שתף קטע נבחר

מפעל הפיס: חובת הזדהות במספר ת"ז גם עבור פרסים נמוכים

מעתה משתתפי הגרלות יצטרכו להזדהות ב-4 הספרות האחרונות של תעודת הזהות גם עבור הגרלות שניתן לזכות בהן בסכום העולה על 20 אלף ש'. המטרה: להפחית תופעות של הלבנות הון שנפוצות בכרטיסי גירוד. מדובר בהגרלות: לוטו, צ'אנס, 777, 123 וקינו, אך לא בחיש גד

מפעל הפיס החל לחייב משתתפי הגרלות בהקלדת 4 הספרות האחרונות של מספר הזהות בעת רכישת כרטיס הגרלה גם בהגרלות שסכום הזכייה שלהן גבוה מ-20 אלף שקל. עד כה הרף היה להגרלות שסכום הזכייה בהן גבוה מ-50 אלף שקל. עקב כך, כעת גם קוני כרטיסי גירוד ימסרו את 4 הספרות של מספר תעודת הזהות שלהם. מדובר בהגרלות: לוטו, צ'אנס, 777, 123 וקינו, אך לא בחיש גד.

 

באתר מפעל הפיס נכתב כי "על-פי החלטת משרד האוצר, ובהתאם להיתר מפעל הפיס לעריכת הגרלות, החל מתאריך 16 ביוני, בכל רכישת כרטיס הגרלה שניתן לזכות בו בסכום העולה על 20 אלף שקל, על הלקוח להקיש את 4 הספרות האחרונות של תעודת הזהות (כולל ספרת הביקורת), של הדרכון או תעודת המסע שלו (במקרה של תושב חוץ). בכפוף להנחיות שניתנו למפעל הפיס מאת משרד האוצר, במקרה של אי התאמה בין מספר הזיהוי לקוד המוצפן - לא תשולם זכייה".

מקישים, מזדהים ושומרים את הטופס. אילוסטרציה (צילום: גיל נחושתן) (צילום: גיל נחושתן)
מקישים, מזדהים ושומרים את הטופס. אילוסטרציה(צילום: גיל נחושתן)

 

מלביני הון אוספים כרטיסי מזל ברף זכייה נמוך

הסיבה להפחתת רף הפרס עבור זיהוי, היא שהרשות להלבנת הון דיווחה שיש יותר ויותר איסוף של כרטיסי מזל ברף זכייה נמוך, על-ידי גורמים שמשלמים לזוכים את סכום הזכייה בניכוי מס ואז הולכים לגבות את הזכייה במקומם. כדי להפחית את התופעה, הורו במשרד האוצר להוריד את הרף, במטרה שגם כרטיסים אלה יחויבו ברף זיהוי.

 

כל משתתף חייב למסור מראש את 4 הספרות האחרונות של תעודת הזהות שלו, בין אם זכה ובין אם לאו וגם אם זכה בסופו של דבר בסכום נמוך מ-20 אלף שקל. עם זאת, זוכים בסכומים נמוכים מאוד לא יחויבו להגיע למשרדי מפעל הפיס ולהזדהות, אלא יקבלו צ'ק למוטב בלבד שיישלח לזכיין והם יזדהו מולו בלבד.

  

טעיתם בהקלדה? אין זכייה

לפי אתר מפעל הפיס, הליך ההזדהות ייעשה כך: הלקוח שרוכש כרטיס יתבקש להקיש את הספרות על גבי מסופון ולאחר מכן להקיש "אישור". אם הוא מעוניין ברכישת כרטיס נוסף, עליו להקיש "טופס נוסף" במסך המסופון. על גבי המסופון יופיעו 4 הספרות האחרונות שהקיש ולאחר שייוודא שאלו הן הספרות המתאימות עליו להקיש "אישור". זה הליך זהה להליך ההזדהות שקיים מ-2013 להגרלות שהרף שלהן 50 אלף שקל ומעלה.

 

באתר נכתב: "בזמן הרכישה עומדות לרשותכם 45 שניות להקלדת הספרות. במידה ויעבור הזמן ולא הספקתם להקליד את הספרות, כרטיס השתתפות לא יופק, הטופס לא יישלח ואתם לא תחויבו. כמובן שבמקרה זה, ובכל נקודת זמן, ניתן להתחיל בתהליך מחדש. למניעת תקלות ועיכובים אנא הגיעו לנקודות המכירה עם פרטי תעודת הזהות שלכם...שימו לב – האחריות על הקלדה נכונה של הספרות חלה על המשתתף בלבד. אנא וודאו כי הקלדתם נכון את הספרות".

  

עוד נכתב כי: "אם טעיתם בהקלדה יש לבטל את כרטיס ההשתתפות. הזכיין ינפיק עבורכם כרטיס חדש. על גבי כרטיס ההשתתפות יופיעו הספרות שהקלדתם מתוך תעודת הזהות שלכם בצורה מקודדת (ספרות שונות מספרות תעודת הזהות), זאת על מנת לשמור על פרטיותכם (המספר המקודד, בין 8 ספרות, יופיע מעל המילים 'כרטיס השתתפות'). מספר הזיהוי (המקורי) אשר הוקלד על ידי המשתתף ו/או הקוד המוצפן לא נשמרים על ידי מפעל הפיס בשום מאגר מידע זמני או קבוע.

 

"מפעל הפיס לא יעשה שום שימוש, פנימי או חיצוני, במספר הזיהוי שהוקלד או בקוד המוצפן המופיעים בכרטיס ההשתתפות אלא לצורך אימות זהותו של משתתף המחזיק בכרטיס זוכה. בדיקה זו תעשה אך ורק בעת גביית פרס המחייב תשלום מס".

 

כמו כן נכתב כי אם איבדתם את הכרטיס – אבוד לכם וכך גם אם טעיתם בהקלדת הספרות. למרות זאת, תושבת ת"א שתבעה את מפעל הפיס אחרי שזכתה בהגרלת פיס 777 ולא קיבלה את סכום הזכייה בשל טעות הקלדה, ניצחה את מפעל הפיס בבית-המשפט. מפעל הפיס סירב למסור לה את הסכום, 70 אלף שקל, למרות שהוכיחה שמספר תעודת הזהות על טופס הזכייה לא שייך לאזרח ובעל התחנה העיד שהיא זו שרכשה את הכרטיס הזוכה. בית-המשפט כאמור, פסק לטובתה.


פורסם לראשונה 17/06/2017 22:33

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים