שתף קטע נבחר

הו דה פאק איז ג'ינה?

על שם מי פלאפל ג'ינה, מי זאת בכלל שילה ומה הסיפור של גוז' ודניאל? יצאנו לברר מי האנשים שעומדים מאחורי השמות של המסעדות

בחירת שמה של המסעדה הוא עניין סנטימנטלי או אסטרטגי. לפעמים השם הזה נועד להדגיש את הקונספט ובמקרים אחרים הוא אחראי על יצירת באז. ישנן מסעדות הנושאות בגאווה את שמותיהם של אנשים שהצליחו להשפיע ולגעת או כאלה שיקיריהם מתגאים בהם. שמות של מסעדות אחרות הם מוקדי הנצחה של אנשים מיוחדים שהותירו חותם על העולם, כי הם היוו השראה למישהו. קבלו את המסעדות שקרויות על שמם של אנשים שסיפורם ראוי להיות מסופר.

 

 

אדלינה

אדלינה הוא שמה של חברת קיבוץ כברי, בשלנית דגולה שאהבה ולמדה אפייה וחלמה במשך שנים להקים מסעדה. כשהיא ואלון אופנהיימר, הבעלים של מסעדת "פינגווין" המיתולוגית בנהריה התיידדו, נוצר קליק מקצועי והשניים החליטו לפתוח מסעדה שבה אלון יספק את כישורי הניהול שלו ואדלינה את יכולת הבישול שלה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

לאחר מספר שנים אדלינה העבירה את המושכות לשף אחר, וכעבור כמה שנים נוספות יצאה לחלוטין מהשותפות. כיום היא עדיין מתגוררת בקיבוץ כברי, ומסעדת "אדלינה" עדיין פועלת במבנה ששימש בעברו כבית העם של הקיבוץ. השנה היא תחגוג יום הולדת 15 - מספר שאינו מובן מאליו בנוף הקולינרי בארץ.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

מיקומה האסטרטגי על צלע ההר מאפשר להשקיף ממנה על נוף גלילי אינסופי, ובשילוב עם העיצוב הכפרי - זוהי אחת המסעדות הרומנטיות ביותר בארץ. התפריט כאן הוא ים-תיכוני עם נגיעות ספרדיות והוא מציע מנות כמו טאפאס זוגי (132 שקלים), שרימפ עטוף בקדאיף (48 שקלים), קרפאצ'ו בקר (47 שקלים), צלע לבן (92 שקלים) ואת מנת הפאייה מארינארה המפורסמת (212 שקלים) - תבשיל אורז עם זעפרן, קוביות פילה דג ופירות ים.

 

קיבוץ כברי, 04-9523707, שני-חמישי 22:30-10:00, שישי 15:30-11:00, 01:00-18:30, שבת 23:00-10:30, לא כשר

 

גוטה

גוטה היה שמו של אורי זהר בסרט "מציצים" והוא גם שמו של חתול מרהיב ביופיו שכולו אצילות, טוב לב ואהבה לכל הבריות באשר הן. החתול הלא שגרתי הזה שייך לאיתי ויינשטיין, איש חיי לילה בעברו שחזר לאחרונה לתחום עם פתיחת בר אוכל חדש לו קרא על שמו של החתול שלו, גוטה, שהוא גם החבר הכי טוב שלו כבר עשר שנים. על התפריט של המקום חתומים שלומי נבון וארז גולקו. 

 (צילום: סמי טהרני)
(צילום: סמי טהרני)

מדי יום ראשון בין השעות 22:00-19:00 מציעים כאן 1+1 על הבירות, בימי שלישי מתקיימים ערבים בסגנון טברנה בלקנית ויש גם ערבי גרוב, פאנק ומוזיקה ישראלית.

 

נתנזון 18 חיפה, 052-8297729‏, ראשון, שלישי, רביעי 03:00-19:00, חמישי 04:00-19:00, שישי 04:00-20:00, שבת 02:00-18:00, לא כשר

 

קלמנס

קלמן מיידלר נולד בעיר התחתית בחיפה לאבא ממוצא רומני ואמא מסלוניקי, והוא קרוי על שם סבא רבא שלו שהיה שדכן ידוע בעיר צ'רנוביץ (דאז רומניה וכיום אוקריאנה). בצעירותו למד באחד מבתי הספר לבישול בארץ, ולאחר מכן עבר לבית ספר ימי והפך לימאי שהפליג בצי הסוחר הישראלי לאירופה. במסעותיו גילה את הפאבים האנגליים, והתאהב במראה הכבד ובאווירה השמחה שמאפיינת אותם. הוא החליט להביא אותם ארצה, ופתח יחד עם אחיו איתן את "מיידלרס" בשדרות מוריה שבחיפה, ולאחר מכן את "פיטרס" ברחוב הבנקים.

 

"קלמנס" נולד ב-27 בנובמבר 1985, והיה, למעשה, פאב אנגלי שהקדים את זמנו ואת טרנד הברים האיריים של תחילת שנות ה-2000. במהרה הוא הפך לאחד מאבני היסוד של תרבות הבילוי החיפאית.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

לאחר מות אימו בשנה שעברה, יצא מיידלר לטיול שורשים בסלוניקי וחזר עם תאווה חדשה - ברי אוכל יווניים. כיום, 30 שנה לאחר הקמת הבר אנגלי, קלמנס משנה את פניו והופך לבר אוכל יווני: כחלק מהשינוי, נפרד הבר מתפאורת העץ המהגוני שנצבע בכחול ולבן והמנות המוגשות בו הפכו קלילות יותר ומתבססות על פירות ים, דגים טריים וירקות. 

 

הנמל 3 חיפה, 04-8620525, שני-חמישי 24:00-16:00, שישי 24:00-19:00, לא כשר

 

רולא

רולא ביד היא אישתו של השף מועין חלאבי, שפתח מסעדה ים-תיכונית בציר מוריה שבחיפה. בזמן שהשף עמל על הכנת הקבב החלבי - שיש הטוענים כי הוא הטוב בארץ - ועל הכנת מנות נוספות מהמטבח הערבי - רולא מסייעת לו באירוח הסועדים.

 (צילום: נמרוד סונדרס)
(צילום: נמרוד סונדרס)

המסעדה עברה השנה למיקום חדש, גדול ומרווח יותר בעיר התחתית בחיפה, וגם כאן השף מועין מגיש את השושברק המפורסם שלו (44 שקלים), את הלאבנה של אשתו  (36 שקלים) ואת הכנאפה הביתי הנפלא (38 שקלים).

 

הנמל 33 חיפה, 04-8383866, שני-שבת 23:00-12:00 (שעות הרצה), לא כשר

 

דוניה רוסה

רוסה רוכפלייש נולדה באוקראינה ב-1920 וב-1932 היגרה עם משפחתה לארגנטינה, שם הקימה יחד עם בעלה דון מרכוס חווה לגידול בקר. ב-1974 היא עלתה לישראל וכשהפכה לסבתא, גידלה את נכדיה והכינה להם מטעמים מהמטבח היהודי של מזרח אירופה.

 

דוניה (גברת בספרדית) הפך לכינוי המשפחתי שלה, וב-2003, כשנכדיה החליטו לפתוח מסעדה ארגנטינאית שבה יגישו את האוכל עליו גדלו אצל סבתא, היה ברור שלא יכול להיות למסעדה הזו שם אחר מ"דוניה רוסה".

 (צילום: מתוך אלבום פרטי) (צילום: מתוך אלבום פרטי)
(צילום: מתוך אלבום פרטי)

את הבית הערבי הנטוש בו שוכנת המסעדה הם שיפצו במו ידיהם במשך חצי שנה, ומילאו אותה במזכרות משפחתיות מכל הדורות ובתמונות של סבתא. היום, מלבד הבשר שנצלה על גריל פחמים ארגנטינאי, מגישים ב"דוניה רוסה" גם מנות נוספות כמו כפתורי פסטה ממולאים בבשר (48 שקלים).

 

שמה של רוסה מתנוסס כיום בגאווה לא רק על הלוגו של המסעדה, אלא גם על בקבוקי יין הבית שמיוצרים על ידי יקב "טוליפ" במיוחד עבור המסעדה, על השלט של מתחם סדנאות בישול "סקולינארי" שהנכדים פתחו בקיבוץ יגור וגם, לא תאמינו, על השלט של מסעדת גריל ספרדית-ים-תיכונית שהאחים פתחו בברצלונה יחד עם שותף מקומי.

 

כפר האומנים עין הוד, ‏04-9543777‏, שני-שישי 23:00-12:00, שבת 21:00-12:00, לא כשר

 

Chuchu bar

סרחיו צ'רניאק, העונה גם לכינוי צ'וצ'ו, הוא אמן יליד צ'ילה שמתגורר בכפר האומנים עין הוד. הוא חי בצניעות בדירת חדר ספרטנית, לא הרחק ממסעדת "דוניה רוסה". בשל השכנות, המסעדה הפכה לביתו השני של צ'וצ'ו, שאימץ את המסעדה כמקום לשתות בו את הקפה של הבוקר ושאליו הוא פורש לבירה וסיגריה בסוף היום.

 

בעלי המקום, שהחליטו לאמץ את האומן כפי שהוא אימץ את מסעדתם, בנו עבורו בר שכונתי בפטיו החיצוני של המסעדה, ששימש בעבר כאזור עישון. יצירותיו של צ'וצ'ו והפורטרט שלו מקשטים את קירות הבר והוא עצמו גם מוזג, גם מארח וגם מתארח, תלוי במצב רוחו באותו היום. התפריט במקום כולל פיצות, המבורגרים ונשנושי בר ובין השעות 20:00-17:00 מציעים כאן דילים שווים הכוללים פיצה, המבורגר, טורטייה ובירה (60-40 שקלים).

 

כפר האומנים עין הוד, 055-2249940‏, ראשון-שבת 01:00-16:00, לא כשר

 

תיתה

אסתר (תיתה) עלתה לארץ מתוניס ב-1948 יחד עם הוריה ואחיה. בבגרותה נישאה, החלה לעבוד בתעשייה האווירית והפכה לאימא לשמונה ילדים (!). את מסעדת התבשילים הקרויה על שמה פתח לפני שנה וחצי נכדה, אורן כהן, בניסיון להנציח את הסבתא ואת זיכרונות הילדות שלו באמצעות המאכלים שלה שהוא משחזר במסעדה.

 (צילום: מתוך האלבום הפרטי)
(צילום: מתוך האלבום הפרטי)

כמי שגדל בשיכוני העובדים של קרית חיים, אורן מגיש במסעדתו תבשילים מכל העדות וגם את המאכלים התוניסאיים של תיתה, ביניהם פקלייה - תבשיל קדרה עם בשר בקר ועלי תרד אותו תוכלו לטעום במסגרת ארוחה עסקית שמחירה 59 שקלים, והיא כוללת בין 7-6 סלטים, מנה עיקרית, שתי תוספות לבחירה, שתייה קלה וקפה.

 

יוסף בוסול 35 קרית חיים, 04-6996499‏, ראשון-חמישי 22:00-09:30, שישי 14:00-09:00, כשר

 

הסירים של Kati

קטי דגן עלתה לארץ מרומניה בגיל 15, ומכיוון שהוריה לא בישלו מעולם - היא מצאה את עצמה מסתובבת במטבחים של השכנים והשכנות, שבמקרה גם היו ממוצא מזרחי וידעו לרתק את קטי עם הריחות והסירים המלאים שהיא כל כך אהבה להציץ לתוכם. כשבגרה, הפכה למורה עתודאית, ולאחר שנים ארוכות במערכת החינוך עזבה את מקצוע ההוראה, וחזרה כמפעילה של מסעדה בתיכון הכי גדול בחיפה.

 (צילום: ארז גולקו)
(צילום: ארז גולקו)

לפני שלוש שנים היא הגשימה חלום, ופתחה מסעדה ביתית קטנה שבה מדי יום היא והטבחית שעובדת אצלה מכינות סירים עם מטעמים ביתיים. בין היתר היא מכינה כרוב ממולא, גולש הונגרי, תבשיל עוף בפטריות, פילה אמנון מרוקאי, כדורי בשר עם זיתים ועוד.

 

כל המנות שמוצעות במסעדה יכולות להיות חלק מארוחה עסקית שמחירה 45 שקלים, תמורתם תקבלו אצל קטי שלושה סלטים מתוך מבחר של עשרה סלטים, מנה עיקרית, 3-2 תוספות, לחם שנאפה במקום וגזוז של פעם. ואגב, אם אתם נמנים על חובבי הסירים - אצל קטי אפשר להציץ בסירים, וגם חייבים לסיים את כל מה שיש בצלחת.

 

קיבוץ גלויות 34 חיפה, 04-6313335‏, ראשון-חמישי 16:30-12:00, כשר

 

חומוס בר רייצ'ל

רחל סמוני (רייצ'ל) הייתה דור שלישי בארץ והבת הבכורה מתוך שבעה ילדים שנולדו במשפחה שהייתה בין מגורשי ספרד. להוריה של סמוני, שושנה ודוד, הייתה חומוסייה בשוק תלפיות, אך לאחר שהיא נישאה לבחור ממוצא רוסי, החלה לשנות את סגנון הבישול שלה וממטבחה יצאו מנות כמו גפילטע פיש, קניידלך ולשון בקר.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

דנה, נכדתה של סמוני, הייתה קשורה אליה מאוד. מדי יום כשהייתה חוזרת מבית הספר, הייתה מתגנבת בסתר למטבח כדי לבדוק מה בישלה סבתא באותו היום ולגנוב קציצה או דבר מה טעים אחר.

סמוני לא הסכימה שאף אחד יתקרב למטבח שלה, וכשנפטרה בשנת 2008, היא הותירה בדנה געגוע רב לבישוליה. היא נקברה בבית העלמין בקיבוץ עין כרמל, ודנה עברה להתגורר בתל אביב. כשהחליטה לחזור לעיר הולדתה, חיפה, גילתה דנה כי התפנה מקום בקיבוץ עין כרמל הסמוך, והחליטה להקים שם בר אוכל.

 

וכך, במיקום שהכי קרוב למקום הקבורה של סבתה, דנה, שהייתה אז רק בת 21, פתחה לפני חמש שנים את "חומוס בר רייצ'ל". החומוס הפך את הבר שלה למקום שונה ומיוחד שבו מוגשות מנות יצירתיות כמו חומוס עם ביצת עין, חומוס עם רצועות שניצל, "חמשוקית", "חומוס פטריות בהגזמה" וגם את החומוס סביח (35-30 שקלים). את כל המנות דנה מכינה בעצמה, לזכרה של סבתה האהובה שמלווה אותה במבטה מהדיוקן הענק שתלוי על הקיר המרכזי במקום.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

עין כרמל (על כביש 4) בתחנת דלק דור אלון‏, 054-5917189, ראשון-שבת 17:30-09:00, לא כשר

 

רינו מילאנו

רינו גליאנו הוא פיציולו איטלקי, שבגיל 51 זכה בתואר אלוף העולם בהכנת פיצה בתחרות הנערכת מדי שנה באיטליה, ואף פתח טרטוריה קטנה בשם Magie di grano בעיירה בשם Ramini. הודות לתואר המפואר, גליאנו משמש גם כמאסטר ומנטור בכיר באקדמיה לפיצה במילאנו.

 

את המסעדה שנושאת את שמו של המאסטרו פתח ליאור בר, יליד עפולה שעוסק בתחום הנדל"ן ומשוגע על אוכל איטלקי. השיגעון הזה שלח אותו למילאנו, והתלהבותו שיכנעה את המאסטרו לקחת את בר תחת חסותו וללמד אותו באופן פרטי את רזי הכנת הפיצה.

 (צילום: מתוך האלבום הפרטי)
(צילום: מתוך האלבום הפרטי)
 

עם חזרתו מאיטליה ולאחר הכנות שנמשכו יותר משנה, בר פתח את המסעדה בעיר הולדתו. במסעדה חדר פסטה שקוף עם קירות מזכוכית וטאבון שיובא מאיטליה, בו נאפות הפיצות לפי מתכון שקיבל מהמאסטרו. מלבד הפיצות (55-39 שקלים) והפסטות (54-45 שקלים), תפריט המסעדה כולל מספר מנות ראשונות כמו פולנטה כמהין ויין (37 שקלים), קפרזה עם טוויסט מדליק (28 שקלים), מספר סלטים איטלקיים (53-42 שקלים) וקינוחים.

 

שדרות רובע יזרעאל 24 עפולה 1-700-505-504‏, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 16:00-09:00, שבת 24:00-21:00, כשר

 

 (  )
 

גוז' ודניאל

גוז' הוא שם החיבה של ילד חייכן בן 10 שהוריו קראו לו יונתן, ודניאל היא אחותו בת ה-7 בעלת התלתלים הזהובים. שני הילדים הפעלתנים הללו הביאו הרבה אור להוריהם - רוני ועידו יהודאי-פיינר, שהאמינו כי את אותן האנרגיות והאור תקבל המסעדה אותה פתחו יחד עם נטעלי יהודאי וניר פאר. 

 

 

הילדים, כמו גם הוריהם, הם דור המשך של בני המושב הפסטורלי בני ציון שבשרון, ומסעדת "גוז' ודניאל" היא מסעדה משפחתית שצמחה מתוך חלום משותף של בני המשפחה והפכה לאחת המסעדות היותר מזוהות עם האזור.

 (צילום: רוני פיינר) (צילום: רוני פיינר)
(צילום: רוני פיינר)
 

זמן לא רב לאחר פתיחת המסעדה, הצטרף אליה גם השף שניר אנג-סלע, שרכש את מרבית כישוריו כשעבד כשף של מסעדת "בלו היל" בניו יורק. עם הזמן הוא הפך לחלק מהמשפחה, ועשה מהפך במטבח העונתי של המסעדה.

 

התפריט של "גוז' ודניאל" הוא איטלקי עם השפעות צרפתיות וים-תיכוניות, וחלק מהמרכיבים של המנות נקטפים מידי יום מגידולי השדה שבסמוך למסעדה. בין המנות בתפריט תמצאו קרפצ'יו מוסר פרא (62 שקלים), קלמרי סיציליאני (44 שקלים), פירות ים בסגנון פרובנס (118 שקלים) ועוד. מדי יום שני מתקיימים במסעדה ערבי בשר מיוחדים, ובשעות הבוקר, לאורך כל השבוע, מוצעת במקום ארוחת בוקר שכוללת בופה עונתי עשיר ביותר.

 (  ) (  )
 

אנשי בראשית (ליד מגדל המים) מושב בני ציון, 09-7714122, ראשון-שישי 23:00-09:00, שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

קלואליס

קלואה היא בתו הבכורה של השף ויקטור גלוגר. היא נולדה בפריז, ופירוש שמה הוא נבט חדש. ליס - פרח לילית, הסמל של מלכות צרפת וגם שמה הרשמי של תנועת השומר הצעיר בה היה השף חבר בילדותו - היא בתו הצעירה של גלוגר.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

לפני 16 שנה, כשפתח גלוגר את מסעדת "קלואליס", המליצו לו לקרוא למסעדה על שמו, דבר שהיה נראה לו לא מתאים בעליל. לעומת זאת, לקרוא למסעדה על שם שתי בנותיו האהובות, נשמע לו נהדר, וכך היה. בהתחלה הייתה המסעדה אמורה להיקרא "קלואה וליס", אבל אחד השותפים של גלוגר התנגד לצמד מילים וכך נוצר החיבור בין השמות - "קלואליס"

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

המסעדה הוותיקה והאלגנטית, שתפריט היין שלה נחשב לאחד הטובים בארץ ואף זכה שבע פעמים ברציפות בפרס ההצטיינות בתחום היין מטעם המגזין הנחשב Wine Spectator, עומדת להיסגר בעוד כמה חודשים, כשתיפתח מסעדתו החדשה של השף גלוגר במיקום בו שכנה מסעדת "רפאל" ברחוב הירקון. "קלואליס" הכשרה שפועלת בתוך מלון הילטון, תמשיך לפעול כרגיל תחת אותו השם האישי והמיוחד.

 

אבא הילל סילבר 16 רמת גן, 03-5759060, ראשון-שישי 23:30-16:00, לא כשר

הירקון 205 מלון הילטון תל-אביב, 03-5759060, ראשון-חמישי 23:00-19:00, כשר

 

חג' כחיל

נעים חג' כחיל הוא תושב יפו בן 54, נשוי, אב לשלושה ילדים ובעלים של שלוש מסעדות הפועלות כולן ביפו: את את חומוסיית חג' כחיל, הפועלת עד היום ברחוב יפת 93 ביפו, הוא הקים ב-1997, השווארמה המפורסמת שבכיכר השעון שנושאת את שמו פתחה את דלתותיה ב-2006 ואת מסעדת הדגל שלו, הפועלת גם היא בכיכר השעון של יפו תחת אותו השם, הקים ב-2011.

 (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

משפחתו של חג' כחיל מתגוררת ביפו עוד מימי השלטון הטורקי, כלומר יותר מ-100 שנה. במשך שנים התפרנסה המשפחה מנהיגה ב"דליג' אנסים" – כרכרות סוסים שהסיעו את התושבים המכובדים של יפו ברחבי הארץ, ותפקדו גם כשומרי ראש. מסעדת הדגל, "חג' כחיל" שנעים פתח ב-2011, ממוקמת היכן שפעלה בעבר הרחוק "התחנה המרכזית, של הכרכרות, שהפכו לסמל המסעדה כאות הוקרה להיסטוריה המשפחתית.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

במסעדה הזו מגישים מטבח ערבי אותנטי. על המטבח מפקד השף קוסאי שלוש (לשעבר מסעדת ,אל-באבור") שבין השאר בנה תפריט "בעג'ין", המבוסס על מנות ערביות אותנטיות עם או במעטפת בצק הנאפות בתנור. תמצאו שם, בין היתר, "מוגרביה" - תבשיל נתחי עוף עם גרגרי חומוס במעטפת בצק (100 שקלים), "סיאדייה" - קדירה של אורז עם תבשיל ירקות שורש ודג או שרימפס (120 שקלים), "פת'יה" - בשר עגל עם טחינה או יוגורט (80 שקלים) ועוד.

 

רזיאל 18 יפו, 03-6831239/03-5188866, ראשון-חמישי, שבת 24:00-11:00, שישי 04:00-11:00, לא כשר

  

עדנה

עדנה נאמן הייתה בשלנית מופלאה שב-1958 פתחה מזנון פועלים במושבה החקלאית דאז - רמת השרון. בתחילת דרכו הציע הקיוסק שלה גזוז, טבק ויחס חם ועם הזמן גדל ההיצע ונוספו גם מאכלים ביתיים. בנה, אבי, סייע לה בשירות הלקוחות, וכשסיים את לימודיו במדרשה לאומנות, אי שם בתחילת שנות ה-80, החליט להפוך את המזנון למסעדה ולשחזר את המתכונים של אימא שהייתה ידועה בעיקר בזכות התבשילים הפרסיים שלה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

כיום "עדנה" זהו מוסד קולינרי מיתולוגי המגיש אוכל ביתי מנחם מכל העדות, ובין היתר אפשר למצוא שם קובה במילוי בשר (29 שקלים), ממולאים (54 שקלים) וקציצות דגים (56 שקלים).

 

טרומפלדור 3 רמת השרון, 03-5494976, ראשון-שבת 24:00-09:00, לא כשר

 

מל ומישל

מל ומישל הן שתי חברות אוסטרליות שהשף ניר ויימן (שעבד בין השאר לצד השף חיים כהן במסעדתו המיתולוגית "קרן") פגש והתיידד עימן בטיול בניו זילנד. כשהחליט לפתוח מסעדה, החליט לקרוא לה בשמן כאות לידידות שנרקמה ביניהם, וגם מכיוון שהן היו אלה שהפצירו בו לפתוח מסעדה משלו לאחר שטעמו מבישוליו.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

השנה, לאחר עשר שנים בהן  פועלת המסעדה - במהלכן היא הפכה לאחת המסעדות האיטלקיות האהובות בארץ וגם הרומנטיות ביותר - היא פתחה את שעריה לארוחות צהריים עסקיות. התפריט העסקי כאן כולל מנה ראשונה ועיקרית ב-88 שקלים. בנוסף, המסעדה מציעה גם עסקית צהריים בשבת ב-149 שקלים או ב-198 שקלים.

 

בן יהודה 155 תל אביב, 03-5293232, שני-חמישי 16:00-12:30, 24:00-18:00, שישי 24:00- 18:30, שבת 16:00-12:30, 24:00-18:30, לא כשר

  

רביבה וסיליה

רביבה אפל היא אחת מאושיות הקולינריה המוכרות בארץ. היא נולדה בחיפה וגדלה בשכונת הדר שבחיפה, ובתיכון למדה ביולוגיה ועבדה במעבדה. את סיליה רגב פגשה כשפנתה אליה בהמלצת חברה כדי ללמוד ממנה את רזי הבישול.

 (צילום: באדיבות ידיעות אחרונות)
(צילום: באדיבות ידיעות אחרונות)

בהמשך השתיים נסעו ללמוד קונדיטוריה ב"לנטרה - בית ספר לקולינריה - וכשחברו לנירה קולודני, נולד אחד מבתי העסק היותר יציבים בארץ שגם מצליח לשמור על הסטנדרטים הגבוהים שקבעו שלוש הנשים אי שם ב-1988.

 

"רביבה וסיליה" התחילה כחנות מאפים צרפתיים, שעד היום יש כאלו הרואים בה כמי שהתחילה את המהפכה הצרפתית שעברה הקונדיטוריה הישראלית במהלך השנים. עם הזמן החנות הפכה לבית קפה, וסיליה פרשה מהשותפות. בהמשך גם נירה יצאה מהעסק, ורביבה המשיכה לבדה עד שהעבירה את מושכות הניהול לבנה עמוס. כיום ל"רביבה וסיליה" יש שלושה סניפים, וגם פיצריה חדשה הנושאת את אותו השם.

רביבה אפל (צילום: דנה זונשיין)
רביבה אפל(צילום: דנה זונשיין)
 

המייסדים 1 רמת השרון, 03-5400179, ראשון-חמישי 23:00-08:00, שישי 16:00-08:00, שבת 23:00-10:00, לא כשר

ניסים אלוני 10 תל אביב, 03-5466090, ראשון-חמישי 23:00-08:00, שיש 16:00-08:00, שבת 23:00-10:00, לא כשר

הפיצריה: ניסים אלוני 10 תל אביב, ראשון-חמישי 23:00-12:00 (הזמנה אחרונה עד השעה 22:30), שישי 15:00-10:00 (הזמנה אחרונה עד השעה 14:30), לא כשר

 

ארנולד

ארנולד בניש עלה מבולגריה לפני קום המדינה. ב-1962 הוא פתח מסעדה בשם "הפינה הבלקנית" בתל אביב, בה הגיש 20 מנות שונות של חציל. שמו של המקום קוצר מהר מאוד והפך ל"ארנולד", ומה שהתחיל בתור פנינה בולגרית שפעלה בתוך צריף עץ - הפך בשנות ה-80 על ידי בנו של ארנולד, יואב, לפאב סואן עמוס בבליינים. 

 

כיום "ארנולד, היא מסעדה ביום ובר אוכל בשעות הלילה, והיא שוכנת לא הרחק מהיכן ששקן המקום בראשית דרכו. תפריט המסעדה עדיין מכיל מספר מנות חצילים, אך לצד אלו  אפשר למצוא בו גם מנות ביסטרו קלאסיות כמו שניצל (54 שקלים), המבורגר (61 שקלים), פיש אנד צ'יפס (57 שקלים) ועוד.

 

אגב, במהלך השנים "ארנולד" היה ידוע גם כמוסד שידוכים ממנו יצאו לא מעט זוגות, שחלקם אף נישאו והקימו משפחה.

 

שטרית 6 תל אביב,03-6484911, ראשון-שישי 24:00-12:00, שבת 24:00-19:00, לא כשר

 

אורנה ואלה

אלה שיין הייתה סטודנטית לפסיכולוגיה ופילוסופיה ואורנה אגמון למדה לימודים קוגניטיביים, ושתיהן עבדו יחד בתקופת הלימודים במסעדת "זליג" של חני פרבר בתל אביב. אגמון הייתה הברמנית ושיין - מלצרית במסעדה. ב-1992 הן פתחו בית קפה ברחוב שינקין 33, שהתרחב והפך לאחד המקומות האהובים על אנשי הבוהמה.

 (צילום: יובל חן)
(צילום: יובל חן)

המנה המפורסמת ביותר במסעדה, שחגגה לא מזמן 25 שנות פעילות, היא לביבות בטטה ברוטב שמנת ועירית (32 שקלים למנה קטנה ו- 52 שקלים למנה גדולה). אל תחמיצו גם את מנת הניוקי ברוטב עגבניות (62 שקלים) שנחשבת אף היא למנה מצוינת.

 

שנקין 33 תל אביב, 03-5252085, ראשון-שבת 24:00-10:00 (שישי שבת המטבח סגור בין השעות 17:30-16:30), לא כשר

 

טאטי

ענת זלתי עבדה במשך 15 שנה בתוך יזמית בעולם ההייטק, ו"טאטי" הוא שם החיבה שהעניקה לבתה הקטנה גבי לפני 20 שנה, כשבתור דוברת אנגלית קלטה רק את הסיומת של השם ענתי - בת זוגה לחיים של זלתי ואימה השניה של גבי. מנטי זה הפך בפיה של הילדה לטאטי. בשנת 2002 החליטה זלתי לעזוב את עולם ההייטק לטובת פתיחת מאפייה, וגבי, שהייתה אז בת שמונה, נעמדה על השולחן ודרשה ששמה של המאפייה יהיה "רק טאטי".

 (צילום: מיטל ווינברג)
(צילום: מיטל ווינברג)

היום "טאטי" היא קבוצה הכוללת את "טאטי לופט", "טאטי לחם", מסעדת "טאטי" בגבעתיים ו"טאטי" קפיטריה. בכל המקומות הללו מוגשים גם המאפים הנפלאים והלחמים המפורסמים של "טאטי".

 

במסעדה שבגבעתיים מוגש תפריט מלא הכולל כעשר ארוחות בוקר שונות (63-22 שקלים), עסקיות צהריים (בין השעות 18:00-12:00) ותפריט ערב הכולל מנות מהמטבח האיטלקי, מנות בשר, דגים וסלטים.

 (צילום: דניאל לילה ) (צילום: דניאל לילה )
(צילום: דניאל לילה )
 

טאטי גבעתיים: דרך השלום 53 גבעתיים, 03-5392500, ראשון-חמישי 24:00-08:00, לא כשר

טאטי לופט: אברהם גירון 3 א.ת. יהוד, 03-5392500

טאטי קפיטריה: קרליבך 6 TLV Fashion Mall תל אביב, ראשון-שישי 23:00-08:00, לא כשר

 

דה נורמן

נורמן לוריא היה הבעלים של "הדולפין האוס"- מלון יוקרתי שפעל בסוף שנות ה-50 של המאה ה-20במושב שבי ציון. בשטחו של המלון פעלה גם מסעדה הנושאת את אותו השם, שמשכה אליה את כל השמנא והסלתא של החברה הישראלית באותן השנים.

 (צילום: מתוך אלבום פרטי)
(צילום: מתוך אלבום פרטי)

 (צילום: מתוך אלבום פרטי) (צילום: מתוך אלבום פרטי)
(צילום: מתוך אלבום פרטי)

כיום, בנו של לוריא הוא אחד מבעלי The Norman - מלון הבוטיק האקסקלוסיבי המתפרס על פני שני בניינים משוחזרים ברחוב נחמני בתל-אביב. מסעדת "הנורמן", שעל המטבח שלה מופקד השף ברק אהרוני, ממוקמת בחלל האלגנטי בקומת הכניסה של המלון, ומציעים בה את אחת הארוחות הבוקר הטובות בתל אביב, שפתוחות גם לקהל הרחב. בנוסף, מוגשות שם עסקיות צהריים (90 שקלים) וארוחות ערב.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

נחמני 23 תל-אביב, 03-5435400, ראשון-חמישי 11:00-07:00, 16:00-12:30, 23:30-18:00, שישי 15:30-07:00, 23:30-18:00, שבת 15:30-07:00, 23:30-18:00, לא כשר

  

משק ברזילי

35 זוגות עלו בשנת 1932 על אדמת הטרשים, שלימים נקראה ירקונה. בהלוואה של עשר לירות, הם רכשו צריפי עץ בגודל 16 מ"ר אותם הפכו מגורים, משכו צינור מים בקוטר צול ממפעל המים ברמתיים, והחליטו כי כאן יקום ישוב חקלאי. בין 70 החלוצים היו גם עדה ואליעזר ברזילי, שהגיעו לירקונה עם בנם יורם בן החמש. הם הקימו לול ונטעו פרדס, ותוך זמן קצר הפך המשק שלהם, שנשא את שמם, לשם דבר בירקונה וסביבתה.

 

ב-1998 מירב ברזילי, בתו של יורם ונכדתם של עדנה ואליעזר, החליטה לעשות שינוי דרמטי בחייה - היא עזבה את עבודתה במשרד פרסום בתל אביב, ועברה למשק של משפחתה בירקונה. כך נולד השילוב המיוחד בין חקלאות אורגנית לבין אוכל בריא שלימים הוליד את מסעדת "משק ברזילי" הממוקמת בכניסה לשכונת נווה צדק, והיא ההמשך הישיר של המשק שהפסיק לפעול באופן רשמי רק ב-2013.

 (צילום: בן יוסטר)
(צילום: בן יוסטר)
 

כיום, המסעדה שהתחילה את דרכה לפני 15 שנים, מציעה תפריט שנע על התפר הדק שבין טבעונות וצמחונות, וכולל חמש מנות לילדים (38 שקלים), מבחר ארוחות בוקר, ביניהם גם בראנץ' זוגי מלכותי (180 שקלים לזוג) ועיקריות כמו וג'י בורגר (62 שקלים), טאלי (60 שקלים), סטייק דלעת המכונה "ניה סאל" (65 שקלים) ועוד.

 

אחד העם 6 תל אביב, 03-5166329, ראשון 16:00-08:00, שני-שבת 24:00-08:00, לא כשר

 

שילה

שילה היא כלבתו המנוחה של השף שרון כהן, שפתח בשנת 2005 בר אוכל בתל אביב, שעם השנים הפך למסעדת שף שמגישה בעיקר דגים ופירות ים. מרגע פתיחתה, לפני 12 שנה, ועד היום, פועלת "שילה" ברחוב בן יהודה התל אביבי, ציר עמוס מסעדות שנפתחות ונסגרות במהירות הבזק.

שף שרון כהן ()
שף שרון כהן

בן יהודה 182 תל אביב, 03-5221224, ראשון-שבת 01:30-12:30, לא כשר

 

אורן&יאני

המעדנייה הירושלמית הזו החליפה במהלך השנים גם את כתובתה וגם את הבעלים, ולמרות זאת היא עדיין אחד המקומות השווים בבירה לאכול בהם כריך טוב (גם חלבי וגם בשרי).

 

את המקום הקימו לפני כמה שנים יאני עבאדי ואורן בן חקון, חברים טובים, יחד עם גלי גמליאל פליישר שסייעה להם בבניית הקונספט. שנה לאחר פתיחת המקום אורן הפך לצלם, יאני עזב ואת המעדנייה ירשה גלי שממשיכה את הקו של הדליקטסים, הכריכים ששמם יצא למרחקים וספיישלים כמו קציצות כרישה (ביום שישי), שקשוקה (ביום שלישי) וכריך סלופי ג'ו (ביום רביעי).

 

דלפק הכריכים במקום מחולק לאגף חלבי ובשרי וכל הדליקטסים שנמכרים בו כשרים, זאת על אף שהמקום עצמו אינו כשר. הסיבה לכך נעוצה באמונה "שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה".

 

ש"ץ 8 ירושלים, 02-5797378, ראשון-חמישי 20:00-08:30, שישי 16:00-08:30, לא כשר

 

קפה קדוש

מאיר קדוש היה יליד ירושלים, דור שמיני למשפחה של מגורשי ספרד שהתגוררה בעיר העתיקה. הוא כשהיה בן 13 התחיל לעבוד בקונדיטוריה אוסטרו-הונגרית בשם "מרכוס", ובהמשך נשלח על ידי בעלי המקום ללמוד קונדיטוריה בהונגריה. כששב מהלימודים, הבעלים של הקונדיטוריה נפטר, והמקום עבר לילדיו. מאיר עזב את המקום, וב-1967 פתח קונדיטוריה משל עצמו הנושאת, איך לא, את שמו.

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

מה שהתחיל כקונדיטוריה צנועה עם בית קפה קטן ופשוט שבו היה אפשר לשתות קפה עם רוגלך, הפך לאורך השנים לאחד המוסדות הקולינריים היותר מזוהים עם ירושלים. לא משנה באיזו שעה תגיעו לבית הקפה שממוקם ברוממה הראשונה - תמצאו את המקום בתפוסה מלאה ועם ויטרינה עמוסה בקינוחים ובמאפים מרהיבים ובעלי טעם ייחודי, אותם מכינים בקונדיטוריה שבקומה השנייה.

 (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
(צילום: עמית שאבי)

כיום מנוהל "קפה קדוש" על ידי בנו של מאיר, איציק קדוש, שיחד עם אישתו קרן הפכו את המקום למה שהוא היום. הסברינה והבורקס שמייצרים כאן עדיין נעשים על פי המתכון של מאיר, אך מחומרי גלם הרבה יותר טובים מהחומרים שהיו זמינים בראשיתו של המקום. מנות הדגל כאן הן מנות הבוקר המפנקות כמו קרוק מדאם פרנץ' טוסט (56 שקלים) וקראנצ'י סלמון מעושן (56 שקלים).

 

שלומציון המלכה 7 ירושלים, 02-6254210, ראשון-חמישי 24:00-07:00, שישי 15:00-07:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

קפה אביחיל

דני אביחיל, דור שלישי למשפחת אופים, הקים את מאפיית אביחיל בשנת 1932. ב-1999 חברה אליו בתו גליה, שחלמה להקים בית קפה משלה. ב-2007, כשנוצר הקליק בין השניים ללקוח הקבוע שלומי, נהג המונית שנהג לקנות כאן לחמניות מתוקות מדי יום, החליטו השלושה לעשות מעשה ולפתוח בית קפה בשם "קפה אביחיל".

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בית הקפה הזה פרץ את גבולות המאפייה, עשה סוויץ' במסורת האפייה המשפחתית והפך למקום שמגיש תפריט מלא עם ארוחות בוקר, מאפים, ארוחות צהריים וקינוחים. דמותו של דני מתנוססת על הלוגו של בית הקפה, אך מי שמנהלים אותו בפועל הם גליה ושלומי. לכבוד חגיגות העשור, הושק כאן תפריט בריאותי הכולל מנות טבעוניות, לחמניות ללא גלוטן וגולת הכותרת - תפריט המונה תשע מנות ללא סוכר שאושרו על ידי דיאטנית. התפריט החדש מחולק למנות איטלקיות, כריכים, סלטים ודגים (112-65 שקלים) ומבחר ארוחות בוקר (64-59 שקלים).

 

הדישון 21 מלחה ירושלים, 02-6782979, ראשון-חמישי 24:00-08:00, שישי 15:00-08:00, מוצ"ש- 24:00, כשר למהדרין

 

מומה

מומה הוא הכינוי המשפחתי של לאה אבושדיד, ירושלמית ילידת 1896 ממוצא ספרדי, שלרבות השנים הפכה לאשתו של בנו של מחייה השפה העברית אליעזר בן יהודה, הלוא הוא איתמר בן אב"י. סיפור האהבה בין נערה ספרדיה ממשפחה אמידה ובחור אשכנזי ממשפחה דלת אמצעים -  היא אחד הסיפורים החמים שהרתיחו את ירושלים בראשית המאה ה-20.

 (צילום: אוהד גיגי)
(צילום: אוהד גיגי)

היא הייתה דמות צבעונית ונודעה כאשת העולם הגדול, והמאכל האהוב על משפחתה היו קציצות הגבינה שהייתה מכינה, אותם מגישים היום במסעדת "מומה" הקרויה על שמה, אותה פתח הנין שלה - איתמר חובב (אחיו של גיל חובב) לפני שלוש שנים.

 

המסעדה שוכנת במבנה לשימור שנבנה ב-1921 ושימש בעבר כרפת של קיבוץ קרית ענבים, ומנוהלת על ידי בני משפחת חובב. דמותה של מומה עוקבת אחר המתרחש במסעדה מדיוקנה שתלוי על אחד הקירות שבמקום, אותו צייר בשנת 1916 הצייר הרוסי יוסף פטר. מלבד הקציצות המפורסמות, תפריט המסעדה מכיל מנות קטנות ומנות ראשונות של ביסטרו קלאסי עם טוויסטים מעניינים כמו חומוס כמהין (32 שקלים) וגם מנות פחות נפוצות כמו "הקובנה של מומה" (48 שקלים) המוגשת עם מטבלים שונים.

 (צילום: אוהד גיגי)
(צילום: אוהד גיגי)
 

קיבוץ קרית ענבים, 02-6459727, ראשון 23:00-18:00, שני-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

 

המחבוא של אדי

אדי חץ עלה מארצות הברית ב-1975 הישר לירושלים. לאחר שפגש את בתיה, שלימים הפכה לאשתו, עזבו השניים את העיר לטובת אילת החמימה, ופתחו שם את אחת המסעדות הראשונות שפעלו בעיר. המסעדה הוקמה ב-1979, אי שם בין בנייני המגורים של אילת והרחק מהים, מיקום מאתגר למדי שהעניק לה את הכינוי "המחבוא של אדי". לימים היא הפכה לאחת המסעדות האהובות על תושבי העיר.

 

אדי עצמו הפסיק לבשל ב-1999, ובמקומו החלה לבשל בתיה אשתו. בשנת 2014 הלך אדי לעולמו, ובניו לאנס ואשלי, לקחו על עצמם את ניהול המסעדה. ביולי 2016 המסעדה נשרפה כליל והיה קיים חשש כי הסיבה לכך היא סכסוך בין האחים, אך בינואר השנה היא נפתחה שוב במיקום חדש, הפעם לא בשכונת מגורים אלא באזור התעשייה המתעורר לחיים, כשבתיה אמונה על הניהול ואשלי מתפקד כשף המסעדה.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

ב"מחבוא של אדי" מגישים מנות קלאסיות כמו מרק בצל צרפתי (30 שקלים), פילה רוסיני (150 שקלים) וביף סטרוגונוב (85 שקלים), מנות ים כמו סלט דייגים (59 שקלים), טייגר שרימפס (59 שקלים) ושרימפס אטופים בבייקון (62 שקלים). כמו כן, אפשר למצוא שם מנות כמו סטייק עם שרימפס (140 שקלים).

 (צילום: רוני בלחסן ) (צילום: רוני בלחסן )
(צילום: רוני בלחסן )
 

המסגר 2 אילת, 08-6371137, שני-שבת 02:00-17:00, לא כשר

 

רונג'אן

 

רונג'אן אודון תאני נולדה לפני 34 שנים בצפון תאילנד. את בעלה, אבי, היא פגשה בעיר פטאיה לפני 11 שנים. היום הם מתגוררים באשדוד, מגדלים שני ילדים ומנהלים אימפריה תאילנדית מצוחצחת, עליה מפקדת רונג'אן - קטנה, זריזה וחרוצה בצורה יוצאת דופן. רונג'אן מג'נגלת לבדה במטבח עם ווק לוהט בכל יד, מקפיצה את הפאד טאי, שופכת את הבלילה של הבננה רוטי למחבת ובין בון לבון - מספיק לקצוץ צ'ילי, לבשל קארי, לאדות את האורז, לערבב את סלט הפפאיה ולטגן את הספרינג רולס. חברתה של רונג'אן, ילידת תאילנד אף היא, ובתה הבכורה עוזרות לה בהכנות ובשטיפת הכלים.

רונג'אן  (צילום: יח"צ) (צילום: יח
רונג'אן (צילום: יח"צ)

את המשמרת שלה במסעדה רונג'אן מסיימת מדי יום בשעה 23:00 בלילה, היא לא מוכנה שאף אחד מלבדה יסגור את המטבח. כשרונג'אן ואבי נוסעים לביקור משפחתי בתאילנד, המסעדה נסגרת כי איש מלבדה אינו רשאי להיכנס למטבח. על ניהול המסעדה אחראי אבי, שמכיר כל לקוח ושאת המסעדה הפך להיכל התהילה של אשתו.

 (צילום: רונז'אן)
(צילום: רונז'אן)

קירות המסעדה המיוחדת מעוצבים בהדפס ענק המתעד את חיי הלילה של פטאיה. על קיר אחר מתנוססות תמונותיה של רונג'אן משלבים שונים של חייה, וביניהן גם תמונות מיום חתונתה עם אבי. במטבח הצנוע והמתוקתק עד ליסוד, היא מכינה את האוכל התאילנדי שכולנו מכירים מרחובותיה של בנגקוק: מרקי טום יאם (60 שקלים), פאד תאי (45 שקלים) ועוד.

 (צילום: רונז'אן ) (צילום: רונז'אן )
(צילום: רונז'אן )
 

מקס נורדאו 24 אשדוד, 08-8645710, ראשון 23:00-11:00, שני-חמישי 23:30-11:00, שישי 17:00-11:00, לא כשר

 

 (  )

פלאפל ג'ינה

יעקב אגמון גדל בשכונת שבזי בתל אביב עם השם יעקב עג'מי. לאחר שחזר יחד עם משפחתו משהות במקסיקו, החבר'ה בשכונה, שהיו רובם דוברי ערבית, קראו לו ג'ינה - "באו" בערבית. וכך הפך יעקב לג'ינה, וכשגדל פתח מאפייה בה הכין פיתות תימניות.

 

עם הזמן הבין  ג'ינה כמה טעים השילוב בין הפיתה שלו לטחינה וכלדורי פלאפל, וכך נולד הרעיון לפתוח פלאפלייה. הסניף הראשון של "ג׳ינה" נפתח ב-1995, וכיום "ג'ינה" היא רשת פלאפליות המונה ארבעה סניפים (אחד מהם סניף אירועים ואחד סניף משלוחים) בהם מגישים גם סביח, שניצל וחזה עוף.

 

מנחם בגין 126 תל אביב, 03-5610317 (סניף אירועים)

שוקן 22 תל אביב, 03-6831123 (סניף משלוחים)

ז'בוטינסקי 155 רמת גן 03-5464805, ראשון-חמישי 23:00-09:00, שישי 15:00-08:00, מוצ"ש- 23:00, כשר

שלבים 6 תל אביב 03-5189490, ראשון-חמישי 23:00-09:00, שישי 15:00-08:00, מוצ"ש- 23:00, כשר

 

בני הדייג

בני רבה (65), גדל בנתניה לאבא יוסף שהיה קבלן אמיד ולאמא רינה, ששלטה במטבח הטריפוליטאי ביד רמה (את החריימא מכינים במסעדת "בני הדייג" על פי המתכון שלה). כשהמשפחה עברה ליפו, בני התחיל לצאת אל הים והפך לדייג.

בני רבה הדייג (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
בני רבה הדייג(צילום: ירון ברנר)

הדייגים שהכירו אותו ואת אהבתו לים, היו אלה שהעניקו לו את הכינוי "בני הדייג", שהפך ברבות השנים לשמו של המותג שכולל חמש מסעדות מצליחות בכל הארץ. את הראשונה שבהן פתח בני לפני 35 שנה, כשהחליט לשלב בין אהבתו לים לבין אהבתו לבישול. כיום , ניהול האימפריה האישית עברה לילדיו - יוסי, גל ורינת, על מנת שהוא יוכל לשוב ולצאת מדי יום אל הים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

התפריט של "בני הדייג" כולל מבחר "פתיחים" (45 שקלים לסועד), דגים בשלל צורות הכנה לפי משקל או לפי יחידה ופירות ים, כמובן. עבור אוהבי הבשר מציעים אצל כאן סטייק אנטרקוט (140 שקלים), צלעות טלה (140 שקלים) ועוד. לצד התפריט המוכר והאהוב, בחלק מהסניפים ישנן גם מנות עדכניות קצת יותר כמו קבב לוקוס בטחינה, למשל (49 שקלים).

 

החוף השקט ראשון לציון 03-544-0050‏, ראשון-שבת 24:00-12:00, כשר ללא תעודה

השונית 2 הרצליה 09-9557387, לא כשר, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

הגדוד העברי 5 אשדוד 08-6234040, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 16:00-12:00, שבת 24:00-19:00, כשר

יורדי הסירה 1 תל אביב 03-5440517, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

כפר הים 1 חדרה 04-6444564‏, ראשון-חמישי 24:00-10:00, שישי-שבת 24:00-9:00, כשר ללא תעודה

 

ג'אקו

יעקב אללוף עבד במשך שנים על ספינות דייג. אביו היה בעל חנות דגים בשוק הטורקי בעיר התחתית של חיפה, ויעקב (ג'אקו) החליט ללכת בעקבותיו, אבל קצת אחרת: לאחר כמה גלגולים, ב-1976 פתח בית מרזח בשוק הטורקי, בו אירוח ג'אקו את פועלי הנמל, ספנים מקומיים וזרים וגם את "בעלי הצווארון הלבן".

 (צילום: יורם מארק-רייך)
(צילום: יורם מארק-רייך)

כולם היו מתכנסים שם כדי לשתות, לשחק דומינו ולשמוע מוזיקה, וכשבא הרעב - היו הולכים לחנות הדגים של אביו של ג'אקו, קונים את הסחורות שהציע, ומבקשים מג'אקו להכין להם אותם כמו שרק הוא ידע להכין. 

 

עם השנים המקום הפך למסעדה, בה שמחה, אשתו של ג'אקו,,הייתה מכינה מאזטים ספרדיים וג'אקו היה מטגן דגים ופירות ים טריים. לקינוח היו מגישים במקום את עוגת הסולת המפורסמת, אותה אפשר למצוא עד היום בשלוש המסעדות שפועלות תחת שם המותג "ג׳אקו".

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

זקני העיר מספרים כי ז'אקו היה הראשון בחיפה שהציע גם אוכל וגם שתייה במקום אחד, ויש מי שסבור שהוא זה שהמציא את הדיל המפורסם, במסגרתו מוגשים בתחילת הארוחה שלל סלטים קטנים ומחירם נכלל במחיר המנה העיקרית.

 

החרש 8 רמת השרון 03-5661234, ראשון-שבת 24:00-12:00

גיבורי ישראל 7 נתניה 09-8652878‏, ראשון-שבת 23:00-12:00

קהילת סלוניקי 12 חיפה 04-8668813, ראשון-שבת 23:00-12:00 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
בני רבה הדייג. הפך לאימפרייה
צילום: ירון ברנר
מומלצים