שתף קטע נבחר

אסקפיזם: בדקנו חדר בריחה בתוך קופסה

טרנד חדרי הבריחה מתחיל להרגיש כבר שחוק? אז הנה חידוש: חדר בריחה אצלכם בסלון - ארוז יפה בתוך קופסה. עד כמה זה קרוב לדבר האמיתי ומה המחיר?

 

 

גל העלייה הראשון והגדול של חדרי בריחה התרחש לפני קצת יותר משנתיים. אז נפתחו שורה של חדרים בישראל, והם משכו אליהם ישראלים רבים לבילוי חברתי מאתגר. הקונספט פשוט: קבוצת אנשים ננעלת בחדר למשך שעה, ובמהלכה פותרים חידות בדרגות קושי משתנות בעלות אלמנטים פיזיים ומנטליים, עד לשחרור המיוחל מהחדר. החדרים שונים אלה מאלה בסיפורי המסגרת ובסוגי החידות, ויש כאלה שקנו לעצמם שם של קשים או מפחידים במיוחד. הטרנד סחף את הישראלים במהרה, ועוד ועוד חדרי בריחה הוסיפו להיפתח - אלא שהיום נראה שהטרנד הזה הולך ונשחק ושההתלהבות הכללית פוחתת.

 

ארבעה משחקים, אבל חד פעמיים (צילום: הגר בוחבוט) (צילום: הגר בוחבוט)
ארבעה משחקים, אבל חד פעמיים(צילום: הגר בוחבוט)

 

אפשר להודות: מדובר בפעילות שרובנו התנסינו בה פעם-פעמיים ודי, חוויה קצת קלאוסטרופובית ולא זולה (130-90 שקלים למשתתף, תלוי במספר המשתתפים ובסוג החדר כמובן). עכשיו מושקת בארץ גרסה שולחנית וביתית לחדרי הבריחה, כזאת שאפשר לפתור יחד עם החברים בערב גיימינג בסלון. כחובבת מושבעת של משחקי קופסה אבל לא בהכרח של חדרי בריחה - היה לי ברור שאת המשחק הזה אני חייבת לנסות בבית. אז קיבצתי חברות וישבנו לשחק.

 

הרעיון די פשוט: בתוך הקופסה תמצאו ארבעה סוגים של חדרי בריחה, למעשה ארבע משימות שונות, וכל אחת מחולקת למספר שלבים. המשימות ארוזות בצורה נוחה וברורה, כך שאין שום סיכוי לדלג על שלב או משימה בדרך לפתרון. האלמנט המרכזי במשחק הוא זה של שעון העצר, שמספק אפקט מסוים של לחץ - שכן הוא סופר לאחור. אליו גם מוכנסים ארבעת המפתחות שרק קומבינציה נכונה שלהם תעביר את השחקנים לשלב הבא, והוא גם מכיל סוגים שונים של צופן.

 

האלמנט המרכזי במשחק (צילום: הגר בוחבוט) (צילום: הגר בוחבוט)
האלמנט המרכזי במשחק(צילום: הגר בוחבוט)

 

המשימות מאורגנות בדרגת קושי עולה, ובהחלט מומלץ לעקוב אחר הסדר שלהן. אז התחלנו בראשונה, "הבריחה מהכלא". הוראות המשחק היו ברורות למדי וכללו גם המלצה - להוריד את אפליקציית המשחק כדי ליהנות ממוזיקת רקע מותחת המותאמת במיוחד עבור המשימות. האפליקציה כבדה מאוד, זוללת סוללה, ואפשר בהחלט לוותר עליה ולבחור מוזיקה בעצמכם.

 

לוקח קצת זמן להבין את ההבדלים בין המפתחות השונים (16 במספר בסך הכול), לכן מומלץ לקחת רגע לפני שמתחילים ולהתעכב על הצורות השונות שמוטבעות עליהם. שעון העצר סופר את השעה לאחור ומתריע בכל פעם שאמורים לעבור לשלב הבא במשחק, כך שאתם בשליטה על הזמן שעובר ויכולים לבחור אם להיעזר ברמזים או להמשיך לבד.

 

חווייה, אבל קשה להשוות לחדר בריחה אמיתי (צילום: הגר בוחבוט) (צילום: הגר בוחבוט)
חווייה, אבל קשה להשוות לחדר בריחה אמיתי(צילום: הגר בוחבוט)

 

החידות השונות דורשות מחשבה, אבל לפחות במשחק הראשון לא מצאנו אותן מאתגרות במיוחד, ובמקרה אחד גם לא לגמרי ברורות. בכל זאת, מדובר בערב גיימינג די כיפי - ויש סיכוי שהמכורים לחדרי בריחה יאהבו את המשחק אפילו יותר. מצד אחד, המשחקיוּת מורכבת מספיק בשביל לאתגר, והקונספט של חדר בריחה שמשלב את הנוחות והזמינות של הסלון הביתי, ללא הקלאוסטרופוביה, בלי אינטראקציה עם המנחה המסתורי שמביט בכם במצלמות ודוחק בכם לקחת רמז, עם כוסות שתייה, נשנושים והפסקות פיפי - הוא אחלה חוויה.

 

מצד שני, מדובר במשחק שמכיל ארבע משימות בסך הכול - ומבצעים אותן פעם אחת בלבד. יש כאן בעצם חוויה של ארבעה משחקים חד-פעמיים, שלכל היותר אפשר להעביר הלאה, וגם אז מוכרחים להדפיס מחדש את כל המשימות ולארוז אותן יפה-יפה. במחיר של 179 שקלים, לא בטוח שזו חוויה משתלמת במיוחד. נכון שזה לא מתקרב לסכום שהייתם מוציאים על חדר בריחה אמיתי, אבל גם את החוויה, למרות המאמץ הראוי - לא ממש אפשר להשוות.   

 

חברת "פוקסמיינד" מייבאת את "אסקייפ רום - המשחק". מחיר מומלץ: 179 שקלים, ניתן להשיג בסטימצקי ובחנויות צעצועים מובחרות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הגר בוחבוט
אסקייפ רום
צילום: הגר בוחבוט
מומלצים