שתף קטע נבחר

"בתיה"ח כרמל ופלימן גרמו למותה של קשישה בת 86 בייסורים"

בת ה-86 נכנסה לאטליז ובגלל הפרשי הגבהים בכניסה לחנות היא נפלה ושברה את ירך שמאל. במהלך 3 חודשי אשפוזה בבתי החולים כרמל ופלימן היא פיתחה זיהום ופצעי לחץ ונפטרה. ילדיה תבעו את האטליז ואת בתי החולים גם יחד

בית המשפט המחוזי בתל אביב הטיל אחריות על בתי החולים שלא העניקו טיפול במועד לקשישה וכתוצאה מכך היא נפטרה מזיהום ופצעי לחץ. הקשישה מעדה ונפלה בכניסה לאטליז וגם על בעל החנות הוטלה אחריות לפצות את משפחתה.

 

לפני מספר שנים נכנסה קשישה בת 86 לאטליז בכרמל בחיפה. בשל הפרשי הגובה בין המדרכה לחנות, נפלה הקשישה ושברה את ירך שמאל. היא נותחה בבית החולים כרמל ולאחר מכן הועברה לשיקום בביה"ח פלימן.

 

אבל בכך לא תמו צרותיה. בזמן שהותה בבתי חולים אלו פיתחה הקשישה סיבוכים זיהומיים ופצעי לחץ וכעבור כשלושה חודשים, במהלכם נדדה בין שני בתי החולים, נפטרה בייסורים קשים.

 

באמצעות עו"ד ענת גינזבורג, מומחית בתביעות רשלנות רפואית ונזיקין, הגישו בנותיה לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה נגד האטליז ובתי החולים. בנותיה של הקשישה טענו כי האטליז אחראי לנפילתה של אמן בעקבות תשתית לקויה וכי הסיבוכים שפיתחה אמן לא אותרו ולא טופלו בזמן על-ידי בתי החולים כרמל ופלימן.

 

לדבריהן, פצעי הלחץ הוזנחו וכתוצאה מכך היא סבלה ייסורים רבים עד כדי ניסיון לשים קץ לחייה. לבסוף נפטרה לטענתן בשל רשלנות של שני בתי החולים. לתביעה צורפו חוות דעת של מומחה לבטיחות, שהצביעה על המחדל של הפרשי הגובה בכניסה לאטליז וכן חוות דעת של מומחית למחלות זיהומיות שמצאה התרשלות בהתנהלות בתי החולים.

 

"התנהלות רשלנית"

השופטת חדווה וינבאום וולצקי קיבלה את טענות התביעה נגד בעל האיטליז, וקבעה, כי "נוכח הגבהים שבין המדרכה לכניסה לאטליז והעובדה כי עיקר לקוחותיו הינם מבוגרים", היה על בעל האטליז לצפות את האירוע ולנקוט באמצעי זהירות".

 

השופטת גם קיבלה את חוות הדעת שצורפו לתביעה לגבי רשלנות בתי החולים כרמל ופלימן, לפיהן אם הייתה המנוחה מקבלת טיפול אנטיביוטי במועד, היה ניתן למנוע את הזיהום הקשה שהתפתח בהמשך ואת פצעי הלחץ ואלי אף ניתן היה לשקם את מצבה הרפואי.

 

"בהתנהלות הצוות בפלימן ובכרמל היה משום סטייה מכללי טיפול סבירים בנסיבות שעולים כדי התרשלות", נכתב בפסק הדין. בית המשפט גם מתח ביקורת חריפה וקבע כי "הנתבעים הרימו ידיים במלחמה בפצעי לחץ".

 

וינבאום וולצקי גם דחתה את חוות הדעת הרפואית שהגישו בתי החולים ובה נטען, כי ברגע שהמנוחה שברה את פרק הירך נחרץ גורלה למות תוך זמן קצר.

 

לדברי השופטת לו הייתה הקשישה מקבלת טיפול אנטיביוטי רחב היקף כבר בהתחלה, בפלימן ובכרמל, הרי שלא הייתה מידרדרת לזיהום משמעותי בדרכי השתן, לדלקת בריאה ולהתרחבות פצעי הלחץ", השופטת קבעה בהקשר לבתי החולים פלימן וכרמל: "ראיתי למצוא את התנהלות שני המוסדות כאחראית להידרדרות במצבה של המנוחה ולפטירתה בסופו של יום כתוצאה מכך".

 

בית המשפט קבע כי האטליז אחראי במחצית לתוצאה העגומה ובמחצית השנייה יישאו ביה"ח כרמל ופלימן, כאשר פלימן יישא ב-20% ממחצית הסכום וכרמל ב-30% ממנו. סה"כ ישולמו ליורשי הקשישה סך של 464,000 שקלים, בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בגובה 23%.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבישג שאר- ישוב
בית חולים כרמל. לא קיבלה טיפול אנטיביוטי
צילום: אבישג שאר- ישוב
צילום: ברק אהרון
עו"ד ענת גינזבורג
צילום: ברק אהרון
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים