שתף קטע נבחר

7 מתכוני פסטה

עם טונה, עם זיתים או עם חצילים וצלפים: 7 מתכונים למנות פסטה קלות להכנה, שיכולות להיות ארוחה שלמה

פפרדלה טונה, זיתים וארטישוק

מתכון של יונית צוקרמן, "מלכת המטבח"

 

המצרכים:

1 חבילה 500 גר' פסטה פפרדלה

1 כף חמאה

מלח

לרוטב

2 שיני שום, קלופות וקצוצות גס

2 כפות שמן זית

2 כפות שמן מצנצנת הארטישוק

מלח גס, פלפל שחור

חופן זיתים ירוקים

חופן זיתים שחורים

1 צנצנת לבבות ארטישוק בגריל (מומלץ של Ponti), חצויים ל-4 חלקים

להגשה

פרמזן

1 פחית טונה

 (צילום: יונית צוקרמן) (צילום: יונית צוקרמן)
(צילום: יונית צוקרמן)

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים לפסטה עם כף חמאה וכפית מלח, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומניחים בצד.
  2. במחבת מחממים שמן זית ושמן מצנצנת הארטישוק. מטגנים את השום, מוסיפים את הפסטה, לבבות הארטישוק והזיתים ומערבבים היטב.
  3. מסדרים את הפסטה בצלחת הגשה, מפזרים מעל נתחי טונה וגבינת פרמזן ומגישים.

 

פסטה קרבונרה

מתכון של נועה לוי, "איטלקיה בפשפשים"

 

המצרכים (ל-4 מנות):

1 חבילה 500 גר' לינגוויני

1 כף מלח דק

לרוטב

2 כוסות בייקון, חתוך לקוביות

2 כוסות שמנת מתוקה

3/4 כוס אפונה קפואה (אם יש טרייה אפילו יותר טוב, רק צריך לחלוט קודם)

להגשה

קליפה מגוררת משני לימונים

4 חלמונים

מלח, פלפל שחור

 (צילום: תמיר מוש) (צילום: תמיר מוש)
(צילום: תמיר מוש)
 

אופן ההכנה:
  1. מרתיחים בסיר את המים עם המלח, מבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים ומקררים עם מים זורמים לעצירת הבישול.
  2. מחממים מחבת ומוסיפים את הבייקון (ללא שמן - הבייקון מכיל מספיק שומן) ומטגנים עד להזהבה.
  3. מוסיפים את השמנת, האפונה, מלח ופלפל ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד להסמכה במשך כ-2 דקות.
  4. מוסיפים את הפסטה ומבשלים תוך כדי ערבוב כדקה נוספת. השמנת צריכה לעטוף את הפסטה.
  5. עורמים פסטה בצלחת, משאירים גומה קטנה באמצע. שמים בגומה את החלמון, מפזרים קליפת לימון מגוררת ופלפל שחור ומגישים מיד.

 

פסטה ברוטב עגבניות עם חציל קלוי ופלפל חריף

מתכון של ענת לבל, "טעימונת"

 

המצרכים:

1 חבילת פפרדלה

מלח

לרוטב

1 פלפל ירוק חריף, פרוס לרצועות דקות

6-4 שיני שום, מעוכות ופרוסות

שמן זית

1 כוס מים

1 קופסת רוטב עגבניות לשקשוקה

1 חציל בלאדי קלוי ללא קליפה, מסונן מנוזלים וחתוך לקוביות (אפשר יותר מחציל אחד)

זיתים שחורים מגולענים

צלפים לפי הטעם (לא חובה)

מלח, פלפל

להגשה

פרמזן

עלי בזיליקום

 (צילום: ענת לבל) (צילום: ענת לבל)
(צילום: ענת לבל)
 

אופן ההכנה:
  1. במחבת מחוממת עם שמן מטגנים קלות את השום והפלפל.
  2. מוסיפים רוטב עגבניות, מים, זיתים, צלפים, מלח ופלפל ומבשלים עד לרתיחה והסמכה.
  3. מוסיפים את קוביות החציל הקלוי ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  4. מבשלים במקביל את הפסטה על פי הוראות היצרן ומסננים מנוזלים.
  5. מערבבים את הפסטה עם הרוטב ומגישים עם פרמזן ועלי בזיליקום.

 

פסטה כפרית עם ארטישוק, עגבניות שרי וצנוברים

מתכון של מלינה סואט 

 

המצרכים (למנה אחת):

100 גר' פסטה פפרדלה

מלח

לרוטב 

5 עלי בזיליקום קצוצים

2 כפיות צנוברים

2 ארטישוקים בשמן, חתוכים לרבעים

2 כפות שמן זית

5 זיתי קלמטה מגולענים

6 עגבניות שרי חצויות

1 שן שום, פרוסה דק

מלח, פלפל

צ'ילי אדום גרוס

להגשה

פרמזן

קליפה מגוררת מלימון אחד

 (צילום: מלינה סוואט) (צילום: מלינה סוואט)
(צילום: מלינה סוואט)
  

אופן ההכנה:
  1. מחממים מחבת על אש נמוכה, יוצקים את שמן זית ומוסיפים את יתר המרכיבים. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי גרוס .
  2. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מסננים ומוסיפים את הפסטה לרוטב.
  3. מגישים עם פרמזן מגורר וקליפת לימון מגוררת.

  

פסטה עם חצילים וצלפים

מתכון של טל סורסקי, "מה יש לאכול?"

 

שימו לב:

הכנת הרוטב לוקחת בערך 10 דקות מרגע תחילת הבישול, לכן יש לתזמן את בישול הפסטה כך שיהיו מוכנים יחד.

 

המצרכים:

1 חבילה 500 גר' פסטה קצרה

מלח

לרוטב

1 חציל (רצוי בלאדי)

2 שיני שום

5 עגבניות, בשלות ומוצקות

3 כפות צלפים קטנים (אם משתמשים בצלפים גדולים - יש לחצות אותם לשניים).

4 כפות שמן זית

1 כוס רוטב עגבניות - אפשר להשתמש ברוטב מוכן 

קורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס

להגשה

פרמזן

 (צילום: טל סורסקי) (צילום: טל סורסקי)
(צילום: טל סורסקי)
 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי של ס"מ וחותכים כל פרוסה לקוביות בגודל ס"מ.
  2. חותכים את הראש של כל עגבנייה, ובעזרת סכין חורצים צלב לאורכה ולרוחבה של העגבנייה מצד לצד (מהחלק שהסרנו דרך תחתית העגבנייה ועד למעלה שוב).
  3. חולטים את העגבניות 10 דקות במים רותחים ומסירים את הקליפה.
  4. פורסים את העגבניות ל-4-3 פרוסות, נפתרים מהגרעינים בעזרת האצבעות וחותכים כל פרוסה לקוביות. קולפים את שיני השום וחותכים לקוביות קטנות.
  5. מחממים את שמן הזית יחד עם השום במחבת, וכשהשמן חם מוסיפים את קוביות החצילים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לריכוך והשחמה.
  6. מוסיפים את קוביות העגבניות, הצלפים ורוטב העגבניות ומטגנים כ-5 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  7. בזמן הכנת הרוטב מבשלים את הפסטה בהרבה מים מומלחים לפי הוראות היצרן.
  8. מערבבים בעדינות את הרוטב עם הפסטה ומסדרים בצלחות. נעזרים בקולפן ירקות לפרוס את הפרמזן ומגישים מיד.

רדיאטורי ברוטב פלפלים ופטריות

מתכון של שונית וייס, "תמונות מהחיים הטובים"  

 

המצרכים (ל-3-2 מנות):

250 גר' פסטה רדיאטורי

מלח

לרוטב

2 פלפלים קלויים, נקיים מגרעינים

7 עלי בזיליקום

עלים מענף טימין

4 שיני שום

6 כפות שמן זית

20 גר' חמאה

3 פטריות שמפיניון

2 פטריות פורטובלו

3/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

150 גר' שמנת לבישול

1/8 כפית פלפל שאטה מיובש

להגשה

עלי בזיליקום

פרמזן מגורר

 (צילום: שונית וייס)
(צילום: שונית וייס)

אופן ההכנה: 

  1. במעבד מזון טוחנים את הפלפלים הקלויים, הבזיליקום, הטימין, כף שמן זית ושן שום עד למרקם אחיד.
  2. במחבת ממיסים 20 גרם חמאה עם 5 כפות שמן זית. מטגנים קלות 3 שיני שום פרוסות (יש לשים לב שלא יישרפו).
  3. פורסים את השמפיניון והפורטובלו ומוסיפים למחבת. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות מאבדות נוזלים ומקבלות גוון שחום.
  4. מוסיפים את תערובת הפלפלים, התבלינים והשמנת ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם.
  5. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, מוסיפים למחבת ומערבבים.
  6. מסדרים את הפסטה בצלחת הגשה, מפזרים מעל גבינת פרמזן ומעטרים בעלי בזיליקום.
   

נפתח לכם התיאבון לצלחת פסטה? במסגרת חגיגות יום הפסטה הבינלאומי חברה השפית של מסעדת "האיטלקיה בפשפשים", נועה לוי, לחמישה בלוגרים, ויחד הם יצרו מתכוני פסטה שיוגשו הערב (יום רביעי, 25.11, החל מהשעה 19:00) לצד התפריט הקבוע של המסעדה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תמיר מוש
פסטה קרבונרה
צילום: תמיר מוש
מומלצים