שתף קטע נבחר

ג'פאן איירליינס משקיעה בפיתוח מטוס על-קולי

חברת התעופה היפנית מביעה אמון בפרויקט שאפתני שמבקש להשיב לתעופה האזרחית את השימוש במטוסים על-קוליים. השלמת פיתוח המטוס של חברת בום טכנולוגיות צפויה להסתיים באמצע העשור הבא. זמן טיסה מניו יורק ללונדון יעמוד על 3 שעות ורבע

 

 

חברת התעופה ג'פאן איירליינס השקיעה 10 מיליון דולר בחברת הסטראפ האמריקנית בום טכנולוגיות שעובדת על בניית מטוס נוסעים על-קולי שיהיה מהיר יותר, שקט יותר וזול יותר לתפעול ממטוס הקונקורד, מטוס נוסעים על-קולי שפותח על ידי בריטניה וצרפת בשנות ה-60 וקורקע באופן סופי בשנת 2003.

 

חברת בום קיבלה כבר 76 הזמנות למטוס שיכיל 55 מושבי נוסעים. המטוס, שבנייתו תושלם באמצע העשור הבא, יוכל לטוס במהירות של 2.2 מאך (2,695 קמ"ש), כ-10 אחוזים מהר יותר מאביו הרוחני הקונקורד.

 

בחישוב מהיר ניתן לומר כי טיסה מניו יורק ללונדון תיארך שלוש שעות ו-15 דקות בלבד. באתר של עיתון ה"גרדיאן" הבריטי דווח כי כרטיס לטיסה שכזו יעלה כ-5,000 דולרים.

כך זה צפוי להיראות. איור של המטוס שעדיין בשלבי בנייה (REUTERS/Boom Supersonic ) (REUTERS/Boom Supersonic )
כך זה צפוי להיראות. איור של המטוס שעדיין בשלבי בנייה(REUTERS/Boom Supersonic )

מטוס הנוסעים העל קולי לצד XB-1 "בייבי בום", דגם קטן יותר של מטוס על-קולי שמפתחת החברה (REUTERS/Boom Supersonic ) (REUTERS/Boom Supersonic )
מטוס הנוסעים העל קולי לצד XB-1 "בייבי בום", דגם קטן יותר של מטוס על-קולי שמפתחת החברה(REUTERS/Boom Supersonic )
 

בהשקעתה בחברת ההזנק, ג'פאן איירליינס קיבלה, בין היתר, את האפשרות לרכוש עד ל-20 מטוסים מבום טכנולוגיות והיא גם תסייע בשלבים הסופיים של עיצוב המטוס כך שיתאים לשימוש מסחרי.

 

גם המיליארדר הבריטי ריצ'רד ברנסון, מייסד חברת וירג'ן, תומך ומעורב בפרויקט ומחזיק באופציה לרכוש את עשרת המטוסים הראשונים שתייצר החברה.

מטוס הקונקורד, האב הרוחני ()
מטוס הקונקורד, האב הרוחני
 

גורמים בתעשיית התעופה עדיין דנים בשאלה אם טיסות על קוליות אזרחיות, שב-1973 נאסרו מעל שטחה של ארה"ב על ידי מינהל התעופה הפדרלי, הן ברות ביצוע בסביבה של ערים מודרניות, זאת בשל גלי ההדף מהבומים העל קוליים שהמטוס יוצר.

 

בבום מבטיחים כי המטוס שלהם, שמחירו עומד על 200 מיליון דולר, ייצור בום על קולי שיהיה לפחות פי 30 שקט יותר מהבום העל-קולי שייצר הקונקורד. כמו כן, המטוס החדש יהיה עם צריכת דלק נמוכה באופן משמעותי מזו של הקונקורד שסבל מעלויות תפעול גבוהות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
REUTERS/Boom Supersonic
איור של המטוס העל-קולי שבתהליכי בנייה
REUTERS/Boom Supersonic
מומלצים