שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    3 מתכונים מהמטבח היפני
    דניס ברוטב יפני עם ירקות, מוסר ים בחלב קוקוס וקארי אדום עם אורז לבן וגם ירקות (או שרימפס) בטמפורה: 3 מתכונים קלים להכנה מהמטבח היפני שלא חייבים ללכת למסעדה בשביל לזלול מהם

     

    יאסי

    המצרכים (ל-2 מנות): 

    לבלילת טמפורה - 

    2 חלמונים

    2/3 1 כוסות מי קרח

    2/3 1 כוסות קמח רגיל 

    ירקות או שרימפס לטמפורה -

    8 יח' ירקות - גזר, פלפל אדום, פטריות שמפניון, קישוא, בצל, חציל, אספרגוס, חתוכים לרצועות

    או 

    5 יח' שרימפס (שומרי הכשרות יכולים להחליף את השרימפס בדג) 

    לרוטב טמפורה - 

    300 מ"ל מים קרים

    100 מ"ל מירין

    100 מ"ל רוטב סויה

    1 בצל ירוק קצוץ

    1 צנון טחון

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבלילה - בקערה טורפים את החלמונים, מי הקרח והקמח עד לקבלת מרקם אחיד.
    2. חותכים את הירקות לרצועות בגודל של 6-5 ס"מ. אם משתמשים בשרימפס - לפני הטיגון יש להשרות את השרימפס במי קרח במשך רבע שעה. מחזיקים בזנב השרימפס, טובלים בבלילה ומכניסים מיד לשמן החם.
    3. מטגנים את רצועות הירקות או השרימפס עד לקבלת גוון זהוב. סופגים מעט מהשמן בנייר סופג, ומסדרים בצלחת הגשה.
    4. מכינים את הרוטב - בסיר רחב על אש בינונית מבשלים את המים עם המירין והסויה, ומעבירים לצינון במקרר.
    5. יוצקים את הרוטב לקערה, מוסיפים נגיעה של צנון טחון ובצל ירוק קצוץ ויוצקים על המנה.

     

    קורודאי נוניטסקה

    דג דניס ברוטב יפני קלאסי, קל מאד להכנה.

     

    המצרכים (ל-2 מנות):

    4 פילטים של דג דניס - 2 דגי דניס בינוניים (כדאי לבקש ממוכר הדגים שיפלט את הדגים עבורכם)

    1 שורש ג'ינג'ר

    1 צנון, פרוס לחתיכות בינוניות

    1 תפוח אדמה, פרוס לחתיכות בינוניות

    1 גזר, פרוס לקוביות בינוניות

    3-2 פטריות שיטאקה, חתוכות גס

    לרוטב -

    600 מ"ל מים

    120 מ"ל רוטב סויה

    60 מ"ל סאקה

    40 מ"ל מירין

    60 גר' סוכר

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הרוטב - בווק גדול או בסוטאג' מבשלים את מרכיבי הרוטב עד לרתיחה על אש גבוהה.
    2. מוסיפים לווק פילטים של דג לבן, ונותנים לדג להתבשל יחד עם הירקות והציר במשך כ- 40 דקות עד שהדג סופג את כל הטעמים. יש להקפיד להשאיר את הדג לבד ולא לערבב את התבשיל בתדירות גבוהה, כדי לא לקרוע את הדג.
    3. הגשה - מעבירים את הדג לצלחת עמוקה, מוסיפים ירקות חתוכים ויוצקים מעל את הרוטב.

     

    שירומיזאקנה בזיל

    המצרכים (ל-2 מנות): 

    פילה דג מוסר ים לבן 200 גר', פרוס לנתחים קטנים

    לרוטב -

    1 פחית חלב קוקוס

    100 גר' קארי אדום

    100 מ"ל שמנת מתוקה

    1 כף רוטב סויה

    7 כפיות סוכר

    1/2 כפית מלח

    מעט שמן, לטיגון

    1/2 פלפל אדום קצוץ

    חופן עלי בזיליקום טריים

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה: 

    1. מכינים את הדג - מקמחים את נתחי הדג, ומטגנים קלות משני הצדדים במחבת משומנת. 
    2. מכינים את הרוטב - במחבת עם מעט שמן מטגנים את הקארי האדום על אש קטנה, עד לקבלת מרקם אחיד. תוך כדי ערבוב מוסיפים חלב קוקוס, סויה, שמנת מתוקה, סוכר ומלח ומבשלים עד לרתיחה על אש גבוהה.
    3. מוסיפים לתערובת פלפל אדום, ובחצי הדקה האחרונה של הבישול מוסיפים את הבזיליקום ומערבבים.
    4. הגשה - מסדרים נתחים של דג בצלחת בצורת מניפה, ויוצקים עליו את הרוטב. מומלץ להגיש את המנה לצד אורז לבן מאודה.

     

    המתכונים באדיבות מסעדת "יאקימונו" בתל אביב

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים