שתף קטע נבחר

מותק, המזוודות התכווצו: איזה גודל מזוודה מותר לעלות למטוס?

בעולם הלואו-קוסט, רבים מתאמצים ונוסעים ללא משלוח מזוודה גדולה אל בטן המטוס, אלא מסתפקים באחת קטנה שעולה לתא הנוסעים. אבל בדיקה שערכנו מגלה: חברות התעופה מצמצמות את גודל המזוודות שמותר להעלות. בדקו לפני שתטוסו: האם לא חרגתם מהגודל?

חברות התעופה ברחבי העולם מגלות מדי פעם דרכים יצירתיות כדי להרוויח עוד קצת כסף מהנוסעים. המזוודות הן חלק משמעותי ביצירתיות הזו. בחברות רבות, בעיקר בטיסות פנים בארה"ב ובחברות המוגדרות כחברות חסך (לואו-קוסט) גובים כסף עבור כל מזוודה שאתם מוסרים, וחברות רבות גובות כסף גם עבור מזוודת טרולי שאיתה אתם עולים למטוס.

איזה גודל של טרולי מותר להעלות למטוס? (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
איזה גודל של טרולי מותר להעלות למטוס?(צילום: Shutterstock)

אם זה לא מספיק, בשנים האחרונות החלו חברות התעופה גם לצמצם את הגודל המותר של מזוודות הטרולי בצורה משמעותית. זאת משום שבתאים במטוס אין די מקום, וגם - כאמור, זוהי עוד דרך להרוויח כסף. נוסעים רבים שמחזיקים בטרולי שעד כמה שנים היה תקני (55x45x25) גילו לפתע שהוא כבר גדול מדי ולא תמיד נותנים לעלות איתו למטוס. מצב שהוא בעייתי למי שיש לו חניית ביניים קצרה או שממש לא רוצה להמתין בנמלי תעופה עד הגעת המזוודה.

 

רגע לפני שאתם רוכשים את מזוודת הטרולי לחופשה הבאה, כדאי שתבדקו היטב את הגודל המותר בחברות התעופה בהן אתם טסים ותבדקו גם את משקל הטרולי (עם התכולה) שמותר להעלות עמכם למטוס. במקרה הטוב, ממש לפני שתעלו למטוס ייקחו מכם את הטרולי הגדול מדי ויעבירו לבטן המטוס. במקרה הגרוע - יחייבו אתכם במשקל העודף, עלות שעלולה להגיע לשווייה של המזוודה.

 

הטרולי ואתם

בדקנו את הגדלים של המזוודות המותרות בנמלי התעופה וגילינו כי ישנו פער עצום בין החברות השונות בגודל וגם במשקל של הטרולי שאיתו תוכלו לעלות למטוס. הבדיקה נעשתה רק לגבי חברות תעופה שטסות לישראל.

אגיאן, קובלט, איזיג'ט, אל על, פינאייר, איבריה, ג'ט2, סמרטווינגס ובריטיש איירוויס מתירות את גודל המזוודה המירבי, שהיה הסטנדרט בעבר: גובה של 55-56 ס"מ, רוחב של 45 ס"מ וגובה של 25 ס"מ. גובה המזוודה כולל גם את הגלגלים.

 

מרבית חברות התעופה האחרות צמצמו את רוחב הטרולי מ-45 ס"מ ל-40 ס"מ. זה כולל את אירופלוט, אייר קנדה, לופטהנזה, אירופלוט, בריסל איירליינס, פגסוס, מונארך ,קרואטיה, אתיופיאן, גרמניה, היינאן, לוט, נורבג'יאן, פגסוס, טארום, טראנסאוויה, טורקיש איירליינס, ריינאייר ועוד. בחלק מהן קיצצו גם את עובי המזוודה מ-25 ס"מ ל-23 או אפילו ל-20 ס"מ.

 

בתחתית נמצאות החברות שגודל הטרולי שהן מתירות קטן עוד יותר: אייר אירופה (35 ס"מ) אייר פראנס (35 ס"מ) אליטליה (35 ס"מ), אזרבייג'ן (35 ס"מ), דלתא איירליינס (35 ס"מ) וכך גם יונייטד איירליינס.

 

באשר למשקל, בעבר היה מקובל שמשקל הטרולי המותר למטוס עמד על שמונה קילוגרמים. במשך השנים המשקל השתנה - בחלק מהחברות לטובה, בחלק לרעה. חברת בריטיש איירוויס מתירה לעלות למטוס עם טרולי עד משקל 23 ק"ג. כן, אין פה טעות. חברת איזיג'ט אינה מגבילה את המשקל כל עוד הנוסע יכול להעלות את הטרולי בעצמו לתא העליון במטוס. בריסל איירליינס מתירה טרולי במשקל של 12 ק"ג, וכך גם אייר פראנס, ק.ל.מ וקוריאן אייר. החברות מונארך, קובלט, אייר אירופה, אירופלוט, ג'ט2 נורבג'יאן, טארום וטראנסאוויה מאפשרות טרולי במשקל של עד 10 ק"ג ומרבית החברות האחרות מתירות משקל של שמונה ק"ג בלבד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
בדקו: איזה מזוודה תוכלו להעלות למטוס?
צילום: Shutterstock
מומלצים