שתף קטע נבחר

פרויקט חדש: תכנית לימודים קולינרית לישראלים בשוויץ

שוויץ פינת תל אביב: לראשונה יוכלו לגשת סטודנטים לבישול ללימודי תואר בינלאומי במקצועות הבישול בשוויץ. רן פולק: "שיתוף הפעולה הזה הוא קרש קפיצה לטבחים הצעירים במטבח הבינלאומי"

 (יח"צ)
(יח"צ)

משכנו של שגריר שוויץ בישראל הפך ליום אחד למסעדת גורמה קטנה, שמשלבת בין המטבח הישראלי לזה השוויצרי. ב-13 בספטמבר אירח שגריר שוויץ בביתו ברמת גן 18 סועדים רעבים שהמתינו בקוצר רוח למטעמים החגיגיים שבישלו עבורם אורס סצ'ניטר, שף מבית הספר גבוה לבישול בשוויץ, רן פולק, מנהל בבית ספר גבוה לבישול בארץ ושני סו-שפים, בוגרי בית הספר לבישול בארץ.  

 

הסעודה החגיגית התקיימה כחלק מפרויקט שמקדם תכנית לימודים חדשה שתאפשר לתלמידים שהחלו את לימודיהם בבית הספר "בישולים" להשלים תואר ראשון במוסד השוויצרי המוביל Culinary Arts Academy Switzerland, ולהשתלב במקומות עבודה נחשבים בתחום הקולינריה בעולם.

 

"חיפשנו בית ספר שנותן את הערכים של חדשנות, מקצוענות ומורכבות", מסבירה יעל בן ישי, משנה למנכ"ל בית הספר "בישולים" וממשיכה: "בית הספר השוויצרי הוא אחד משלושת בתי הספר המובילים באירופה, אמנם שוויץ עדיין לא נמצאת בשיא הפריחה הקולינרית שלה, אבל היא מאוד נחשבת כי המטבח שלה מושפע מאוד משכנותיה - צרפת, איטליה וגרמניה".

 

"השילוב הזה מאפשר לתלמידים להיחשף לטכניקות, חומרי גלם ושיטות עבודה המקובלות בעולם בדרך להפיכתם לאנשי מקצוע מובילים במקצועות הקולינריה", מוסיף פולק וממשיך: "בישראל אין כיום מוסד אקדמי שמאפשר תואר ראשון בתחום הקולינריה, ולכן שיתוף הפעולה בין בית הספר לשוויצרים הוא קרש קפיצה לטבחים הצעירים, שיוכלו להתקדם במטבח הבינלאומי".

הסו שפים מבשלים עם השף השוויצרי אורס סצ'ניטר (יח"צ)
הסו שפים מבשלים עם השף השוויצרי אורס סצ'ניטר(יח"צ)
 

לדבריו, במהלך התואר בשוויץ יתמקדו הסטודנטים בלימודי בישול ולימודי עסקים במקביל, מתוך הבנה שהצלחה בעולם המסעדנות המודרני דורשת גם ידע עסקי.

 

"אוכל מביא שלום"

"אני מאמין שבעזרת אוכל אפשר לחבר בין אנשים, אוכל מביא שלום" אמר בחיוך השף השוויצרי, שהודה שהוא אוהב מאוד את המטבח הישראלי.

 (יח"צ)
(יח"צ)
  

לשולחן הוגשו בזו אחר זו המנות, ששילבו בצורה יוצאת דופן את שני המטבחים: "ראקלט" - גבינה מותכת על צלחת שהוגשה לצד תפוחי אדמה, מלפפונים קטנטנים ובצלצל מוחמץ, מאכל שמזוהה עם המטבח השוויצרי; סביצ'ה דג עם רושטי (לביבות תפוחי אדמה, או, אם תרצו - הגרסה השוויצרית ללטקעס שלנו); שומר ורימונים עם נגיעות פלפל חריף, טלה על פולנטה, ולקינוח - עוגת גבינה עם פטל.

 (יח"צ) (יח
(יח"צ)

 (יובל חנינוביץ) (יובל חנינוביץ)
(יובל חנינוביץ)

"כשהסטודנטים רואים את שני העולמות, הם מרחיבים את האופקים. המטבח הישראלי המודרני הגיע מכל העולם, זה כבר לא מאכלי עדות כמו פעם, וזה היתרון - הטבחים הישראלים פתוחים, הם יכולים לקחת דברים מכל העולם וליצור דברים ייחודיים" אמר פולק והוסיף: "היתרון הגדול של הטבחים הישראלים הוא שהם פתוחים, הם יכולים לקחת דברים מכל העולם וליצור דברים ייחודיים. 

 

האם אתם מאמינים שמתוך הפרויקט הזה יכולה לצמוח מסעדה שוויצרית בישראל?

פולק: "צריך לקחת את האוכל השוויצרי ולהפוך אותו לקצת יותר ישראלי, לדוגמה - לשים ארטישוק ירושלמי במקום תפוח אדמה".

 

"כל אחד רוצה להצליח בבית שלו"

"המטרה שלנו היא להכשיר אנשי מקצוע שיובילו את הקולינריה העתידית, והתכנית הזו היא פלטפורמה מצוינת -  הסטודנטים הם יכולים להשלים את כל הידע שלהם במדינה אחרת וגם לקבל תעודה בינלאומית ולעבור סטאז' במסעדות הטובות בעולם", מסבירה בן ישי.

 

האם יש שיתופי פעולה עם מדינות נוספות באופק?

בן ישי: "יש שיתופי פעולה עם שף מצרפת שמגיע לבית הספר שלנו ומעביר שיעורי פטיסרי, אך שיתוף פעולה ברמה כזו אין".

 

האם יהיה שיתוף פעולה הפוך - סטודנטים משוויץ יגיעו לישראל?

פולק: "אנחנו חושבים על זה, הבעיה היא שאצלנו הלימודים הם בעברית בלבד ולא מקבלים תואר בסיומם".

 

אתם לא חוששים שתהיה "בריחת מוחות" והבשלנים ישארו לבשל בשוויץ או במדינות אחרות בעולם?

בן ישי: "ממש לא. בסופו של דבר כל אחד רוצה להצליח בבית שלו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים