שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    כפריות מודרנית וים תיכונית: ביקור בית ביבנה
    שילוב בין פריטים יקרים לאביזרים משלימים בתקציב נמוך, ספריה מרחפת שעשויה מארונות מטבח, וטפטים במרקמים של תכלת עם נגיעות חומות - כך עוצב מחדש ביתם של בני זוג עם זיקה לאסתטיקה. צפו בתמונות

    פגשתי את אבישג ואיתן בריל לראשונה במסגרת קורס הום סטיילינג שהעברתי - זוג מקסים עם הבנה בעיצוב וטעם מצוין. החיבור ביננו היה מידי, ומיד התחלתי במלאכת הלבשת ביתם בעיר יבנה, תהליך שהיה חוויתי במיוחד בשל הזיקה של בעלת הבית לאמנות ולאסתטיקה.

     

     (צילום: סומפי)
    (צילום: סומפי)

     

    הבית משתרע על פני 130 מ"ר וכולל חמישה חדרים. במקור הוא כלל שישה חדרים, אך יחידת המתבגר חוברה לסלון. הפרויקט שילב בין אלמנטים יקרים ומשמעותיים לבין פריטים בתקציבים נמוכים, המהווים אביזרים משלימים ומשתלבים היטב עם הסגנון העיצובי השולט.


     (צילום: סומפי)
    (צילום: סומפי)

    השילוב האקלקטי בין רהיטים מודרניים לבין נגיעות כפריות המתאימות לאזור ולעיצוב הים תיכוני, מעניקים לכל מי שנכנס תחושה מזמינה ומפנקת של בית שהושקעה בו הרבה מחשבה ואהבה.

     

     (צילום: סומפי)
    (צילום: סומפי)

     

    בשלב הראשון נבחרו הרהיטים, שהותאמו במדויק לצרכיהם של בני הבית, כולל ארונות שהסתירו מן העין את כל פריטי האחסון בבית.

     

     (צילום: סומפי)
    (צילום: סומפי)

     

    הצבעים שנבחרו הם בגווני תכלת ומוקה, במטרה להעניק לחלל חמימות ורוגע. בנוסף, וילונות לבנים מכניסים רכות ואור לחלל ועוטפים את כל באי הבית ברוך נעים.

     

     (צילום: סומפי)
    (צילום: סומפי)

     

    בני הזוג ביקשו להדגיש את העושר התרבותי שבקריאת ספרים. על מנת להשיג את מבוקשם, תכננתי שתי ספריות קטנות דמויות סולמות בסלון.


     (צילום: סומפי)
    (צילום: סומפי)

     

    הסיפור מאחורי הספריות, ממחיש איך בעזרת יצירתיות ניתן לחסוך ולהימנע מהוצאות גדולות - מדובר בארונות מטבח גבוהים, שנתלו על הקיר כדי ליצור ספרייה מרחפת התלויה ומנותקת מהרצפה, בעלת מראה מודרני. מעליה הורכבו שני שבלולים שהוזמנו מנגר, בנוסף לאבזור הספרייה באקססוריז ובתמונות משפחתיות.

     

     (צילום: סומפי)
    (צילום: סומפי)

     

    לצורך יצירת המשכיות בחלל, חופו כל רצפות הבית בציפוי פרקט ללא מחיצות או הפרדות בין החללים.

     

     

     

     (צילום: סומפי)
    (צילום: סומפי)

     

    הקירות מעוטרים בטפטים שיוצרים שילובי מרקמים של גווני תכלת עם נגיעות חומות. כרקע לטלוויזיה, נבחרו טפטים בעלי טקסטורות שקטות ופחות דומיננטיות, כדי לא להתחרות עם המסך.

     

     

     (צילום: סומפי)
    (צילום: סומפי)

     

    חיבור היחידה של המתבגר לסלון היוותה אתגר עיצוב משמעותי מכיוון ששירותי האורחים פלשו לחדר המגורים. הפתרון הגיע מהספרייה, שטשטשה את אזור השירותים שזלגו החוצה. בנוסף, מוקמה ביציאה מהשירותים קונסולה מעץ עם מראה, שגם הכניסה חמימות.

     


     (צילום: סומפי)
    (צילום: סומפי)

     

    חדר הרחצה של הילדים מאופיין במשחקים בין ירוק לסגול. הקרמיקות מעוטרות בירוק בצבעי דשא רענן ואילו הארון שתוכנן בנגרות בצבע סגול. שני כיורי קוריאן ומגבות בצבעים תואמים משלימים את התמונה.


     (צילום: סומפי)
    (צילום: סומפי)

     

    בחדר הילדות התאומות תוכנן ארון רחב ידיים, בו שולבו טפטים ורודים בעלי טקסטורה עדינה ורכה, במטרה ליצור חלל מרגיע, ללא גירויים חזקים לפני השינה, דרך שימוש בצבעים עדינים ונעימים לעין.

     


     (צילום: סומפי)
    (צילום: סומפי)

     

    הכותבת היא מעצבת פנים, מרצה בתחום העיצוב במכללת שנקר ובאוניברסיטה הפתוחה, ומשמשת כמעצבת הבית של חברת 'Remelis – הבית להלבשת הבית'

     


    פרסום ראשון: 22.08.17, 21:17
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "כפריות מודרנית וים תיכונית: ביקור בית ביבנה"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים