שתף קטע נבחר

אפס משגיחות כשרות: "הם לא רוצים נשים"

הבג"ץ התערב, הרבנות הראשית קבעה כי אין מניעה הלכתית - ומבקר המדינה הצביע על הליקוי, אבל גם כיום עומד אחוז הנשים שנקלטו לאחרונה כמשגיחות כשרות על אפס. ברבנויות המקומיות לא ממהרים לקלוט את הנשים בתפקיד

 

100% מהנשים שנבחנות לתפקיד משגיחות כשרות עברו בהצלחה – אך 0 מהן נקלטו במערך הכשרות. הנתון צורם במיוחד נוכח העובדה שרק כ-60% מהגברים עברו את המבחנים הללו, ואילו הנשים הורשו להיבחן רק לאחר פנייה לבג"ץ לאחר שהרבנות הראשית סירבה להסמיכן לתפקיד.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

מתוך 12 הנשים שלמדו, נאבקו, נבחנו והוסמכו כמשגיחות כשרות מטעם הרבנות, אף לא אחת נקלטה בתפקיד, מספרת באולפן ynet ליאורה מינקה, יו"ר תנועת האישה דתית-לאומית "אמונה" שהובילה את המאבק.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

"לא מספיק שהיא מחזיקה בתעודה, המשגיחה גם צריכה להתקבל על ידי המועצה הדתית המקומית, ולהיות מאושרת על ידי הרב הראשי", היא מספרת. "לצערי, לא בכל הרשויות רוצים להכניס נשים".

 

לא מתייאשות מהמאבק

דו"ח מבקר המדינה שפורסם לפני כשלושה חודשים הצביע על הליקוי שבהדרת הנשים מהתפקיד, כאשר במשך כשנה וחצי - עד יולי 2016 - לא מונתה אף לא אישה אחת, לעומת 178 גברים - אף שגם הרבנות הראשית מסכימה כי אין מניעה הלכתית לכך. בחלוף שנה, נראה שאין חדש. לדברי מינקה, מסיבות מגדריות.

 

(אילוסטרציה) ()
(אילוסטרציה)

 

אולי המקצוע הזה פשוט לא כל כך פופולרי. את רואה רק 12 נשים בשלוש שנים שנגשו למבחני הסמכה – כשמנגד נאבקים המשגיחים נגד התנאים והשכר שלהם.

 

"דווקא עם פרסום הרפורמה בכשרות, אני מאמינה שיחול שינוי לטובה בנושא השכר. באופן עקרוני, אנחנו פועלות ככל האפשר שנשים דתיות יוכלו להשתלב בתפקידים במסגרת שירותי הדת שהן היו מודרות מהם. לשמחתי גם מבקר המדינה תומך בעמדתנו".

 

מינקה מוסיפה ומציינת כי ברשויות ספציפיות מאוד נקלטו משגיחות כשרות בעבר, "הכל תלוי בעמדתו של הרב המקומי... אני מודיעה לך שזה יקרה, מישהו האמין שתהיה סמנכ"לית לבתי הדין הרבניים? מישהו האמין שהבג"ץ יפוסק לטובת מינוי מנכ"לית? מישהו האמין שתהיינה טוענות רבניות בבתי הדין?"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים