שתף קטע נבחר

תיאום גרסאות, DNA על סיגריות ותצהיר הבת: החל משפט רוצח ישראלית בהולנד

בהאג החל משפטו של העבריין דניאל אמונה, שנאשם ברצח מרים שרון ב-1990. הוא הוקלט בסתר מתאם גרסאות עם אשתו בניסיון להפיל את האשמה על שותפו שהלך לעולמו. דגימות ה-DNA שנמצאו על בדלי סיגריות ומספריים בזירה היו זהות לזה של העבריין. בדיון הוקרא תצהיר של בתה של הנרצחת, אז בת 7: "שמעתי אותה נופלת ואז צעקות כאב. פתאום היא נרדמה"

 

בהולנד נפתח הבוקר (יום ב') משפטו של דניאל אמונה, תושב פתח תקווה בן 53, המואשם ברציחתה של מרים שרון בהאג לפני 27 שנה. אמונה נעצר אשתקד כשהגיע לביקור בהולנד. על פי גורמים במדינה, התפתחויות טכנולוגיות הקשורות בפענוח דגימות DNA אפשרו התקדמות דרמטית בחקירה. אמונה נעצר בפעם הראשונה מייד לאחר הרצח, אך שוחרר מחוסר ראיות, שב לישראל והקים משפחה. חרף כתב האישום, עד כה לא ברור מה המניע לרצח.

 

רצח הישראלית בהולנד ב-1990: "להוציא את הגופה"

 

בדיון בבית המשפט בהאג עלה שבתה של שרון, שהייתה בת 7 בזמן הרצח וחיה כיום בישראל, סייעה להתקדמות החקירה. בתצהיר שמסרה בשעות שאחרי הרצח, ושהוקרא בבית המשפט, אמרה: "גבר עמד בפתח הדלת ודחף את אימא הצידה. הוא התיישב על כיסא ואמר 'עכשיו זה הבית שלי'. אימא רצתה להתקשר למשטרה אבל האיש בבית הרס את הכבל של הטלפון באמצעות מספריים. אחר כך שמעתי את אימא נופלת על הרצפה ואז שמעתי צעקות של כאב. פתאום היא נרדמה ולא ידעתי אם חלמתי או שזה באמת קרה".

 

בזירת הרצח נאספו דגימות משני בדלי סיגריות וממספריים שככל הנראה שימשו לחיתוך כבל הטלפון. בדיון גם הוצגו תמונות מזירת הרצח ובהן נראים שולחן הפוך, כיסא זרוק על מפתן הדלת ודם שניגר לכל עבר. נציג התביעה אמר: "המנוחה ככל הנראה ניסתה לברוח מהדלת, אבל לא הצליחה".

הנאשם דניאל אמונה והקורבן מרים שרון (באדיבות המשפחה) (באדיבות המשפחה)
הנאשם דניאל אמונה והקורבן מרים שרון(באדיבות המשפחה)

 (צילום: ארכיון "ידיעות אחרונות") (צילום: ארכיון
(צילום: ארכיון "ידיעות אחרונות")

באחד הכיסים במעיל עור שחור שנמצא בדירתה של שרון אותר כרטיס מביתן לשמירת חפצים בבריסל. באמצעות הכרטיס הצליחו החוקרים להגיע לתיק שהיה שייך כנראה לאמונה ולאדם נוסף, עבריין ישראלי שכבר אינו בין החיים.

 

בדיון שמר אמונה על זכות השתיקה, אולם בימי מעצרו האזינו לו החוקרים בהאזנות סתר. באחת השיחות שהוקלטו הוא אמר "אני לא עשיתי את זה", אך בשיחה אחרת אמר "אני לעולם לא אודה בזה, אבל אולי כן ראיתי משהו". השופט ציין כי "נראה שהוא יודע יותר ממה שהוא אומר".

 

בשיחות נוספות שקיים אמונה עם אשתו נשמעים השניים מנסים לתאם גרסאות. "במקרה הגרוע ביותר נעביר את האשמה לשותף שלך שכבר מת", נשמעה אשתו, שהגיעה לבקרו בכלא ההולנדי. כמו כן נשמעו השניים מדברים על תרחישים אפשריים כך שהעבירה תהפוך להריגה ללא כוונת זדון, כשאמונה אומר לה "אל תדאגי, יהיה טוב".

 

במרס פורסם ב-ynet שאמונה הוא עבריין מפתח תקווה שנכנס לבתי הסוהר בישראל ויוצא מהם מאז היה בן 17. הוא הסתבך בעבר בעבירות סמים, אלימות ורכוש וריצה בגינן עונשי מאסר ממושכים. בשלב מסוים אף הוגדר נרקומן והתחנן לפני שופט שיאפשר לו לעבור גמילה ביפו.

 

שרון עזבה את ישראל ב-1979 בגיל 25. במהלך טיול בהולנד היא הכירה צייר מקומי והתאהבה בו. השניים נישאו, נולדו להם בן ובת, ולאחר כמה שנים החליטו להיפרד. ב-8 באוקטובר 1990 נמצאה גופתה של שרון בדירתה בהאג. באותם ימים התרחשו מהומות בהר הבית בירושלים ובמהלכן נהרגו 17 פלסטינים. בחקירה נבדק אפוא אם שרון נדקרה כתגובה על רקע לאומני, אולם מניע זה נשלל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות המשפחה
דניאל אמונה ומרים שרון
באדיבות המשפחה
מומלצים