שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    סיור קולינרי בשכונת פלורנטין
    באנו בגלל האווירה, נשארנו בגלל האוכל: פלורנטין היא אולי השכונה הכי צבעונית ותוססת בתל אביב - מלאה בברים, חומוסיות, בתי קפה ומקומות לאכול בהם, אז בואו נעשה לכם סדר: אלה המקומות ששווה לכם להכיר בשכונת פלורנטין

    אווירה ואוכל. החומוס של פאוזי בשכונת פלורנטין (צילום: לין לוי ) (צילום: לין לוי )
    אווירה ואוכל. החומוס של פאוזי בשכונת פלורנטין(צילום: לין לוי )

    פעם היא הייתה השכונה של התפרנים, ובתור כזו גם הייתה מעצמה של חומוסיות ונשנושיות לילה. היום פלורנטין היא שכונה עם מרקם אנושי מרתק. מצד אחד עדיין יש בה לא מעט בניינים ישנים ודירות שותפים, ומצד שני צמחו בה גם בניינים חדשים מפונפנים (ולא זולים), שמביאים לשכונה גם משפחות.

     

    מה שבולט בשכונה מלבד הכמות העצומה של חנויות הציוד לחיות מחמד (כ-5 חנויות כולל בית חולים וטרינרי), נגריות ומוסכים, זה בעיקר שלל מקומות לאכול ולשתות בהם - מחומוסיות ומאפיות ועד מאנצ׳סיות, פיצריות, קוקטייל בר ומה לא. אז לא תבואו לבקר?

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     (  )
     

    חומוס ושות'

    זו לא עוד חומוסייה, אלא החומוסייה של פלורנטין (למרות שהיא ממוקמת במרחק מה מלב ליבה של השכונה). המקום שייך לשף שלומי אלינגר, שאת החומוס הוא מבשל בתוך ציר ירקות, כך שסביר שמדובר בחומוס בעל טעם שלא תמצאו בשום חומוסייה אחרת.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    מלבד החומוס, אלינגר מגיש במקום שלו גם אוכל צמחוני וטבעוני, שכולל בעיקר תבשילים. כדאי מאוד לטעום כאן את המסבחה באבא גנוש על חציל בלאדי שרוף בטחינה (32 שקלים), מסבחה שעועית לימה בבישול ארוך במרווה ושמן זית (26 שקלים), כרובית בתנור (12 שקלים) או את הבטטה הצלויה עם טחינה ועלים ירוקים (28 שקלים). יש במקום גם עסקית חומוס עם סלט, צ'יפס ופלאפל או עסקית תבשיל (35 שקלים) אותן ניתן לקבל גם במשלוח.

     

    הרצל 98 תל אביב 054-3488878, ראשון-חמישי 10:00-23:45, שישי 10:00-18:00, שבת 10:00-23:45, לא כשר

     

    פאוזי

    חומוסייה ששוכנת בקצה של השכונה עם כמה שולחנות בפנים וכמה נוספים בחוץ. עוזי מכין כאן חומוס כבר כמה שנים טובות, אחרי שהכין חומוס במקומות אחרים במשך יותר מעשור. כשתראו אותו מעמיס את העיסה על הצלחת, המחשבה הראשונה שתקפוץ לכם לראש הוא שאין אדם שמתייחס לחומוס שלו בכזו רצינות ואחריות כמו עוזי אבל כשתבקשו שירות, תתקלו בהבעת פנים חמורת סבר של מישהו שמפריעים לו באמצע עניינים חשובים מאוד.

     

    בתפריט, שכתוב עם גיר על לוח שחור, תמצאו חומוס גרגירים (20 שקלים), מסבחה (20 שקלים), חומוס טחינה (20 שקלים), משולש (20 שקלים) וחומוס פול. יש גם סלט פאוזי (23 שקלים) ופיצה פלאפל (16 שקלים). עבור תוספת ביצה תשלמו שלושה שקלים, ועבור תוספת פיצה - שני שקלים (לפיתה לבנה) או שלושה שקלים (לפיתה חומה).

     

    אברבנאל 3 תל אביב, 054-6211795, ראשון-חמישי 7:00-20:00, שישי 8:00-16:00, כשר ללא תעודה

      

    חומוס עג'מי

    בחומוסייה הזו מגישים חומוס אורגני שמיוצר בעבודת יד. על התפריט אחראי עבאד אלעביד, לשעבר אלוף החומוס באשדוד שחלם לפתוח עסק מצליח בעיר הגדולה. בתפריט תמצאו חומוס טחינה, חומוס פול, מסבחה ומשאוושה (25 שקלים למנה) וגם שווארמה (42 שקלים), שניצל (38 שקלים), חזה עוף עם צ'יפס (38 שקלים) וחומוס עם בשר וצנוברים (45 שקלים).

     

    בנוסף, מציעים כאן מרקים, שיפודים, סלטים ואפילו נקניקיות מרגז עם צ'יפס. את מרבית המנות ניתן להזמין בפיתה, בלאפה או בצלחת ואת חלקן רק באחת מהאפשרויות הללו.

     

    הרצל 77 תל אביב, 5492594־03, ראשון־חמישי 10:00־23:00, שישי 10:00-18:00, שבת 10:00-23:00, לא כשר

     

    חומוס חסון

    בחומוסייה הזו מגישים חמש מנות חומוס קלאסיות (22 שקלים), שישה סוגי שקשוקה (35-38 שקלים), 20 מנות חומוס מיוחדות (29 שקלים), שישה סוגי סלטים (22-35 שקלים) ואם לא די לכם בכך יש גם פלאפל, חביתת ירק, מרק, חומוס (38 שקלים) ועסקית שקשוקה.

     (צילום: לין לוי )
    (צילום: לין לוי )

    החומוס שמוגש כאן בעל מרקם משחתי, עשיר בטחינה ובתבלינים ומוגש עם כמות נדיבה של גרגירי חומוס חמימים. מומלץ במיוחד להגיע לכאן בימי שישי, אז החומוסייה משתלטת על צומת הרחובות הרצל וולפסון, ומרימה לכל העוברים והשבים את מצב הרוח לקראת כניסת השבת. מי שאוכל ביום הזה בחומוסייה, יזכה להמון צ'ייסרים של ערק.

     

    הרצל 68 תל אביב, 077-4070490, ראשון - חמישי 9:00-19:00, שישי 9:00-16:00, כשר

     

    חומוס בית לחם

    אחת החומוסיות הפופולאריות של השכונה, הודות למיקומה המנצח - פינת הרחובות פלורנטין וויטל. יש שיגידו כי גדולתו של החומוס כאן הוא בקלילות שלו, ויש שמעדיפים את החומוסייה הזו על פני אחרות בשל השירות הזריז. כך או כך, את החומוס מכינים כאן באופן מסורתי על פי מתכון שהגיע מאחד הכפרים הערביים. המרקם של החומוס חלק למדי והוא מוגש לצד רוטב פלפלים חריפים, צלוחית חמוצים ופיתות.

     (צילום: לין לוי )
    (צילום: לין לוי )

    פלורנטין 5 תל-אביב, 03-5182855, ראשון-חמישי 8:00-18:00, שישי 8:00-15:30, לא כשר

     

    בזילי.קום

    הפיצרייה האמיצה הזו הייתה הראשונה להגיש נשנושים בשכונה שקשה לדמיין אותה בלעדיהם. בשנת 2000, כשנפתחה הפיצרייה, היו בשכונה מקומות בודדים שהגישו אוכל וכולם האמינו שאין למקום הזו שום סיכוי. 17 שנה אחרי, יש לבזילי.קום שני סניפים נוספים מחוץ לשכונה, פיצה טבעונית מבוקשת במיוחד וגם סוד מקצועי שלא תמצאו באף פיצרייה אחרת. הכוונה היא, כמובן, לשוליים המקופלים של הפיצה שבתוכם מסתתר רוטב פיצה עם גבינה ושומשום, שהופכים את החלק היבש שכולנו משאירים, לחלק של המשולש ממנו מתחילים.

    סוד הפיצה. בזילי.קום (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    סוד הפיצה. בזילי.קום

    משולש בגודל של רבע מגש תעלה לכם 20 שקלים, וכל תוספת - 2 שקלים נוספים. מגש שלם יעלה 77 שקלים, וכל תוספת עליו - 8 שקלים. יש כמובן גם פיצות מיוחדות כמו הטבעונית (77 שקלים), פיצה פלורנטין (85 שקלים) ועוד.

     

    אבארבנל 45 תל אביב, 03-6812047, ראשון-שבת 11:00-05:00, לא כשר

     

    ג'וספה

    העוברים והשבים ברחוב ויטל בשעות הערב, יתקשו להתעלם מהריח הממכר של הפיצה שממלא את האוויר כבר כמעט עשור. מי שאחראים על הניחוחות הללו הם החבר'ה שעובדים בפיצריית ג׳וספה. במקום הקטן והצפוף הזה אין יומרות וגם לא ססמאות שיווקיות, רק פיצה טובה שיש הטוענים כי היא ולא אחרת הטובה ביותר בעיר. ואכן, במשך רוב הזמן משתרך בכוך הקטן הזה תור של ממתינים לפיצה של יוסי (שהוא גם ״הזקן״ וגם ״הצב״ לפעמים) שמכין בשקדנות ובלי יותר מדי גינוני נימוס, פיצות פשוטות וטעימות.

     

    בין היתר תמצאו שם פיצות בעובי בינוני עם פטריות (23 שקלים לרבע מגש), פיצה עם ברוקולי ועגבניות שרי (25 שקלים) ופיצה עם גבינת עזים (25 שקל לרבע מגש). 

     

    חיים ויטל 1 תל אביב, 054-5928244, ראשון-רביעי 17:30-23:30, חמישי 17:30-24:30, מוצ"ש-24:30, לא כשר

     

    אבא אבן

    בפיצרייה הבאה מייצרים פיצה מבצק דק וקראנצ'י במיוחד, שעשוי ללא שמרים עם מחמצת טבעית. ואם זה לא מספיק, רוטב העגבניות עשוי מעגבניות שנצלות בתנור במשך כמה שעות.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    לצד התוספות הסטנדרטיות, יש במקום גם כמה תוספות פחות שגרתיות כמו חצילים מעושנים או קישואים כבושים. מחיר הפיצות האישיות נע בין 18-22 שקלים, פיצות זוגיות יעלו לכם בין 35-40 (שקלים) ועבור מגש גדול תשלמו 65-80 שקלים. מלבד הפיצות, יש בפיצריה הקטנה הזו גם פיצות של בוקר ומאפים מתוקים, ועבור העצלנים יש גם משלוחים.

     

    שדרות וושנגטון 30 תל אביב, 03-5784277, ראשון -חמישי 10:00 - 24:00, שישי 10:00-16:00, שבת 20:30-24:00, כשר ללא תעודה

       

    גולדות

    רשת הטוסטים שנפתחה רק לפני שנה וחצי, מונה היום 14 סניפים בפריסה ארצית ומציעים בה טוסט נקניק במבחר וריאציות משודרגות. אפשרות אחת היא להרכיב את הטוסט שאוהבים, ואפשרות נוספת היא ללכת על הטוסטים המיוחדים.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    עבור טבעונים ישנן שתי אופציות, האחת עם טוסט עם סייטן והשנייה היא טוסט עם גבינה צהובה טבעונית. אם אתם חיילים במדים, תוכלו לאכול כאן בחינם אין כסף. הטוסטים המיוחדים מתומחרים בטווח מחירים שנע בין 21-28 שקלים, טוסטים בהרכבה אישית יעלו לכם בין 13-21 שקלים.

     

    וושינגטון 15 תל אביב, 03-5164530, ראשון-רביעי 11:00-02:00, חמישי 11:00-04:00, שישי 11:00-16:00, מוצ״ש-03:00, לא כשר

     

    אמסטרדם פרייס

    מסעדת צ'יפס הולנדי שבה מכינים את הצ'יפס מתפוח אדמה מיוחד בשיטת הטיגון ההולנדית, על מנת להבטיח את הצ'יפס הנאמן ביותר למקור. גם הרטבים עימם מוגש הצ׳יפס בתוך קונוס נייר, זהים לרטבים הנמכרים בהולנד ואפשר למצוא כאן רוטב סאטה מבוטנים, רוטב גבינת צ'דר ואפילו רוטב שוקולד עם סוכריות קופצות, ויש כמובן גם רטבים טבעוניים. על מנה קטנה תשלמו 12 שקלים, על מנה בינונית - 18 שקלים ועל מנה גדולה - 24 שקלים.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    ויטל 10 תל אביב, 077-9977050, ראשון-רביעי 12:00-14:00, חמישי-שבת 13:00-04:00, לא כשר

     

    שייקאאוט

    מילקשייק בר שבו מגישים מילקשייקים מושחתים. ההשראה למקום הגיעה מערים כמו לונדון וניו יורק, שבהן מגישים מילקשייקים משמנת, חלב וסוכר עם תוספת של עוגיות אוריאו או קינדר, פררו רושה, מלטיזרס, כיף-כף, פסק זמן, לואקר, מילקה ועוד. בזכות בלנדר בעל 3 כוחות סוס שעימו עובדים במקום, כל תוספת שתבחרו תהפוך למילקשייק סמיך שדומה מאוד במרקמו לגלידה.

     

    למרות השחיתות של המקום, גם שוחרי הבריאות והטבעוניים לא מקופחים כאן ומציעים להם סמוד'יס שונים, ביניהם"מפלצת השייק הירוק" עם אוכמניות, ספירולינה, ברוקולי, תרד וסורבה תפוח ירוק או "שיק האנגאובר" עם מלון, מנגו, אבוקדו, קיווי וסורבה תפוח ירוק ו-"שיק בוקר טוב" עם תמצית תה ירוק, בננה, חמאת שקדים, מנגו, סורבה פסיפלורה וחלב שקדים. כוס של 400 מ״ל תעלה לכם 25 שקלים, כוס של 500 מ״ל תעלה לכם 30 שקלים וכוס של ליטר תעלה 50 שקלים.

     

    ויטל 2 תל אביב, 058-7240283, ראשון-שבת 9:00-23:00, לא כשר

     

    ברטון

    קרפרייה שבה מגישים קרפים ממולאים בשילובים יצירתיים. זהו האח הצעיר והלא פחות מוצלח של הסניף הראשון שנמצא ברחוב אבן גבירול בתל אביב. תוכלו להזמין כאן קרפים מלוחים ומתוקים, ללא גלוטן וגם קרפים מקמח כוסמין. טווח המחירים נע בין 18-42 שקלים.

     

    שדרות וושנגטון 22 תל אביב, ראשון-חמישי 17:00-24:00, שישי 11:00-18:00, שבת 17:00-24:00, לא כשר

     

    דדה

    מאנץ'-בר קטן בפלורנטין, שמגיש מאכל מקורי אחד המשתייך למשפחת החביתות. מדובר על סוג של חביתה שעשויה מבלילת ביצים ופירורי לחם, אותה ממלאים בכל מיני תוספות כמו למשל רסק עגבניות וגבינות מוצרלה וגאודה; תרד ועגבניות שרי; רוסטביף עם מיונז ועגבניות שרי ונוטלה עם בננות מקורמלות, גלידה וקצפת. כל המנות מתומחרות בטווח מחירים שנע שבין 33-45 שקלים.

     

    אוריאל קוסטה 16 תל אביב, 052-5373459, ראשון-חמישי ושבת 1:00-18:00, שישי 12:00-1:00, לא כשר

     

     

     

    Benz & Coctails

    בר הקוקטיילים היחיד בשכונת פלורנטין, שבו מגישים קוקטיילים יצירתיים שנושאים שמות של סלבס עולמיים מכל הזמנים.

     

    עד לא מזמן המקום נשא את השם ״Coctail & Dreams״ והיה שכנו הצמוד של הדיינר הדרום אמריקאי "בנץ". לאחרונה הוחלט במקם לאחד כוחות, ולשם כך נפתחה דלת בין שני הברים והשם שונה ל- ״benz & coctails״. תפריט הקוקטיילים הצבעני מאוד קל ופשוט להבנה, בעיקר הודות לתמונות של האנשים שעל שמם נקרא הקוקטייל.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    בגזרת האוכל מציעים כאן המבורגרים (39-69 שקלים) עם מבחר נאה של תוספות כמו גבינת קממבר, בייקון ועוד ותוספות בצד כמו צ'יפס פרובנסיאל (12 שקלים), סלט ועוד. לקינו מגישים כאן מלבי אלוהי עם קרם בננות מקורמלות ופיסטוקים.

     

    ידידיה פרנקל 4 תל אביב, ‏03-6123452‏, ראשון-רביעי 12:30-24:00, חמישי 12:30-01:00, שישי 12:30-18:00, שבת 13:00-01:00, לא כשר

     

    שאפל בר

    פאב שכונתי שמציע אוכל, שתייה ומשחקי שולחן עם happy hour בין השעות 18:00-21:00 במהלכו יש 1+1 על הבירות, הקאוות, היינות, הקוקטיילים והערק ו-20 אחוז הנחה על כל האוכל.

     

    פלורנטין 19, 052-8511577, ראשון-רביעי 18:00-02:00, חמישי 18:00-03:00, שישי 14:00-16:00, שבת 14:00-02:00, לא כשר

     

    באגסי

    זה לא בדיוק בית קפה אבל גם לא ממש בראסרי, זו לא בדיוק מסעדה אבל גם לא מקום שכונתי. איך שלא תקראו לו, "באגסי" של חיה קלור, שפית ומסעדנית ותיקה, עבר השנה מהפך אמיתי והפך לכשר.

     

    כיום, זהו המקום הכשר היחיד בשכונה, ובתפריט החדש שלו תוכלו למצוא מנות כמו "תבשיל אהבה" (92 שקלים) עם נתחי עגל מבושלים ביינות מתוקים ויבשים וגם מנות של ממולאים, מזטים קטנים, כדורי כרישה עם בשר טלה על טחינה "כמעט גולמית" ואפילו כנאפה טלה (78 שקלים). יש בתפריט החדש גם הרבה מנות טבעוניות כמו כנאפה גבינות טבעוניות שמוגשת עם סלט עגבניות חריף, ארוחות בוקר טבעוניות וצמחוניות, מגוון מרקים, קדרות ותבשילים טבעוניים וקינוחים טבעוניים מושחתים.

     

    בעתיד יחלו במקום במסורת קבלת שבת עם מנות מיוחדות כמו חריימה לוקוס, חמין מרוקאי טבעוני או בשרי ועוד.

     

    פלורנטין 26 תל אביב, 03-5109952, ראשון-חמישי 10:00-01:00, שישי 10:00-15:00, שבת 19:30-01:00, כשר

     

    מסקל

    בר מסעדה מקסיקני שפתוח גם בשעות היום. תוכלו להקפיץ כאן טקילה ולנשנש טאקו, ותוך כדי ליהנות מ-25 אחוז הנחה על האלכוהול ומעסקיות שוות במיוחד. בנוסף, בימים ראשון עד שלישי בין השעות 17:00-20:00 מציעים כאן happy hour ובימי ראשון יש 1+1 על תפריט הטקילות.

     

    ויטל 2 תל אביב, 03-5187925, ראשון-שבת 12:00-01:00, לא כשר

     

    SchnitzelBeer

    המקום הקטן והחמוד הזה, שייך לשלושה שותפים יוצאי קיבוץ גינוסר שהיגרו לעיר הגדולה. הם ישמחו לארח אתכם באווירה קיבוצית, ולהגיש לכם שניצל ובירות במחירים עממיים תוך דגש על מנות גדולות.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    על מנת לשטוף את הגרון, תוכלו להזמין כאן שליש בירה ב-14 שקלים, חצי ליטר בירה ב-19 שקלים או כוס יין ב-14 שקלים. פעם בחודש מתקיימים במקום ערבי פופ אפ בהם מכינים שניצלים בין לאומיים כמו שניצל קנדי.

     

    שדרות וושינגטון 25 תל אביב, 077-4369310‏, ראשון 18:00-23:45, שני-שבת 12:00-23:45, לא כשר

     

     (  )
     

    קסבה

    בית קפה פלורנטיני טיפוסי עם אווירה משוחררת, שבה כל אחד עושה כרצונו ולא אחראי על מעשיו. המשמעות היא שיש במקום לא מעט לקוחות עם בעלי חיים, המלצרים לא תמיד בסביבה אבל בסך הכול מדובר במקום מדליק, עמוס ברוב שעות היום בתושבי השכונה ובכאלה שרוצים להרגיש איך זה לחיות בה בלי לשלם על שכר דירה ולשמוע את רעש השיפוצים מדי בוקר.

     

    התפריט מכיל ארוחות בוקר יצירתיות (30-52 שקלים), מנות בתוך לחם כמו המבורגר וכריכים (37-49 שקלים), מנות בצלחת סטייל שניצל (47 שקלים) ומנות "מהחקלאי" (42-45 שקלים). יש מגוון אפשרויות טבעוניות, וגם מנות "בקטנה" לאלו שיושבים על הבר.

     

    פלורנטין 3 תל אביב, 03-5182144‏, ראשון-שבת 8:00-02:00, לא כשר

     

    פלורנטין 10

    בית קפה שכונתי ואחד מהוותיקים בשכונה. בתפריט מנות טבעוניות, סלטים, כריכים ומנות נוספות כמו שניצל (49 שקלים), כריכים, פסטות (36-54 שקלים) והמבורגר (54 שקלים). בנוסף, אפשר למצוא שם מבחר מנות קטנות שכיף לנשנש לצד אלכוהול.

     (צילום: אבשלום לוי)
    (צילום: אבשלום לוי)

    היתרון הגדול של המקום הוא בכך שהוא פתוח בכל שעות היממה. ארוחות הבוקר מוגשות עד השעה 15:00, ובין 12:00-17:00 אפשר להזמין כאן עסקיות נחמדות.

     

    פלורנטין 10 תל אביב, 03-6819999, פתוח 24/7, לא כשר

     

    City Cafe

    במקום התחלפו לאחרונה בעלים, והושק תפריט חדש שממשיך את הקו השכונתי והאורבני שהחל בפינת הרחובות פלורנטין והרצל. בגזרת ארוחות הבוקר תוכלו למצוא כאן תמהיל בינלאומי: בוקר ניו יורק (42 שקלים) שכוללת ביצים עלומות, סלמון מעושן, תרד חלוט ושמנת מעל לחמניות בריוש אפויות במקום וסלט ירוק; בוקר צרפתי (36 שקלים) שמורכבת מקרואסון חמאה קריספי, ביצה עלומה, גבינת גאודה וסלט ירוק.

     (צילום: מירי משה)
    (צילום: מירי משה)

    לעיקריות מציעים כאן חזה עוף, שניצל והמבורגר וגם תבשילים בשריים או טבעוניים וסלטים (38-52 שקלים). אבל עם כל הכבוד לאוכל, כוס בירה תעלה לכם כאן 10 שקלים לאורך כל שעות היום.

     

    הרצל 79 תל אביב (פינת פלורנטין), 03-9550950, ראשון-חמישי 6:00-23:00, שישי 6:00-18:00 שבת 7:00-23:00, לא כשר

      

     (  )
     

    קפה פינה

    בוטק'ה קטן עם אווירה טובה ושירות אדיב. מכינים כאן קפה, 15 סוגים של כריכים שמגיעים בתוך פוקצ'ה, בגט, לחם מלא, לחם כוסמין או בייגלה. בנוסף, מציעים פה קינוחים וכשבעה סוגי לביבות טבעוניות אפויות (5 שקלים ללביבה), סלטים וקישים יצירתיים במילוי תרד, זוקיני, כרישה, ברוקולי ושקדים או במילוי תירס, פלפלים וקורנפלקס. מנת הדגל במקום היא כריך עם לביבה (16 שקלים).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    המקום שייך לתושב השכונה רועי מימון, שעבד במשך חמש שנים במאפיית "לחמים" ושימש בעברו כמדריך קפה באחת מחברות הקפה המוכרות. במקור חלם להקים פוד טראק, אך כשהבין שהחלום לא בר השגה, התפשר על מקום קטן ואינטימי יותר. לפני ארבעה חודשים פתח מקום נוסף ברחוב נחלת בנימין בשם "הפוכונצ׳יק".

     

    ידידיה פרנקל 1 תל אביב, 052-858-6851, ראשון-חמישי 7:00-19:00, שישי 7:00-15:00, כשר ללא תעודה

     

    מאמא לינה

    המסעדה הביתית של לינה טרשר ואמא שלה רלי טרשר, שלפני שנתיים התחילו לבשל יחד אוכל הודי טבעוני וביתי. המקום פועל אחת לשבוע בימי שישי בצהריים, אז תוכלו להתארח במרפסת הענקית של לינה שהופכת לדאבא עם מזרנים בדואיים ושולחנות נמוכים. לעיתים, מתקיימת כאן גם הופעה מוזיקלית שהופכת את כל הסיפור הזה לחגיגה אמיתי.

     (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
    (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

    מי שלא מעוניין לשבת במקום, יכול להזמין את האוכל של "מאמא לינה" הביתה עם משלוח או להזמין ולאסוף בטייק אווי, שתי האפשרויות זמינות גם בימי שלישי. בתפריט תמצאו טאלי, סמוסות ותבשילים כמו דאל, מלאי קופתא, מיקס וג'י קארי, אלו גובי ופלק פניר. המחיר הממוצע למנה הוא כ-30 שקלים. בימי שלישי תפריט המשלוחים והטייק אווי שונה במקצת, והוא כולל אוכל מרוקאי כמו קוסקוס, קציצות חריימה טבעוניות, מוסקה ומפרום.

     

    כפר גלעדי 47 תל אביב, 052-3437573‏, ימי שלישי משלוחים וטייק אווי בלבד, ימי שישי 12:00-16:00 ישיבה במקום, כשר ללא תעודה

     

     (  )
      

    שמעיה

    מסעדה שמגישה אוכל ביתי וטעים, שבשעות הצהריים קשה למצוא בה מקום. מחיר ארוחה עסקית שכוללת מנה עיקרית, סלטים ושתי תוספות הוא 29 שקלים בלבד, והיא זמינה כאן לאורך כל שעות הפעילות של המקום.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    בין היתר תמצאו כאן קציצות עוף, קציצות בקר, קציצות דג, מוסקה, ממולאים ויש כמובן גם כמה אופציות טבעוניות.

     

    ויטל 2 תל אביב 03-6829217, ראשון-חמישי 12:00-21:00, שישי 12:00-18:00, כשר ללא תעודה

     

     (  )

    בורקס מיס

    אם שאלתם פעם היכן נמצאים הבורקסים (הקטנים) הכי טעימים בעיר, התשובה היא בשכונת פלורנטין. או אם לדייק, במאפייה בשם ״מיס״ שפועלת כאן מאז שנות ה-40.

     (צילום: לין לוי ) (צילום: לין לוי )
    (צילום: לין לוי )

    המגשים החמים עם הבורקסים הטריים יוצאים כאן לאורך כל שעות היום, כך שלא משנה מתי תגיעו למקום, תמצאו משהו שזה עתה סיימו לאפות. הם קטנים ומאוד טעימים, במיוחד בורקס במילוי חצילים ובורקס תרד.

     

    שטרן 5 תל אביב, 03-6819080, ראשון-חמישי 7:00-20:00, שישי 6:30-16:00, כשר למהדרין

     

    Barbosa

    מאפיית לחמי מחמצת שבה מוכרים לחמים כמו שיפון תמרים (28 שקלים), לחם דרום אפריקאי (28 שקלים) או כוסמין גרמני (24 שקלים). מלבד הלחם, יש פה גם מאפי בוקר (כולל מאפים טבעוניים) ודילים שונים של קפה ומאפה (18-24 שקלים). לרעבים יותר מציעים קישים (42 שקלים), פוקצ'ות (24 שקלים), שקשוקות (44 שקלים) פיצות (42 שקלים) וסמבוסק (22 שקלים) שיכול להגיע עם במגוון מילויים: מקסיקני, ״בטצל״, ״תפודיל״, גבינות, פיצה ושוקולד בננה.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    אברבנל 45 תל אביב, 03-5500483‏, ראשון-חמישי 7:30-01:00, שישי 7:30-18:30, שבת 8:00-01:00, לא כשר

     

     

    Kanu

    מסעדה שמגישה אוכל רחוב וייטנאמי או אם לדייק ספרינג רול (דפי אורז ממולאים), לחמניות באן וקומבינציות שונות של מומו (כיסונים טיבטיים).

     (צילום: לין לוי )
    (צילום: לין לוי )

    התפריט מציע אפשרויות צמחונית (32-38 שקלים), ספרינג רול עם גבינת עזים (37-39 שקלים), סורימי, שהוא למעשה ספרינג רול במילוי בשר סרטנים (36-39 שקלים), ספרינג רול עם אווז מעושן (37-39 שקלים), סלטים (37-42 שקלים) וגם מרקי פו (44-48 שקלים).

     

    הרצל 77 תל אביב 03-6430846, ראשון-חמישי 12:00-24:30, שישי 11:00-18:00, שבת 19:00-1:00, לא כשר

     

    Tometomato

    מיזם פסטה חדש שנפתח שמקום, ומציע פסטות שמיוצרות בעבודת יד מול עיני הלקוח כמו קרבונרה, פסטה ברוטב פיסטוקים טריים וברוקולי, פסטה ברוטב דלעת ופרג או פסטה עם רוטב עגבניות כתומות, בלסמי ופרמזן. מחירי המנות נעים בין 33-44 שקלים.

     

    שדרות וושינגטון 26 (טלפון אין), תל אביב, ראשון-חמישי 18:00-24:00, לא כשר 

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים