שתף קטע נבחר

ממעמקים: מסעדות הדגים שכדאי לכם להכיר

ממסעדת דייגים קטנה בעיר התחתית בחיפה דרך מסעדות משפחתיות שעוברות מדור לדור והפכו למוסד קולינרי מוכר, ועד מסעדות שף מפונפנות: הכירו את מסעדות הדגים הטובות בארץ

  

 (  )

פיש מרקט

המסעדה מציעה מנות דגים חלביות וכשרות מהמטבח היווני באווירה שמחה וססגונית. לצד האוכל מוגש גם ערק בטעמים מפתיעים שרוקח שף המסעדה, קובי עבד.

 (צילום: מירי מש) (צילום: מירי מש)
(צילום: מירי מש)
 

שאול המלך 33 תל אביב 03-6932002, ראשון-חמישי 24:00-12:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

פסקדו

מסעדה שנפתחה ב-2009 על ידי יחיאל זינו, בן לשושלת דייגים ובעלים של בית מסחר לדגים שמגיעים טריים מדי יום מכל העולם. הרעיון שמוביל את המסעדה עוד מפתיחתה הוא להיצמד לחוקי הכשרות וליצור מטבח מודרני, מסעיר ומסקרן.

 (צילום: ערן ז'אנו) (צילום: ערן ז'אנו)
(צילום: ערן ז'אנו)
 

המסעדה מציעה מנות ספיישל שמתבססות על הדגה הטרייה של אותו היום. בין היתר תוכלו למצוא שם מנות ראשונות כמו הוט סשימי (48 שקלים), סשימי בצלים (62 שקלים) ומוסר מדורה (74 שקלים). בעיקריות יש מבחר דגים (118-98 שקלים) וסטייק אנטרקוט (128 שקלים).

 

מרטין בובר 1/12 אשדוד 08-8523063, ראשון-חמישי 24:00-12:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

אלאדין

המסעדה ממוקמת על חוף ימה של אשדוד, ויש בה אווירה ביתית ואוכל טוב. בתפריט מנות פתיחה קלילות כמו שווארמת דג (68 שקלים), דגים נאים (58-48 שקלים), סלט סלמון אסייתי (59 שקלים), פסטות ומנות עיקריות.

 (צילום: אתי אלקובי) (צילום: אתי אלקובי)
(צילום: אתי אלקובי)
 

בגזרת העיקריות יש דגים כמו דניס, לברק ומוסר (97-92 שקלים) וגם מנות מפתיעות יותר ושגרתיות פחות כמו סינייה דג (72 שקלים). עיצוב המסעדה מזכיר בית כפרי בטוסקנה, והסועדים שישבו בחוץ ייהנו מהבריזה הנעימה של הים.

 

מרטין בובר 1, טיילת אשדוד 073-7020931, ראשון-חמישי 24:00-12:00, כשר 

העבודה 34 אזור התעשיה אשדוד 08-8522117, ראשון-חמישי 24:00-12:00, כשר

 

 

 

 

קלואליס

מסעדתו של השף ויקטור גלוגר מציעה תפריט המשלב בין המטבח הצרפתי הקלאסי לפרשנות ים-תיכונית ישראלית. המסעדה פועלת כבר יותר מעשור, ותפריט היין שלה נחשב לאחד הטובים בארץ.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

בשעות הצהריים מציעים במסעדה ארוחות עסקיות ב-132 שקלים או ב-152 שקלים, ובשעות הערב מוגשות כאן מנות שף מיוחדות עם דגים ופירות ים, ויש גם כמה מנות בשר.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

לקלואליס הוותיקה ברמת גן יש אחות צעירה וכשרה הממוקמת במלון הילטון בתל אביב, ובה מציע השף גלוגר מנות אנינות טעם - בהן גם מנות הדגל של קלואליס ברמת גן - אך בווריאציה כשרה, כמובן.

 

אבא הילל סילבר 16 רמת גן 03-5759060, ראשון-שישי 23:30-12:00, לא כשר

הירקון 205 מלון הילטון תל אביב 03-5759060, ראשון-חמישי 23:00-19:00, כשר

  

ניסו הדייג

מסעדה שממוקמת במרינה של אשקלון ושייכת לדייג ניסו נחום, שהרומן שלו עם הים החל כבר בגיל 16. נחום יוצא מדי לילה לדוג, ובשובו לפנות בוקר אל החוף - צוותו מביא את הדגים הטריים למסעדה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

מלבד הדגים, המסעדה מגישה גם מנות בשר ופסטות ויש בה כ-200 מקומות ישיבה. בקומה השנייה של המסעדה מתקיימים אירועים פרטיים. בצהרי היום המסעדה מציעה עסקיות ב-79 שקלים או ב-99 שקלים.

 

מתחם המרינה, בת גלים 1 אשקלון 08-9954545‏, ראשון-חמישי 24:00-10:30, שישי 14:00-10:30, מוצ"ש-24:00

 

פסקדוס

מסעדת דגים חלבית כשרה למהדרין שממוקמת בכניסה לירושלים, ליד גשר המיתרים. התפריט כאן מציע ארוחות בוקר וארוחות עסקיות (96-39 שקלים) שכוללות שבע מנות פתיחה, לחם הבית, מנה עיקרית ושתייה קלה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

את הדגים הטריים (140-120 שקלים) אפשר להזמין כשהם פתוחים (פרפר), שלמים או בצורת פילה, על הגריל, בתנור או מטוגנים. סועדים שאינם מעוניינים במנה עיקרית אבל כן רוצים סלטים - מחויבים ב-50 שקלים. במסעדה פועל גם מתחם VIP שיכול להכיל אירועים פרטיים של עד 30 איש.

 

הליאב 5 ‏ירושלים‏ 02-9403338, ראשון-חמישי 24:00-12:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

אהבת הים

מסעדת דגים כשרה למהדרין שהביאה את הים לירושלים. בחלל הפנימי שלה פזורים ארבעה אקווריומים עצומים בגודלם, וכל ארוחה מתחילה כאן במבחר סלטי הבית וקנקן לימונדה (50 שקלים לסועד ללא הזמנת מנה עיקרית).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מחירן של מנות הדג נע בין 140-130 שקלים, והקינוח נכלל במחיר המנה העיקרית.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

שדרות בן צבי 11 ירושלים 02-6236767, ראשון-חמישי 24:00-12:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

Happy Fish

מסעדת דגים בהשראה ים-תיכונית הממוקמת בלב שדרות ממילא בירושלים וצופה על הנוף הירושלמי המרהיב. כל ארוחה נפתחת במזטים ולחם הבית וממשיכה בדגים טריים ומנות נוספות כמו שווארמת דג (72 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בימי שישי מוגש במקום בראנץ' (80 שקלים לסועד) שכולל מגוון מזטים למרכז השולחן ומנה עיקרית לבחירה מתוך מבחר מנות, כמו פריקסה, קציצות דג, ביצה מקושקשת או שקשוקה ירוקה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

שדרות ממילא 14 ירושלים 02-5482230‏, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 15:00-10:00

 

 (  )
  

 


אלמרסא

על קו המים של נמל הדייגים בעכו העתיקה, במבנה המכס העותמני הצמוד לחומת העיר, שוכנת מסעדת אלמרסא של השף עלאא מוסא. המסעדה, שחגגה לאחרונה יום הולדת 5, מוגדרת כביסטרו מקומי, אך למעשה זוהי מסעדת שף המגישה מנות ים מורכבות ולא מתחכמות עם שילובים מעניינים בין המטבח הערבי המסורתי לבין המטבח המודרני.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

חומרי הגלם נבחרים בקפידה על ידי השף בשוק עכו המפורסם, שממוקם כמה פסיעות מהמסעדה, ומנות הדגל של התפריט האישי ונטול היומרה הן פילה דג ים על פריקה (96 שקלים), סינייה לוקוס עם טחינה וכרובית (114 שקלים), סביצ'ה עם לבנה שנקליש (46 שקלים), קובה במילוי פירות ים (64 שקלים) וטבולה דג (42 שקלים). עבור מי שלא מיודד עם טעמי הים מציע עלאא תפריט בשרי עם מנות כמו מדליוני פילה (132 שקלים), סינטה על עצם (136 שקלים) וסטייק אנטריקוט (119 שקלים).

 

מלבד התפריט המעניין פועל במסעדה בר מעוצב, היחיד בעיר, שמשמש גם כחדר פרטי לאירועים קטנים. בבר הזה מוגשות מנות טאפאס ממטבחו של השף לצד אלכוהול איכותי. בנוסף, לאחרונה הושק במסעדה תפריט עסקיות שממנו ניתן ליהנות גם בסופי שבוע, והוא כולל מנה ראשונה, עיקרית וכוס שתייה במחיר המנה העיקרית.

 

נמל הדייגים עכו 04-9019281, ראשון-שבת 23:00-12:00

 

סבידה

למטבח של המסעדה הזו מגיעים אך ורק דגים טריים - ואך ורק מדייגי עכו. המשמעות היא שמנות הדג שמוגשות במסעדה הן מהטובות שתטעמו ושההיצע כאן תמיד משתנה, אז אם יש דג שאהוב עליכם במיוחד - קחו בחשבון שלא בטוח שדווקא ביום שתגיעו למסעדה הוא יהיה בתפריט. לדגים משודכים סלטים טריים ולא שגרתיים, לחם וקנקני שתייה.

 (צילום: רועי חן) (צילום: רועי חן)
(צילום: רועי חן)

"ארוחת הדגים" המפורסמת של "סבידה" כוללת שני סוגי דגים, תפוח אדמה צלוי על האש ושישה סלטים קטנים במחיר של 100 שקלים. מלבד הארוחה המשתלמת הזו יש ל"סבידה" כמה דברים נוספים ולא פחות מעניינים להציע, כמו מנות דג כבוש, דגים נאים ודגים מעושנים, כולם מיוצרים במקום מדי יום.

 

בין הסלטים המומלצים במקום יש סלט על בסיס עלי גרגיר טרי - מתובל ברוטב לימון עדין, סלט יוגורט מנוקד בקצח, סלט סלק מצוין וסלט גזר מעודן וטעים. גם הטחינה טובה מאוד והלחם טרי וטעים להפליא.

 (צילום: רועי חן) (צילום: רועי חן)
(צילום: רועי חן)
  

בשנה האחרונה עברה המסעדה מקום, וכיום היא ממוקמת לא בתוך הבזאר הטורקי אלא ברחוב שלידו. במשך חודשי הקיץ היא תהיה פתוחה גם בשעות הערב.

 

סלאח א-דין 14 עכו 04-9019062, שני-שישי 22:00-12:00, שבת 17:00-12:00

 

קפה אל-נור

מסעדה חדשה בתל אביב, המתהדרת בויטרינה מרשימה מאוד של פירות ים ודגים. במטבח השף רוברט קלוגר (סרווסריה) שנראה שהוא יודע בדיוק איך לטפל ביצורי הים שמוגשים לכם בצלחת. התפריט ים תיכוני עם קריצה למטבח התוניסאי: הארוחה נפתחת במקבץ צלוחיות סלטים קטנות, ומשם אתם חופשיים להתפרע: קוסקוס שחור עם פירות ים בציר קלמרי, שיפוד דג ים לוהט על גריל פחמים, תמנון על גבינת לבנה, תפוחי אדמה ופלפלי שיפקה ומבחר משתנה של דגת היום. את המקום עיצב ירון טל, והאווירה על הבר שוקקת.

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)
 

קפה אל נור, קינג ג'ורג' 88, תל-אביב. 03-9033995, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי ושבת 24:00-11:00

 

ברבוניה בר

בר קטן ועליז שנושא את שמה של מסעדת הדגים שממוקמת בצידו השני של הכביש. המקום ידידותי למעשנים (מכל הסוגים), והוא סוג של הכלאה בין חמארה אותנטית לבר אוכל שווה במיוחד.

 

גם כאן, כמו אצל האחות הגדולה שממול, מגישים מזטים ואחריהם תפריט ים קטן ולא יקר שכולל מנות דגים ופירות ים המלוות בשפע של אלכוהול ואווירה שלא דומה לשום דבר אחר שאתם מכירים. שימו לב - המקום אינו ידידותי למי שאינו מעשן, אבל ידידותי ביותר לכל אנשי הבוהמה של תל אביב, לכן מובטח שיהיה שמח.

 

מומלץ להגיע לכאן בהרכב לא גדול מדי, עם אנשים שאינם רגישים לריח העשן, והכי חשוב - כמה שיותר מוקדם בערב, כי אף אחד לא אחראי על מה שקורה כאן בהמשך הערב ואין אפשרות להזמין מקומות.

 

בן יהודה 192 תל אביב 03-5240961, ראשון-חמישי, שבת 1:00-12:00, שישי 18:00-12:00

 

טורקיז

מסעדה שפועלת כבר יותר מ-20 שנה במתחם סי אנד סאן בתל אביב. במקום מציעים אווירה ים-תיכונית, נוף של ים ותפריט שמורכב ממנות דגים, פירות ים וגם כמה מנות בשר, שמומלץ ללוות עם אחד היינות המצוינים השמורים במקרר היין הענק שבמקום.

 (צילום: אורנית בן אברהם לוקץ)
(צילום: אורנית בן אברהם לוקץ)

הרצל רוזנבלום 6, מתחם סי אנד סאן תל אביב 03-6996306, ראשון-שבת 23:00-8:30

 

אורי בורי

אחת ממסעדות הדגים המוכרות ביותר, השייכת לדייג אורי ירמיאס, האיש והזקן המפואר. האותנטיות של המבנה העתיק שבו שוכנת המסעדה והחלונות המקומרים המדהימים מוסיפים לארוחה כאן ניחוח מסתורין. לאחרונה עברה המסעדה שיפוץ.

 (צילום: מסעדת אורי בורי) (צילום: מסעדת אורי בורי)
(צילום: מסעדת אורי בורי)

לא כדאי לפספס את ביסק הסרטנים וגם את הקינוחים המפתיעים. בנוסף, ארוחת הטעימות שמוצעת כאן היא מהטובות שיש ונחשבת לפינוק אמיתי לאוהבי מאכלים מהים.

 (צילום: מסעדת אורי בורי) (צילום: מסעדת אורי בורי)
(צילום: מסעדת אורי בורי)
 

רחוב ההגנה, עכו 04-9552212, ראשון-שבת 24:00-12:00

 

דרים נמו

הקשר של המסעדה הזו לים מתחיל בעיצוב ונגמר באוכל, ויש בה תפריט ענק שכולל כ-100 (!) שילובים שונים של פירות ים עם בשר ועם דגים וכמילוי לסושי. המסעדה מעוצבת בצורת אונייה ומרוהטת בריהוט עץ כבד, והחלון שמחבר בין המטבח למסעדה מעוצב כחלון של ספינת פיראטים.

 

מבחר מנות הפתיחה כאן כולל בלינצ'ס סרטנים בסגנון יפני (45 שקלים), שמונה סוגי סלטים (בהם גם כאלה שמכילים פירות ים), המון וריאציות של "מיקס" פירות ים (75-57 שקלים), אין-ספור מנות של צדפות וכמות כפולה של מנות המשלבות בין בשר לפירות ים כמו שרימפס סטרוגונוף (75 שקלים).

 

בנוסף, יש כאן מבחר פסטות, דגים ומנות המוגדרות בתפריט "משהו משהו", כמו סרטן על קרם (75 שקלים) ומנת "בונמד שוקולד" (63 שקלים), המורכבת משוקולד מריר שווייצרי ושרימפס בתוספת אגוזי קשיו ובייקון. מעניין.

 

שדרות בן גוריון 45 חיפה 04-855-5012‏, ראשון-שבת 24:00-10:00

ירושלים 1 קריית ביאליק 04-855-5471‏, שני-שבת 23:00-12:00

 

דולפין

מסעדה שבעוד שנה תחגוג יובל לקיומה. מי שפתח אותה הם חיים ועדנה חנוך, וכיום מנהלים אותה כלתם אילנה ובנם איציק, שהוא גם שף המסעדה. בימים ראשון-שישי בין השעות 17:00-12:00 מוצעות במקום עסקיות בטווח מחירים שנע בין 105-75 שקלים.

 

שדרות בת גלים 13 חיפה 04-8523837, ראשון-שבת 23:00-12:30

 

מסעדת הדייגים של האחים ג'ארחי

לאור הצלחתה של "מסעדת הדייגים" בעכו פתחו האחים ג'ארחי מסעדה נוספת בחיפה הנושאת את אותו השם. בשתי המסעדות הסיפור מאוד פשוט - הדייגים מביאים דגים טריים, והסועדים מתבקשים להחליט דבר אחד בלבד - איזה דג מתחשק להם לאכול. לכל השאר כבר ידאגו במסעדה: סלטים טריים, פיתות חמות וכמובן שתייה חמה וקינוחים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

עין המפרץ, 04-9988237, ראשון-שבת 23:00-12:00

עכו העתיקה, 04-6820330, ראשון-שבת 23:00-12:00

 

ויקטור הדייג

ויקטור הוא דייג כבר יותר מ-30 שנה, ויש לו חנות דגים קטנה בכניסה לשוק ואדי ניסנס שבחיפה. סמוך אליה שוכנת המסעדה המשפחתית הצנועה שלו, שהדגים המוגשים בה מגיעים, איך לא, מהחנות שמעבר לקיר.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

המחירים שם מאוד ידידותיים, והאוכל פשוט - בעיקר דגים טריים שנעשים בקפידה. ארוחה עסקית זוגית תעלה לכם שם 150 שקלים בלבד וארוחת ילדים - 39 שקלים.

 

הוואדי 32 חיפה 04-8552301‏, שני-שבת 17:30-12:00

 

ג'אקו

אימפריית מסעדות הדגים של משפחת אלאלוף עשתה את תחילת דרכה בעיר חיפה בשנת 1976 עם מסעדת האם שפתח בעיר התחתית האב יעקב. הבן, אפי, הפך את המסעדה הזו לרשת עם תפריט פשוט שמורכב ממזטים מהמטבח הבלקני, דגים ופירות ים טריים מטוגנים או צלויים על הגריל.

 (צילום: פול לוי) (צילום: פול לוי)
(צילום: פול לוי)
 

הרשת נעלמה מהתודעה בתחילת המילניום והשאירה מאחוריה את השריד האחרון - הסניף המיתולוגי בעיר התחתית של חיפה. בתום היעדרות שנמשכה כמה שנים החלה "ג'אקו" לצמוח שוב, וכיום פועלים סניף בנתניה וסניף ברמת השרון.

 

הסניף ברמת השרון מגיש תפריט עשיר במאכלי ים טריים, מבחר סלטים, מנות תמנון מיוחדות ודגים, כמובן. כמיטב המסורת כל ארוחה נפתחת בשמונה סוגי סלטים, כמו קציפת חציל עם גבינת פטה כבשים, כרובית בטחינה ומטבוחה, ולאחר מכן מגיעה המנה העיקרית. גם טבעונים, צמחונים וילדים ימצאו מה לאכול שם.  

 

המלצה שלנו - אל תפספסו את הבסבוסה, עוגת הסולת שמכינים ב"ג'אקו" כבר קרוב ל-40 שנה. המסעדה מציעה עסקיות בימים ראשון-שישי בין השעות 17:00-12:00, ובימים שבת-ראשון העסקיות מוגשות גם בשעות הערב.

 

החרש 8 רמת השרון 03-5661234, ראשון-שבת 24:00-12:00

גיבורי ישראל 7 נתניה 09-8652878‏, ראשון-שבת 23:00-12:00

קהילת סלוניקי 12 חיפה 04-8668813, ראשון-שבת 23:00-12:00

 

מסעדג

מסעדת דגים שפועלת משנת 1968 ומגישה סלטים קטנים לפתיחה, דגים בגריל, דגים מטוגנים, דגים אפויים או חצי-חצי וגם פירות ים.

מנות נוספות שתוכלו למצוא שם הן פיש אנד צ'יפס (50 שקלים) ובורי מבושל בסגנון מרוקאי חריף (88 שקלים). אל תוותרו על הבוואריה המפורסמת לקינוח.

 (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
(צילום: יפית בשבקין)

שדרות בת גלים 1 חיפה 04-8524441, ראשון-שישי 23:00-12:00

 

מלך הדגים

צמוד לחנות דגים קטנה ברחוב הראשי של נצרת נמצאת מסעדת דייגים אמיתית. היא קטנה (רק שישה שולחנות) ומוגש בה אוכל פשוט במחירים זולים במיוחד. 

 

תוכלו ליהנות כאן מארוחה עסקית בעלות של 85 שקלים בלבד שכוללת סלטים, דגים קטנים מטוגנים וקלמרי מטוגנים לפתיחה, ומנת דג עם צ'יפס לעיקרית. מומלץ לנסות את הקלמרי ברוטב אניס, שהתבררה כמנה מפתיעה במיוחד. 

 

פאולוס השישי 134 נצרת 04-6456425, שני-שבת 17:00-12:00

 

הלנה בנמל

מאחורי המסעדה עומדים השף עמוס שיאון ושותפו אורי ירמיאס (הבעלים של מסעדת "אורי בורי"). ‫שיאון יוצר שם מטבח ים-תיכוני ישראלי עכשווי, המבוסס בעיקר על הדגה המקומית, בשרים מיושנים ומנות צמחוניות מחומרי גלם מקומיים. ‫‫

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

העתיקות על רקע הנוף הכחול של הים והמפות הלבנות המסנוורות יוצרות חספוס אלגנטי שמתאים מאוד לאוכל המוגש במסעדה. ומה אוכלים כאן? התפריט מציע מנות דגים ופירות ים, ושיאון משתמש במטבח שלו בטכניקות בישול שונות, למשל עישון, שמעניק עומק לטעמים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

התפריט העונתי מתחלף מדי כמה חודשים ומבטיח שבכל פעם שתגיעו למסעדה הזו תמצאו בה, מלבד המנות הקבועות והאהובות, גם מנות חדשות שכיף לגלות.

 

נמל קיסריה 04-6101018, ראשון-שבת 23:00-12:00

  

על המים

מוסד קולינרי שהחל את דרכו ב-1987 וממוקם על חוף ימה של הרצליה. למרות מיקומה לא מדובר במסעדת חוף אלא במסעדת דגים שמכבדת את אורחיה עם מפות לבנות, כלים נאים ותפריט שכולל גם סושי.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

רמת ים 4 הרצליה פיתוח 09-9501767, ראשון-שבת 23:00-12:00

 

שורי בורי

מסעדתו של משה לוי, שפועלת מאז 1993, ומוגשים בה דגים ופירות ים. את הדגים אפשר לקבל כאן כשהם חצי צלויים על הגריל וחצי אפויים בתנור (91-88 שקלים). לצד הדגים תמצאו בתפריט פירות ים במגוון סגנונות (91 שקלים), מנת ילדים (49 שקלים) וקינוחים (28 שקלים).

 

מדינת היהודים 99 הרצליה פיתוח 09-9565115, ראשון-שבת 23:00-12:30

  

שבתאי היפה

מוסד הפועל זה 50 שנה ביפו. את המוניטין שלה בנתה המסעדה בזכות הדגים הטריים שמוגשים במקום והאווירה היוונית שכובשת את הסועדים. כיום מנהלים את המקום בני הדור השלישי למייסדיו, ומוגשים בו בעיקר דגים על הגריל ופירות ים במגוון צורות הכנה (120-90 שקלים).

 

הצורפים 36 יפו העתיקה 03-6832250, שני-חמישי 24:00-12:00, שישי 16:00-11:00, שבת 24:00-11:00

 

השקד

מסעדה המתמחה בדגים ופירות ים ששמה הולך לפניה. לפני כשנה עברה המסעדה למשכנה החדש ברחוב החשמונאים בתל אביב, והיא ממשיכה להגיש מנות קלאסיות לצד וריאציות מעניינות של דגים ופירות ים, בהן סטייק מנתחי דגים, שיפוד ים, קבב ים ואפילו נקניקיות דגים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

בתחילת הארוחה מוגשים לשולחן מבחר סלטים שלא תמצאו באף מסעדת דגים טיפוסית, כמו כבד קצוץ, חציל בטחינה, ממרח איקרה, סלט עגבניות חריף, כרובית בטחינה ועוד. מומלץ גם לנסות את הבוואריה המשובחת שמכינה אשתו של חיים, בעל המקום, על פי המתכון המסורתי של אימו, שממשיכה לפקוד את המסעדה מדי יום.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

החשמונאים 99 תל אביב 03-5610546, ראשון-שישי 23:00-12:00, שבת 18:00-12:00

 

206 דגים

מסעדת דגים בעלת ותק מרשים של 20 שנה, ששדרגה השנה את התפריט עם מנות פיוז'ן עכשוויות. בשעות הצהריים מוגשים במקום תפריט עסקי המציע מנה ראשונה, עיקרית וקינוח ב-110 שקלים ותפריט שף המציע מנה ראשונה, עיקרית וקינוח ב-159 שקלים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

לא תמצאו כאן את מבול הסלטים הסטנדרטי שמגישים ברוב המסעדות, אלא מנות ראשונות כמו פרח קישוא במילוי פירות ים (49 שקלים), קבב דג ים (59 שקלים), מבחר מנות נאות, דגים ו"מיוחדים של 206" כמו סלט פורל מעושן (54 שקלים).

 

משה סנה 54 תל אביב 03-6483030, ראשון-שבת 23:30-12:00

 

יוליה

מסעדת דגים שחגגה לא מזמן 11 שנות פעילות וממוקמת בנמל תל אביב מול הנוף הפנורמי של הים. תפריט המסעדה מציע דגים, פירות ים, בשרים וארוחת טעימות המורכבת מחמש מנות + פוקצ'ה במחיר של 245 שקלים לסועד.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

נמל תל אביב מבנה 2 (הגעה דרך רחוב חבקוק‏) 03-5469777, ראשון-חמישי 24:00-9:00, שישי-שבת 24:00-8:00

  

שצ'ופק

מוסד קולינרי עם אווירה "של פעם" ששומר על המסורת ולא משתנה. כל ארוחה כאן נפתחת בשמונה מנות פתיחה חביבות שעליהן לא תחויבו אם כל הסועדים יזמינו מנה עיקרית. במקרה ולא יזמינו, תתבקשו להוסיף לחשבון 40 שקלים עבור המנות הללו.

 

בין מנות הפתיחה תמצאו דג מלוח, איקרה לבנה, טחינה, סלט חסה, טבולה, סלט עגבניות, חצילים וחמוצים. המנות הראשונות מעניינות גם הן וכוללות פירות ים וקרפצ'ו דג אחד (49-31 שקלים). בעיקריות מציעים כאן שרימפס ברוטב חלב קוקוס וג'ינג'ר (105-82 שקלים), דגים מטוגנים, צלויים או אפויים לפי משקל ומנות כמו שניצל ושיפודים.

 

במהלך היום מגישים כאן עסקיות, ובימי ראשון מתקיים במסעדה פסטיבל פירות ים. בנוסף, עושים כאן משלוחים של דגים טריים לפי משקל עד בית הלקוח. קחו בחשבון שבשישי בערב ובשבת אי אפשר להזמין כאן מקום, אלא רק להירשם באמצעות אפליקציית Skeeper.

 

בן יהודה 256 תל אביב 03-5441973, ראשון-שבת 23:00-12:00

 

מרגרט תייר

מאורת דגים סודית שרק הפודיז האמיתיים מכירים. בלתי אפשרי להבחין בה מבחוץ, וזאת למרות המיקום הפסיכי שלה מול הים, ממש מתחת למגדל השעון של יפו.

 

מרגרט תייר, שמבשלת כאן דגים לפי ההיצע של אותו היום ולפי מצב הרוח שלה באותו הרגע, היא אלמנתו של "הפנתר השחור" והמועמד לכנסת ויקטור תייר. היא מכינה כאן סרדינים ממולאים, קבב לוקוס וקוסקוס כבש, שיש הטוענים שאי אפשר למצוא באף מסעדת דגים אחרת.

 

רציף העלייה השנייה 8 יפו 03-6824741‏, שני-שבת 21:00-13:00

 

הזקן והים

שבת הוא היום הכי לא מומלץ להגיע למסעדה הזו, מכיוון שהיא עמוסה מאוד ברובו. מצד שני, זהו גם המקום הכי כיפי להגיע אליו דווקא בשבתות, שבהן המוני בני אדם נוהרים לכאן. מסעדת "הזקן והים" היא מעוז דגים מוצלח במיוחד שמספק אווירה מצוינת לצד מגוון סלטים, דגים ופירות ים וגם מנות בשר מרשימות - והוא מצליח לשחרר את הסועד הישראלי לדרכו כשהוא מרוצה עד מאוד.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

כמויות האוכל שמכינים כאן וכמויות הסועדים שמגיעים לכאן הן בלתי נתפסות, וכולם זוכים לקבלת פנים חביבה, מקבלים בתוך שניות ספורות את הסלטים וביציאה זוכים לברכות שלום לבביות. קצב התחלופה של הסועדים כאן כה גבוה, כך שאין סיכוי לקבל מזון מקולקל או לא טרי.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

מחיר כל החגיגה הזו הוא תופעה נוספת שאפשר למצוא רק כאן: פיתות ענקיות עם זעתר ושום שמוגשות לצד כמות סלטים בלתי נתפסת שמתמלאים בזה אחר זה לפי בקשת הלקוח, צ'יפס, מג'דרה וכוס קפה ערבי עם בקלאווה לקינוח - כל אלה נכללים במחיר (אחיד) של כל המנות העיקריות מהים - 109 שקלים. אגב, את אותו המחיר בדיוק תשלמו גם על סטייק צלע עגל וגם על צלעות טלה.

 

בנוסף לכל הטוב הזה, המסעדה ממוקמת בשכונת עג'מי ביפו, על אחת הגבעות המדהימות שמשקיפות על הים.  

 

קדם 85 יפו 03-6818699, ראשון-שבת 1:00-11:00

 

פיש

מסעדת דגים ותיקה שהעתיקה את משכנה מאזור הים אל מרכז העיר, ובהזדמנות זו גם שינתה את אופייה. היום "פיש" היא מוסד שמציע קצת מהכול: גם בשר וגם דגים, גם פירות ים וגם מנות מעניינות יותר כמו בורקס טלה (36 שקלים).

 

לצד כל אלו מציע תפריט המסעדה מגוון מנות ראשונות כמו קבב מוסר (38 שקלים) ומול מרינייר (38 שקלים). לעיקרית אפשר לבחור בין דגים, פירות ים ומנות בשר. ארוחות עסקיות מוצעות כאן בימים ראשון עד חמישי בין השעות 18:00-12:00 וגם בימי שישי בין השעות 17:00-12:00.

 

פרופסור בני חבוט 7 ראשון לציון 03-9611169, ראשון-שבת 23:00-12:00

 

אידי

הדייג ששם את אשדוד על המפה הקולינרית ובנה במו ידיו את האימפריה שנושאת את שמו. אידי מבלה את רוב זמנו במסעדה, עסוק באירוח הסועדים שמגיעים לכאן. בנו הוא יד ימינו, והוא מנהל כעת את המסעדה, שנראית כמו ספינת פיראטים. חפצי הנוי והפריטים השונים שמקשטים את המקום מעניקים תחושה שהמסעדה היא בכלל מוזיאון ימי.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

האוכל כאן יוצא מן הכלל, ממש כפי שמצופה מדייג שיודע מה הוא עושה כבר כמעט עשרים שנה. לפני כשנה פתח אידי גם חנות אונליין, ובה הוא מוכר מוצרי ים שונים ודגים המסופקים במשלוח לבית הלקוח.

 (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
(צילום: אבי רוקח)
 

בתפריט המסעדה שתי מנות פסטה, שלוש מנות בשר ומגוון עצום של פירות ים ודגים. מומלץ במיוחד לטעום כאן את מנת הפאייה ואת קדרת הדגים, שמחירן 240 שקלים לזוג. בימים ראשון עד חמישי בין השעות 17:00-12:00 וגם בימי שישי בין השעות 16:00-12:00 אפשר ליהנות מעסקיות שמחירן כמחיר המנה העיקרית (130-75 שקלים). יחד עם המנה תקבלו גם לחם הבית, סלט חצילים, חומוס, ממרח איקרה, "סלט דודו" המפורסם (סלט עגבניות עם פלפל חריף) ועוד מגוון סלטים.

 

הבושם 6 אשדוד 073-7569513, ראשון-שבת 23:00-12:00

 

שוק דגים

מבחר דגים טריים, מאכלי ים מובחרים ובשרים איכותיים על רקע נוף מושלם של ים - זו הדרך הטובה ביותר לתאר את "שוק דגים".

 (צילום: רוני בלחסן) (צילום: רוני בלחסן)
(צילום: רוני בלחסן)

במרכז המסעדה מוצבת סירת דייגים שעליה נחים ירקות, דגים ויינות, וברקע מתנגנת מוזיקה יוונית. בין המנות המומלצות: מנה ראשונה של אנשובי (32 שקלים), שרימפס ברוטב שמנת או ברוטב עשבי תיבול ופלפל חריף (99 שקלים) ומנות דג מעולות (99 שקלים). תמצאו כאן גם סלטים טריים, פוקצ'ות חמות מהתנור ומנות ראשונות שכלולות במחיר המנה העיקרית.

 (צילום: רוני בלחסן) (צילום: רוני בלחסן)
(צילום: רוני בלחסן)

חוף אלמוג (מול מלון ריף) אילת 053-9442916, ראשון-שבת 23:00-12:30

 

אספניה

המסעדה הוותיקה מנוהלת על ידי השף פול לוי ונקראת על שם ארץ הולדתו, ספרד. בתחילת שנות ה-80 החליט לוי לפתוח מסעדה שבה יציע דגים וגם מנות ספרדיות אותנטיות, ומנת הדגל היא כמובן הפאייה הספרדית (85 שקלים).

 (צילום: פול לוי) (צילום: פול לוי)
(צילום: פול לוי)

בנוסף לפאייה תמצאו בתפריט גם קלמרי ממולא בבשר סרטנים וגבינת מוצרלה (88 שקלים), ג'מבו שרימפס (110 שקלים) וגם מבחר מנות טאפאס (58-14 שקלים) כמו פטריות מוקפצות, פילו שרימפס או סרטנים, ביצי דגים בסגנון אנדלוסי, אנשובי ביתי וסרדינים ממולאים. בימי ראשון עד חמישי מציעים במסעדה ארוחה עסקית ב-89 שקלים.

 (צילום: פול לוי) (צילום: פול לוי)
(צילום: פול לוי)

אבא הלל סילבר 11 אשדוד 08-8563823, ראשון-שבת 24:00-11:00

 

לוויתן

אחת המסעדות השוות שיש לאילת להציע, ובה תפריט שמשתנה כמעט מדי יום. האוכל יצירתי ומוקפד ואפשר למצוא מנות כמו שרימפס בנג בנג (73 שקלים), ניוקי סרטנים ושרימפס (125 שקלים) ומבחר דגים, פירות ים וגם כמה מנות בשר מעניינות כמו פילה מבשר לבן עם תירס מוקרם, סלסה של פטריות שימאג'י ותירס (135 שקלים).

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

טיילת מלון הרודס המזרחית (החוף הצפוני) אילת 08-9209393, ראשון-שישי 23:00-19:00

  

דולפין ים

אחת המסעדות הוותיקות והמוכרות בירושלים, שחוגגת השנה יובל. היא נפתחה ב-1967 מיד עם שחרור העיר, והייתה המסעדה היהודית הראשונה שנפתחה במזרח ירושלים. שנים רבות אחר כך - היא גם הייתה המסעדה היהודית האחרונה שפעלה שם.

 

כיום היא ממוקמת במרכז ירושלים, ומנוהלת על ידי דור ההמשך של מקימיה. התפריט כאן כולל מגוון דגים ופירות ים טריים, בשרים, פסטות, מנות צמחוניות ומנות ילדים. בר המסעדה מציע תפריט יינות מכובד מהאוסף הפרטי שכולל מגוון רחב של משקאות פרימיום, מיושנים ומעושנים. המנות המוגשות כאן אינן שגרתיות, למשל סרטנים קטנים, רכים ומטוגנים (50 שקלים) ופילה בר ים ברוטב בשר סרטנים וצנוברים (120 שקלים).

בנוסף לזה מציעים כאן תפריט עסקיות שנע בין 90-68 שקלים והוא כולל מנה עיקרית, שבעה סוגי סלטים ופוקצ'ה לפתיחה, לימונדה ושתייה חמה.

 (צילום: איתן דור ושלומי שלום) (צילום: איתן דור ושלומי שלום)
(צילום: איתן דור ושלומי שלום)

שמעון בן שטח 9 ירושלים 02-6232272, ראשון-שבת 23:00-12:00

 

 (  )

בני הדייג

את הרשת "בני הדייג" אין צורך להציג, שכן מדובר במוסד קולינרי שמגיש מזטים וסלטים כבר מעל ל-30 שנה. כיום פועלים חמישה סניפים של הרשת, חלקם כשרים וחלקם לא, וכולם פועלים בלוקיישן עם נוף לים.

 

בשעות הצהריים המסעדות מציעות ארוחות עסקיות, ובכל אחד מהסניפים יש גם תפריט ילדים ומנות בשריות.

 

החוף השקט ראשון לציון 03-544-0050‏, ראשון-שבת 24:00-12:00, כשר ללא תעודה

השונית 2 הרצליה 09-9557387, לא כשר, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

הגדוד העברי 5 אשדוד 08-6234040, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 16:00-12:00, שבת 24:00-19:00, כשר

יורדי הסירה 1 תל אביב 03-5440517, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

כפר הים 1 חדרה 04-6444564‏, ראשון-חמישי 24:00-10:00, שישי-שבת 24:00-9:00, כשר ללא תעודה

 

דרבי בר

מיני-רשת של מסעדות דגים הכוללת מסעדה אחת כשרה ושתי מסעדות שאינן כשרות. במסעדה הכשרה מגישים מלבד דגים מנות עיקריות נוספות כמו המבורגר (62 שקלים), שניצל עוף (59 שקלים), כמה מנות פסטה (64-62 שקלים) ותפריט ילדים מיוחד.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

דרבי בר port, הממוקמת בנמל תל אביב, מציעה מבחר מצומצם של מנות ראשונות, דגים, דגי ים ומנות בשר. בסניף השלישי, שנמצא בהרצליה, מגישים גם כן פירות ים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

יגאל אלון 96 תל אביב 03-5614545, ראשון-חמישי 24:00-12:00, מוצ"ש-24:00 (רק בשעון חורף), כשר

השונית 2, קניון ארנה (מתחם המרינה) הרצליה 09-9511818 / 09-9508383, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

נמל תל אביב (האנגר 27) 03-6246050, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

מסעדת הדייגים

הרשת הקטנה הזו פועלת ביפו - סניף אחד כשר וסניף אחד אינו כשר. את המסעדה הלא כשרה פתחו יעקב בר גיל ואהרון אלגרבלי ז"ל, שני דייגים בעלי ספינות דיג, שבמקור תכננו להקים חנות דגים. למרות זאת, החנות הקטנה הפכה למסעדה שפועלת כבר יותר מ-40 שנה על קו המים של נמל יפו.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

בנו של יעקב בר גיל אחראי על תפעול המקום וגם על פתיחתה של "מסעדת הדייגים" הכשרה, שממוקמת גם היא בנמל יפו, ומטרתה לתת מענה לקהל הלקוחות שומרי הכשרות.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

האנגר 2 נמל יפו 03-6824115, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

האנגר 1 נמל יפו 03-6824110, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 15:00-10:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רוני בלחסן
שוק דגים
צילום: רוני בלחסן
מומלצים