שתף קטע נבחר

שופרסל: נחש צפע בשקית עלי מנגולד

לקוחה נתקלה באריזת מנגולד של תנובות לכיש שנמכרה בסניף שופרסל דיל באשקלון - ובתוכה נחש מת. שופרסל: "מצטערים על המקרה החריג". ב-2015 וב-2014 אירעו ברשת מקרים דומים. צפו בסרטון שצילמה הלקוחה

 

 

 

נחש ארסי במנגולד: לקוחה גילתה נחש צפע בתוך שקית עלי מנגולד של חברת תנובות לכיש, שנמכרה בסניף שופרסל דיל באשקלון. לטענת הרשת, הנחש היה מת ולכן לא הוזמן לוכד.

 

מקרה דומה אירע בשופרסל ב-2015, כשנחש נתגלה בתוך אריזת חסה, ומקרה נוסף אירע ב-2014, אז נתגלה נחש בערימת מלפפונים בסניף אחר ברשת.

נחש צפע (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
נחש צפע(צילום: shutterstock)
  

הצפע המצוי הוא אחד הנחשים הנפוצים והארסיים בישראל. הוא מגיע לאורך של כ-1.3 מטרים וטורף מכרסמים, בעלי כנף וזוחלים, בהם גם נחשים ולטאות. בחיפוש אחר מזון מגיעים הצפעים גם לקרבת מגורי אדם, והם עלולים לסכן את בני האדם בהכשה. בשדות החקלאיים מחפשים הנחשים אחר טרף בדמות מכרסמים.

 

הצפע נחשב לחיית בר מוגנת ואין לפגוע בו או ללכוד אותו ללא היתר מרשות הטבע והגנים. לא ברור אם הצפע נארז יחד עם היבול כשנקטף מהשדה או מהחממה או שנכנס לשקית הניילון בעת האריזה.

 

משופרסל נמסר בתגובה: "אנו מצטערים על המקרה החריג. הודינו ללקוחה אשר הביאה את הנושא לתשומת ליבנו והוא טופל מיידית. כעת הנושא מטופל ומתוחקר ברמת מנהל תחום הפירות וירקות של שופרסל ומול הספק האחראי על התוצרת. במאמץ לספק ללקוחותינו את התוצרת הטרייה ביותר, היבול מגיע אל הסניפים לאחר שנקטף ונארז בארגזים המונחים על אדמת השדה, ומשום כך מקרה חריג שכזה עלול לקרות, ואנו פועלים למניעת מקרים דומים בעתיד".  

 

רפי פרץ מתנובות לכיש מסר בתגובה: "אנחנו נמצאים בפיקוח ממשרד הבריאות. המגדל מעביר לנו את הקטיף לבית האריזה, שם הפועלים אורזים כל שקית לפי המשקל, אז אף אחד לא היה אורז דבר כזה. היו שמים לב למשקל שונה. השקית פתוחה, אז לפי ההערכה שלי, זה כנראה קרה בשינוע, בדרך לסניף, כשהאריזות עמדו חמש דקות בחוץ - הוא נכנס.

 

"אנחנו קוטפים, ממיינים בבית האריזה ורק אז אורזים. זה עובר שלוש-ארבע ידיים. כנראה בגלל העומס שלפני החג הוציאו את המשטחים מהמקרר למשאית והשאירו משטח בחושך כמה דקות והנחש נכנס. מחוץ לבית האריזה יש ארגזים ונחש יכול להסתתר שם.

 

"התקשרנו ללקוחה ונפצה אותה. שופרסל תיתן לה שובר פיצוי, ואם היא תרצה גם משהו מאיתנו אז ניתן. אנחנו מאוד מקפידים ומאוד משתדלים שדברים כאלה לא יקרו, אבל אין מה לעשות, ככה זה בחקלאות".

 

השתתף בהכנת הכתבה: ארז ארליכמן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים