שתף קטע נבחר

פתוחים: 14 מקומות חדשים ברחבי הארץ

גילי פפרמן מ"גיליז" חוזר לעניינים, ביפו נפתח בר מגניב, ויש גם גלידרייה חדשה בשוק לוינסקי: 14 מסעדות חדשות, בתי אוכל ודוכנים עם אוכל רחוב מגרה נפתחו השבוע ברחבי הארץ - כל מה שחדש בעולם הקולינריה

גגה

בר-מסעדה חדש המתמחה בבשרים. המקום בבעלות שני כוהני הבשר - משה פייב ו"יציק הבוכרי", שאימפריית הבשר שלהם כוללת גם את כמה מהקצביות השוות של שוק הכרמל. על המטבח אמון השף גילי פפרמן (הבעלים לשעבר של מסעדת "גיליז"), אך שזה לא יטעה אתכם - לא מדובר במסעדה מפוארת כלל וכלל, אלא בחמארת שוק בסיסית שבמרכזה בר היקפי.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

המקום החל לפעול ביום שישי שעבר, ומוגשים בו מנת פתיחה המורכבת מחמישה סלטים שווים (29 שקלים), מנות בתוך לחם (50-18 שקלים) והמבורגר מבשר שפונדרה ופלדה שאת הלחמנייה שלו אופים במקום (36 שקלים ללחמנייה עם המבורגר בלבד, 48 שקלים להמבורגר בלחמנייה עם שתייה ו-50 שקלים להמבורגר בלחמנייה עם שתייה ותוספת). בתום תקופת ההרצה יוגשו במקום גם כריכי בוקר עם חביתה או עם גבינות.  

 

הכוכבים במקום הם, איך לא, בשרים כמו סינטה (80 שקלים עבור 250 גרם), צלעות טלה (120 שקלים), פריים ריב במשקל 500 גרם (120 שקלים), "סטייק גגה", שהוא החלק העליון של הפילה (140 שקלים לסטייק במשקל 220 גרם + תוספת), ואנטרקוט (100 שקלים לסטייק במשקל 300 גרם ו-130 שקלים לסטייק במשקל 400 גרם). בגזרת השתייה תמצאו בירות, ויסקי וערק.

 

חבשוש 31 תל אביב 052-8846509‏, ראשון-חמישי 19:00-12:00 (לאחר תקופת ההרצה יהיה המקום פתוח עד השעה 23:00), שישי 16:00-12:00, לא כשר

 

יום טוב גלידה

גלידרייה חדשה, שנפתחה לפני יומיים בשוק לוינסקי בתל אביב ומצטרפת למשפחת "יום טוב", הכוללת מעדנייה וכריכייה, שפועלות כולן בשוק.

 

את הגלידה שנמכרת במקום מייצר יצרן בוטיק מצפון הארץ על פי המתכונים של יום טוב, ובעתיד הקרוב מאוד צפויים להיכנס טעמים יוצאי דופן הקשורים למעדנייה. שווה לחכות. כעת יש בוויטרינה 18 טעמים שונים של גלידות שמנת וסורבה ויש גם גלידה ללא סוכר וגלידה טבעונית.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מלבד הגלידה המקום מציע גם מילקשייקים מיוחדים, ופל בלגי, עוגי גלידה, פנקייקים וסודה פלופ - משקה מוגז (קולה שרי או קולה וניל) עם כדור גלידה (28 שקלים). כדור גלידה עולה במקום 18 שקלים וקילו יעלה לכם 98 שקלים.

 

לוינסקי 47 (פינת נחלת בנימין) תל אביב 054-6822020, ראשון-חמישי 21:00-12:00, שישי 16:00- 9:00

 

יריחו

בר-מסעדה חדש שנפתח ביום חמישי האחרון בשוק היווני ביפו. מאחורי מקום הבילוי החדש הזה, שרובו נמצא תחת כיפת השמיים, עומדים עוז גנון, יאיר יונס ויפתח קופמן (הבעלים של "איסמי סאלמה", "ראמה" וה"שאפה"), ועל התפריט חתומים השפים תומר אגאי ("סנטה קטרינה") ועידן פרץ ("פופינה"), כאשר השף בפועל של המקום הוא עידן פרץ. המקום לא גדול, ובמרכזו טאבון וכ-30 מקומות ישיבה, בחוץ, לעומת זאת, יוכלו לשבת 100 אנשים נוספים ושם גם צפויה להיות כל ההתרחשות.

 

בתפריט, שנותן המון כבוד ליפו, תמצאו מנות כמו צ'יפס עם איולי כמון (23 שקלים); קציצות אורז מטוגן עם לבנה (28 שקלים) וסביצ'ה מוסר עם בורגול, לימון כבוש ויוגורט נענע עטוף בפלפל חריף קלוי (44 שקלים). מנות נוספות שמגישים שם הן פיצה יפואית עם קרם כרובית, זיתי קלמטה, בצל צלוי וסרדין כבוש (49 שקלים), מעורב טלה (54 שקלים), מסחאן עוף קונפי מפורק על פוקצ'ה (63 שקלים) ועוד.

 

במהלך תקופת ההרצה תפעל המסעדת החל מהשעה 18:00 בערב ולאחר מכן תיפתח גם לבראנצ'ים בסופי השבוע.

 

פנחס בן יאיר 4 יפו העתיקה, 058-6666921, לא כשר

 

על הים

מסעדת דגים ים-תיכונית ישראלית שמציעה אווירת טברנה יוונית ונפתחה באילת היכן ששכנה קודם מסעדת "לה פלאז'". במקום מוגשים דגים (ללא פירות ים) ובשרים, ובשעות הבוקר מוגשות ארוחות בוקר חלביות (למסעדה שני מטבחים נפרדים - חלבי ובשרי).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בימי חמישי, החל מהשעה 21:00 בערב, המסעדה מפעילה ליין של ריקודי עם, ובימי שישי מתקיימת שם קבלת שבת באווירה יוונית. החל מהשעה 13:00 בצהריים ועד השעה 23:00 בלילה ב"על הים" מסיבת סלסלה לטינית. בתפריט תמצאו סט סלטים (18 שקלים), גירוס קבב (28 שקלים), סשימי לברק (40 שקלים), צ'יפס יווני (28 שקלים), מגוון סלטים (69-39 שקלים), מנות דגים (159-69 שקלים), מנות בשר כמו שיפודי אנטרקוט (89 שקלים) ועוד.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

חניון חוף נביעות אילת 050-9995415, ראשון-רביעי 23:30-8:00, חמישי 1:30-8:00, שישי 2:00- 8:00, כשר ללא תעודה

 

Bottega Italia

מסעדה איטלקית חדשה שנפתחה ברעננה, במקום שבו פעלה שנים מסעדת "אדיסון". במקום 200 מקומות ישיבה, ולמרות זאת האווירה משפחתית למדי. מי שהיו שותפים לגיבוש הפן הקולינרי של המסעדה הזו הם שחר ברנע ("סבסטיאן") וסטיבן לובל (הבעלים של מסעדת "חדר אוכל").

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

התפריט כאן כולל פיצות דקות שנאפות בטאבון איטלקי, פסטות, סלטים, דגים ובשרים. בנוסף, בשעות 15:00-17:00 מציעים כאן תפריט עסקיות ותפריט אלכוהול מוזל.

 

אחוזה 282 רעננה 09-7743131‏, ראשון-שבת 23:30-11:45, לא כשר

 

L’Olivier

בית קפה חדש של אוליביה בנאדיבה ואשתו סופי. בני הזוג עלו ארצה מצרפת לפני 15 שנה, ולפני כן הייתה להם פיצרייה בפריז. כשהגיעו ארצה פתחו סניף בראשון לציון, וכעת הם פותחים סניף נוסף גם בתל אביב.

 

גם כאן, בדומה לסניף בראשון לציון, הם מגישים את הפיצות המצוינות של אוליביה (60-42 שקלים), סלטים (51-45 שקלים), ארוחות בוקר (62-54 שקלים), מאפי בוקר (22 שקלים כולל קפה), שקשוקות (52-47 שקלים), סנדוויצ'ים בבגט או בלחם מלא (48-38 שקלים), פסטות (56-36 שקלים) ומנות מוקרמות (48-40 שקלים) כמו תפוח אדמה ברוטב שמנת, פטריות ותפוח אדמה וסלמון מעושן. מגישים שם גם מיצים טבעיים שנסחטים במקום וקינוחי פטיסרי (35 שקלים).

 (צילום: מגלי רווה מדר)
(צילום: מגלי רווה מדר)
 

בהמשך הדרך מתכננים אוליביה וסופי להציע גם ארוחות עסקיות ומשלוחים, וכעת, לתקופת ההרצה בלבד, תינתן הנחה של 10 אחוז על כל התפריט.

 

יונה הנביא 48 תל אביב 03-6875927‏, ראשון-רביעי 24:00-8:00, חמישי 2:00-8:00, שישי 14:00-8:00, מוצ"ש-2:00, כשר חלבי

 

 

Bocca Bocca

דוכן חדש שנפתח בשוק הכרמל ומגיש אוכל רחוב איטלקי. מי שפתחו את המקום הם אנזו ולאורה פורנרי, ילדיה של פיורלה - בעלת המסעדה הוותיקה "אוסטריה דה פיורלה" בבן יהודה בתל אביב (שהפכה השנה - לאחר 30 שנות פעילות - לחלבית וכשרה).

 (  ) (  )

פיורלה וילדיה משתייכים למשפחה יהודית רומאית שהתגוררה ברומא במשך עשרה דורות, עד שעלו ארצה ב-1986. במסעדה הם מגישים תבשילים איטלקיים ביתיים בתוך פוקצ'ות הנאפות במקום לפי מתכון משפחתי עתיק. מחיר המנות נע בין 25-20 שקלים, ומבחר התבשילים כולל קצ'וטרה - תבשיל ציידים מבשר ופטריות עם רוזמרין ויין לבן, תבשיל בשר בסגנון בולונז, תבשיל קישואים מטוגנים עם חומץ יין, שום ועוד. מלבד הפוקצ'ות אפשר לנשנש במקום גם ארנצ'יני (20 שקלים) ופסטיצ'יו. הלימונצ'לו מחולק לסועדים על חשבון הבית.

 (צילום: אנזו פורנרי)
(צילום: אנזו פורנרי)
 

הכרמל 40 תל אביב 052-3913233, ראשון-שישי 17:00-9:00, כשר

 

בקאפיקו משלוחים

שלוחת המשלוחים והטייק אוואי של בית האוכל הסיציליאני מנווה צדק נפתחה ברחוב לבונטין. את התפריט של הסניף החדש בנה כפיר ינין (לשעבר "מזללה", "כתית", "קוואטרו"), והוא כולל פיצות קלאסיות כמו נפוליטנה (26 שקלים למנה אישית או 38 שקלים למנה גדולה) ופיצות מיוחדות כמו פיצת אווז ובטטה (52 שקלים), פיצת "יאסו" (52 שקלים) עם חציל שרוף, זוקיני, גבינת עיזים, צ'ילי ומוצרלה ופיצה מוגזמת (66 שקלים) עם רוטב בולונז, מוצרלה בייקון טלה, פפרוני, אונטריב, ביצת עין ונגיעות של סלסה ורדה.

 

מלבד הפיצה תוכלו להזמין כאן גם מנות איטלקיות כמו כדורי ארנצ'יני (28 שקלים), קלצונה קרבונרה (38 שקלים), קלצונה בולונז (38 שקלים), סלט קפרזה (36 שקלים), פסטה ערמונים (38 שקלים) וטורטליני עגבניות (48 שקלים). בתקופת ההרצה מציעים במקום דיל של פיצה (רגילה) ושישיית בירות מיתוס ב-115 שקלים.

 

מקווה ישראל 3 תל אביב 03-6012222, ראשון-חמישי 22:00-12:00, לא כשר

 

השוק - אוכל רחוב

מסעדתו החדשה של השף רני אלבז, שנפתחה לאחרונה באשדוד בקרבת חוף הים. במקום מוגש אוכל מהיר בפיתה עם מגוון מטעמים מבית היוצר של השף. בין המנות שאפשר למצוא בתפריט: אגדיר - קציצות מבושלות, מטבוחה וחציל מטוגן (36 שקלים), עראיס-קבב (37 שקלים), שיראז - קציצות ירק עם טחינה, עגבנייה ובצל ירוק (23 שקלים), ומנות נוספות.

 

נורדאו 24 אשדוד, ראשון-חמישי 24:00-11:30, מוצ"ש-1:00, כשר

 

Oh mama

מסעדת האוכל הביתי שהגדירה מחדש את ה"אוכל המוכן" שאפשר לקנות הביתה פותחת סניף שלישי בתל אביב והפעם ברחוב קינג ג'ורג'. הסניף מצטרף לסניף בשוק הכרמל ולסניף נוסף בבן יהודה, וגם בו תוכלו למצוא עשרות סוגי ממולאים, דגים, בשרים, סלטים תוצרת בית ותבשילים טבעוניים.

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)

באמצע השבוע המקום פועל כמסעדת אוכל ביתי המציעה ארוחה עסקית משתלמת במיוחדת שמחירה 39 שקלים והיא כוללת סלט אישי, שתי תוספות ומנה עיקרית לבחירה. רשימת המאכלים שאפשר לקנות כאן הביתה לפי משקל כוללת, בין השאר, פלפל ממולא בבשר (69 שקלים לק"ג), חריימה נסיכה (89 שקלים לק"ג, דניס שלם בתנור (39 שקלים ליחידה), פרגית בהריסה ולימון כבוש (110 שקלים לק"ג), תבשיל פריקה (30 שקלים לקופסת ליטר), קרפלך תפוחי אדמה (69 לק"ג) ועוד.

 

קינג ג'ורג' 26 תל אביב 052-7555174, ראשון-חמישי 24:00-10:00, שישי 15:00-7:00, כשר

  

ניו דלי

רשת הכריכים "ניו דלי", המונה כיום 20 סניפים בפריסה ארצית, מגיעה לצפון ופותחת סניף בקניון הסינמול. גם בסניף החדש, כמו ביתר סניפי הרשת, כל הכריכים הבשריים וכריך הקבב הטבעוני יימכרו תמורת 25 שקלים לצד תוספות כמו צ'יפס, טבעות בצל, שוקו פאי, צ'יפס בטטה או שניצלים.

 (צילום: מיקי אופק) (צילום: מיקי אופק)
(צילום: מיקי אופק)

שדרות ההסתדרות 55 חיפה 04-8776988, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 15:00-11:00, מוצ"ש-24:00, כשר

  

 (  )

 

ניו יורק סטייק האוס

רשת סטייקיות אמריקנית שמפעילה זה 20 שנה שני סניפים - אחד במנהטן והשני בקנדה. כעת היא עושה עלייה לישראל ופותחת את הסניף הראשון שלה בראשון לציון. בנו של בעלי הרשת, סמי אסרף (25), חלם מאז ומתמיד לעלות לארץ ואף שירת בצבא. כעת הוא מגשים את החלום ומביא איתו בשורה אמריקמית - סטייק אנטרקוט במשקל של קילו, שיוגש לצד צלעות טלה במשקל של 600 גרם ובקבוק יין תמורת מחיר צנוע של 1,500 שקלים. מרימי הגבה ודאי ישמחו לדעת שהמנה מיועדת לחמישה סועדים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בסניף הישראלי של "סטייק האוס", שייפתח לאחר תשעה באב, הושקעו כ-10 מיליון שקלים והוא יכלול 250 מקומות ישיבה, מטבח פתוח וויטרינת יישון שבה יוצגו נתחי הבשר לבחירת הסועדים ומבחר יינות מאוספים פרטיים. לשם הכשרת העובדים יגיע ארצה השף הראשי של הרשת, סטפאנוס הינופורוס, ויפקח על הפתיחה המתוכננת לאמצע אוגוסט.

 

טומי לפיד 6 (מתחם יס פלאנט, על האגם), ראשון לציון

 

ברבאטוב

מיזם חדש של אוהד אמזלג, הבעלים של בר האוכל המרוקאי "כלבא שבוע", שעובר בימים אלו למיקום חדש. "ברבאטוב" יהיה בית קפה קטן שיוקם בכיכר המרכזית של הוד השרון ויגיש אוכל טבעוני וצמחוני מוקפד. 

 

בתפריט, שנרקם ממש בימים אלו, ייכללו מנות בוקר כמו ביצה עלומה על מסבחה מאפונה צהובה, תרד טורקי וטחינה חלפיניו; סלטים כמו סלט ברוקולי ופיצוחים על קרפצ'ו קולורבי אפוי ברוטב איולי לימוני; כריכים כמו כריך גאודה בלחם ברוקולי עם ממרח חצילים, עגבנייה וטחינה גולמית ועוד.

 

המקום עתיד להיפתח בעוד שבועיים והוא יכיל 40 מקומות בלבד, רובם בחוץ. בדומה ל"כלבא שבוע" גם כאן תתקיים כשרות בפיקוח עצמי אך ללא תעודה של הרבנות. המקום יפעל החל מהשעה שבע בבוקר ועד 23:00 בלילה, וביום שישי - עד שעה לפני כניסת השבת.

 

הידידות 9 הוד השרון, כשר ללא תעודה

 

Food Truck Festival

פסטיבל ה-Food Trucks הראשון של קבוצת קניוני עזריאלי, ששואב השראה מאירועים דומים ברחבי העולם. יהיו בו למעלה מ-12 משאיות שונות שהוסבו לבתי אוכל על גלגלים, ובהן יציעו אוכל רחוב במגוון סגנונות במחירים שנעים בין 40-25 שקלים וכן בירות ויין ב-20-18 שקלים לכוס.

 (צילום: איליה מלינקוב) (צילום: איליה מלינקוב)
(צילום: איליה מלינקוב)

כחלק מהמסע הקולינרי של משאיות האוכל יעברו המשאיות בין הקניונים השונים של הקבוצה ויציעו רולים של טורטיות במילויים שונים; תפוחי אדמה אפויים במילוי שמנת ופטריות, חמאת כמהין, יוגורט ושמיר ועוד; נקניקיות עגל בהכנה עצמית; פיצות עם מגוון תוספות; חומוס, דונאטס; ופל בלגי; גלידה אמריקאית ופרוזן יוגורט.

 (צילום: רפי דלויה) (צילום: רפי דלויה)
(צילום: רפי דלויה)
 

עזריאלי חיפה 27-25 ביולי; עזריאלי הנגב 17-15 באוגוסט. בהמשך: עזריאלי רמלה ועזריאלי גבעתיים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים