שתף קטע נבחר

מה עושים עם קרואסונים שאיבדו מטריותם?

נתקעתם עם מאפים מאתמול שאיבדו את הטריות שלהם? אל תזרקו לפח: שלושה מתכונים שישדרגו את הקרואסון הישן

 

לא פעם, בייחוד בימי הקיץ החמים, אנחנו נתקעים עם מאפים שאיבדו את טריותם. כאן אני מביא לכם שלושה רעיונות שיחזירו את הקרואסון ואתכם לפריז, לניו יורק או לאן שתבחרו. מה שבטוח זה שהקרואסון המשודרג יפיל כל אחד מהכיסא. קדימה לעבודה.

 

סירופ סוכר

המרכיבים:

1 כוס סוכר

1/2 1 כוס מים

 

אופן ההכנה:

מרתיחים בסיר מים וסוכר על להבה בינונית ומערבבים כ-5 דקות. מצננים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
   

תל אביב-פריז: קרואסון קרם פיסטוק ופטל

שילוב טעמים מנצח של קרם פיסטוק ופטל - קלאסי ואלגנטי.

 

המרכיבים:

1 קרואסון

100 גר' חמאה רכה

100 גר' אבקת סוכר

100 גר' שקדים טחונים

2 ביצים

50 גר' מחית פיסטוק

פטל טרי (אפשר להשיג בכל רשתות השיווק או להשתמש בפטל קפוא)

סירופ סוכר

50 גר' פיסטוקים טחונים - לקישוט

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה הרכה, מחית הפיסטוק ואבקת הסוכר לקרם אחיד, חלק ובהיר.
  2. מוסיפים את הביצים זו אחר זו ואת אבקת השקדים. מערבבים היטב ומעבירים את הקרם שהתקבל לקירור של כשעתיים.
  3. אופים במשך 5 דקות בתנור שחומם ל 150 מעלות.
  4. מרכיבים את המנה - חוצים את הקרואסון ויוצקים עליו את סירופ הסוכר. מורחים בתוכו קרם פיסטוק ומניחים כמה פטלים. סוגרים את הקרואסון ומורחים מעט מקרם הפיסטוק מעל. מפזרים פיסטוק קצוצים ומגישים.

 

 

פאנקי מאנקי: קרואסון במילוי שוקולד, חמאת בוטנים ובננות

הקרואסון הקלאסי קופץ לביקור בניו יורק - שילוב של טעמים אמריקניים, מתוקים ומלוחים.

 

המרכיבים:

1 קרואסון

3 בננות פרוסות

סירופ סוכר

1/2 כוס שוקולד אגוזים

2 כפות חמאת בוטנים

1 כף חלב מרוכז

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את הקרואסון ויוצקים עליו סירופ סוכר. מורחים שכבה נדיבה של שוקולד אגוזים ומעליה שכבה נדיבה של חמאת בוטנים. מסדרים את פרוסות הבננות לכל אורך הקרואסון וסוגרים.
  2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ואופים 5 דקות.
  3. לאחר האפייה יוצקים מעל כף חלב מרוכז ומגישים.

  

אייריש קרים: קרואסון קפה ופקאן

המרכיבים:

1 קרואסון

100 גר' חמאה רכה

100 גר' אבקת סוכר

100 גר' שקדים טחונים

2 ביצים

1 כף אבקת אספרסו

1 כף תמצית וניל

1/2 כוס אגוזי פקאן, קצוצים גס

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, אבקת אספרסו ואבקת סוכר לקרם אחיד, חלק ובהיר.
  2. מוסיפים ביצים ווניל בהדרגה ואת אבקת השקדים. מקררים כשעתיים.
  3. מרכיבים את המנה - חוצים את הקרואסון ויוצקים סירופ סוכר על שני הצדדים. מורחים את קרם השקדים-קפה ומפזרים פקאנים קצוצים.
  4. סוגרים את הקרואסון ויוצקים סירופ סוכר מעל. מורחים עוד מעט קרם שקדים-קפה על גבי הקרואסון ומפזרים פקאנים.
  5. אופים את הקרואסון בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כרבע שעה.

 

המתכונים באדיבות השף-הקונדיטור עופר בן נתן ממאפיית Back Door

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
קרואסון קפה ופקאן
צילום: ירון ברנר
מומלצים