שתף קטע נבחר
 

כשר זה מגניב: סצנת המסעדות הכשרות בירושלים פורחת

צ'יזבורגר עם גבינה טבעונית, בייקון מטלה, ספגטי קרבונרה עם סלמון במקום עם בייקון ועוד: השיח העמוק והאובססיבי שהצליח לייצר העולם הקולינרי בשנים האחרונות סביב אוכל לא דילג על שומרי הכשרות. יצאנו לשתי מסעדות בירושלים, דיברנו עם שפים ועם סועדים וניסינו להבין איך עושים את זה נכון ומה בעצם מוגש בצלחות. צפו

 

צילום ועריכה: אלי מנדלבאום

צילום ועריכה: אלי מנדלבאום

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 

סלמון במקום בייקון וצ'יזבורגר עם גבינה טבעונית: השיח סביב עולם האוכל שמתקיים בשנים האחרונות הצליח לסחוף אחריו גם את הקולינריה הכשרה, שמסרבת לדשדש במקום ומתמרנת בין חוקי הכשרות לחידושים הקולינריים שמסביב. יצאנו למסעדת "פיורי" ולמסעדת "קרייב", שתי מסעדות ירושלמיות, כשרות ונחשבות. הן מציגות תפריט מיוחד עם מנות שבמקור אינן כשרות, אך עם התחליפים הנכונים - הופכות לנגישות גם עבור ציבור שומרי הכשרות.

 

"אנשים ששומרים כשרות מחפשים יותר ויותר לטעום טעמים ממקומות אחרים בעולם, הם מעוניינים להתנסות", אומר יוני וואן לואן ממסעדת "קרייב". "יש בזה משהו מעניין, משהו שאתה לא יכול לאכול בדרך כלל אז בא לך לנסות את זה ולהבין מה הטעם של זה", מודה אמונה בלינקי, סועדת שומרת כשרות. לדבריה, במהלך השנים האחרונות הציבור הדתי עשה שינוי והוא רוצה להתפתח, הן בפן הקולינרי והן בפן התרבותי. ומהן המנות המבוקשות ביותר? לדברי וואן לואן המנות הנמכרות ביותר במסעדה הן סנדוויץ' רובן, שזה למעשה כריך עם בשר ומוצרלה טבעונית, והמנה השנייה היא צ'יזבורגר עם "בייקון" שעשוי מבשר טלה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים