שתף קטע נבחר

מחקר ישראלי: גם לידה בשבוע 39 מגבירה הסיכון למחלות ליילוד

אל תמהרו לזרז את הלידה: חוקרים מבית־חולים סורוקה מצאו שלידה בשבוע 37 עד 39 להיריון מגבירה את הסיכון למחלות, כמו בלידת פגים

 

כך משתנה  גופה של האישה במהלך ההריון:

 

 

נשים רבות בוחרות לזרז את הלידה או ללדת בניתוח קיסרי לפני שהשלימו את מלוא תקופת ההיריון, אבל במחקר ענק שנערך בישראל נמצא כי לידה בין השבוע ה־37 להריון לשבוע ה־39 עלולה לגרום לסיכונים עתידיים ליילוד.

 

תינוק שנולד לפני תום השבוע ה־37 מוגדר כפג, והוא מצוי בסיכון מוגבר לסבול מבעיות רפואיות כמו סוכרת, השמנת יתר, בעיות גדילה, בעיות ראייה ושמיעה ועוד. לידה מהשבוע ה־37 ועד לשבוע ה־42 להיריון נחשבת כלידה במועד. אבל, כאמור, מחקר שנערך בבית־חולים סורוקה ובאוניברסיטת בן־גוריון ושפורסם בכתב העת המוביל למיילדות וגינקולוגיה בארה"ב, מצא כי לידה תקינה בשבוע 37 עד 39 עלולה להביא בהמשך לתחלואה בדומה ללידה מוקדמת.

 

 

אל תזרזי אותו לצאת. סיכונים למחלות בעתיד (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אל תזרזי אותו לצאת. סיכונים למחלות בעתיד(צילום: shutterstock)

סיכוני הלידה המוקדמת

צוות החוקרים – שכלל את ד"ר דורית פז, פרופ׳ אייל שיינר וד"ר אסנת ולפיש ממחלקת נשים בסורוקה, ד"ר דניאלה לנדאו ממחלקת יילודים, וד"ר תמר ויינשטוק ורוסלן סרגיאנקו מהמחלקה לבריאות הציבור באוניברסיטת בן־גוריון – בדק את הקשר בין שבוע הלידה לבין אשפוזי ילדים עד גיל 18 שסבלו מבעיות כמו סוכרת נעורים, השמנת יתר ורמת שומנים גבוהה בדם, פגיעה בתפקוד בלוטת התריס ועוד.

 

"אנחנו יודעים שפגות היא גורם סיכון לתחלואה הכוללת השמנת יתר וסוכרת בנעורים ובגיל המבוגר, אולם לא היה ברור עד כה אם גם לידה בתוך ה'מועד', כלומר אחרי שבוע 37, הינה גורם סיכון ולכן החלטנו לבדוק את הנושא", הסבירה ד"ר ולפיש. "מצאנו ששיעור האשפוזים של הילדים בתוך קבוצת המועד המוקדם, שהיה קשור לסוכרת נעורים והשמנת יתר, היה גבוה יותר בכ־20 אחוז לעומת הילדים שנולדו אחרי שבוע 39, והתופעה בלטה יותר מעל לגיל חמש".

 

החוקרים הסיקו כי יש להתייחס ללידה במועד המוקדם – בין שבוע 37 ל־39 – כגורם סיכון לתחלואה וכי יש ולעקוב אחר הילדים האלה בתשומת לב מתאימה לצורך זיהוי מוקדם של סיבוכים אופייניים. "הזמן המיטבי ללידה הוא בין שבוע 39 ל־41 כי אז יש את מינימום הסיכון לתחלואה גם לטווח הארוך וגם לטווח הקצר", סיכמה ד"ר ולפיש, "כדאי להימנע מלהגיע לרופא לפני מועד הלידה, להגיד לו שקשה לסחוב את ההיריון ולבקש ממנו זריקת זירוז. כמובן שאם נוצרת אינדיקציה רפואית ללידה מוקדמת, כמו רעלת היריון או דימומים, אז חייבים ללדת".



פורסם לראשונה 27/07/2017 08:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אל תקדימי את הלידה אם אין צורך
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים