שתף קטע נבחר

מתכונים למרקים אסייתיים

ארוחה בסיר: שלושה מתכוני מרקים אסייתים עשירים בטעמים אקזוטיים שיתנו בראש למרק העוף של סבתא

 

טום קא גאי - מרק עוף בסגנון תאילנדי

המרכיבים (ל-2 מנות):

200 גר' חזה עוף

1 גזר, חתוך גס

1 בצל לבן, חתוך גס

1 גבעול סלרי, חתוך גס

1 עלה לימון גראס

3 עלי קפיר ליים

2 רצועות גלנגל

מיץ משני לימונים

100 גר' שבבי אורז

150 גר' פרחי כרובית

100 גר' פרחי ברוקולי

5 פטריות שמפניון פרוסות

להגשה -

עלי כוסברה ופרוסות צ'ילי חריף - לקישוט

בוטנים קלויים גרוסים

ממרח צ'ילי

מלח, פלפל שחור

 (צילום: דרור עינב) (צילום: דרור עינב)
(צילום: דרור עינב)
 

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עם מעט שמן במשך 2 דקות. מוסיפים את העוף ו-2 ליטר מים, מבשלים עד לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים את התערובת במשך כחצי שעה, מוסיפים את הלמון גראס, הגלנגל והקפייר ליים וממשיכים לבשל במשך רבע שעה נוספת. מכבים את האש.
  2. מעבירים את ציר העוף לסיר נפרד ואת חזה העוף מניחים בצד. מוסיפים לציר את הכרובית, הברוקולי, הפטריות, שבבי האורז ומיץ הלימון ומבשלים במשך כ-2 דקות.
  3. יוצקים את תכולת הסיר לקערת מרק, פורסים את חזה העוף המבושל לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.
  4. הגשה - מקשטים עם עלים של כוסברה ופרוסות של צ'ילי חריף, ומגישים לצד קוקוט בוטנים קלויים גרוסים וממרח צ'ילי.

 

מרק טום יאם קונג

המרכיבים (ל-2 מנות):

12 יחידות שרימפס, נקיים ומקולפים

3 עלי קפיר ליים

3 רצועות גלנגל

מיץ לימון משני לימונים

2 עלי לימון גראס

1/4 צרור כוסברה טרייה

200 מ"ל חלב קוקוס

20 גר' מחית צ'ילי

3 כפות רוטב דגים

1 כפית סוכר

1 כפית שמן צ'ילי אדום

1 כפית מחית טום יאם

100 גר' פטריות שמפניון, פרוסות דק

8 עגבניות שרי, פרוסות דק

1/2 ליטר ציר עוף בסיסי

לציר עוף -

4 חלקי עוף שונים

חופן ירקות

4 כוסות מים

להגשה -

שמן צ'ילי אדום - לפי הטעם

חופן עלים של כוסברה טרייה

 (צילום: גליה אבירם)
(צילום: גליה אבירם)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את ציר העוף - מבשלים את העוף, הירקות והמים עד לריכוך העוף והירקות, מסננים ומעבירים לכלי סגור במקרר.
  2. מכינים את המרק - בסיר רחב מבשלים את ציר העוף שהוכן מראש עד לרתיחה. מוסיפים חלב קוקוס, רצועות גלנגל, קפיר ליים ולמון גראס ומבשלים במשך כרבע שעה. מוסיפים לתערובת את מחית הטום יאם, מחית הצ'ילי, הסוכר והלימון ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את פטריות השמפניון הפרוסות, עגבניות השרי והשרימפס ומבשלים במשך 3 דקות נוספות. מסירים מהאש.
  4. הגשה - יוצקים את תכולת הסיר לקערה הגשה מתאימה, מוסיפים שמן צ'ילי אדום ומקשטים עם עלים של כוסברה טרייה. מומלץ להגיש לצד אורז לבן מאודה.

 

מרק נואה-טון

המרכיבים (ל-2 מנות):

200 גר' בשר בקר, פרוס דק (מומלץ סינטה)

300 גר' עצמות בקר

20 גר' עלי גלנגל

2 עלי קפיר ליים

10 גר' כוכבי אניס

1 מקל קינמון

10 גר' זרעי כוסברה

1 גזר, ללא הקליפה

1 בצל לבן

2 עלי סלרי

1 כפית סוכר

1 כף סויה בהירה

1 כף סויה מתוקה

1 כף רוטב אויסטייר

1 כף סויה שחורה

1 כף שמן שומשום

100 גר' פרחי כרובית חלוטים

100 גר' ברוקולי חלוט

80 גר' פטריות שמפניון, פרוסות דק

100 גר' שבבי אורז

להגשה -

10 גר' שום פריך (אפשר להשיג בחניות למוצרים אסייתיים)

10 עלי כוסברה טרייה

בוטנים קלויים גרוסים

מחית צ'ילי חריפה

3 טיפות שמן שומשום

1 כפית פלפלים חריפים מוחמצים

 (צילום: גליה אבירם)
(צילום: גליה אבירם)
  

אופן ההכנה:

  1. חותכים גס את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים קלות בסיר עמוק. מוסיפים את העצמות לסיר ויוצקים כ-2 ליטר מים. מבשלים עד לרתיחה, וממשיכים לבשל על אש קטנה במשך כשעה.
  2. מוסיפים לסיר את כל רטבי הסויה, עשבי התיבול והתבלינים (קינמון, גלנגל, קפיר ליים, כוכבי אניס, זרעי כוסברה) ומבשלים כחצי שעה נוספת.
  3. מוסיפים לסיר את רצועות הבקר, פטריות השמפניון, פרחי הכרובית, הברוקולי, שבבי האורז והסוכר, מבשלים במשך כ-2 דקות נוספות ומורידים מהאש.
  4. הגשה - יוצקים את התערובת לקערת הגשה, מפזרים שום פריך מעל ועלים של כוסברה טרייה ומזלפים שמן שומשום. מומלץ להגיש לצד בוטנים קלויים, מחית צ'ילי חריפה ופלפלים חריפים מוחמצים.

 

המתכונים באדיבות מסעדת "אירזומי" בראשון לציון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דרור עינב
מרק עוף, אבל קצת אחרת
צילום: דרור עינב
מומלצים