שתף קטע נבחר

נתניהו: "עוד לא נתקלתי בסאדאת פלסטיני שיכריז על רצונו בקץ הסכסוך"

מליאת הכנסת התכנסה לישיבה מיוחדת לציון 40 שנה לביקורו ההיסטורי של נשיא מצרים אנואר סאדאת בישראל. ח"כים ושרים רבים נעדרו וננזפו ע"י יו"ר הכנסת אדלשטיין: "הם נמצאים בבניין, אבל מתחת לכבודם להיכנס לישיבה"

 

 

מליאת הכנסת קיימה הערב (יום ג') ישיבה מיוחדת לציון 40 שנה לביקורו ההיסטורי של נשיא מצרים אנואר סאדאת בישראל. "אני אומר בצער רב - עוד לא נתקלתי בסאדאת פלסטיני שיכריז מרצונו על סוף הסכסוך, יכיר במדינת ישראל בגבולות כלשהם ויתמוך בזכותנו לחיות בשלום ובביטחון", אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו בנאומו שנערך לעיני מליאה ריקה, ובנוכחות שני שרים בלבד.

 

יו"ר הכנסת ח"כ יולי אדלשטיין התייחס לנוכחות הדלילה במשכן וציין שיש כ-30-20 ח"כים שלא טרחו להגיע למליאה: "הם נמצאים בבניין, אבל מתחת לכבודם להיכנס לישיבה. יש כאלה שהגיעו לכנסת, אבל היה קשה להם לעשות את המטרים האחרונים ולהיכנס".

 

נתניהו אמר בנאומו: "היום, ארבעה עשורים אחרי ביקורו בארץ, בחלקים נרחבים מהעולם הערבי מבינים היטב לא רק את מה שהתרחש פה לפני 40 שנה, אלא גם את מה שיכול להתרחש פה בזכות השינויים שמתרחשים באזור". הוא התייחס לשלום עם המצרים: "סאדאת נפל קורבן, אך יחד עם זאת, השלום נשאר עומד איתן על תילו. השלום עם מצרים ידע עליות ומורדות אבל צלח - בתקופת שלטונו של הנשיא מובארק ולאחר מכן. בשנים האחרונות אנחנו מקיימים ערוצי קשב פתוחים החשובים לביטחון ישראל ומצרים".

נתניהו במליאת הכנסת (צילום: יצחק הררי – דוברות הכנסת) (צילום: יצחק הררי – דוברות הכנסת)
נתניהו במליאת הכנסת(צילום: יצחק הררי – דוברות הכנסת)

סאדאת בכנסת ישראל, 1977 (צילום: AP) (צילום: AP)
סאדאת בכנסת ישראל, 1977(צילום: AP)
 

ראש הממשלה הדגיש: "יש תנאי לשלום והוא עוצמתה של ישראל. במזרח התיכון עושים בריתות עם החזק ולא עם החלש. 'באתי לעשות שלום עם מנהיג חזק', ככה הוא אמר. 'הכרזתי יותר מפעם אחת שישראל היא עובדה קיימת' - קודם כל מגיעה הכרה בקיום ואחר כך בזכות הקיום. כך נהג סאדאת, בניגוד לשכנינו הפלסטינים שעד היום מסרבים להכיר בזכות קיומה של מדינת ישראל".

 

יו"ר האופוזיציה ח"כ הרצוג אמר במליאה כי ביקורו של סאדאת הביא ל"תחושה שחישמלה עם שלם. עם ישראל שקיבל את המנהיג השכן, זה שעמד מול צבא ההגנה לישראל רק ארבע שנים קודם לכן. היסטוריה עושים מנהיגים אמיצים, מנחם בגין וסאדאת היו כאלה. מעשה זה היה חסר תקדים. הוא הגיע בלי 'אבל' ובלי 'אולי', הוא הכה בתדהמה את העולם כולו עד כדי כך שנאלץ לפתוח את נאומו בכך שאין מדובר בתכסיס מלחמתי או מדינתי. הוא עשה מעשה גבורה ונרצח כמה שבועות לאחר מכן. השאלה שמלווה אותי ביום הזה היא, האם זה חייב להיות כך? רק לאחר הקרבת הקורבנות מגיע השלום?".

 

אדלשטיין פנה בנאומו למנהיגי מדינות ערב: "לכו בעקבות אנואר סאדאת ומנחם בגין. עמיתי, יושבי ראש הפרלמנטים בארצות ערב – אתם מוזמנים! ידינו עדיין מושטת לשלום – לכל שכנותינו. אני אומר כאן היום כיושב-ראש הכנסת, באופן הברור ביותר: מי מכם שיהיה מוכן לצעוד צעד אמיץ, שיכיר בזכות קיומה של מדינת ישראל ויבקש לנאום בכנסת, ימצא את דלתות המשכן פתוחות. פתוחות לא רק לריצה בהולה אל הסכם שלום, אלא גם לכל התחלה של תהליך. פתוחות לבניית אמון. פתוחות לדיון משותף על האינטרסים הממשיים של אזרחי כל המדינות". אדלשטיין הוסיף כי "בהחלט יכול להיות שלא נצליח להגיע בסופו של דבר להסכם. אבל אל תחששו; מביקור כזה אף אחד לא יפסיד. לכל הפחות תיהנו מהקפה המשובח כאן בכנסת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
ראש הממשלה נתניהו
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים