שתף קטע נבחר

סופית: רשות ני"ע לא האריכה את המגבלות על בכירי בזק

בכירי בזק, ביניהם בעל השליטה שאול אלוביץ' והמנכ"לית סטלה הנדלר, יוכלו לשוב להתנהל כרגיל לאחר הסרת ההגבלות שהרחיקו אותם ממשרדיהם ומנעו מהם עיסוק בעניינים מסויימים. יישארו בתוקף מגבלות כמו צו עיכוב יציאה מן הארץ. הערכה: תיק בזק צפוי לעבור החודש להחלטת הפרקליטות

עכשו זה סופי: רשות ניירות ערך (ני"ע) לא האריכה היום (ד') באמצעות היועץ המשפטי שלה, עו"ד ערן שחם שביט, מגבלות רבות שעד כה הוטלו על בכירי בזק ובהם שאול אלוביץ', בעל השליטה בבזק ובעלי קבוצת יורוקום.

 

משמעות הדבר הינו כי ההרחקות של חלק מבכירי בזק ממשרדיהם וכן מגבלות שהוטלו על עיסוק בעניינים מסויימים לא קיימות יותר והם יכולים לשוב להתנהל באופן רגיל, תוך כמובן אי שיבוש מהלך החקירה ומבלי לדבר על תוכנה. המגבלות שעדיין יישארו בתוקפן כנגד החשודים הן: צו עיכוב יציאה מן הארץ, ערבויות כספיות שנתנו החשודים ואיסור שיבוש חקירה.

 

על פי הערכה כבר במהלך החודש הקרוב יעבור תיק החקירה ברשות ני"ע לפרקליטות מיסוי וכלכלה, שם יטופל על ידי מחלקת ני"ע. בראש המחלקה עומדת עו"ד אורלי דורון שהודיעה על פרישה לאחרונה, ובמקומה תקבל את הטיפול בתיק מי שתחליף את דורון, עו"ד יהודית תירוש-גרוס.

שאול אלוביץ' וסטלה הנדלר (צילום: יובל חן ואלי דסה) (צילום: יובל חן ואלי דסה)
שאול אלוביץ' וסטלה הנדלר(צילום: יובל חן ואלי דסה)

הפרקליטות תעיין בחומרי החקירה ובתוך כמה חודשים תיידע את החשודים האם היא מזמנת אותם לשימועים לפני הגשת כתב אישום. כמו כן, היות והחקירה נמצאת בשלביה האחרונים, בשבוע הבא צפוי לפוג צו איסור פרסום שהוטל על כל פרטי החקירה.

 

החשד: לאלוביץ' היו "חפרפרות" בבזק וביס

רשות ני"ע חוקרת את התנהלותם של נושאי משרה בכירים ביס ובבזק בכל הקשור לעסקה בה רכשה בזק את מלוא יתרת מניות יס מידי יורוקום, חברה פרטית הנמצאת בשליטת אלוביץ'. על פי החשד, אלוביץ' ובכירים נוספים, לרבות בנו אור אלוביץ' המשמש כדירקטור בבזק וביס, ביצעו פעולות מלאכותיות לטובת שאול אלוביץ' עצמו ובהנחייתו בקשר לעסקה, ואלה השפיעו על דיווחיה של בזק. בהמשך התרחבה החקירה למעגל נוסף של חשודים, ובהם מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, מזכירת בזק עו"ד לינור יוכלמן, מנכ"לית בזק סטלה הנדלר ועוד.

עו"ד ערן שחם שביט (צילום: רשות ני"ע) (צילום: רשות ני
עו"ד ערן שחם שביט(צילום: רשות ני"ע)
 

מחקירת הרשות עולה חשד כי לשאול אלוביץ' היו "חפרפרות" בבזק וביס שהעבירו לו מידע על עסקאות וסייעו לו לקדמן. מדובר בעסקה לרכישת מניות יס מידי יורוקום וכן בעסקה לרכישת מקטעי לוויין מחלל תקשורת, הנמצאת אף היא בשליטת יורוקום, תמורת כ-920‬ מיליון שקל.‬

 

בעניין פילבר שהושעה לאחרונה ממשרד התקשורת ל 3 חודשים, ציינה הרשות בנספח שהגישה לאחרונה לבית המשפט כי באחת הפרשות נצברו ראיות המצביעות עליו כמי שפעל במסגרת תפקידו בדרכי מרמה לקידום

האינטרסים של בזק במשרד התקשורת. "עולה חשד ממשי כי פעל בצורה שיטתית ומתמשכת ותוך הסתרת העובדה מהגורמים המקצועיים והמשפטיים של משרדו כדי להעביר לידי בזק מסמכים מסווגים וניירות עמדה פנימיים ומסמכים מדיונים בין-משרדיים, לרבות כאלה שטרם נידונו בפורומים המוסמכים הן במשרד התקשורת.

 

"עוד עולה כי החשודים ובהם שאול אלוביץ' (בעל השליטה בבזק, ל"ד) נהגו להעביר לפילבר את עמדתם על גבי המסמכים תוך שאלה כוללים תיקונים התואמים את צורכיהם האסטרטגיים והעסקיים, תיקונים שהתקבלו ושימשו בסיס לדיונים בהמשך, ובמקרים רבים אף קיבלו ביטוי משמעותי בתוצרים הסופיים תוך שאלה משרתים את טובתה של בזק והאינטרסים הכלכליים שלה ושל החשודים", נטען.

 

פילבר, המיוצג על ידי עורכי הדין דרור ארד אילון ויובל נחמני, מכחיש את הטענות נגדו. גם שאול אלוביץ המיוצג על ידי עורכי הדין מיכל רוזן-עוזר וז'ק חן מכחיש את החשדות נגדו. כך גם הנדלר (המיוצגת על ידי עו"ד נתי שמחוני) ועו"ד יוכלמן (המיוצגת על ידי עו"ד בועז בן צור). 

 

עו"ד ז'ק חן (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
עו"ד ז'ק חן(צילום: יאיר שגיא)

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן
שאול אלוביץ'
צילום: יובל חן
מומלצים