שתף קטע נבחר

נשיא גרמניה הדליק נר חנוכה: "מתבייש בשריפת דגלי ישראל"

בשבוע שעבר נערכו הפגנות בגרמניה לאחר שנשיא ארה"ב טראמפ הכריז על ירושלים כבירת ישראל ובמהלכן שרפו מפגינים פלסטינים דגלי ישראל. נשיא גרמניה פרנק וולטר שטיינמאייר הגיע למעון השגריר הישראלי להדליק נר חנוכה והתנצל: "מפחיד אותי. תלמדו מההיסטוריה"

 

נשיא גרמניה פרנק וולטר שטיינמאייר התארח הבוקר (ו') במעון שגריר ישראל בגרמניה, ג'רמי יששכרוף, להדלקת נר רביעי של חנוכה ולציון פתיחת שנת ה-70 לעצמאות ישראל. במהלך האירוע, שבו השתתפו כ-100 אורחים, ביקש שטיינמאייר להתנצל על המראות בשבוע שעבר ברחבי המדינה לאחר שמפגינים פלסטינים שרפו דגלי ישראל.

 

בערים שונות התקיימו בשבוע שעבר הפגנות לאחר שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ הכריז על ירושלים כבירת ישראל. בין היתר נרשמו הפגנות בברלין ובשטוטגרט, ושם נראו מפגינים פלסטינים, שהניפו דגלי פלסטין ופתח, שורפים דגלי ישראל.

שריפת דגל ישראל בהפגנה בשטוטגרט בשבוע שעבר ()
שריפת דגל ישראל בהפגנה בשטוטגרט בשבוע שעבר

ההפגנה בברלין (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
ההפגנה בברלין(צילום: Gettyimages)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
"בשבוע שבו האזרחים היהודים של מדינתנו מדליקים את נרות החנוכה, נשרפו דגלי ישראל על אדמת גרמניה", אמר שטיינמאייר באירוע הבוקר. "זה מפחיד אותי ואני מתבייש. לא נקבל שום אנטישמיות בגרמניה, לא רועשת או שקטה, לא חדשה או ישנה - לאנטישמיות אין מקום בגרמניה. עלינו לקחת אחריות על ההסיטוריה שלנו, ללמוד משתי מלחמות העולם ומהשואה. יש לנו אחריות לביטחונה של מדינת ישראל ועלינו להיאבק בכל סוג של גזענות ואנטישמיות".

שטיינמאייר מדליק נר לצד השגריר ישככרוף (צילום: EPA) (צילום: EPA)
שטיינמאייר מדליק נר לצד השגריר ישככרוף(צילום: EPA)

השגריר יששכרוף הודה לנשיא על הגעתו ועל מחויבות גרמניה לישראל. יששכרוף ציין כי הקשר בין ישראל לגרמניה חזק היום מאין כמוהו, ובעל משמעות אסטרטגית גבוהה מאוד עבור ישראל. "זוהי שותפות אסטרטגית המשרתת את הביטחון הלאומי של שתי המדינות, ומחזקת את ביטחון שתי המדינות ואת רווחת שני העמים. כמו שתפקידה של גרמניה בזירה הבינלאומית התחזק, כך גם התפתח תפקידה של ישראל במזה"ת, לאור האיומים האזוריים והאתגרים העומדים מול מדינת ישראל ושכנותיה הערביות", אמר השגריר הישראלי.

 

הוא הוסיף כי "השנים האחרונות הוכיחו כי מה שקורה במזרח התיכון לא נשאר רק במזה"ת, ויכול להשפיע על הביטחון והמורכבות באירופה באופן עמוק. בהיבט זה אני מציע להביט מעבר לכותרות היומיומיות ולראות כיצד ישראל וגרמניה יכולות יחדיו לתרום למתינות וליציבות באזורנו".

 

בתוך כך, האיחוד האירופי אימץ החלטה שבמסגרתה התנגדות להכרזת טראמפ ומחויבות להשגת פתרון שתי מדינות לישראל ולפלסטינים. דונלד טוסק, נשיא המועצה האירופית, צייץ כי כל 28 מנהיגי מדינות האיחוד אישרו את ההחלטה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שריפת הדגל בשטוטגרט בשבוע שעבר
מומלצים