שתף קטע נבחר

ילדי אמריקה מבשלים מאכלים ישראליים

גם השבוע נבשל עם הילדים מנות קלות להכנה ובטעם שכל ישראלי מכיר ואוהב

עוד שבוע של חופש לפנינו, וכמו בשבוע שעבר, גם הפעם, קבלו כמה מתכונים שיכולים להפוך את היום של הילדים למעניין יותר, את הפעילות בבית למעשירה יותר ואת הארוחה לטעימה יותר.

 

כפי שכבר למדנו, בעת הבישול הילדים נחשפים לפעולה של 'גדולים', תחושת האחריות והבגרות מתחזקת, אנחנו יכולים לנצל את הזמן לדבר בשיחה חברית, תוך כדי תנועה על תזונה ובחירות נבונות, מהויטמינים שבירקות ועד הסידן שבגבינה.מומחים ממליצים לבשל עם ילדים בררנים יותר, שבמסגרת הזו מוצאים את עצמם פתוחים יותר לטעמים ומנות חדשות.

 

בישול גם יכול להיות שיעור קצר בקריאה וחישוב. לקרוא מתכון, למנות את המרכייבם, לבחון תהליכים שמתרחשים כששני מוצרים נפגשים, מתאחדים. אפשר כמובן גם ללמד את הילד, מנסיון מעשי את תחושת ההישג, תחושת ההערכה העצמית, תחושת מסוגלות שתועיל בכל תחום בחייהם.

בבישול יש גם אחריות. יש אוכל שצריך להגיע לצלחות של בני המשפחה הרעבים, יש תהליך שצריך להיעשות בשלמותו על מנת שיהפוך ערימת מרכיבים לארוחה של ממש. עבורנו זו אלוי שגרה, אבל עבורם אלו שורשים בדרך לאנשים שאנחנו רוצים שהם יהיו. ולמקרה שממש מלוכלך, תמיד אפשר להוסיף גם שיעור בניקיון, תתפלאו כמה קל זה פתאום.

 

מה נבשל עם הילדים השבוע?

עוגת גבינה לבנה ושוקולד

 

המצרכים שלנו לבצק:

כוס וחצי עוגיות מפוררות (רצוי ביסקוויטים)

100 גרם חמאה

כפית תמצית וניל

 

*מערבבים ביחד עם הידיים. משטחים על תבנית ומכניסים להקפאה

 

המצרכים שלנו לעוגה:

75 גרם שוקולד חלב

75 גרם שוקולד מריר

3/4 כוס סוכר

4 כפות קמח

כף תמצית וניל

3 ביצים

3כפות חלב

750 גרם של גבינה לבנה 5% או 9% של תנובה

מיכל שמנת חמוצה

 

*בבן מארי, עם קערה חסינת אש מעל סיר עם מים רותחים ממיסים את השוקולד עם החלב

מקציפים את הביצים והסוכר בהדרגה עד תפיחת הבלילה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עם הגבינה והשמנת

 

*את תערובת הגבינה מחלקים לשתי קערות. באחת מוסיפים בעדינות את תערובת השוקולד המומס ומערבבים

 

*מוציאים את הבצק מהמקפיא, מעליו מוזגים לסירוגין את תערובת הגבינה ותערובת השוקולד ומכניסים לתנור בחום בינוני ל-40 דקות

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

פשטידת פסטה וזיתים

 

המצרכים שלנו:

חצי חבילת פסטה מכל סוג, מבושלת ומסוננת

ביצה

מלח, פלפל

12 זיתים קצוצים

5 כפות גדושות של גבינה לבנה 5% או 9% של תנובה

חצי מיכל שמנת

5 כפות של גבינות מכל הסוגים לפי הטעם, בולגרית, צפתית או פרמז'ן

חמאה לשימון התבנית

 

*כל מה שנותר הוא לערבב את כל המצרכים, למזוג לתבנית משומנת מראש ולהכניס לתנור בחום בינוני ל30-35 דקות

 

פיצה קלה ובריאה:

 

המצרכים שלנו לבצק:

2 כוסות קמח

מלח/פלפל

חבילת גבינה לבנה 5% או 9% של תנובה

 

* מערבבים את הבלילה, אם היא נוזלית מדי, אפשר להוסיף במידת הצורך עוד קמח.

מרדדים בעזרת מערוך על משטח מקומך, ומכניסים לתנור לאפיה מוקדמת של בערך 10 דקות

 

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

 

המצרכים שלנו לרוטב:

כוס רסק עגבניות

שן שום כתושה

3 כפות מים

כפית שמן זית

מלח וסוכר לפי הטעם

 

*מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מורחים על הבצק שיצא מאפיה מוקדמת

 

לגבינה והתוספות:

גבינה צהובה של תנובה, פרמז'ן של תנובה, לפי הטעם

 

*מפזרים מעל הרוטב, ומעל ניתן להוסיף תוספות לפי הטעם

אופים בתנור החם כ-15 דקות

 

 

אם תצלמו אתכם עם מוצרי תנובה בזמן ההכנה, או אפילו כשהמוצרים הגיעו למקרר, תוכלו לזכות בשלל פרסים שווים.

שלחו את התמונות שלכם ל-tnuva@ynetus.com

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים