שתף קטע נבחר

רבבות בהילולת רחל אמנו: "כל שנה יש פה סיפורי ניסים"

רבבות מאמינים מציפים את מתחם קבר רחל בבית לחם, ברקע היערכות של כל כוחות הביטחון. כ-70% מהנוכחים במקום הן נשים, ולכל מתפללת מוקצות שניות בודדות במתחם הקבר - עד שהיא מפונה על ידי כוחות הביטחון

 

היערכות של משטרת ירושלים, מג"ב עוטף ירושלים וחטיבת עציון לרגל ההילולה המציינת את יום פטירתה של רחל אמנו, שהחלה אמש (יום ב') ותסתיים היום (ג'): כמדי שנה צפויים עשרות אלפי מאמינים להציף את מתחם קבר רחל אמנו בבית לחם לרגל יום השנה לפטירת האישה שהייתה מאימהות העם היהודי, בי"א במרחשוון.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>

 

 

רחל היא סמל לאם המתמסרת לדאגה לילדיה ולתפילה עליהם, ועל כן קברה הוא מוקד עלייה לרגל לרבים המבקשים ישועה כללית או פרטית בכל ימות השנה - וביום הפטירה בפרט. בשנים עברו עמד מספר המשתתפים על כ-80-70 אלף איש במהלך היממה, והשנה - בתחילת השבוע, עוד טרם פתיחת ההילולה - כבר הגיעו כעשרים אלף מתפללים.

 

קראו עוד בערוץ היהדות:

 

המתחם עצמו יכול להכיל עד 800 מתפללים, והצפיפות הרבה מחייבת כללים נוקשים. "נשים יכולות לשהות בקבר רחל קרוב לחצי שעה, אולי קצת יותר", אומר שחר פריימן, האחראי על האתר מטעם הרשות לפיתוח המקומות הקדושים. "מכאן והלאה עד שהן מגיעות למצבה זה עניין של כמה שניות, ואז אנחנו צריכים להוציא אותן החוצה. כדי שזה יעבוד כמו שצריך מפעילים כוח גדול מאוד".

 

מתחם הקבר, הלילה (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
מתחם הקבר, הלילה(צילום: אלי מנדלבאום)

 

מנכ"ל הרשות לפיתוח המקומות הקדושים, יוסף שווינגר, סיפר ל-ynet כי שעות העומס הן בדרך כלל בלילה (והשיא - בתפילת שחרית עם הזריחה) ואחר הצהריים (לפני השקיעה, סוף יום הפטירה). ועם זאת, אלפים רבים מעדיפים לפקוד את הקבר בתנאים נוחים יותר סביב התאריך.

 

"סיפורי ניסים ונפלאות"

ההגעה למתחם קבר רחל - בתחבורה ציבורית בלבד, מאצטדיון טדי ומרחוב מלכי ישראל בירושלים. המשטרה ומשמר הגבול נערכו בימים האחרונים בכוחות מתוגברים בסביבת הקבר ובצירי התנועה מירושלים אליו. גם מערך הביטחון השוטף והאבטחה במקום עוּבה - במטרה למנוע כניסת גורמים עוינים. לא תותר כניסת רכבים פרטיים.

 

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

 

"רחל היא האימא שתמיד התפללה על אם הדרך", מסביר שווינגר את הנהירה למקום, "וקראה לבנים ולבנות: יש לכם צרות - תזכרו שיש אימא שלא תמנע את קולה מבכי. כל שנה יש פה סיפורי ניסים, ישועות ונפלאות".

 

קבר רחל יוצא דופן ביחס לאתרים קדושים אחרים, ומתייחד בכך שכ-70% מאלה הפוקדים אותו הן נשים, ורק כ-30% גברים. ביום הפטירה מתעצם שיעור הנשים עוד יותר, ויש בהן המגיעות מדי שנה במיוחד מחו"ל.

 

אחת המשימות הרגישות לשמירה על הסדר באתר ביום זה היא הקפדה שאורך תפילת כל אישה לא יעלה על כמה דקות, שלאחריהן תפנה את המקום הצר לבאה אחריה. "יש שמתעקשות לסיים את קריאת ספר תהילים כולו", אמר, "ואנחנו צריכים לדאוג בעדינות שהן יתפנו. לפי הנוסחה שלנו, אם אישה מתעכבת יותר מחמש דקות - נוצרים פקקים. יש נשים שממש נאחזות במצבה ולא מוכנות להרפות".

 


פורסם לראשונה 30/10/2017 08:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
רוצות להיות הכי קרובות לאימא. מתפללות קבר רחל
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים