שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    שחור זה הטעים החדש
    הטרנד הגותי: קוסקוס שחור, פיצה שחורה, שייק שחור ואפילו גלידה שחורה - האוכל השחור משתלט על תפריטי המסעדות. יצאנו לבדוק ממה הוא בעצם עשוי ואיפה תוכלו להזמין מנה שחורה שגם מצטלמת פצצה לאינסטגרם

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    הפודיז כבר התרגלו למצוא בצלחת ריזוטו שחור ופסטה שחורה, אבל מה תגידו על מילקשייק שחור? ועל פיצה שחורה? או על - שומו שמיים - קוסקוס שחור?

    גלידה שחורה ב"בוזה" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    גלידה שחורה ב"בוזה"(צילום: לין לוי)
    נכון, הפסטות ומנות הריזוטו היו הראשונות שקיבלו את הלוק השחור עוד הרבה לפני שזה הפך לטרנד, אבל בשבועות האחרונים אנחנו נתקלים בעוד ועוד מנות שחורות ומשקאות שחורים. אז מה בעצם מעניק למנות את הצבע השחור? את הפסטה והריזוטו צובעים בדיו דיונון, ושיטה נוספת לצביעת אוכל בשחור היא שימוש באבקת אבץ טבעי. באבקה משתמשים כדי לצבוע מאכלים כמו בייגלה, לחמניות המבורגר, אורז לסושי ועוד.

    המבורגר ב"ברד סטורי" (צילום: בן יוסטור) (צילום: בן יוסטור)
    המבורגר ב"ברד סטורי"(צילום: בן יוסטור)
    יש מאכלים הנצבעים בשחור באמצעות פחם פעיל - זה לא אותו הפחם שמקורו בעץ ובאמצעותו מדליקים את המנגל. הפחם הזה מגיע בקפסולות מיוחדות והוא עשוי מחומרים טבעיים, כמו קליפות אגוזים וקליפות קוקוס, ואינו משפיע על הטעם. השורה התחתונה היא שלא משנה באיזו שיטה מתקבל הצבע השחור, בדרך כלל מדובר על תמונה פגז לאינסטגרם.

    קוסקוס שחור ב"קפה אל נור" (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
    קוסקוס שחור ב"קפה אל נור"(צילום: חיים יוסף)
     

    "במנות שאני מכין והוגה אני לא שוכח את אלמנט ההפתעה", מגלה השף יוסי שטרית ממסעדת "קיטשן מרקט". "ההפתעה יכולה להגיע בשימוש בחומר גלם מיוחד, בטכניקה פחות מוכרת, בטקסטורה, בשילוב טעמים, ובקיצור - בכל מה שעשוי לגרום לאורח במסעדה לזכור אותנו".

     

    אז הכול בשביל שיזכרו אתכם טוב יותר?

    "המוח שלנו רגיל לצבעים מסוימים מאוד באוכל, ואם חורגים מפלטת הצבעים הזו, זה יוצר משמעות שנוטים לזכור אותה. אוכל נותן תחושה וריגוש שלא תמיד אפשר להסביר במילים, אבל אנחנו עדיין מרגישים וזוכרים את הטעם בגלל צבע או טקסטורה שפחות הכרנו. זה כוחו של השחור במנה. הוא מפתיע אותך".

     

    אז עד שנחליט אם שחור זה גם טעים, קבלו את רשימת המאכלים השחורים שיעשו לאינסטגרם שלכם ממש טוב.

     

     

    פסטות וריזוטו

     

    פסטורי

    במסעדה האיטלקית הוותיקה מצאנו מנת ״רביולי נרו״ - רביולי פתוח שחור ובו שרימפס טרי ומסקרפונה ביוגורט עיזים.

    מחיר: 62 שקלים.

     

    תרשיש 7 אילת, 08-6345111‏, ראשון-חמישי ושבת 23:00-13:00, שישי 17:00-13:00, 23:00-18:00, לא כשר

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    איטליאנו דה לה קוסטה

    במסעדת ״איטליאנו דה לה קוסטה״, שאת מטבחה מוביל השף חמודי עוקלה (הזכור מהעונה הראשונה של "משחקי השף"), מצאנו מנת ספיישל של טורטליני שחור, שנצבע בדיו דיונון וממולא בשר סרטנים, ביסק סרטנים, תרד טורקי מאודה, שומר בר וקרם שומר.

    מחיר: 68 שקלים.

     

    העלייה השניה 96 חיפה, 04-6601011‏, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 24:00-12:00, שבת 23:00-12:00, לא כשר

     

    הלנה בנמל

    השף עמוס שיאון מגיש קלמרי מקומי צרוב בפלנצ'ה עם סליקורניה, פלפל קלוי ושום קונפי המונחים מעל ריזוטו שחור מעושן ומסקרפונה. את האורז שממנו עשוי הריזוטו מעשנים במעשנה עוד לפני הבישול, תהליך שנועד להעניק למנה טעמים של עישון. בסוף המנה מקבלת תוספת של דיו דיונון, המעניק לה את הצבע השחור העמוק והבלתי מתפשר.

    מחיר: 110 שקלים.

     

    נמל קיסריה, 04-6101018, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

     (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
    (צילום: חיים יוסף)

    סרווסריה

    התפריט היומי בבר הזה כולל לא מעט מנות מושחתות, ואחת מהן היא פאייה שחורה עם פירות ים.

    מחיר: 98 שקלים.

     

    בן יהודה 48 תל אביב, 03-6477751, ראשון-חמישי 1:00-17:00, שישי 1:00-12:00, שבת 14:00-11:00, לא כשר

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    המבורגרים שחורים

     

    גורדוס

    בבורגר בר הזה מגישים בורגר סלמון בלחמנייה שחורה עם מיונז לימון כבוש ואריסה, סלט מלפפונים, בצל ובצל ירוק.

    מחיר: 69 שקלים.

     

    פארק פרס חולון, 03-7733366, ראשון-חמישי 2:00-17:00, שישי-שבת 2:00-12:00, לא כשר

     

    ברד סטורי

    במאפיית הבית של ״בנדיקט״ ו״ברד סטורי״ אופים לחמניות המבורגר בתוספת כמהין, הצובע אותן בצבע שחור. ב״ברד סטורי״ משדכים אל הלחמנייה הזו קציצת המבורגר, עגבנייה, אורוגולה ואיולי צ'יפוטלה ואם תרצו - גם ביצת עין ופטריות.

    מחיר: 64 שקלים (כולל תוספות).

     

    דיזנגוף 88 תל אביב, 03-5283888, ראשון-רביעי 24:00-7:00, חמישי-שישי 1:00-7:00, שבת 24:00-8:30, לא כשר

     

    פיצה שחורה

     

    פופינה

    במסעדה של השף אוראל קמחי מגישים פיצה שחורה שעשויה מבצק המושחר בדיו דיונון ומעליה קרם גבינת עיזים, שרימפס קצוץ, סקאלופ, טימין ושמן צ’ילי אדום.

    מחיר: 78 שקלים.

     

    אחד העם 3 נווה צדק תל אביב, 03-5757477, ראשון-שבת 23:30-18:30, לא כשר

     (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
    (צילום: חיים יוסף)

    אטריות שחורות

     

    ג׳ירף

    עד שהסושי השחור יעשה עלייה נוכל להתנחם במנה אסייתית שחורה שמציעים ברשת ״ג׳ירף״. מדובר על אטריות ביצים שחורות שנצבעו בדיו דיונון ומוגשות עם שרימפס, קלמרי, בצל ירוק, עירית וצ'ילי.

    מחיר: 62 שקלים.

     

    בכל סניפי הרשת

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

     

    אוכל עדתי עם טוויסט

     

    קיטשן מרקט

    במסעדתו של השף יוסי שטרית מגישים את מפרום הכרובית המפורסם עם קרם כרובית ו"אבקת לילה" - אבקה שעשויה פטרוזיליה שחורה.

    מחיר: 56 שקלים.

     

    האנגר 12 נמל תל אביב, 03-5446669, ראשון 24:00-18:00, שני-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    קפה אל נור

    השף רוברט קלוגר רקח ב״קפה אל נור״ את מנת ״קוסקוס La Goulette״ - קוסקוס שחור המוגש עם פירות ים וציר קלמרי.

    מחיר: 128 שקלים.

     

    המלך ג׳ורג׳ 88 תל אביב, 03-9033995, ראשון-רביעי, שבת 23:00-12:00, חמישי ושישי 24:00-12:00

     

    גלידה שחורה

     

    בוזה

    הגלידה השחורה של ״בוזה״ נקראת ״איירוניקה״ מכיוון שהיא מכילה אבקת ברזל קלויה. הגלידה עצמה בטעם קוקוס קלוי, ואבקת הברזל מעניקה לה מליחות עדינה וצובעת את הלשון שלכם בשחור.

    מחיר: 16 שקלים למנה קטנה הכוללת 2 טעמים.

     

    בכל סניפי הרשת

     

    אייסברג

    ברשת ״אייסברג״ מציעים את הטרנד הלוהט של הקיץ בדמות גלידת שמנת קוקוס עם פחם קוקוס. מלבד צבע הזפת שיש לגלידה הזו היא ניחנה ביכולת לצבוע את הלשון ואת הידיים שלכם בצבע שחור.

    מחיר: 16 שקלים למנה קטנה.

     

    בכל סניפי הרשת

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    משקאות שחורים

     

    בוטניקה בר

    בבר הקוקטיילים הזה, ששואב השראה מצמחי תבלין, מגישים קוקטייל שחור בשם Black Pearl #2. היצירה האלכוהולית מכילה פחם פעיל, וויסקי שיפון, פרחי סמבוק שחור, סירופ דבש וג‘ינג‘ר, לימון, סירופ ליים ומלפפון.

     (צילום: דנה כספי) (צילום: דנה כספי)
    (צילום: דנה כספי)

    מחיר: 48 שקלים או 35 שקלים ב-Happy Hour.

     

    הירקון 78 תל אביב, 9330339־03, שני-שבת 2:00-17:00 

     

    B-FRESH

    הרשת החלה להגיש קולקציית משקאות Shake In Black הכוללת שני משקאות קיציים על בסיס קפה, Black Coconut ו- Black Banana, שמבוססים על סורבה קפוצ'ינו שחור. המשקאות הפוטוגניים האלה גם נחשבים לבריאים הודות לרכיבים הטבעיים שהם מכילים, כדוגמת תמרים, אגוזים, פולי קקאו וקוקוס.

    מחיר: 29-23 שקלים, בהתאם לגודל הכוס.

     

    בכל סניפי הרשת

     (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
    (צילום: בועז לביא)
     

     

    גלידיום

    בגלידרה החדשה שנפתחה החודש ב״סינימל״ שבחיפה מגישים מילקשייק שחור בטעם נוגט בתוספת עוגיות אוראו, זילופי שוקולד לבן, הרשיז, סוכריות זהב קופצות, סניקרס, קליק, טופיפי וקצפת. לצבע האופנתי אחראי קרם השוקולד-אגוזים השחור שפותח ב״מעבדה״ של גלידיום.

    מחיר: 35 שקלים.

     

    ההסתדרות 55 צ'ק פוסט ״סינמאל״ חיפה 04-8724743, ראשון-רביעי 22:00-9:30, חמישי 23:00-9:30, שישי 24:30-9:30, שבת 23:30-11:30, לא כשר

     (צילום: שי בן אפרים) (צילום: שי בן אפרים)
    (צילום: שי בן אפרים)

     

    עוגה שחורה

     

    קיטשן מרקט

    במסעדת ״קיטשן מרקט״ של השף יוסי שטרית תוכלו לטעום הקיץ עוגת גבינה שחורה. בבסיס העוגה הזו קרמבל פקאן ומעליו קרם גבינה ווניל, ענבים, סבלה זיתים וסורבה גבינה לבנה. הזיתים עוברים בישול שמוציא מהם את המרירות, הם נטחנים עד דק ומשמשים לקישוט העוגה.

    מחיר: 44 שקלים.

     

    האנגר 12 נמל תל אביב, 03-5446669, ראשון 18:00-24:00, שני-שבת 24:00-12:00, לא כשר

      

     


    פורסם לראשונה 17/07/2017 20:17

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: בן יוסטור
    המבורגר בלחמנייה שחורה, ברד סטורי
    צילום: בן יוסטור
    מומלצים