שתף קטע נבחר

מתקנים עולם: המהנדסים שמשנים חיים של בעלי מוגבלויות

לקרוא, לצייר, להקליד, לקשור את שרוכי הנעליים, לשחק עם הילד - הפעולות הפשוטות שכולנו מבצעים בלי הרבה מחשבה בכל יום עלולות להוות מכשול בלתי עביר לאנשים עם מוגבלויות קשות. פרויקט TOM מפגיש בינם ובין ממציאים וגאוני טכנולוגיה שמפתחים עבורם את הפלא הקטן שיהפוך להם את החיים להרבה יותר טובים

כתבנו שי קנפו מביא רשמים מה"מייקאתון" - מרתון פיתוחים של TOM באודסה:  

 

 

קים מסן פרנסיסקו עובדת כמזכירה, אבל המגבלה גופנית שלה - היא נולדה ללא ידיים וללא רגליים - פוגעת לה בתפקוד בעבודה. הקושי העיקרי של קים היה להזיז את העטים ולהביאם ממקומם המרוחק על השולחן אל פיה, שבו היא משתמשת כדי לכתוב ולעבוד.

 

את הפתרון לבעיה המורכבת הצליחו לפתור חבורה מובחרת במיוחד של מפתחים, מתכנתים, מהנדסים, מעצבי מוצר ואנשי מלאכה מסורתית. למוצר שהם תכננו עבור קים הם העניקו את השם הקליט Grabber, שמשמעותו "אוחז" או "תופס" (ולמי שתהה - שם המוצר הוענק לו לפני חשיפת פרשיית ה-Grab her המביכה של הנשיא טראמפ).

 

קים נעזרת ב"Grabber" כדי להזיז חפצים ממקום למקום. פתרון קטן - שינוי גדול ()
קים נעזרת ב"Grabber" כדי להזיז חפצים ממקום למקום. פתרון קטן - שינוי גדול

הבונוס המיוחד - המוצר שתוכנן, שעשוי להקל על חייהם של אנשים רבים עם מוגבלויות ברחבי הגלובוס לבצע פעולות פשוטות ויומיומיות - הודפס במדפסת תלת ממד, נכתב ב"קוד פתוח" ועלה לרשת כך שכל מי שצריך יוכל להשתמש בו באופן חופשי.

 

עוד כתבות בנושא:

6 הפיתוחים שהופכים בעלי מוגבלויות לעצמאיים יותר

פיתוח ישראלי: הכיסא החכם שמצליח להזיז נכים

כמה מוגבלים חיים בישראל - וממה הם סובלים?  

 

הפתרונות זמינים לכל אדם בעולם

"TOM, ראשי התיבות של 'תיקון עולם מייקרס', מחבר בין אנשים שמכירים את הטכנולוגיות הכי מתקדמות בעולם, כמו הדפסות תלת ממד וחיישנים, לבין אנשים עם המוגבלויות המורכבות והקשות בעולם", אומר דניאל וייל, מנהל פרויקט TOM. "בחיבור בין שתי האוכלוסיות האלה אנחנו בעצם מייצרים פתרונות מותאמים אישית לבעלי מוגבלויות על ידי אנשים עם יכולות מקצועיות סופר מתקדמות. את הפתרונות האלה אנחנו מייצרים ב-72 שעות ולאחר מכן מעלים אותם למערכת אונליין כך שהם יהיו זמינים לכל בן אדם בעולם".

 

מתקן שמעביר דפים בספר ללא מגע יד. כל אחד יכול להדפיס ולהשתמש ()
מתקן שמעביר דפים בספר ללא מגע יד. כל אחד יכול להדפיס ולהשתמש
 

הקהילות של TOM (שהוקם בשיתוף בין קבוצת ראות וקהילת ROI) בנויות  מחיבור בין ה"מייקרס" - המפתחים, אנשים שמכירים בטכנולוגיות המתקדמות ביותר בעולם, ובין האנשים שמייצגים או מבינים את הצורך (Need Knowers). יחד, במפגשי מפתחים האורכים כארבעה חודשים או באירועי מרתון שאורכים 72 שעות ומתקיימים בכל פעם בעיר אחרת בעולם, הם מפתחים את הפתרונות שלהם, שמקלים משמעותית על חיים של אנשים בעלי צורך, במתכונת של בעלות חופשית (Public Domain).

 

לדפדף בספר, לדפוק בדלת ולשחק עם הילדים

אחת התכונות הבולטות במוצרים שמפתחים ב-TOM היא ההתאמה שלהם לעניינים פעוטים כביכול, זוטות שלא חושבים עליהן בכלל, אבל יכולות באמת לחולל מהפך בחייהם של אנשים. בין הפתרונות שפותחו במסגרת הפרויקטים של TOM אפשר למצוא, בין השאר, מכשיר שמעביר דפים בספר שפותח עבור אדם שמשותק מהצוואר ומטה, ומכשיר שעוזר לאנשים חירשים וכבדי שמיעה לדעת אם אחרי שהם דופקים בדלת נשמעת תגובה כלשהי מבפנים.

 

פרויקט ה"Grabber", לדברי וייל, המשיך להתפתח בירושלים, ואפשר לספי, ישראלי שנפצע בתאונה, לשחק עם הילדה שלו, ולבחורה אחרת מירושלים להקליד על המחשב שלה.

 

"האמונה של אנשים ביכולת שלהם והעבודה המשותפת יוצרות דברים שלא דמיינו שיכולים לקרות", מסכם וייל. "יש לנו את הכוח לשנות את החיים ולעזור בצורה משמעותית להרבה מאוד אנשים בעולם". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איך מזיזים דברים ממקום למקום בלי ידיים?
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים