שתף קטע נבחר

3 מתכוני מרקים

החורף חזר: מזג אוויר סגרירי וקצת גשם זה כל מה שאנחנו צריכים בשביל להחזיר את הסיר מהבוידעם ולהכין מרק חם. אז רגע לפני ששוב מתחמם, קבלו שלושה מתכוני מרקים קלים להכנה - מרק כרובית וטחינה, מרק גזר וחלב קוקוס וגם מרק חומוס עם קארי

 

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

מרק כרובית וטחינה

המצרכים:

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול, מקולף וקצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

1 כרובית גדולה, חתוכה גס

600 מ"ל מים רותחים

1 כפית כמון

1/2 כוס טחינה גולמית

מלח - לפי טעם

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר על להבה קטנה, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים קלות כ-2 דקות.
  2. מוסיפים את הכרובית ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 20 דקות, עד לקבלת מרקם פירורי.
  3. מוסיפים את המים והכמון וממשיכים לבשל כחצי שעה.
  4. מוסיפים את הטחינה הגולמית, מערבבים היטב עד למרקם אחיד ומורידים מהאש. ממליחים לפי הטעם.
  5. מומלץ להגיש עם פיתה פריכה וסלט טרי.

 

מרק גזר וזרעי כוסברה

המצרכים:

1 כף חמאה

1 כף שמן זית כתית מעולה

1 כף זרעי כוסברה

1 בצל בינוני, קצוץ דק

1 גבעול סלרי קצוץ

2 שיני שום קצוצות

5 כוסות גזר קצוץ

6 כוסות מים (רצוי רותחים) או מרק ירקות/עוף צח

1/2 כוס חלב קוקוס

1/2 1 כפית מלח

פלפל טחון טרי - לפי הטעם

כוסברה או טימין ופלפל צ'ילי חריף, פרוס לטבעות - לקישוט

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. קולים את זרעי הכוסברה בסיר על אש גבוהה כ-2 דקות, מוסיפים את השמן והחמאה ומערבבים במהירות. מוסיפים מייד את הבצל ומערבבים קלות. מוסיפים לסיר את הסלרי, השום והגזר ומאדים עד שהבצל מקבל גוון שקוף. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
  2. יוצקים את המים או את ציר המרק על הירקות ומבשלים את התערובת כ-40 דקות על אש בינונית בבעבוע נמוך, עד שהגזר מתרכך לגמרי. מוסיפים את חלב הקוקוס וטוחנים הכול למרק חלק ואחיד במרקמו.
  3. בהגשה מומלץ לקשט כל מנה בכוסברה טרייה או טימין וטבעות צ'ילי אדום.

 

מרק חומוס  

המצרכים:

1 שקית חומוס מבושל קפוא (800 גר')

5 שיני שום

2 כוסות בצל לבן קצוץ

2 גזרים קלופים

זר כוסברה - 3/4 קצוץ והיתר לקישוט

מלח, פלפל

2 כפות אבקת קארי צהוב

1/2 3 ליטר מים

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

אופן ההכנה:

  1. יוצקים לסיר מעט שמן ומאדים את הבצל. מוסיפים את הגזרים, החומוס, הקארי והתבלינים ומערבבים היטב.
  2. יוצקים את המים ומבשלים שעה וחצי.
  3. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים.
  4. מגישים כל מנה עם כוסברה לקישוט.

 

צילום: אלון מסיקה

מתכונים וסטיילינג: בנצי ארבל

כלים: גולף & קו http://www.golfco.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלון מסיקה
קצת גשם, זה כל מה שצריך בשביל מרק חם!
צילום: אלון מסיקה
מומלצים