כולל מבחר גדול של שיפודים, מרקים בשריים, סטייק צוואר לבן, שאטו בריאן, לבבות ועוד הפתעות משתנות - בהתאם להישג היד של השף.

 

דנמרק 1, פתח תקווה. 053-9443512, ראשון-שבת, 10:00-00:00, לא כשר

 

איציק הגדול

21 שנה מצליחה להפתיע שיפודיית איציק הגדול ביפו. מתי שלא תבואו, ארבעת החללים ו-50 מקומות הישיבה בכל אחד מהם, תמיד יתפקעו מסועדים. למה לצפות? סלטים - ואינספור מהם. חציל מזרחי. חציל על ירקות. חציל בטעם כבד. חצילים מטוגנים ועוד ועוד, כולם לצד פיתות עיראקיות חמות.

 (צילום: עמית מגל) (צילום: עמית מגל)
(צילום: עמית מגל)

הצלוחיות קטנות, אבל אפשר לקבל עוד מהכול. השירות יעיל, המקום רועש, המחירים של הסלטים והשיפודים זולים יחסית, אבל הסטייקים יקרים. המלצת השף: לא משנה מתי אתם באים, תמיד כדאי להזמין מקום מראש.

 

רזיאל 3, יפו, 03-6830033, ראשון-שבת, 11:30-23:30, לא כשר

 

מסעדת האחים

בלב תל אביב, בקצה הדרומי של אבן גבירול, נמצאת מסעדת האחים המשלבת לדבריהם: "סלטים, שיפודים ועניינים". העיצוב תל אביבי עם תמונות של בן גוריון, הרצל ושאר אחים. מבחינת אוכל, תמצאו כמה מנות ייחודיות: ספאייח תרד, סלט עשבים, סינייה ירקות, רוסט אונטריב על חלה, נקניקיות לבנות תוצרת בית ושיפודי כבד. המחירים סבירים והוגנים מאוד, גם ביחס לתל אביב, השירות מסביר פנים והאווירה סטלנית. והכי חשוב: אין חומוס!

 (צילום: מיכאל טופיול) (צילום: מיכאל טופיול)
(צילום: מיכאל טופיול)
 

אבן גבירול 12, תל אביב, 03-6917171. ראשון-שבת - 12:00 עד הלקוח האחרון, לא כשר

 

מסעדת סעיד

השיפודייה הקלאסית בכל מובן ומילה. בעבר קישטו את הקירות תמונות של שרים, ראשי ממשלה, ידוענים ושאר מובילי דעה מחובקים עם בעלי המסעדה. עתה, הקירות נותרו בעיקר לבנים, אולם נשארו השולחנות הארוכים ומפות הנייר. השירות מהיר, קצבי, רועש ומלא טוב.

 

בעבר, המקום שימש מוקד עלייה לרגל לתושבי אור יהודה, סביון, פתח תקווה ואף ישובים מרוחקים יותר, אך כיום פוקדים את המסעדה מקומיים וסועדים ותיקים. אפשר למצוא שם הכל - החל משווארמה (הספיישל של המקום), דרך צלעות, כנפיים, כבד ו לבבות ועד ביצי הודו וכבש, וגם אינספור מרקים. אותנטי, טעים ובאווירת שנות השמונים.

 

דוד אלעזר 8, אור יהודה, 03-5332667, ראשון-שבת פתוח כל שעות היממה, לא כשר

 

הלב הרחב

שיפודייה ותיקה ואותנטית הממוקמת בתוך לב שכונת כרם התימנים בתל אביב. תוכלו לשבת בחלל הפנימי או על כסאות ושולחנות מאולתרים על המדרכה בכניסה למקום. בתפריט מבחר שיפודים הנצלים על גריל פחמים, והכל באווירה קלילה ולא מחייבת. פתרון מושלם למי שבאזור ונתקף בחשק עז לטעמו של בשר על האש.

 

רבי עקיבא 10 כרם התימנים תל אביב, 03-5102149, ראשון-חמישי 12:00-23:00, כשר

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
15 שיפודיות שכדאי להכיר
צילום: shutterstock
מומלצים