שתף קטע נבחר

16 שבתות בשבוע: איך מקיימים מצוות בחלל

כיצד מחשבים יממות כשאין אור וחושך? איך קובעים את זמני התפילות - ואיך שומרים שבתות וחגים? קבלו את השו"ת של הדור הבא: ספר הלכתי חדש המבקש להתמודד על שאלות ברומו של עולם (ולמעלה מכך)

 

מי אמר שדת וקידמה לא הולכים ביחד? קבלו את השו"ת של הדור הבא: איך מקיימים מצוות בחלל. ספר הלכתי חדש שהוציא המכון המדעי-טכנולוגי להלכה תחת השם "אם אסק שמים", מבקש להתמודד על שאלות ברומו של עולם (ולמעלה מכך): כיצד מחשבים יממות כשאין אור וחושך? איך קובעים את זמני התפילות? איך שומרים שבתות וחגים – ועוד.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>

 

 

ישנה דעה שלא חייבים לקיים מצוות בחלל מלכתחילה, אך מקיימים כדי לזכור אותן. יש מספר שיטות לחשב זמן בחלל, בהן: לפי היציאה שלך – בספירה של 24 שעות, וכן לפי ההקפות של כדור הארץ. לפי שיטה זו, אגב, יש מעבורות שמקיפות את הכדור שלנו מדי שעה וחצי, כלומר ישנן 16 יממות ביממה אחת.

 

קראו עוד בערוץ היהדות:

  • שלא תתפרק לנו שוב: "ממלכת ישראל השלישית בסכנה"

     

    הספר מוקדש לעילוי נשמת האסטרונאוט אילן רמון, שהיה הראשון שלקח ספר תורה לחלל - ושאל את המכון המדעי-טכנולוגי להלכה שאלות רבות בנוגע לקיום המצוות בחלל.

     

    אז איך מחשבים למשל שבת?

    מי שמקיף את כדור הארץ עשוי לציין שתיי שבתות וחצי בשבוע. הספר מתמודד אף עם שאלות עתידניות יותר, כמו מה יעשו הורים שבנם נולד בחלל? כיצד יחשבו את זמן הברית ופדיון הבן וכיצד מחשבים זמן נישואים?

     

    השאלות שמתעוררות בספר אינן תלושות לחלוטין מענייני הכדור הזה. גם בקוטב הצפוני והדרומי עולות שאלות של חישובי יממות בשל העובדה שאין שם שקיעה וזריחה. בכל הנוגע לחלל, בסופו של דבר, החישוב עשוי להיות לפי נקודת המוצא. אם המראת מנאס"א ביוסטון - לך לפי שעון יוסטון.


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים