שתף קטע נבחר

3 מתכונים לחורף

החורף חזר לביקור קצר, וזה בדיוק הזמן להיכנס למטבח ולהכין תבשילי חורף מפנקים שכיף לזלול במזג אוויר כזה: תבשיל דייגים עשיר, תבשיל זנב שור עם גרגירי חומוס וגם אסאדו עגל עם ערמונים

 

תבשיל דייגים במחבת נחושת

המצרכים (ל-2 מנות):

מחבת נחושת בקוטר 32-30 ס"מ

1/2 כפית מלח ים

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית פפריקה מתוקה

2 כפות שמן זית

1 שן שום, פרוסה דק

פלפל צ'ילי אדום, פרוס ל-3 פרוסות דקות ללא גרעינים (אפשר להוסיף עוד בהתאם למידת החריפות הרצויה)

1 בצל, חתוך לקוביות קטנות

1 גזר בינוני, חתוך לקוביות קטנות

1 זוקיני בינוני, חתוך לקוביות קטנות

1 תפוח אדמה לבן בינוני, חתוך לקוביות קטנות

1 שורש סלרי, חתוך לקוביות קטנות

1/4 כוס יין לבן

200 מ"ל ציר דגים (להצטייד מראש)

1/2 ק"ג פירות ים מעורבבים: שרימפס, קלמרי, בייבי שרימפס, שרימפס ג'מבו, מולים (בקשו ממוכר הדגים לנקות את פירות הים)

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

1 ביצה קשה, חתוכה לפרוסות - להגשה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. יוצקים את השמן למחבת נחושת על להבה בינונית ומחממים קלות, מוסיפים את הבצל ומטגנים כחצי דקה, מכניסים את השום הפרוס ואת פרוסות הצ'ילי וממשיכים לטגן כחצי דקה נוספת.
  2. מוסיפים למחבת את ירקות השורש ומטגנים במשך 3 דקות נוספות. יוצקים למחבת את היין הלבן, לאחר כדקה מוסיפים את ציר הדגים ומבשלים עד לרתיחה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. לאחר שהתערובת מגיעה לרתיחה, מוסיפים את התבלינים (מלח, פלפל ופפריקה) ואת פירות הים, מערבבים היטב, מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים שוב. מכסים את המחבת, וממשיכים לבשל על אש בינונית במשך 8 דקות.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. לפני ההגשה, מוסיפים לתערובת את פרוסות הביצה ומגישים את התבשיל במחבת.

 

תבשיל זנב שור עם גרגירי חומוס

המצרכים (ל-4 מנות):

1 ק"ג זנב שור, פרוס לטבעות

200 גר' גרגירי חומוס מבושלים

1 חבילת כוסברה, קצוצה גס

3 ראשי שום, קלופים ומופרדים לשיניים

2 כפות שמן (לא שמן זית)

תבלינים -

½1 כפיות מלח (או יותר, לפי הטעם)

1 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית כורכום

1 כפית פלפל לבן

1 כף פפריקה מתוקה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר רחב, ומטגנים את טבעות זנב השור במשך 6 דקות תוך ערבוב מתמיד ל"סגירת" הבשר.
  2. מוסיפים מים עד כדי כיסוי הבשר, ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף מעל.
  3. מוסיפים את התבלינים, את גרגירי החומוס, את הכוסברה ואת השום, וממשיכים לבשל במשך 5 דקות על להבה בינונית.
  4. מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה וחצי נוספות על אש קטנה.

 

אסאדו עגל עם ערמונים

המצרכים (ל-4 מנות):

1 ק"ג צלעות עגל

300 גר' ערמונים מבושלים

10 עלי מרווה

1 בצל, חתוך לקוביות

קליפה מגוררת מלימון אחד

1 כף סילאן

1/2 ליטר יין לבן

½1 ליטר ציר בקר

2 כפות שמן קנולה

מלח ופלפל שחור - לפי הטעם

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:

מטגנים את הבשר בסיר או על הגריל במשך 3 דקות מכל צד.

יוצקים שמן לסיר, ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה.

מוסיפים את הבשר, הערמונים, עלי המרווה, קליפת הלימון המגוררת והסילאן. מערבבים היטב, מוסיפים את היין ואת ציר הבקר ומביאים לרתיחה.

מתבלים את התערובת ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך שעתיים.

 

 המתכונים באדיבות מסעדת "חצר גולדמן" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אסאדו עגל עם ערמונים שכיף לאכול בחורף
צילום: ירון ברנר
מומלצים