שתף קטע נבחר

5 עצות שיעזרו לכם לצאת מהפוך ולהתחיל לרוץ

באופן טבעי בחורף אנחנו נמצאים יותר בבית, אך אין זה אומר שעלינו לוותר על אימוני הריצה שלנו, נכון? מאמן הריצה יונתן מלכה בטיפים להתמדה שעל כל רץ בחורף לזכור - רגע לפני שהוא מכבה את השעון, מסתובב לצד המיטה ומוותר על עוד אימון ריצה

 רגע לפני שאתם יוצאים לדרך - כבר בחרתם נעלי ריצה? כך תעשו את זה נכון:

 

 

תיכננתם את האימון הזה מראש: הבאתם אתכם נעלי ריצה בתיק, יצאתם מוקדם מהעבודה, הודעתם לחברים, כבר ראיתם את המסלול, ואז רגע לפני שיצאתם - גשם. עוד אימון חורף שכמעט קרה.

 

נכון, שמירה על שגרת אימוני ריצה לאורך השנה היא משימה מאתגרת, אך בחורף היא אף הופכת לקשה יותר. ימי גשם ושמיכת פוך נעימה גורמים לנו לזנוח את נעלי הריצה ולהתמסר אל המזגן. למי יש כח להזיע בכלל?

 

כתבות נוספות:

אין משקולות? מרימים פגזים: כך בונים שרירים בצה"ל

האימון הפשוט שיקפיץ לכם את הדופק: כושר עם חבל

74% מהרצים: מצבנו הנפשי השתפר כתוצאה מריצה

 

לפניכם טיפים שיעזרו לכם להתמיד באימונים ולנצח את התנאים - גם כשבחוץ סגרירי, קר וגשום:

 

1. הירשמו למרוץ

גם אם אתם לא אוהבים מרוצים, או לא מחפשים תוצאה, הירשמו כבר עכשיו לאחד ממרוצי סוף החורף והציבו לעצמכם מטרה. מרתון תל אביב, למשל, שמתקיים בסוף חודש פברואר כולל מקצים למרחקים שונים ומאפשר לרצים בכל הרמות למצוא מטרה שתאתגר אותם ותחייב אותם להתאמן אליה. בחרו מטרה מאתגרת, השיגו תכנית אימונים - והיכנסו לתלם.

 

הצבת מטרה כמו מרוץ מרתון תסייע לכושר ההתמדה (צילום: sutterstock) (צילום: sutterstock)
הצבת מטרה כמו מרוץ מרתון תסייע לכושר ההתמדה(צילום: sutterstock)

 

2. מצאו מישהו לרוץ איתו

דמיינו את השעון מצלצל מוקדם בבוקר ואתם עדיין בתוך הפוך, מתלבטים אם לצאת מהמיטה ומתחילים להסביר לעצמכם למה אפשר בעצם לוותר על האימון. זה קורה לכולם, אבל אם קבעתם עם מישהו - יהיה הרבה יותר קל להחליט נכון ולצאת מהמיטה.

 

אדם נוסף באימון מגביר את המחויבות שלנו לתהליך. מחקרים מראים שאנשים שרצים עם חברים מגדילים את הסיכוי להתמיד בתכנית אימונים פי שלושה. זו סיבה מעולה לרשום את החבר או בת הזוג למרוץ ולהתחיל להתאמן יחד.

 

גם להתמדה בריצה: טובים השניים מן האחד (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
גם להתמדה בריצה: טובים השניים מן האחד(צילום: shutterstock)

 

3. הפכו את זה לפומבי

מתחילים להתאמן לקראת מרוץ? פרסמו על זה בפייסבוק וספרו למשפחה ולחברים. לאחר שאחרים ידעו על ההתחייבות שלקחתם על עצמכם, יהיה לכם קשה יותר להתחמק ממנה. אם מרוץ אינו מטרתכם - ספרו לעולם כמה פעמים בשבוע תרוצו, מתי, או כל פרט שיזכיר לכם ברגע של ספק את המחוייבות לאימונים.

 

שיתוף הוא מפתח למחוייבות גדולה יותר כלפי המטרה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שיתוף הוא מפתח למחוייבות גדולה יותר כלפי המטרה(צילום: shutterstock)

 

4. התאמנו חכם

תכננתם ריצה ארוכה ובחוץ יורד גשם? צאו במקום לאימון קצר וממוקד. הקפידו על חימום של לפחות 15 דק׳ כדי להעלות את טמפרטורת הגוף והגבירו את הקצב למקטע קצר יותר. הישארו גמישים עם תכנית האימונים והיו פתוחים לשינויים. לאחר האימון דאגו לעבור לבגדים יבשים כמה שיותר מהר ולהזין את הגוף באוכל ושתייה, על מנת להאיץ תהליכי התאוששות.

 

ימים גשומים אינם מחייבים בהכרח הימנעות מאימון (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ימים גשומים אינם מחייבים בהכרח הימנעות מאימון(צילום: shutterstock)

 

5. נצחו את החורף

בינינו, החורף בישראל לא עד כדי כך קיצוני. גם בינואר ופברואר אפשר להתאמן בחוץ - ברובם אין גשם והטמפרטורה נוחה לאימונים. בריצות למרחקים ארוכים הטמפרטורה האופטימלית (זו שבה הגוף לא מבזבז אנרגיה לחימום וקירור עצמו) היא 12.5 מעלות, ובארץ גם בימי החורף הקרים הטמפרטורה לא רחוקה משם, לרוב חמה יותר. חולצה ארוכה ומעיל דק מעל לרוב יעשו את העבודה.

 
הכותב הוא חבר נבחרת ישראל לשעבר, מתחרה בענף הטריאתלון ומאמן ראשי במועדון הריצה ריאקשן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להתמיד באימוני הריצה - גם בעונה הקרה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים