שתף קטע נבחר

היכתה מאבטחים ונהג מונית: המחלה ממנה סובלת הדוגמנית האלימה

אביה של הדוגמנית בת ה-19 שנעצרה בחשד לאלימות נגד הצוות הרפואי באיכילוב ונהג מונית בוולפסון, חשף כי היא סובלת מתסמונת "סוסק". מה הקשר בין המחלה להתפרצויות האלימות לכאורה, כיצד היא מאובחנת והאם קיים טיפול?

מחלת הדוגמנית שמסתבכת: השבוע פרסם אביה של אליה קדוש, המואשמת באלימות נגד הצוות הרפואי באיכילוב, ונגד נהג מונית לו לכאורה סטרה, פוסט כי היא סובלת מתסמונת סוסק. מדובר במחלה נדירה מאוד הגורמת לפגיעה מוחית ומידרדרת גם עד כדי חירשות ועיוורון.

 

את המחלה גילה לראשונה בשנת 1979 הרופא האמריקני ג'ון סוסק, לאחר שגילה בשני חולים בהם טיפל, שילוב של פגיעה מוחית נרחבת (אנצפלופתיה), פגיעה בכלי דם ברשתית וחירשות. על פי הידוע לוקים במחלה פחות מ-250 איש ברחבו העולם, מרביתם בגילאי 20 עד 40.

 

כך נראה מוחו של חולה סוסק ( ) ( )
כך נראה מוחו של חולה סוסק

 

על פי ההערכות, מדובר במחלה אוטואימונית, בה מערכת החיסון תוקפת את כלי הדם הזעירים במוח ומובילה למגוון הסימפטומים האופייניים למחלה. במוח מתאפיינת המחלה בכאבי ראש ההולכים ומתחזקים, איבוד זיכרון, פגיעה בחשיבה, דיבור לא ברור ושינויי התנהגות הכוללים גם התפרצויות אלימות.

 

המחלה פוגמת גם בחושים וגורמת לחירשות, סחרחורות בשל פגיעה באיבר שיווי המשקל באוזן, והופעת צפצופים באוזניים (טינטון) שנמצאו קשורים אף הם להתפתחות הפרעות נפשיות.

 

בעיניים גורמת המחלה להתפתחות קרישי דם, פגיעה בשדה הראייה עד עיוורון. עם זאת, בחלק מהחולים אין המדובר במחלה לכל החיים, והתסמינים נעלמים כעבור כשנתיים עד ארבע שנים.

 

האבחון מתבצע על סמך בדיקת MRI המאתרת פגיעה ברקמות המוח, בדיקת שמיעה, ובדיקת רשתית. עם זאת, עדיין אין בדיקה חד משמעית המסוגלת לאבחן את המחלה.

 

הטיפול במחלה הוא חלקי בניסיון לעצור את התקפת מערכת החיסון על רקמות המוח, והוא כולל אשפוזים תחת עירוי סטרואידים במינון גבוה, מתן נוגדנים, או כימותרפיה. בנוסף נדרשים חלק מהחולים להמשיך בטיפול במדללי דם כדי למנוע את התפתחותם של קרישי דם או להמיס קרישים קיימים.

 

צפו באליה קדוש מובאת להארכת מעצר:

 

 


 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
אליה קדוש. המחלה שגורמת לאלימות
צילום: מוטי קמחי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים