שתף קטע נבחר

כל אחד יכול: פרחי קישוא ממולאים

זה רק נראה כמו מנת גורמה מסובכת, אבל בפועל מדובר בחמש דקות הכנה בלבד: רותי קינן משדרגת את ארוחת שבועות עם מנה של פרחי קישואים ממולאים בתערובת גבינות

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

כשפגשתי את הפרחים היפים האלה במקרר של הירקן שלי, לא יכולתי שלא להיזכר באחד מתשדירי השירות הראשונים שנראו על האקרנים שלנו. בעיתוי המצמרר (טוב, לא צריך להגזים, נתפשר על מטריד) כשמדינה שלמה, ובעיקר גאולה אבן, מבכה את מותו בטרם עת של הערוץ הראשון, הדהדו במוחי המלים האלמותיות מתוך הפזמון "לא נעים לא נורא", שנועד להתריע על הצפוי למי שיתרשל בתשלום האגרה "אם פתאום באים אורחים, לאכול יש רק פרחים".

הם שידרו לי איטליה, שבשוקיה אפשר למצוא את הפרחים האלה בשפע בעונתם הממושכת למדי (אביב, קיץ), ולכן דאגתי שיעמדו לרשותי גם ריקוטה ופרמזן, שהן ממילא מסוג הגבינות השגורות אצלנו במקרר.

זו לא הפעם הראשונה שאני מכינה פרחי קישואים. לרוב אני מסתפקת בטיגון בבלילה, כדרך הצרפתים, אבל הפעם החלטתי למלא בתערובת איטלקית. כל תהליך הכנת המלית (מערבבים את הגבינות וממליחים קצת, אם רוצים), הכנת הפרחים ומילויים והטיגון - לקח כמה דקות.

 

והתוצאה? באמת מאלפת. גם שילוב מופלא של טעמים, גם יופי של צלחת. ולמרות שאלה רק פרחים - יש במה לנגוס, כי לכל פרח קשור קישואון זעיר, טעים להפליא כשהוא מבושל חלקית אחרי הטיגון.

 

כמה טיפים להכנה:

  • כדאי לטעום את תערובת הגבינות ולהוסיף מעט מלח, אם צריך (אם משתמשים בגבינת ריקוטה מלוחה - זה מיותר, וגם הריקוטה נטולת המלח מקבלת מליחות מהפרמזן).
  • כדאי להסיר את האבקנים מהפרחים לפני המילוי, אומרים שהם מרירים. מודה שלא טעמתי, כי אני תמיד מסירה אותם.
  • ואחרון חביב: אפשר להכין את הפרחים הממולאים מראש, לשמור במקרר עד הארוחה ולטגן ממש ברגע האחרון.

 

כשהגשתי אותם, אחד לכל סועד כמנת פתיחה שכללה גם סלט קטן של ירקות ליד, נשאלתי מיד איפה משיגים את פרחי הקישואים. התעניינתי אצל הירקן, והוא סיפר שהוא מביא אותם ממגדל מיוחד. בירור נוסף, העלה שיש לא מעט מגדלים שתוכלו לאתר ברשת ולהתעניין היכן אפשר לרכוש או אף להזמין משלוח. ואם יש לכם בסביבה שוק איכרים, רוב הסיכויים שתמצאו בו. והמחיר? לא בשמים. בעבור שישה פרחים גדולים (אחד למנה), שילמתי כ-20 שקלים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

פרחי קישואים ממולאים 

המרכיבים (ל-6 מנות):

6 פרחי קישואים

150 גר' גבינת ריקוטה

2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

100 גר' קמח

מעט שמן לטיגון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את פרחי הקישואים, פותחים את עלי הכותרת ומסירים את האבקנים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. מערבבים את הגבינות, טועמים וממליחים מעט, אם צריך. מעבירים את התערובת לשקית זילוף (או שקית ניילון רגילה), וחותכים את הקצה. מזלפים את תערובת הגבינה לתוך כל פרח, וסוגרים את עלי הכותרת בסיבוב.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מערבבים את הקמח עם מעט מים, עד שנוצרת בלילה בסמיכות של שמנת דלילה.
  4. מחממים את השמן במחבת. טובלים כל פרח בבלילה ומטגנים 2-3 דקות עד שמזהיב קלות מכל הצדדים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  5. מניחים על מגבות נייר, ממתינים קצת ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פרחי קישוא ממולאים
צילום: ירון ברנר
מומלצים