שתף קטע נבחר

כל אחד יכול: מרק ירוקים

לא עוצרים בירוק: כשרותי קינן קנתה את עלי התרד הבשרניים, היא לרגע לא חשבה שבסופו של דבר הם ימצאו את עצמם בסיר מרק מהביל. מתכון למרק ירוקים שכל אחד יכול להכין בבית

 

 

זה התחיל ממבט חטוף ברחבי המקרר שהותיר ירוק בעיניים: חבילה של תרד שהיו לי כוונות טובות להפוך אותו למחית, צרור של עלים משוננים שנועדו לשמח את הסלט שלנו, כרישה שנשכחה וכמה גבעולים של סלרי שלא נמצא להם דורש. הצצה בחלון גילתה טיפות ראשונות של גשם - מה יותר טבעי מלהכין מרק מחמם קרביים?

 

עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:

 

אני מודה, בישול שאריות הוא בדרך כלל לא אחד מהתחביבים שלי. הסיבה לכך היא שניסיוני מראה לי שבמסע להצלת כמה עלים או ירקות חבוטים, לוקחים חלק לבסוף הרבה דברים שלא התכוונתם להשקיע בהם. כמו, למשל, הניסיון לגאול חלמונים שנותרו מהכנת מקצפת, או חלבונים שנותרו מהכנת קרם פטיסייר, שמסתכם, כמובן בתוספת של מגוון חומרים יקרים פי כמה מחלקי הביצים, בעוגה או מאפה שלא היתה לכם כוונה לאכול ושיהרסו לכם את הדיאטה (ואולי גם את הבריאות). שאריות, עד כמה שזה לא נעים, מקומן לא אחת בפח והמחזור מבורך, אבל לא בכל מחיר.

הכל התחיל ממבט חטוף במקרר. הירוקים של רותי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הכל התחיל ממבט חטוף במקרר. הירוקים של רותי(צילום: ירון ברנר)
 

ברמת העיקרון, אני משתדלת לא להיקלע למצב של שאריות ולקנות מוצרי מזון במחשבה תחילה, כלומר רק מה שצריך. אבל במקרה של הירוקים האלה, לא יכולתי לעמוד בפני הפיתוי במחלקת הירקות של הסופר השכונתי: התרד לא היה סתם תרד, אלא כזה שעל אריזתו נכתב "גוליבר" – עלים גדולים ומושלמים, בגוון ירוק-עד, סדורים זה על גבי זה וממש מתחננים להכין מהם ממולאים. מאחר שלא מצאתי לכך את הזמן הדרוש, זה לא קרה. מבטיחה לתקן את העיוות, לחזור אליהם בקרוב ולדווח.

 

צרור העלים השני היה עלי חזרת משוננים ויפים, שכמותם לא ראיתי וגם לא טעמתי עד היום. הטעם העז שלהם אכן מזכיר חזרת, ושילוב כמה מהם בסלט ירוק (אי אפשר יותר מדי) גיוון אותו בחריפות קלילה וקריספית. היתר המתינו בשקט לסלט הבא.

 

החבורה הירוקה התגודדה על משטח העבודה, עברה קיצוץ גס והפכה - אחרי בישול קצר וריסוק יסודי - למרק נהדר. ממש אין צורך להמתין לשאריות, אפשר לרכוש את המצרכים ולהכין בקלי קלות.

מרק ירוקים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מרק ירוקים(צילום: ירון ברנר)
 

מרק ירוקים

אפשר בהחלט להשתמש גם בעלים ירוקים אחרים - מנגולד, קייל, רוקט, גרגיר נחלים ועוד במקום התרד ועלי החזרת. לכל אחד מהם יש טעם מובחן היטב כשהם טריים, אך הוא מתמתן מאוד אחרי הבישול והחריפות, של עלי החזרת או הרוקט למשל, נעלמת כמעט לחלוטין.

 

המצרכים (ל-6 מנות):

1 כרישה, פרוסה לפרוסות

1 בצל קצוץ

5-4 גבעולי סלרי

2 כפות שמן זית

3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות

1/2 1 ליטר ציר עוף, ירקות או מים

מלח, פלפל

1 חבילה עלי חזרת או רוקט, קצוצים גס

1 חבילה (כ-300 גר') תרד טרי, שטוף וקצוץ גס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הכרישה, הסלרי והבצל ומטגנים על אש בינונית, עד שהם מתרככים אך לא מזהיבים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  2. מוסיפים את תפוחי האדמה, הציר או המים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים על סף רתיחה כ-10 דקות. מוסיפים את התרד ועלי החזרת או הרוקט, וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות, עד שהירקות רכים מאוד.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מרסקים היטב את המרק בבלנדר, במעבד מזון או בבלנדר מוט עד שהוא חלק לגמרי.
  5. מתקנים את התיבול ומעדכנים את המרקם (אם המרק סמיך מדי - מדללים במעט מים רותחים).
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מרק ירוקים
צילום: ירון ברנר
מומלצים