שתף קטע נבחר

תמי 4 ללקוחות: היה זיהום במים, אך אין צורך להחליף את המסנן

במדריך למשתמש של תמי 4, כתוב שמומלץ להחליף את המסנן בעת זיהום, אך בחברה מסרו ללקוחות באזור שסבלו מזיהום מים, שאין בכך צורך. שטראוס מים: "מתנצלים אם נוצרה אי הבנה. נורת ה-UV מטפלת בחיידקים ולכן לא נדרשת החלפת מסנן"

לאור זיהום שנתגלה במי השתייה ביהוד-נווה מונוסון, חברת שטראוס מים שלחה הודעה למחזיקי מכשירי תמי 4 באיזור, לפיה אין צורך להחליף את המסנן שבמכשירים, למרות הזיהום. עם זאת במדריך למשתמש של מוצרי החברה נכתב שהחברה דווקא ממליצה להחליף את המסנן אחרי שהוסר המחדל התברואתי.

 

מדריך המשתמש של תמי 4

 

בהודעה ללקוחות נכתב: "לקוח שטראוס מים יקר, לאחר שמשרד הבריאות יעדכן כי הסתיים הזיהום במי השתייה באזורך, יש לפעול באופן הבא על מנת לחזור ולהשתמש בבר המים תמי 4 שברשותך:

 

"יש להזרים מים קרים במשך שתי דקות, לאחר מכן להזרים מים רותחים במשך שתי דקות. בתום פעולת השטיפה, ניתן יהיה לחזור ולהשתמש בבר המים. לתשומת ליבך: המסנן לא נפגע כתוצאה מהזיהום ולא נדרש להחליפו. בברכה, שטראוס מים".

 

במדריך למשתמש של החברה כתוב: "במקרה של הודעות ממשרד הבריאות או מהרשויות המוסמכות, בדבר מחדל תברואתי, יש להרתיח את מי השתייה ולנהוג בהתאם להוראותיהן. לאחר שהוסר המחדל התברואתי על פי הודעותיהם, אנו ממליצים להחליף את המסנן".

 

החלפת הסנן רק במקרה של זיהום כימי?

איך מסבירים בחברה את הפער הזה? גורם בחברה אמר ל-ynet שההמלצה להחליף סנן היא במקרה של זיהום כימי, כלומר, במקרה בו אסור לשתות ממי השתייה בשל חדירת דשנים, למשל, למערכת המים ולא במקרה של זיהום חיידקי, בגינו משרד הבריאות ממליץ להרתיח את המים לפני השתייה, אך הם עדיין טובים לשתייה. בעיקר משום שנורת ה-UV במכשיר יכולה להשמיד חיידקים בריכוז גבוה בהרבה מהריכוז בגינו משרד הבריאות מכריז על הימצאות זיהום במים. ולמה ההבדל הזה לא כתוב במדריך שממליץ להחליף מסנן בכל מקרה של זיהום מים? לא ברור.

 

משטראוס מים נמסר בתגובה: "כחלק מהאחריות שלנו לציבור הלקוחות שלנו, העברנו להם הנחיות כיצד נכון להתנהג במקרה של זיהום שמקורו במי השתייה ובאחריות משרד הבריאות. אנו מתנצלים אם נוצרה אי הבנה, אך נוסח ההודעה הוא הנכון מכיוון שהוא מתייחס לזיהום הספציפי שהיה באזור זה. במידה ויש זיהום בקטריאלי נורת ה-UV מטפלת בחיידקים ולכן לא נדרשת החלפת מסנן, במקרה של זיהום שאינו בקטריאלי, אין הנחיה גנרית, אנו פועלים בהתאם להוראות משרד הבריאות".

 

מכון התקנים: "זיהום לא משמעותי"

במשרד הבריאות מסרו שמדובר בהנחיה של היצרן, ושעל המוצר לעמוד בדרישות מכון התקנים.

 

יניב שמאי ראש ענף כימיה, מזון ומים במכון התקנים מסר בתגובה: "אופי הטיפול לאחר מקרה מהסוג הנ"ל תלוי מאוד באופי הזיהום, הכי קל ונוח זה להחליף את הסנן, יחד עם זאת לא תמיד זה נדרש, כך גם מוגדר בעלון למשתמש כי הנ"ל 'מומלץ'.

 

"לצערי אני לא מכיר את סוג הזיהום ולא יכול לקבוע האם במקרה הנ"ל היה צורך להחליף או ששטיפה בהתאם להנחיות של שטראוס מספיקה. מהפרסום של העירייה נראה על זיהום מיקרוביאלי שאינו משמעותי והנחיה היא ליתר ביטחון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים