שתף קטע נבחר

7 מקומות חדשים בארץ

מסעדה ערבית בחיפה, סטייק האוס ברעות, ארוחות בוקר בתוך קערה ועוד: חשבתם שאתם מעודכנים במה שקורה בסצנה הקולינרית? אז הנה עוד 7 מקומות חדשים שכדאי להכיר

רולא

המסעדה הערבית של השף מועין חלבי נפתחה מחדש בעיר התחתית, בחלל שבו שכנה בעבר מסעדת "כולא" של עודד חצבני. במיקום החדש המטבח מאובזר בטאבון ממנו יוצאות מנות חדשות (שלא היו בתפריט הקודם של המסעדה), בהן לחמה בעג׳ין (32 שקלים), פידה - מאכל טורקי בצורת סירת בצק (56 שקלים), פרגית ביגורט ומסחן (63 שקלים). המטבח מאובזר גם בגריל פחמים עליו מועין צולה בשרים. בתפריט של "רולא" יש גם מנות ותיקות של השף כמו שושברק (44 שקלים).

הנמל 33 חיפה, 04-8383866, שני-שבת 12:00- 24:00 (שעות הרצה), לא כשר 

 

Gaston

סטייק האוס ניו יורקי שפתחו ברעות האחים עומר ויותם לזגיאל (ולא, אין להם קשר לענקי הבשר "לגזיאל"). המסעדה מתמחה בבשר טרי שמיושן במקום ובנתחי בשר המוגשים על העצם לפי משקל (36 שקלים ל-100 גרם).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בשביל שלא תריבו על מידת עשיה של הסטייק עם הפרטנר לארוחה, הנתחים הגדולים שמיועדים לחלוקה מוגשים יחד עם מחבת אישית לוהטת, כך שכל אחד יכול לצרוב את הנתח שלו עד למידת העשייה הרצויה.

 

נסו כאן מנה ראשונה של טליאטה (52 שקלים) נתחונים של פילה בקר על מחבת לוהטת עם חמאה, רוקט, פרמזן ורוטב יין אדום וחומץ בלסמי. כדאי גם להכיר את "ג'ק דניאלס & מייפל ספיישל קאט" (31 שקלים ל-100 גרם) - נתח לבחירה שנצרב על הגריל, מזוגג ברוטב מייפל ומוגש לשולחן על מחבת לוהטת לצד צ'ייסר וויסקי אותו שופכים על הסטייק ומדליקים.

 

לאחר שהאלכוהול מתאדה, הוויסקי משאיר אחריו עקבות ריחניות, גלייז בוהק וטעם מעושן. להשלמת החוויה האמריקאית, לצד הסטייקים מוגשות תוספת דוגמת מק אנד צ'יז, תרד מוקרם בשמנת, טבעות בצל פריכות שעברו טבילה בחלב וסלט חסה אייסברג עם גבינה כחולה וקוביות חזה אווז. אם אתם בגרסה יותר קלילה של סטייק האוס תוכלו להתמקם כאן על הבר ולבחור בהמבורגר אשר נטחן במקום לצד קוקטיילים קלאסיים.

הדרים 22 פארק המים רעות, 08-9265775, ראשון-חמישי 18:00- 24:00, שישי 17:00-24:00, שבת 18:00-24:00, לא כשר

 

YAPANI

מעדנייה יפנית המגישה, בין היתר, גם את הלהיט הכי חם בטוקיו - גלידת תה ירוק ומאצ'ה. הגלידה הזו מוגשת ב- TAI YAKI, פנקייק יפני מסורתי בצורת דג פעור פה שנאפה במקום.

 

את הכיסון הזה ממלאים במילויים כמו אנקו-שעועית אזוקי אדומה ממותקת, נוטלה, שוקולד מריר וסקיפי-חמאת בוטנים. מחיר הפנקייק ללא המילוי 7 שקלים ופנקייק עם גלידה יעלה 15 שקלים למנה רגילה או 25 שקלים למנה ענקית. מנה נוספת שתוכלו לטעום במקום היא אוניגירי - סנדוויץ יפני שממולא במגוון מילויים ביניהם פטריות (15 שקלים), ספייסי סלמון (18 שקלים), מטיאס (18 שקלים) ועוד. בנוסף, המקום גם מציע מרק מיסו (10 שקלים), סלט ירקות ברוטב יפני (10 שקלים), אייס טי יפני (7 שקלים) ויין שזיפים יפנים מיושן (7 שקלים). דבר נוסף שיוצע במעדנייה החדשה הן ארוחות יפניות במגשים מיוחדים.

ראול ולנברג 20 רמת החייל שוק צפון תל אביב, 03-6432000, ראשון-חמישי 10:00- 22:00, שישי 8:00- 16:00, שבת 11:00- 21:00, לא כשר 

 

Chicks

לאחר שהיה סגור במשך שנתיים הבר הוותיק פותח את שעריו מחדש במיקום חדש - ברחוב נחלת יצחק. הפעם הוא לובש מאפיינים של בר שכונתי ולצד האלכוהול יוגשו בו מנות כמו פיצה (28 שקלים), עלי גפן על חסה בליווי פרוסות עגבנייה (12 שקלים), נקניקיות של אלן טלמור (38 שקלים), נאצ’וס (9 שקלים) ומנת היום (28 שקלים).

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק) (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

בתום תקופת ההרצה התפריט יורחב ויציע מנות נוספות. בגזרת האלכוהול, הבר מציע מבחר משקאות ומבחר נאה של וויסקי (38-62 שקלים).

נחלת יצחק 1 (פינת יגאל אלון 136) תל אביב, ראשון-שבת 21:00-3:00, לא כשר

 

צ׳ומה

מסעדת תבשילים חדשה שמציעה במהלך היום בופה של מאכלי עדות וארבעה סוגים שונים של אורז. מחיר המנה העיקרית הוא 39 שקלים הכוללים גם 2 תוספות חמות וסלט. החל מ-18:00 הבופה ננעל ו״צ׳ומה״ מקבלת פנים של מסעדה עם תפריט שכולל מנות גריל ומאכלי עדות ביניהם חריימה, קובה ותבשילים פרסיים. ביום שישי מוכרים בטייק אווי מבחר, מאכלים אותם תוכלו לרכוש הביתה במשקל.

אבן גבירול 71 תל אביב, ראשון-חמישי 11:00- 23:00, שישי 9:00- 15:00, כשר

 

מילהאוס קפה

בית קפה חדש בקונספט של ‪Meal in bowl״‬‏״. המקום מתמחה בארוחת בוקר מהזן החדש - ארוחת בוקר בתוך קערה. הבסיס של כל קערה זה סלט או קטניות, אליהם יתווספו כל מיני גודיז דוגמת קריספי פרשוטו, גבינות ועוד.

 

התכנון הוא שהתפריט המלא יכלול גם כוסות עם סמודי בריאים וגם קערות לצמחונים ולטבעונים, אבל עד שתסתיים תקופת ההרצה והבולים יצטרפו לחגיגה, אפשר לטעום במקום את אחד הכריכים או את אחד הטוסטים שמהווים את החלק השני של התפריט.

 

מדובר על סנדביצ'ים מושקעים כמו חביתת עשבים בלחמניית בריוש עם גבינת שמנת, נבטי אלפלפא וג'רג'יר (15 שקלים), פרשוטו מוצרלה, פרמזן ופסטו בתוך פניני איטלקי (24 שקלים) וגם פניני עם תרד טרי על ממרח עגבניות מיובשות וקממבר (24 שקלים).

 

את ההשראה למקום קיבלו הבעלים מבתי קפה מודרניים באירופה בהם אפשר למצוא שלל ארוחות מוכנות בתוך כוס גדולה או קערה עמוקה.

 

המקום עצמו הוא קיוסק קטן באמצע שדרה שנהנה מנוף ובריזה מהים ומצל של עצים. מתחם לעצים יש ספסלים שתוכלו לנשנש עליהם ארוחה קלה ובמקום עצמו כעשרה שולחנות בלבד - בקיצור אווירה מושלמת לעצירה מהירה וטעימה.

שדרות בת גלים 14 חיפה, (אין טלפון), ראשון סגור, לגבי יתר השבוע, עד סיום תקופת ההרצה יש לבדוק בעמוד הפייסבוק, לא כשר

  

 (  )

Bunz

בעוד כחודש יפתח השף רועי סופר (בינדלה, סרדיניה) מקום חדש שכל כולו מוקדש לבאן. זו עתידה להיות מסעדת פאסט פוד אסייתית עם אוכל איכותי ומחירים נגישים, והתפריט שלה יכלול מני גרסאות של הלחמניה המאודה שעל המתכון שלה, כך מספרים, השף עבד במשך שנה עד שקיבל את התוצאה הרצויה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

את הלחמניות יכינו במקום והמילויים המתוכננים הם עוף בסו וויד, חזה אווז מעושן, פולי סויה ועוד. האווירה תהיה של מסעדת רחוב והודות למיקום המרכזי (בפינת הרחובות הרצל ולילינבלום) עתיד המקום להיות מתחרה לא קטן של "סוסו אנד סאנס" השכן.

הרצל 17 תל אביב

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים