שתף קטע נבחר

3 דרכים שיעזרו לכם להפסיק לריב על כסף

כסף תמיד היווה עילה למריבות, והוא אחד הנושאים המסוכנים ביותר לזוגיות שלכם. איך מונעים את הריב הכלכלי הבא שלכם? מפנימים את העובדה שהכסף הוא משותף. גם אם אין חשבון בנק משותף, עדיין החסכונות וגם החובות שלכם משותפים, בייחוד אם יש לכם ילדים

 

 

כסף תמיד שימש עילה למריבות, ולא רק בין בני זוג אלא גם בין חברים, בני משפחה ושותפים עסקיים. לא מזמן סיפרה לי מכרה שהיא וחברתה הטובה רבו ביניהן עקב מחלוקת קשה שפרצה לאחר שהן חגגו לבנותיהן מסיבת יום הולדת משותפת. אחת מהן הייתה בזבזנית מדי והשנייה חסכנית מדי, והן רבו על התקציב למסיבה. הריב היה כל כך דרמטי עד שיום למחרת האירוע הן הפסיקו לדבר.

 

כשמדברים על ריבים בין בני זוג, נוטים להתייחס לנושאים כגון חלוקת התפקידים בבית או היעדר קיום יחסי אישות, אך פחות מדברים על נושא הכסף. מדובר בנושא רגיש שלא כולם נותנים לו במה, וכאן הבעיה. אז מה עושים? כיצד מקדימים תרופה למכה ומונעים מריבות על עניינים פיננסיים? ראשית חשוב להבין שהכסף הוא משותף. גם אם אין חשבון בנק משותף, עדיין החסכונות וגם החובות הם משותפים. המצב הכלכלי של כל אחד משפיע על האחר, לכן אין "אני", "אתה" או "את", יש רק "אנחנו", על אחת כמה וכמה כאשר יש ילדים בתמונה.

אין אני או אתה, יש רק אנחנו בעניין הזה (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
אין אני או אתה, יש רק אנחנו בעניין הזה(צילום: Shutterstock)
 

לאחר שתפנימו שכסף הוא משהו ששניכם שותפים בו (ללא קשר למי מכניס יותר כסף הביתה), חשוב להעלות את הנושא על סדר היום ולקיים שיחות כנות ופתוחות, בלי מסכות ובלי סילופים. התחילו בשיחה אחת משמעותית שבה תניחו את אבני היסוד להמשך הדרך הכלכלית המשותפת שלכם. אין צורך לרדת לפרטים קטנים כבר בשיחה הראשונית, אך כדאי לשוחח באופן כללי על החשיבות של "ישיבות" קבועות בנושאים הפיננסיים שלכם. הכירו בעובדה שזוגות רבים נפרדים בגלל הנושאים האלה והבטיחו לעצמכם שלא תהיו כמוהם. כמה עצות חשובות:

 

1. קבעו מטרות כלכליות

כל אחד מבני הזוג צריך לשבת עם עצמו, לחשוב היטב ולרשום על דף את המטרות הכלכליות שלו לטווח המיידי והרחוק. לדוגמה: מסיבת יום הולדת לילד, לקנות רכב, לנסוע לחו"ל, לעשות תואר שני. לאחר שכל אחד יכתוב את המטרות שלו, יושבים ביחד, מאחדים את המטרות ומחליטים על סדר עדיפויות - מהי המטרה החשובה ביותר, מהי המטרה הפחות חשובה, מה מציאותי ומה לא, ובהתאם לכך בונים תוכנית חיסכון. ברגע שמדברים על מטרות כלכליות (גם אם ידוע מראש שהן תתממשנה בעתיד הרחוק), זה מניע לפעולה של עבודה כלכלית.

הקדימו תרופה למכה ושוחחו על הנושא לפני שיהיה מאוחר מדי (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
הקדימו תרופה למכה ושוחחו על הנושא לפני שיהיה מאוחר מדי(צילום: Shutterstock)
 

2. עשו סדר בכלכלת הבית

בשלב הבא חשוב מאוד לשבת יחד ולעשות סדר בכלכלת הבית - הכנסות לעומת הוצאות, חסכונות לעומת הלוואות. אחרי שמקבלים תמונת מצב של מה נכנס ומה יוצא מדי חודש, צריך לבדוק כיצד מתייעלים ואיך עובדים עם תקציב משפחתי מסודר שלוקח בחשבון כל מיני הוצאות מיוחדות שאנו נוטים לשכוח (לדוגמה קייטנות קיץ, חופשות, אירועים, החלקה בשיער וכדומה). אפשר לקרוא על כך רבות באינטרנט ולקבל טיפים מועילים.

 

3. שמרו על אמון והיזהרו מבגידה כלכלית

לא מעט בני זוג מסתירים זה מזה מידע על כספים. ישנם אפילו מקרים שבהם אחד מבני הזוג לוקח הלוואה ולא מספר על כך לצד השני. בקיצור, יש המון סיפורים על בגידות כלכליות, וחשוב להישמר מפניהן מכל משמר. איך? דרך יצירת מעורבות פעילה ככל האפשר בענייני הכספים שלכם. אתם ודאי מכירים זוגות רבים שבהם רק אחד מבני הזוג מטפל בכלכלה בעוד השני לא יודע כלום. זהו מצב מאוד מסוכן!

 

אז גם אם אתם סולדים מניירת כלכלית וגם אם יש לכם פוביה מבנקים, עקבו מדי פעם אחר המצב בחשבון והישארו עם היד על דופק. זכרו: כסף הוא לא מילה גסה. ברגע שתדברו על נושא זה בפתיחות ובקביעות, תחסכו לעצמכם הרבה ריבים עתידיים.

 

מאחלת לכולם זוגיות נפלאה וגם חשבון בנק מלא.

 

הכותבת היא הראלה ישי, שדכנית לחילוניים, מסורתיים ודתיים ומחברת הספרים "סטטוס: בזוגיות" ו"שניים סוכר"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
זכרו שהכסף משותף וששניכם ביחד כאן
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים