שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    מתכון לקראמבל תפוחים ודבש

    מתכון לעוגה שתשדרג את שולחן החג שלכם

    קראמבל תפוחים בדבש

    המרכיבים (ל-8 מנות):

    למלית תפוחים - 

    8 תפוחי עץ גרני סמית

    1/2 כוס דבש טהור

    1/4 כוס יין אדום מתוק

    1/4 כוס מיץ לימון טבעי

    1/2 כוס אוכמניות קפואות או 1/4 כוס צימוקים

    לבצק -

    80 מ"ל שמן זית

    1/2 כוס קמח

    1/4 כוס שיבולת שועל

    100 גר' (1 כוס) אגוזים או שקדים טחונים

    1 כפית קינמון

    1/4 כוס דבש טהור

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

    אופן ההכנה: 

    1. מכינים את מלית התפוחים - קולפים את תפוחי העץ, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
    2. מכינים את הבצק - מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק במרקם פירורי.
    3. מרכיבים את המנה - מפזרים את המילוי בין 8 כלים אישיים חסיני חום. מפזרים את פירורי הבצק על הפירות עד לכיסוי מלא.
    4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, או עד שהבצק זהוב והמילוי מבעבע.
    5. לחילופין, אפשר לאפות בתבנית אחת משפחתית בקוטר 24 ס"מ ואז מאריכים את זמן האפייה ל-45 דקות.
    6. מגישים חם עם סורבה לימון או סורבה אחר לבחירתכם.

     

    המתכון באדיבות "יד מרדכי"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    שיש-קבב עוף בדבש ולימון עם מנגו
    צילום: shutterstock
    מומלצים