שתף קטע נבחר

הכניעה הכורדית: "מקבלים את ההחלטה שאסור לנו להתנתק מעיראק"

ממשלת כורדיסטן העיראקית הודיעה שהיא מכבדת את החלטת בית המשפט הפדרלי שאסר עליה להיפרד ממדינת האם: "החלטה זו חייבת להיות בסיס לדיאלוג לאומי בין ארביל לבגדד לפתור את כל הסכסוכים"

חגגו מוקדם מדי. כורדיות מצביעות במשאל העם בספטמבר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חגגו מוקדם מדי. כורדיות מצביעות במשאל העם בספטמבר(צילום: AFP)

 

חלום העצמאות הולך ומתרחק: הממשלה האזורית בכורדיסטן העיראקית מסרה היום (יום ג') שהיא תכבד את החלטת בית המשפט הפדרלי העיראקי שאסר על התנתקות חבל כורדיסטן והפיכתו למדינה עצמאית. "אנחנו מאמינים שההחלטה הזו חייבת להיות בסיס להתחלה של דיאלוג לאומי כולל בין ארביל לבין בגדד כדי לפתור את כל הסכסוכים", נמסר בהודעת הממשלה הכורדית.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

ראש ממשלת עיראק חיידר אל-עבאדי קרא לחבל הכורדי לציית להחלטת בית המשפט הפדרלי, שאחראי ליישוב סכסוכים בין הממשל בבגדד לבין אזורים ומחוזות במדינה הערבית. החלטת בית המשפט אינה ניתנת לערעור אם כי לא קיים שום מנגנון שאוכף את פסיקות בית המשפט בחבל הכורדי.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

המחנה התומך בהכרזת עצמאות של הכורדים ניצח במשאל העם שנערך ב-25 בספטמבר בכורדיסטן העיראקית עם 92.73 אחוזים מהמצביעים שבחרו בעד יציאה לעצמאות. למעט ישראל שתמכה בעצמאות הכורדים, מדינות רבות בעולם התנגדו לו, בהן טורקיה, איראן ומדינות מערביות.

 

השאיפה הכורדית: לשוב למו"מ עם בגדד

הודעת הכניעה של הממשלה הכורדית מהווה ניסיון נוסף שלה להחיות את שיחות המשא ומתן עם הממשל המרכזי בבגדד, שנקט פעולות תגמול וענישה נגד הכורדים בעקבות משאל העם לעצמאות שקיימו לפני חודשיים.

 

כוחות הממשלה העיראקית השתלטו ב-16 באוקטובר על מחוז הנפט כירכוכ כפעולת תגמול על משאל העם הכורדי לעצמאות. הכוחות העיראקיים לא נתקלו בהתנגדות משמעותית מצד לוחמי הפשמרגה הכורדיים וניצלו את המחלוקות הפוליטיות הפנימיות בקרב הכורדים וכבשו שכונות, מתקן גז, בית זיקוק, שדה תעופה, חברת נפט בצפון-מערב המחוז, את הבסיס הצבאי הגדול באזור וגם מבני ממשל.

 

שר הנפט של עיראק ג'אבר אל-לואייבי אמר אתמול שארצו מתכננת להגדיל את ייצור הנפט בשדות הנפט בכירכוכ למיליון חביות ביום. השר העיראקי ביקר בשדות באי חסן ועוונה והורה להאיץ את העבודה בהם.

 

הכורדים הם הקבוצה האתנית הרביעית בגודלה במזרח התיכון, אבל מעולם לא הייתה להם מדינה עצמאית. בעיראק, שם הם מהווים כ-20-15 אחוזים מהאוכלוסייה, הם סבלו מדיכוי ברוטלי במשך עשורים רבים, לפני שהשיגו אוטונומיה ב-1991, אחרי מלחמת המפרץ הראשונה. בשלוש השנים האחרונות הכורדים באזור מעורבים בלחימה נגד "המדינה האיסלאמית" (דאעש).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
יותר מ-90 אחוזים הצביעו בעד עצמאות מעיראק
צילום: AFP
מומלצים