שתף קטע נבחר

4 מתכונים לקיץ עם שוקולד

חם בחוץ קריר בפנים: שוקולד ממולא גלידה, מילקשייק משודרג, ארטיק קוקוס טבעוני ועוד - מתכונים עם שוקולד שמתאימים רק לקיץ

 

שוקולד מריר במילוי גלידת פירות

מתכון של שף-שוקולטייר אביעד פורמן: מומלץ להכין את הגנאש מראש, ולתת לו להתקרר לפני שמצפים בו את הגלידה. המלצה נוספת היא לעבוד בזוגות - כשאחד קורץ את כדורי הגלידה והשני עוטף אותם בגנאש המקורר.

 

המרכיבים: 

לגנאש שוקולד מריר - 

250 מ"ל שמנת מתוקה

250 גר' שוקולד מריר איכותי

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הגנאש - שמים את השוקולד בקערה ומניחים בצד. מחממים את השמנת המתוקה ל-80 מעלות (שימו לב שלא להרתיח אותה) ויוצקים על השוקולד.
  2. ממתינים כדקה, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד, ומצננים במקרר במשך 3 שעות.
  3. קורצים כדורי גלידה בעזרת כף פריזיאן, ועוטפים כל כדור גלידה קטן עם הגנאש שהתמצק (כמו שמכינים קובה).
  4. מגלגלים לצורת כדור, ועוטפים בקקאו איכותי ( אפשר לעטוף את הכדורים בתוספות שונות בהתאם לטעם האישי).

   

מילקשייק וניל משודרג

מתכון של השף אדוארדו קסלייה ממסעדת "גורדוס"

 

המרכיבים:

3 כדורי גלידה וניל

1 חטיף סניקרס

חלב - לפי הטעם (לא חובה)

קצפת - לפי הטעם

1 חטיף Twix

חופן סוכריות m&m בטעם בוטנים

 (צילום: אפיק רזגור)
(צילום: אפיק רזגור)
 

אופן ההכנה: 

  1. בבלנדר מערבבים 3 כדורי גלידה וניל עם חטיף סניקרס אחד וחלב (מוסיפים חלב לפי כמות הסמיכות שרוצים, אפשר גם בלי).
  2. מוזגים אצ המשקה לכוס גבוהה, שמים מעל קצפת וחטיף Twix, ומקשטים בסוכריות m&m באמצע.
  3. מזלפים מעל שוקולד חלב ומגישים.

 

פרלין מנגו עם צ'ילי וזעפרן בשוקולד לבן

מתכון של שלי לי-גולדנברג מ"ג'וליקה שוקולד": המנגו הוא מבחינתי מלך פירות הקיץ, וכמובן שהוא הכי טעים כמו שהוא - צונן ומתפקע ממיץ וטעם ומשתלב נהדר עם הצ'ילי. הצ'ילי הכי מתאים כאן הוא צ'ילי צ'יפוטלה,שמאופיין בטעם מעושן וארומה נהדרת, אבל גם פלפל קאיין ואחרים יתאימו.

 

חשוב לבחור מנגו בשל, עז צבע ורך. מומלץ לסנן את המחית במסננת דקה לפני הכנת המתכון.

 

את הגנאש הרענן מזלפים לתוך כוסיות שוקולד לבן. אפשר להשתמש בו גם למילוי טארטלטים דקיקים קטנטנים. הוא גם מתאים כשכבה אמצעית לעוגות מוס או כשדרוג מושחת במיוחד לגלידה, אך צריך להביא בחשבון שזה גנאש רך וגם בקירור או הקפאה הוא לא מתקשה לחלוטין.

 (צילום: רויטל כהני) (צילום: רויטל כהני)
(צילום: רויטל כהני)

המרכיבים:

120 גר' מחית מנגו קפואה

100 גר' שמנת

60 גר' גלוקוז או סירופ סוכר

1 גר' זעפרן

2-1 גר' צ'ילי צ'יפוטלה

500 גר' שוקולד לבן, מומס חלקית (במיקרו, בפעימות של 20 שניות)

30 גר' חמאה רכה (מחוממת בעדינות, לא מומסת)

כוסיות שוקולד לבן קטנות או טארטלטים אפויים קטנטנים

 (צילום: רויטל כהני) (צילום: רויטל כהני)
(צילום: רויטל כהני)

אופן ההכנה: 

  1. בסיר מבשלים את השמנת עד לרתיחה עדינה עם הגלוקוז, מחית המנגו, חוטי הזעפרן והצ'ילי תוך ערבוב קל בדקות הראשונות בלבד.
  2. מניחים מסננת מעל הקערה עם השוקולד, ויוצקים שליש מהשמנת על השוקולד. מערבבים לתערובת חלקה, מוסיפים שליש נוסף, מערבבים ומוסיפים את השליש האחרון.
  3. מוסיפים את החמאה הרכה. משלימים את הגנאש בערבול עם בלנדר מוט. מניחים להתקרר, ומזלפים לכוסיות שוקולד או לטראטלטים.

 

ארטיק קוקוס ושוקולד טבעוני

המתכון באדיבות חברת "כרמית"

 

אביזרים: מתקן לארטיקים או כוסיות פלסטיק ארוכות, מקלות ארטיק, קערית קטנה ועמוקה לטבילה

 

המרכיבים (ל-4 ארטיקים):

2 כוסות קרם קוקוס

2 כפות קוקוס טחון

3 כפות סילאן

2 טבלאות שוקולד ללא חלב בטעם שוקולד לבן, קוקוס קלוי ופקאן מקורמל

2 טבלאות שוקולד ללא חלב בטעם שוקולד חלב ופצפוצי אורז

1 כף שמן קנולה

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים יחד 2 כוסות קרם קוקוס, 2 כפות קוקוס טחון ו-3 כפות דבש.
  2. מוסיפים 2 טבלאות קצוצות של שוקולד ללא חלב בטעם שוקולד לבן, קוקוס קלוי ופקאן מקורמל ומערבבים, מעבירים למתקן לארטיקים ומקפיאים ל-5 שעות לפחות.
  3. בקערה שמים קוביות שוקולד ללא חלב בטעם שוקולד חלב ופצפוצי אורז, מוסיפים כף של שמן קנולה וממיסים בפולסים במיקרוגל.
  4. מחלצים בזהירות את הארטיקים וטובלים את חלקם העליון, מניחים על מגש ומחזירים למקפיא עד להגשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
ארטיק קוקוס ושוקולד ללא חלב
צילום: יח"צ
מומלצים