שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אתגר האחסון: הצצה לבית מעוצב בשרון
    בני הזוג לי ואור, שעמדו להיכנס לדירת קבלן בת חמישה חדרים, רצו ש"יהיה מקום לכל דבר". הם החליטו לגייס למשימה מעצבת פנים, והיא מילאה את החלל בשלל פתרונות אחסון. התוצאה - לפניכם

    "אנחנו רוצים בית עם הרבה מקומות אחסון", ביקשו ממני לי ואור, זוג מהשרון, כשפגשתי אותם לראשונה. "חשוב לנו שיהיה מקום לכל דבר - ובעיקר לבלגן שנוצר בכניסה לבית: תיקים, מעילים, נעליים, מפתחות, ניירת, ציורי ילדים ומה לא".

     

    עם ההנחיות האלה יצאתי לדרך.

     

    לטורים הקודמים במדור:

    מרתף יינות, ספא ואולם קולנוע: הצצה לבית פרטי בשרון

    כפריות מודרנית וים תיכונית: ביקור בית ביבנה

    רומנטיקה כפרית בלב העיר: ביקור בית בר"ג

     

    מדובר בדירת קבלן בת חמישה חדרים באזור השרון. הכניסה מובילה היישר אל החלל הציבורי - סלון, מטבח ופינת אוכל. לא הייתה אפילו פינה לקולב

    מעילים - מה שעמד בלב אתגר העיצוב.

     

    אז מה עשיתי? ראשית הוחלט להפוך קיר מרכזי וגדול בפינת האוכל ליחידת אחסון מרכזית. בשל מיקומו המרכזי של הארון היה חשוב שהוא ייראה יפה ומיוחד ויתקבל כחלק אינטגרלי מהנוף. מסגרת הגבס, שבה שקועים גופי תאורה המשמשים תאורת לילה, וכן ידיות אינטגרליות בגדלים ובכיוונים שונים - יוצרים יחדיו סינרגיה ומשווים לארון מראה של יצירת אומנות.   

     

     

     

     

     

    תוכנית המטבח המקורית של הקבלן השתנתה למטבח בצורת האות ח', עם קיר ארונות גבוהים ואי ישיבה. השינוי המשמעותי יצר מקומות אחסון רבים נוספים ושטח עבודה גדול, נוח, יעיל ונחוץ. 

     

      

    לחיפוי הקיר שמאחורי הכיור בחרתי פרקט גרניט פורצלן, משום שהוא קל לניקוי ונותן תוספת צבע ורקע בהיר ונעים למטבח.

     

    המסדרון שבין החדרים הפך לפינת משחקים וטלוויזיה לילדות. הוא כולל עתה ספסל בעל מגירות עמוקות שמכילות משחקים רבים. גם ארון שירות חדש למגבות ולמצעים העניק פתרון נוסף לאתגר האחסון.


     

     

    ההפרדה בין הסלון למסדרון, שהפך לפינת משחקים, נעשתה באמצעות קיר גבס מעוצב בעל מדפים דו-כיווניים שמאפשרים מעבר אור וגם קשר עין. 
     


    גם מרפסת השירות זכתה בארונות אחסון לכל חומרי הניקוי.

     

     

    מניפת הצבעים של הבית נבחרה כבר ביציאה לדרך: גוונים טבעיים, שקטים, מעושנים, עם נגיעות של צהוב רענן. המניפה עזרה להתמקד בבחירת המוצרים שנתן הקבלן ובהלבשת הבית בהמשך. את התמונה בסלון ציירנו כולנו באחד מימי החופש הגדול, כיוון שלא מצאנו תמונה בחנויות וגם כדי להקל על ההוצאות הכספיות. גם כאן נעזרנו במניפת הצבעים של הבית. 

     

     

    עבודת העיצוב ארכה כשנה וחצי, ובמהלכה נוספה בשעה טובה בת למשפחה. את תוכנית העיצוב הסופית השלמנו בעזרת קבלן ונגר אחרי קבלת המפתח, והשיפוץ עצמו ארך כחודש. מאז בכל ביקור אצל המשפחה הצעירה הבית נראה מסודר ומאורגן - כך שפתרונות האחסון הוכיחו את עצמם.


     

    הכותבת היא מעצבת פנים. צילום: גיל דור

     


    פורסם לראשונה 22/09/2017 09:12

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים