שתף קטע נבחר

"הגיע עם דימום מוחי – והרופאים בביה"ח נתנו לו אופטלגין"

תושב ראשון לציון הגיש באחרונה תביעה נגד בית החולים אסף הרופא, שבה נטען כי על אף שסבל מדימום מוחי ומלחץ תוך גולגולתי מוגבר, החליט הצוות הרפואי לטפל בו באופטלגין בלבד ולשחררו לביתו

על פי כתב תביעה שהוגש באחרונה, לפני כחמש שנים הגיע אילן (השם המלא שמור במערכת), תושב ראשון לציון, לבית החולים "אסף הרופא" בעקבות חבלה בראשו. ברשומות הרפואיות נכתב שהוא סובל מדיבור איטי ושינוי בהתנהגות, ובמקביל הוא החל לקבל קומדין (תרופה נוגדת קרישה שמשמשת למניעת היווצרות קרישי דם לאחר אירועי לב).

 

בבדיקות התגלה שאילן סובל מתפקודי קרישה לקויים. הוא עבר בדיקת סי-טי ראש שהראתה דימום וסימני לחץ תוך גולגולתיים. לאחר הבדיקה החליט הנוירולוג כי הוא יקבל 4 מנות פלסמה וויטמין K על מנת לתקן את מנגנוני הקרישה. הרופאים החליטו גם לאשפז אותו בבית החולים.

 

לאחר שמונה ימים שוחרר אילן לביתו, אבל על פי כתב התביעה, מהיום שבו הגיע לבית החולים ועד יום השחרור לא נעשו לו בדיקות דם נוספות ולא בדיקת תפקודי קרישה ורמת טסיות. לדבריו, הרופאים אמרו לו שאם יחוש ברע, עליו להגיע לחדר מיון שוב.

 

בדיקת סי-טי ראש הראתה כי המטופל סבל מדימום ולחץ תוך גולגולתי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בדיקת סי-טי ראש הראתה כי המטופל סבל מדימום ולחץ תוך גולגולתי(צילום: shutterstock)
 

כשבוע וחצי לאחר השחרור שב אילן לבית החולים כשהוא מתלונן על כאבי ראש חזקים. בתביעה נטען כי צוות בית החולים סבר שהבדיקה תקינה למעט חולשה מסוימת, ואילן שוחרר לביתו למרות הסימנים שהעידו על כך שהוא סובל מלחץ תוך גולגלתי מוגבר. לאחר מספר ימים הגיע אילן בפעם השלישית לבית החולים כשהוא סובל מכאבים, והרופאים החליטו לתת לו טיפול באופטלגין ללא ביצוע בדיקת סי-טי מוח חוזר וללא בדיקת נוירוכירורג.

 

"איבד את האמון בצוות הרפואי"

בתביעה נטען עוד כי מצבו של אילן המשיך להחריף, הוא החל לסבול מנפילות, חוסר התמצאות, כאבי ראש קשים והפרעות בראייה ובקואורדינציה. משהגיע בפעם הנוספת לאסף הרופא ביקשו הרופאים לאשפזו, אך לדבריו, הוא איבד את האמון בצוות הרפואי, חתם על טופס שחרור, ואשפז את עצמו באיכילוב.

 

באיכילוב ביצעו לו הרופאים בדיקת סי-טי באופן מידיי, אשר הדגימה דימום מוחי משמעותי, והוא הובהל לניתוח לניקוז הדמם. לאחר מספר ימים, ועקב החמרה במצבו, בוצע לו ניתוח נוסף, ולאחר התאוששות הוא שוחרר לביתו.

 

מאז השחרור מהאשפוז סובל אילן מעצבנות, חוסר ריכוז, הפרעות ראייה משמעותיות ופזילה ורעד בלתי נשלט בידיו, עד כדי אובדן כושר עבודה. לאחר שנבדק במוסד לביטוח לאומי - נקבעה לו נכות צמיתה של 50%, ועוד 15% על הפרעות ראייה.

 

ד"ר חיים עזר, מומחה לנוירוכירורגיה ונוירוכירורג בכיר במרכז הרפואי לגליל המערבי נהריה, אשר בדק את פרטי המקרה מטעם התביעה, קבע בחוות דעתו כי הצוות הרפואי של בית החולים אסף הרופא חרג במקרה זה באופן משמעותי מהפרקטיקה הרפואית המקובלת. לדבריו, התסמינים עליהם התלונן התובע מצביעים באופן מובהק על עליה בלחץ התוך-גולגלתי וכאשר אדם הסובל מבעיות קרישה מתלונן על שטף דם בראשו – יש לבצע לו בדיקת סי-טי מידית, וכן בדיקות סי-טי רצופות למעקב - על מנת לוודא ששטף הדם לא מתפשט בראשו.

 

"שחרורו של התובע לביתו, תוך התעלמות מהמלצת הצוות הרפואי לאשפזו במקרה של תלונה חוזרת – חרץ את גורלו" כתב ד"ר עזר, בחוות הדעת לבית המשפט.

 

בימים אלו מגיש אילן באמצעות עורכי הדין דוד פייל וגלית מושקה-פרדל תביעה לבית משפט השלום בתל אביב תביעה בגין רשלנות רפואית נגד בית החולים אסף הרופא בגובה 2.5 מיליון שקלים. "שבועיים לפני שטף הדם המוחי אושפז האיש בבית החולים בשל חבלת ראש, אולם חרף ההוראות שנרשמו בתיקו - שוחרר התובע גם בפעם השנייה לביתו – תוך הוראה ליטול משכך כאבים", אומרים עורכי הדין פייל ומושקה-פרדל, "אילו הצוות הרפואי בבית החולים היה מטפל בתובע בהתאם לפרקטיקה הרפואית הנוהגת והמחייבת, ובהתאם למצבו הרפואי, היה ניתן למנוע את התרחבות שטף הדם המוחי, וכפועל יוצא את מלוא נזקיו של התובע, אשר מגבילים את תפקודו היומיומי ופוגעת באיכות חייו".

 

 

תגובת בית חולים אסף הרופא: "התביעה הגיעה לא מכבר למרכז הרפואי. לאור חובתנו לשמור על חסיון המטופל, ההתייחסות תינתן בערכאות המשפטיות המתאימות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שוחרר לביתו על אף הסימנים המחשידים. אסף הרופא
צילום: shutterstock
צילום: רן כליף
עורך הדין דוד פייל, שדרך משרדו הוגשה התביעה
צילום: רן כליף
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים