שתף קטע נבחר

אוקטובר בנתב"ג: שבירת כל השיאים

חודש אוקטובר האחרון הביא עימו את את שיא כל הזמנים בכניסת תיירים לישראל. מאיזו מדינה הגיעו לכאן הכי הרבה תיירים בחודש האחרון ומדוע כדאי להתחיל לדעת פולנית, סינית או רומנית? כל הנתונים בפנים

גידול של 60 אחוזים בכניסות התיירים לארץ נרשם בחודש שעבר בהשוואה לחודש אוקטובר בשנה שעברה. כמה זה במספרים? 463.9 אלף תיירים נכנסו לארץ באוקטובר האחרון לעומת כ-290 אלף באוקטובר 2016. כך מתפרסם היום של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

 

הנתון של גידול ב-60 אחוזים עולה שוב מהדו"ח הנוכחי והפעם בהקשר של שלוש מדינות. הפולנים, הרומנים והסינים מציגים גידול של כ-60 אחוזים בביקורים בישראל מאז תחילת השנה לעומת אותה תקופה אשתקד ביחס למדינות האלו. ובאופן כללי יותר, הנתונים לחודשים ינואר-אוקטובר מגלים כי בתקופה זו הגיעו לישראל 3.170 מיליון מבקרים, נתון המהווה גידול של 27 אחוזים בהשוואה לחודשים המקבילים ב-2016.

 

 

על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מתוך כלל כניסות המבקרים לישראל בחודש אוקטובר 426 אלף היו תיירים (כאלה שמגיעים לישראל ויוצאים ממנה בתאריך אחר ולא באותו היום), בהם 88 אחוזים שהגיעו בדרך האווירית. 38 אלף מבקרים הוגדרו כמבקרי יום בהם 16,600 כניסות של מבקרים בשיוט.

 

הלמ"ס מגלה גם כי בתאריכים ה-2 וה-3 באוקטובר, ממש לפני חג סוכות, נרשם שיא כאשר מדי יום נכנסו לישראל 17.4 אלף תיירים בטיסות לנתב"ג, נתון הגבוה ב-47 אחוזים מממוצע הכניסות היומי לחודש אוקטובר.

אוקטובר 2017: גידול של 60 אחוזים בתיירות לישראל ()
אוקטובר 2017: גידול של 60 אחוזים בתיירות לישראל
 

המדינה שממנה הגיעו הכי הרבה תיירים היא, כצפוי, ארצות הברית. 650 אלף תיירים שמתרגמים לגידול של 22 אחוזים, הגיעו מ"טראמפלנד" בינואר-אוקטובר. אחריה נמצאים התיירים מרוסיה - 273 אלף תיירים מרוסיה וגידול של 28 אחוזים. את המקום השלישי תופסים התיירים מצרפת - 263 אלף תיירים וגידול של 9 אחוזים. במקום הרביעי נמצאים התיירים מגרמניה - 180 אלף וגידול של 32 אחוזים ואת החמישייה הראשונה סוגרים התיירים מאנגליה - 170 אלף תיירים וגידול של 11 אחוזים.

 

בעשירייה הראשונה, נמצאים גם 101 אלף תיירים מסין (גידול של 55 אחוזים), 63 אלף תיירים מרומניה (גידול של 57 אחוזים) וכ-66 אלף תיירים מפולין (גידול של 61 אחוזים)

נתב"ג בחודשי השיא השנה (צילום: שירי הדר) (צילום: שירי הדר)
נתב"ג בחודשי השיא השנה(צילום: שירי הדר)
.

עם של מעופפים

אנחנו עם מעופף ועם שלא מתייחס לאזהרות של המטה ללוחמה בטרור. אלה הן שתי המסקנות הבולטות מנתוני יציאות הישראלים לחו"ל בחודשים ינואר-אוקטובר השנה. נתוני יציאות הישראלים לחו"ל דרך האוויר מגלים כי מדובר בגידול של 12.1 אחוזים בהשוואה לנתוני התקופה המקבילה בשנה שעברה ובמספרים מדובר בכ-6.156 מיליון יציאות.

 

אומנם הנתון הזה של 6.156 מיליון לא מתייחס למספר הישראלים שיצאו לחו"ל, אלא למספר היציאות של ישראלים לחו"ל. הוא גם כולל (שלושה אחוזים) של ישראלים שמתגוררים בחו"ל ומגיעים לביקור מולדת וכשליש מכלל היוצאים לחו"ל נסעו במהלך השנה יותר מפעם אחת.

 

אבל אם מסתכלים בנתוני יציאות הישראלים (בטיסות) לפני חמש שנים, כלומר ממש כשהחלו להיפתח השמיים מתברר שמספר הישראלים שיצאו לחו"ל בחודשים ינואר-אוקטובר 2017 גבוה ב-64 אחוזים ממספר הישראלים שיצאו בטיסות לחו"ל בכל שנת 2012, נתון שאין לו אח ורע בשום מדינה בעולם.

 

הנתון המעניין הנוסף הוא היציאות של הישראלים לסיני. אנחנו מכירים את התגובות של הקוראים: אלה ערבים, אלה ערסים, אלה בוגדים. אבל עם המספרים אין לנו ויכוח. מתחילת השנה יצאו לחופי סיני, למרות כל האזהרות, כ-194 אלף ישראלים, נתון שמציג גידול מזערי של אחוז אחד בלבד. אבל בחודש אוקטובר עברו את הגבול לסיני קרוב ל-30 אלף ישראלים, גידול של כ-30 אחוזים בהשוואה לשנה שעברה.

 

מה גרם לגדילה הגדולה בתיירות הנכנסת?

הגידול המתמשך בתיירות הנכנסת לישראל, כאשר כל חודש שובר שיאים חדשים, הוא תוצאה ישירה משקט יחסי ששורר בישראל בשלוש השנים האחרונות. זאת בהשוואה לפיגועי טרור שהתרחשו ביעדי תיירות מובילים באירופה. גורמי תיירות בכירים טענו במשך שנים כי מצב גיאופוליטי רגוע ישים את ישראל על המפה, וזה בדיוק מה שקרה בשנה האחרונה.

 

יחד עם זאת אי אפשר להתעלם ממדיניות השמיים הפתוחים שהוביל משרד התחבורה, בראשותו של השר ישראל כץ, שהביאה לפתיחת תחרות ולהוזלת מחירי הטיסות מישראל. אליה מצטרפת גם מדיניות משרד התיירות בראשותו של השר יריב לוין, שהביאה לשינוי באסטרטגיית השיווק וסיוע לחברות תעופה זרות לפתוח קווים חדשים לישראל, מה שתרם גם לגידול בתיירות הנכנסת לישראל.

 

הסיבה שאנחנו רואים לאחרונה עלייה גדולה מהמדינות סין, פולין ורומניה קשורה, בין היתר, גם לשתי חברות התעופה: וויז אייר חברת לואו קוסט ההונגרית והיינאן הסינית. השנייה הגדילה השנה את מספר הטיסות בין בייג'ינג, בירתה של סין אל ישראל ואף פתחה קו טיסות חדש מעיר גדולה נוספת במעצמה - שנגחאי רק באוגוסט האחרון. כשהטיסות המדוברות לעונה הקרובה למשל עומדות על כ-500 דולרים בלבד - מחיר שטרם נראה בעבר עבור טיסות מהסוג הזה.

חניכת הקו החדש של היינאן משנגחאי באוגוסט האחרון ()
חניכת הקו החדש של היינאן משנגחאי באוגוסט האחרון
 

וויז אייר הגדילה גם היא או יותר נכון הכפילה את מספר הטיסות שלה לשיראל בשנה האחרונה והביאה לראשונה קווים חדשים במזרח אירופה בכלל ובפולין ורומניה בפרט, מלבד הבירות ורשה ובוקרשט.

עוזרת הבהאת תיריים מפולין ורומניה: וויז אייר (צילום: Wizz Air) (צילום: Wizz Air)
עוזרת הבהאת תיריים מפולין ורומניה: וויז אייר(צילום: Wizz Air)
 

מטוס הדרימליינר של היינאן איירליינס בנתב"ג ()
מטוס הדרימליינר של היינאן איירליינס בנתב"ג

"בעקבות נהלי התעופה לעידוד טיסות ופתיחת קווים לאילת ולנתב״ג יש גידול של עשרות אחוזים בטיסות הישירות שהביאו לגידול. בפולין נפתחו טיסות מגדנסק פוזנאן ורצלאב ועוד בחודשים האחרונים וכך גם ברומניה. כל פתיחת קו מאפשרת לנו לפנות לקהלים פוטנציאליים נוספים שעד היום לא פנינו אליהם", כך נמסר ממשרד התיירות ל-ynet אשר פתח השנה בקמפיינים חדשים לאותן שלוש מדינות מדוברות. 

המקום שיודע שיאים חדשי םכל חודש: נתב"ג (צילום: שירי הדר) (צילום: שירי הדר)
המקום שיודע שיאים חדשי םכל חודש: נתב"ג(צילום: שירי הדר)
 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
גידול של 60 אחוזים בתיירות הנכנסת לישראל בחודש האחרון
צילום: Shutterstock
מומלצים